Najbolja caffe slasticarnica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sunshine333

#126 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by sunshine333 »

Pozdrav sima :-D

Nekad prije, na Marijin Dvoru bila je slasticarna sa izvanrednim šampitama. Neki dan sam posjetio jednu jedinu slasticarnu (slasticarna "Abruzzo") u nadi da je to ta, ali nije, u ovoj se mogu kupiti samo krempite, a šampite nisu nikad ni bile. Zanima me da li iko zna za neku slasticarnu da se premjestila sa Marijin Dvora. Ili mozda neku da ima dobre šampite, mogu ja i probati jednu po jednu :-D

Hvala svima :-D
duga puska

#127 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

Sampita mi ko djetetu jedan od omiljenih kolaca bio. Nedavno u Ramisu sjednem i reko odoh jednu oplesti, nisam barem 20 godina. Zakljucim da je slasticarstvo vjerovatno ponajviše napredovalo ili ti otislo u sirinu u zadnjih par decenija. Jedva pojedoh sampitu ;-)
racionalista

#128 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by racionalista »

Dobra je Stela na Pofalicima. Imaju dobru sampitu i dobar Japanski vjetar :)
duga puska

#129 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

racionalista wrote:Dobra je Stela na Pofalicima. Imaju dobru sampitu i dobar Japanski vjetar :)
Mozda ti kolaci, ali generalno kvalitetom dosta tanki, kalkulacija im je u prvom planu.
Radio Sarajevo

#130 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

Kup na Dobrinji. :D :D :D
tempuser

#131 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

racionalista wrote:Dobra je Stela na Pofalicima. Imaju dobru sampitu i dobar Japanski vjetar :)
Stela je meni pojam za margarinske kolace... Brrr..
racionalista

#132 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by racionalista »

tempuser wrote:
Stela je meni pojam za margarinske kolace... Brrr..
Slažem se, ali meni je njihova šampita izuzetak i mislim da je možda i najbolja koju sam probao.
tempuser

#133 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

Dacemo joj sansu! :-D
iceman ze

#134 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

Nista ako bude vise od 5 pohvala organizujemo kolektivno druzenje u jedenju sampite....:)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#135 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by mk ultra »

Radio Sarajevo wrote:Kup na Dobrinji. :D :D :D
Pao kurcu za usi

Friski i dobri kolaci kod twinscakes u envera sehovica
duga puska

#136 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

mk ultra wrote:
Pao kurcu za usi

Kup šara. Armin zna napraviti kad hoce, ali i njemu kalkulacija preovlada cesto, pa neki kolaci imaju tek prolaznu ocjenu,neki su solidni, a rijetki bas dobri. Jednom u opstini Novi Grad u njegovoj radnji pojedoh najnejestiviji tiramisu ikad. Znaci mascarpone nije sreo ni u putu, a kamo li u sastavu da ga ima. Inace na Dobrinji je Sendi puno sad ozbiljniji sa ponudom dobro kvalitetnih torti i kolaca.
Twincakes su jako dobri, mozda su neke izvedbe preskupe za jako male komade,ali ima korektnih izdanja. Sve u svemu imaju smisla.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#137 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by mk ultra »

duga puska wrote:
mk ultra wrote:
Pao kurcu za usi

Kup šara. Armin zna napraviti kad hoce, ali i njemu kalkulacija preovlada cesto, pa neki kolaci imaju tek prolaznu ocjenu,neki su solidni, a rijetki bas dobri. Jednom u opstini Novi Grad u njegovoj radnji pojedoh najnejestiviji tiramisu ikad. Znaci mascarpone nije sreo ni u putu, a kamo li u sastavu da ga ima. Inace na Dobrinji je Sendi puno sad ozbiljniji sa ponudom dobro kvalitetnih torti i kolaca.
Twincakes su jako dobri, mozda su neke izvedbe preskupe za jako male komade,ali ima korektnih izdanja. Sve u svemu imaju smisla.
Oni momci su radili kolace za ozbiljne slasticarne :thumbup:

Na dobrinji i square ima fine kolace, a uskoro im se preko puta otvara slatko i slano sa full novom opremom...

Kup je prije 2 godine bio daleko ozbiljniji, sladoledi bili vrh
duga puska

#138 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

Friski i dobri kolaci kod twinscakes u envera sehovica[/quote]
Twincakes su jako dobri, mozda su neke izvedbe preskupe za jako male komade,ali ima korektnih izdanja. Sve u svemu imaju smisla.[/quote]
Oni momci su radili kolace za ozbiljne slasticarne :thumbup:

Na dobrinji i square ima fine kolace, a uskoro im se preko puta otvara slatko i slano sa full novom opremom...

Kup je prije 2 godine bio daleko ozbiljniji, sladoledi bili vrh[/quote]

Braca su umjetnici.Bivsi fudbaleri sa umjetnickom notom :-D . Imaju bas lijepih torti od fondana i u raznim drugim tehnikama iz vremena dok su radili iz radionice.Meni je jedina do sada zamjerka bila sto sam par torti (cini mi se 4,5 KM da su bile ) jeo, a nema teorije da je i jedna bila teza od 80-90 grama, a to je ipak premalo.Bile su iz nekih malih kalupa, a ocigledno obiljezene sa vise komada nego li je realno :mrgreen: .Jeo sam i neke mono porcije i super je sve bilo kvalitetom.Nisam bio ima pola godine, ali valjda se nisu pokvarili.
Square je jedan od rijetkih objekata gdje nikad nista okusio nisam, a nema ih puno u gradu :mrgreen:
Slatko i slano se otvara cini mi se gdje su one pizze bile.Vidi, cisto sumnjam da ce oni imati neke kolace koje nemaju u ponudi kroz MBA pekaru.Ono Belgijski coko i one svoje ostale kolace koji su im u ponudi u SiS i u njihovoj veleprodaji su korektni, ali nista sad vise od toga, barem sto sam ja probao.
BHF_Manijak

#139 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by BHF_Manijak »

Kup je meni beton bio nekad prije 10-15 godina, stvarno jedni od najboljih/najfriskijih kolaca u gradu, sladoledi mu top bili... Cim se poceo po Hajatu vrtit, na TV-u se qrcit, tako je proporcionalno i slasticarna gubila na kvalitetu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#140 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by konektovan »

Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
iceman ze

#141 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by iceman ze »

Neko spomenu Tiramisu, ima li negdje u Sa vrijedno spomena?
Radio Sarajevo

#142 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
Meni je Sendi postao odvratan, i vidi se iz aviona da postavljaju recenzije sami sebi na TripAdvisoru i drugim sajtovima.

Preskupo mjesto, s konobarima mahalašima, i glume neki nivo, a nalaze se na Dobrinji. Hrana bezveze. Jednom otišao, platio 14 KM nekakvu nejestivu piletinu, i mene više neće vidjeti.
tempuser

#143 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
Jel to onaj iza ledja Mercatora na Dobrinji?
tempuser

#144 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

Radio Sarajevo wrote:i glume neki nivo, a nalaze se na Dobrinji.
Kakva ti je ovo prica matere ti? Jel to na Dobrinji ne moze biti pristojno mjesto?
duga puska

#145 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

tempuser wrote:
Kakva ti je ovo prica matere ti? Jel to na Dobrinji ne moze biti pristojno mjesto?
pridruzujem se pitanju kolege tempusera i naglasavam da sam ja konkretno na temi caffe slasticarnica dao osvrt na kvalitet kolaca u objektu gdje se samo kolaci jedu.u tom drugom, restoranu je li, nisam eto ni bio niti jeo.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#146 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by W0rM »

Sendi i Kup na Dobrinji, Carigrad sto se Bascarsije tice.
Radio Sarajevo

#147 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

duga puska wrote:
tempuser wrote:
pridruzujem se pitanju kolege tempusera i naglasavam da sam ja konkretno na temi caffe slasticarnica dao osvrt na kvalitet kolaca u objektu gdje se samo kolaci jedu.u tom drugom, restoranu je li, nisam eto ni bio niti jeo.
Naravno da na Dobrinji može biti pristojno mjesto, ali Sendi je bio jeftiniji restoran koji je uvijek pun, baš zato što nije skup, a bio je dobar.

Sada žele postići neki nivo, a nemaju kvaliteta. Ako se u restoranu vidi da konobari rade pod pritiskom, to nije dobar znak. Frajer je sto puta došao da provjeri pepeljaru, a ja ne pušim. Mani me se tog nivoa...
Radio Sarajevo

#148 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

heal wrote: Covjek je nivo, iz Holandije pise.
De ne prdi, Tita ti...
Radio Sarajevo

#149 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

heal wrote:
Radio Sarajevo wrote:
heal wrote: Covjek je nivo, iz Holandije pise.
De ne prdi, Tita ti...
Ti prdis. Cuj konobare mahalase ti doveli da te sluze :D
Meni ne smeta konobar mahalac, ali mi onda nemoj tražiti 30 KM za stejk koji je kao cipela. Sori, ali ne pušim to...
baja

#150 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by baja »

TWIN CAKES preskup, nisam htio ni probati kolace. Palačinak mu dobar al isto skup.
Kup dobra krempita.
Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
Sendy - nako, ima par dobrih primjeraka torti
Mrvica 0 bodova

Piramida kod Tvice (Vranica) dan danas nenadjebiva Havana. Šampita i krempita dobri.
Post Reply