Apartheid u BiH

Post Reply
Edin H.

#126 Re: Apartheid u BiH

Post by Edin H. »

hAZNADAR wrote:
Edin H. wrote:

MirVico je pretucen po nacionalnoj osnovi po sablonu iz rata - imam ja pravo na tudje, jer je on druge nacije.
A ha, i ti to znas, negdje stoji da je nasilnik to maksuz uradio zbog nacionalnosti.

Ili ti nacionalnost pretucenog i nasilnika igra bitnu ulogu pa sve tumacis nacionalno.

Ili
iskreno receno, kad god vidim u notifications da si mi se obratio - znam da je kontra. Ne zna covjek koliko da te uzme i ozbiljno. Radije se zadrzi na uobicajenim glupim pokusajima provokcija - to ti je zastitni znak.
Procitaj bolan clanak jos jednom, previse stvari posmatras licno. Ja zasigurno ne posmatram sa nacionalnog aspekta, ali je to nazalost realnost, of koje se moze bijezati.

Ono sto ti kazem je da se pod izgovorom nacije ljudi pljackaju, a to se i u ratu radilo.

Moj poznanik bio u bolnici, ranjen na liniji, hadzo mu se u stan uvalio, jedva ga povratio nakon nekoliko nedelja.

Dobrim dijelom i prethodni rat se zbog pljacke vodio,
BHCluster

#127 Re: Apartheid u BiH

Post by BHCluster »

Hafis

#128 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

]
Last edited by Hafis on 24/09/2017 19:26, edited 1 time in total.
Hafis

#129 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

Hafis

#130 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

Nije mi mrzak ovaj Senad s Facetv, samo ga i on zna prekenjati...ovo je jedan od boljih prodora po lijevom krilu.
Mislio je da je ''ubo'' priču, ali su ga prokužili i nije bilo dovoljno štofa.

Kaže hanuma: Samo dva učenika...s kim se igrati na odmoru...sd kim podjeliti užinu? ''
E tetka, da ti strikan Hafis izbije te napumpane šovinističke ''primisli'' i da ti pojasni: Igrat će se s ostalom djecom i s njima će dijeliti užinu

A šlagvort na kraju, klasični antifašističko-patrijotsko-ublehaški: ''iza nas ostaje pusto selo i nekolicina pustih kuća u kojima miruje strah''

Ovo su novinari. Ponese po kile pite i sok i odu u planminu. Nađu brkatog dišu osnovne škole koji kao da je izišao iz Kusturičinog Oca na službenom putu, malo ga preispitaju (a on po belaju nekakav žilav i dobro namazan), onda navrnu do nekog jadnog ostavljenog starca (usput, dirnulo me je stvarno gdje i kako onaj jadni stari čovjek živi i raspitaću se da mu nekako pomognem, tko god bio..imam i znam na koji način i neće biti neki veliki problem - ono je tuga, rastuži me... stvarno) ....A da, gdje sam stao.... i tetka na kraju pošto je pojela burek i krenula kući zaključi: ...pustih kuća u kojima miruje strah i djeca koja nemaju s kim popdijeliti užinu....a sve na neviđeno.

Inače, svi smo mi ovdje super, predobri...koji nam idioti kroje sudbinu i javno mnijenje.

A ti Senade H.: Pozdrav iz Mostara i šipu tuki smradu hinjavi.
BHCluster

#131 Re: Apartheid u BiH

Post by BHCluster »

Zipa ovog demagoga. Kakva histerija. :lol:
hAZNADAR

#132 Re: Apartheid u BiH

Post by hAZNADAR »

Edin H. wrote:
hAZNADAR wrote:

A ha, i ti to znas, negdje stoji da je nasilnik to maksuz uradio zbog nacionalnosti.

Ili ti nacionalnost pretucenog i nasilnika igra bitnu ulogu pa sve tumacis nacionalno.

Ili
iskreno receno, kad god vidim u notifications da si mi se obratio - znam da je kontra. Ne zna covjek koliko da te uzme i ozbiljno. Radije se zadrzi na uobicajenim glupim pokusajima provokcija - to ti je zastitni znak.
Procitaj bolan clanak jos jednom, previse stvari posmatras licno. Ja zasigurno ne posmatram sa nacionalnog aspekta, ali je to nazalost realnost, of koje se moze bijezati.

Ono sto ti kazem je da se pod izgovorom nacije ljudi pljackaju, a to se i u ratu radilo.

Moj poznanik bio u bolnici, ranjen na liniji, hadzo mu se u stan uvalio, jedva ga povratio nakon nekoliko nedelja.

Dobrim dijelom i prethodni rat se zbog pljacke vodio,
O cemu ti to molim te? Govorimo o nasilnickom ponasanju a uzrok toga moze biti vise stvari. Kada to sve tumacis tako nacionalno kako bi protumacio slucaj iz Teslica.
Bogdan Rakic pretucen brutalno, izgazan, osisan, izivljavali se nad njim, ma nema sta mu nisu radili - jedva momak ziv osta.
Nasilnici se zovu Armin Jasarevic i Branko Juric.

Po tvojoj logici su nasilnici multietnicari i pretukli Bogdana samo zato sto je Srbin. Ili Rs dala previse slobode Bosnjacima pa sad tuku Srbe po Teslicu.

Nesretnik iz Konjica zbog kojeg smo poceli ovu pricu je pretucen i mi neznamo da li ga je nasilnik Bosnjak pretukao maksuz zbog hrvatske nacionalnosti. Nije zasluzio da se njegova nesreca koristi i zloupotrebljava u prici o Kiseljaku. Niti mozes opravdati time aparthejd u Kiseljaku niti se radi o istom zlu.
Sanjarko

#133 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

Ja kako sam shvatio povratnik stariji a da je ovaj sto ga je pretukao krade drva. Kako sam shvatio iz koristoljublja, jer da je iz nacionalistickih razloga ne znam bas bi li mu drva, sumu krao.
Sanjarko

#134 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Ja kako sam shvatio povratnik stariji a da je ovaj sto ga je pretukao krade drva. Kako sam shvatio iz koristoljublja, jer da je iz nacionalistickih razloga ne znam bas bi li mu drva, sumu krao.
Mozda su i komsije. A policija nekada im nista ni ne moze. Evo prije par sati slucajno stari okrene na slucajeve X i Romi prave problema po Mostaru a policija ih samo opomenula. Pijani ne znam sta je bas i mogla a i nece bas. A stari kaze da tako mi probleme pravimo da bi nas legitimisali i kaznili novcano. Mozda i zatvorom. Tesko problematicnima sta danas mogu. Nije danas kao DR Koreja i tako nesto slicno.
apsidejzi

#135 Re: Apartheid u BiH

Post by apsidejzi »

Hafis wrote:Nije mi mrzak ovaj Senad s Facetv, samo ga i on zna prekenjati...ovo je jedan od boljih prodora po lijevom krilu.

Kaže hanuma: Samo dva učenika...s kim se igrati na odmoru...sd kim podjeliti užinu? ''
E tetka, da ti strikan Hafis izbije te napumpane šovinističke ''primisli'' i da ti pojasni: Igrat će se s ostalom djecom i s njima će dijeliti užinu

A šlagvort na kraju, klasični antifašističko-patrijotsko-ublehaški: ''iza nas ostaje pusto selo i nekolicina pustih kuća u kojima miruje strah''

Ovo su novinari. Ponese po kile pite i sok i odu u planminu. Nađu brkatog dišu osnovne škole koji kao da je izišao iz Kusturičinog Oca na službenom putu, malo ga preispitaju (a on po belaju nekakav žilav i dobro namazan), onda navrnu do nekog jadnog ostavljenog starca (usput, dirnulo me je stvarno gdje i kako onaj jadni stari čovjek živi i raspitaću se da mu nekako pomognem, tko god bio..imam i znam na koji način i neće biti neki veliki problem - ono je tuga, rastuži me... stvarno) ....A da, gdje sam stao.... i tetka na kraju pošto je pojela burek i krenula kući zaključi: ...pustih kuća u kojima miruje strah i djeca koja nemaju s kim popdijeliti užinu....a sve na neviđeno.

Inače, svi smo mi ovdje super, predobri...koji nam idioti kroje sudbinu i javno mnijenje.

Boli istina, jel? Znam! Tesko je bit supak i usput prodavati pricu o moralu. Jbg, najteze je sebi priznat.
apsidejzi

#136 Re: Apartheid u BiH

Post by apsidejzi »

Vizionar 1985 wrote:Ja kako sam shvatio povratnik stariji a da je ovaj sto ga je pretukao krade drva. Kako sam shvatio iz koristoljublja, jer da je iz nacionalistickih razloga ne znam bas bi li mu drva, sumu krao.
Razlika izmedju nas i njih je ta sto cu ja iste sekunde osuditi napad na srbina i hrvata ako su napadnuti samo zato sto su druge nacije. Osuditi i pozvati policiju i tuziteja da to rijese. S druge strane, ja nevidim ni najmanju osudu za onaj PRIMITIVIZAM u Kiseljaku. To zivi u 21 stoljecu i tolerise cisti fasizam u svojim redovima. Vise me ni ne ljuti ovo nego sam zabezeknut nivoom primitivizma. Koje seljacine imaju jednako pravo glasa. Oni su mutacija demokratije.

Zamisli bolan taj primitivizam da nekom kazes da izadje izautobusa samo zato jer ne pripada mecemu. Kojem kurcu ne pripada?

Ovdje je pravo pitanje: da li su jednaka stoka oni koji to rade i oni koji SUTE? A sute svi medju hrvatima. Ima li saopstenje lokalnih vlasti? Ima li saopstenje crkve? Ima li pojedinacno saopstenje nekoga?

E vidis to je razlika civiliziranog evopskog covjeka i pecinskog covjeka. U Bosni imas dva naroda koji sute i potajno slave svoju plemensko pecinsku narav.
Hendrix

#137 Re: Apartheid u BiH

Post by Hendrix »

Da to je interesantno, njihova prva reakcija je uvijek "I nas je jedan povratnik tamo negdje pretucen" pa onda iduca je "I vi ste nas u II sv. ratu klali i ubijali" i zadnja top level reakcija je "Vi ste nas prije 500 godina pod Turcima ugnjetavali".

A nikad, ali bas nikad da cujes prvu recenicu "Pa to je strasno, treba kazniti pocinioca to se ne smije raditi, uhapsi ga ko god da je" itd itd...

Ja sam neku mladju raju iz Hercegovine upoznao na moru prije par godina i ostao frapiran njihovim pojmljenjem Sarajeva i Zenice naprimjer. Cura meni govori "ja cujem tamo kod vas u Zenici vehabije ganjaju parove po parkovima..." Ja ono gledam i ne vjerujem, hajd sto je to cula ali ona prica o Zenici kao da je to Kabul ili Afganistan, egzoticna destinacija u koju ona nikad i nece pokusati ni slucajno otici. U Sarajevu nikad nije bila, pita kako je tamo, ima li vehabija...pa reko curo draga znas li ti bilo sta o Bosni osim vehabija? Pa eto mi cujemo svasta...pa otidji nekad, pojedi cevape na carsiji...vidi malo. Konstantna propaganda im je totalno poremetila shvatanje Bosne, a da ne govorim da se skolovala u sistemu gdje joj je glavni grad Zagreb i uci povijest kao da je dio Hrvatske.

Jednom rijecju uzas, nove generacije odrastaju sa misljenjem da je tamo iza brda Afganistan i vehabije na svakih 10m.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#138 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

podržavam aparthejd u tramvajima
da uvijek imam mjesto slobodno :D
Hafis

#139 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

apsidejzi wrote:
Hafis wrote:Nije mi mrzak ovaj Senad s Facetv, samo ga i on zna prekenjati...ovo je jedan od boljih prodora po lijevom krilu.

Boli istina, jel? Znam! Tesko je bit supak i usput prodavati pricu o moralu. Jbg, najteze je sebi priznat.
Vidi ovoga :) Gdje ste ovog delegata dosad skrivali.
Vego, izgleda tiću da ti nisi skontao što je amidža Hafis hotio rijeti s ovim impresivnim tekstom. Malo je kompliciran u odnosu na te standardne antifašističke tekstove na koje si privikao sivu masu.
Da završim u tvom stilu: boli te istina jer sam realno prikazao hinjski pokušaj pravljenja problema tamo gdje ga nema (i da zabiberim do kraja) - a sve u cilju sklapanja mozaika velikobošnjačkog projekta namjenjenog Hrvatima u BiH.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#140 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

aparthejd je i na groblju i u brakovima pa se niko ne buni :D svak svojima leti
hAZNADAR

#141 Re: Apartheid u BiH

Post by hAZNADAR »

Hendrix wrote:Da to je interesantno, njihova prva reakcija je uvijek "I nas je jedan povratnik tamo negdje pretucen" pa onda iduca je "I vi ste nas u II sv. ratu klali i ubijali" i zadnja top level reakcija je "Vi ste nas prije 500 godina pod Turcima ugnjetavali".

A nikad, ali bas nikad da cujes prvu recenicu "Pa to je strasno, treba kazniti pocinioca to se ne smije raditi, uhapsi ga ko god da je" itd itd...

Ja sam neku mladju raju iz Hercegovine upoznao na moru prije par godina i ostao frapiran njihovim pojmljenjem Sarajeva i Zenice naprimjer. Cura meni govori "ja cujem tamo kod vas u Zenici vehabije ganjaju parove po parkovima..." Ja ono gledam i ne vjerujem, hajd sto je to cula ali ona prica o Zenici kao da je to Kabul ili Afganistan, egzoticna destinacija u koju ona nikad i nece pokusati ni slucajno otici. U Sarajevu nikad nije bila, pita kako je tamo, ima li vehabija...pa reko curo draga znas li ti bilo sta o Bosni osim vehabija? Pa eto mi cujemo svasta...pa otidji nekad, pojedi cevape na carsiji...vidi malo. Konstantna propaganda im je totalno poremetila shvatanje Bosne, a da ne govorim da se skolovala u sistemu gdje joj je glavni grad Zagreb i uci povijest kao da je dio Hrvatske.

Jednom rijecju uzas, nove generacije odrastaju sa misljenjem da je tamo iza brda Afganistan i vehabije na svakih 10m.
Slicno je i u Banjaluci. Pored vehabija je i predstava nepismenog krezavog Bosnje sto pjan tuce zenu uz zvuke Sinana Ili Cece.
Nije to ni propaganda ni neinformisanost. Zivimo u dobu gdje su sve informacije lako dostupne i Samo preko interneta zacas mozes saznati sve. I mediji koje citaju izvjeste o kulturnim desavanjima u Sarajevu, festivalima,..

Ljudi jednostavno vjeruju u ono sto zele da vjeruju. I oni koji dodju u Sarajevo traze wc sa flasom vode Ili pokrivene mnoze sa 10 i poslije pricaju o smrdljivom Kabulu gdje su jedva prezivjeli zbog evropskog izgleda.

Korijen svega toga je u historiji. Odnosno mitomaniji. U nasoj percepciji je historija Samo predmet u skoli i 1500-ta nevazna danas. U njihovoj percepciji pitanje porijekla, genetike,.. jako bitno i ono sto uce u skolama o nama je na razinu Main Kampf. Kroz sve to se stvori slika nize vrste i gaziti, diskriminirati takve nema ni pravnu ni moralnu tezinu. Ne bude se oni svakog jutra sa mislima o poturicama i janjicarima ali spomen Bosnjaka iz podvijesti izvuce tu predstavu. Dodas tome i aktuelnu globalnu islamofobiju koja kroz medije, filmove tu i tamo provuce sliku primitivnog muslimana i to je to.

Antagonizam sve vise iz politicke sfere prelazi u civilizacijsku.
apsidejzi

#142 Re: Apartheid u BiH

Post by apsidejzi »

Hafis wrote: Vidi ovoga :) Gdje ste ovog delegata dosad skrivali.
Vego, izgleda tiću da ti nisi skontao što je amidža Hafis hotio rijeti s ovim impresivnim tekstom. Malo je kompliciran u odnosu na te standardne antifašističke tekstove na koje si privikao sivu masu.
Da završim u tvom stilu: boli te istina jer sam realno prikazao hinjski pokušaj pravljenja problema tamo gdje ga nema (i da zabiberim do kraja) - a sve u cilju sklapanja mozaika velikobošnjačkog projekta namjenjenog Hrvatima u BiH.
Pogledaj istini u lice i priznaj koliko si zatucan i ti i ovi tvoji kromanjonci u Kiseljaku. Tacno ste za srednjeg vijeka.

Dobro prostudiraj ovu sliku iz Velikobosnjacke Zenice slikane prije par mjeseci pauporedi sa svojom aparthejdskom vukojebinom.

Navrati i do Gorazda da vidis kako srbi iz Foce dolaze do Velikobosnjackog velegrada pognute glavice da zarade svoj komad hljeba. Ne kruha, nego hljeba!

Image

Koja ste vi govna od ljudi. Ono ne moze ni deklarativno osuditi fasizam. U njemackoj takvi osvoje mjesto u parlamentu a pola njemacke protestvuje zbog toga. U ovih govana nema niko da kaze: haloba, to nije uredu. Ne mora uhapsit nikoga, ne mora ni pod imenom reci, ne mora ni pod inicijalima. Ono ne moze ni pod jebenim forumskim nikom osuditi fasizam. Tacno na nivou kromanjonaca.
apsidejzi

#143 Re: Apartheid u BiH

Post by apsidejzi »

Zamisli dan kad ce u oba dijela Mostara a i u kiseljaku pisati: BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN kao naovoj slici iznad.

Kad dodjemo do tog nivoa mocemo govoriti o konkurentnosti na evropskom trzistu. Do tada, valja u Gorazde, Zenicu i Tesanj po svoj komad hljeba.
sinuhe

#144 Re: Apartheid u BiH

Post by sinuhe »

Pa imas bajramske cestitke u Bosanskoj Kostajnici....
Potaman je vama svima. Za apartheid ste samo culi.
hizo ramidovic

#145 Re: Apartheid u BiH

Post by hizo ramidovic »

Пројекат стварања исламске државе или калифата на територији тзв. БиХ главни је циљ исламиста и беле Ал-Каиде са седиштем у тзв. Сарајеву. Европа то не види али је срећа за ту и такву Европу да у тзв. БиХ живе напредне и проницљиве српске и хрватске политичке снаге које до коске раскринкавају прљаве и подле планове исламиста за стварањем европског ИСИЛ-а и обновом османског царства тј. тамног вилајета на подручју данашње географске одреднице коју неки оптимистично називају државом БиХ. Зато се сви прогресивни и напредни људи у васцелој Европи надају да ће коначнио сазрети свест да је неопходна подела ове тзв. државе између Србије и Хрватске, а на трагу и основама које су већ договорили и скицирали председници Милошевићи Туђман.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hafis

#146 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:Пројекат стварања исламске државе или калифата на територији тзв. БиХ главни је циљ исламиста и беле Ал-Каиде са седиштем у тзв. Сарајеву. Европа то не види али је срећа за ту и такву Европу да у тзв. БиХ живе напредне и проницљиве српске и хрватске политичке снаге које до коске раскринкавају прљаве и подле планове исламиста за стварањем европског ИСИЛ-а и обновом османског царства тј. тамног вилајета на подручју данашње географске одреднице коју неки оптимистично називају државом БиХ. Зато се сви прогресивни и напредни људи у васцелој Европи надају да ће коначнио сазрети свест да је неопходна подела ове тзв. државе између Србије и Хрватске, а на трагу и основама које су већ договорили и скицирали председници Милошевићи Туђман.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hizo, svaka ti je k'o u Njeguša. Halal vjera.
Hizu za moderatora političkog programa !
hizo ramidovic

#147 Re: Apartheid u BiH

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote:Пројекат стварања исламске државе или калифата на територији тзв. БиХ главни је циљ исламиста и беле Ал-Каиде са седиштем у тзв. Сарајеву. Европа то не види али је срећа за ту и такву Европу да у тзв. БиХ живе напредне и проницљиве српске и хрватске политичке снаге које до коске раскринкавају прљаве и подле планове исламиста за стварањем европског ИСИЛ-а и обновом османског царства тј. тамног вилајета на подручју данашње географске одреднице коју неки оптимистично називају државом БиХ. Зато се сви прогресивни и напредни људи у васцелој Европи надају да ће коначнио сазрети свест да је неопходна подела ове тзв. државе између Србије и Хрватске, а на трагу и основама које су већ договорили и скицирали председници Милошевићи Туђман.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Хвала ти, јужни брате, на искреним речима подршке и саосећања.
Само заједно против калифата и турског зулума!
Hafis

#148 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote:

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Хвала ти, јужни брате, на искреним речима подршке и саосећања.
Само заједно против калифата и турског зулума!
Hvala i tebi sjeverozapadni brate na toplim riječima.
Hizo, tvoj lik i djelo će vječno živjeti u nama i biti inspiracija za mlade naraštaje :thumbup:
Novak20

#149 Re: Apartheid u BiH

Post by Novak20 »

Ne znam jel' prava tema ali nekoga su kiseljačani uhapsili.

Kiseljak: Uhvaćen osumnjičeni za paljevinu automobila imama Mustafe ef. Pašića

https://faktor.ba/vijest/kiseljak-uhvac ... ica-266038

Navodno, radi se o M. E. koji stanuje u neposrednoj blizini Pašića. Nakon saznanja da bi on mogao biti kriv za paljevinu, policija je izvršila pretres njegove kuće i pratećih objekata koje on koristi nakon čega je on priveden u policiju na saslušanje.

U zakonskom roku on će biti predat nadležnom Tužilaštvu, saopćeno je iz policije.

Kako smo pisali, automobil je zapaljen 21. septembra i to u garaži ispod stana, gdje su spavala djeca. Međutim, brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.
Sanjarko

#150 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

Hendrix wrote:Da to je interesantno, njihova prva reakcija je uvijek "I nas je jedan povratnik tamo negdje pretucen" pa onda iduca je "I vi ste nas u II sv. ratu klali i ubijali" i zadnja top level reakcija je "Vi ste nas prije 500 godina pod Turcima ugnjetavali".

Pa kod mene Hrvatu komsiji vehabije pomazu. Ima ih koji su tako malo ekstremniji kao jedan sto je bio u vezi ljubljenja pred zgradom ali i on se promjenio kako je nova hanuma dosla. Crko bi mozda covjek da nema vehabija komsija i nas ostalih da mu uletimo sa svim i svacim.
Post Reply