Koga briga za SDA glasace? Nisu oni glasali za Fahru ni prvi put 2010, a ni drugi put 2014 godine. Covjek je oba puta bio iza Bakira i imao drugi rezultat.
http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... fault.aspx
http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx
Sto bi se reklo u narodu, ovo je za njega treca sreca. Vrlo lako uz loseg kandidata SDA i nekih drugih stranki mogao bi postati bosnjackim clanom predsjednistva. Ova anketa na njegovome portalu nije relevantna, ali ako SDA bude kandidovala nekog od ovo cetvero Sebiju, Zvizdica, Novalica, Genjca, moguc je ovaj scenarij bez obzira na stalnu bazu njihovih glasaca. Naravno razlika nece biti ovako velika, ali kakva god da bude bice dovoljna za Fahrinu pobjedu.
I to moze doci jer kod nas SDA, pa i SDP imaju svoje cikluse kada kao stranka jacaju i slabe. Sada je SDA u silaznoj putanji jer je razocarenje njima veliko.Koalicija SDP i DF, nimalo nije bezazlena. Posmatrajuci obje ove opcije, ne vidim bas dugu listu kandidata koji mogu ponoviti rezultate svojih dosadasnjih predstavnika u predsjednistvu BiH. U tome lezi Fahrina sansa. Ako se SDP i DF budu zajebavali ko sa Hadziomerovicem i Suljagicem, mislim da ce Fahri asfaltirati brzu cestu za predsjednistvo BiH.
Po meni otpaci SDA i SDP, bas i nemaju sansu da na polju za bosnjackog clana predsjednistva prodju u predsjednistvo BiH. To bi bilo ravno cudu, a kamoli da imaju zapazen izborni rezultat.[/quote]
Nema niko razloga da glasa za Fahru
On je bio drugi RADEĆI ZA BAKIRA da eliminiše eventualnu konkurenciju koja nije ni postojala
Glasači Fahre su:Zeničani glasači FK sada,ili Tuzlaci koji su se vratili SDP,ili Goraždani koji će po uputi Ramovića,Fahro kao lik ne postoji više,prema općinskim izborima jedva prag prolazi,''ima'' dva načelnika Breza i Doboj Jug koji su,nebitni i vjerovatno zavise od SDA,On i SBB mogu samo ako neki prag prođu da uđu,tj ostanu u koaliciji s SDA,ostave ih u foteljama ili da Zbog ko zna čega pomognu nekoj lijevoj stranci (SDP) da dobije dovoljnu ruku za Većinu,ko će glasat za Fahru,kao KONKURENCIJA sda-a NIKO,Prije ću glasat za Lijanovića,kao protivnika Čovića.
Moj Izbor su:
Kandidat ljevice Bošnjak,ili dobar Hrvat ako ima takav(možda Kukić)
Ako ga ne bude Onda neko od Nezavisnih načelnika
Ako ne bude onda,nemam pojma,FAHRO NE,JERLAGIĆ NE,neznam možda neko iz ASDA ispred i Sefera,ili neko od Medijskih licnosti ako se kandiduje