u moj vakat mi smo u srednjoj citali degana i juraja, a ti na toj ober šprdnji od fakulteta nisi pošteno ni degana pročitao, nego kukaš ovdje što ima 1000 strana. da si to fino prostudirao, ko što nisi, sad si ovdje mogao biti ozbiljan sagovornik, no umjesto toga spao si na doktorov nivo.hladan.preminger wrote:[
Ko kaze da nesto nedostaje prof. Ibleru, osim sto je on u kontekstu ove raprave takodjer hrvatski strucnjak.
Inace se ispit koji se sprema iz knjige sa preko 1000 strana lako prepise, ali ipak mislim da za prepisivanje projiciras svoja srednjoskolska iskustva.
Pelješki most - ko koga zeza
- Streptokok
#126 Re: Pelješki most - ko koga zeza
- Sanjarko
#127 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Koji problem ti tu vidis. Nema muslimana u Neumu nikako.dječak sa šibicama wrote:http://saff.ba/dzamija-na-moru-muftija- ... a-u-neumu/Matzan wrote:dječak sa šibicama wrote:Polako sa lukom, prvo dzemat u Neumu pa onda ostalo.
Nije ni tebi lako...
samo citiram muftiju, strateski plan je takav
- Lincoln-Burrows
#128 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa sad, eto most je isto kršenje a gradit će se.Vizionar 1985 wrote:
![]()
![]()
Rezervat se nikad nijedan nije ukinuo, i nikada se neki ugovor nije prekrsio, i nikada nije neko u nekom rezervatu nesto gradio.
- Matzan
#129 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Vizionar 1985 wrote:Koji problem ti tu vidis. Nema muslimana u Neumu nikako.dječak sa šibicama wrote:
http://saff.ba/dzamija-na-moru-muftija- ... a-u-neumu/
Ma, kad si konstitutivna manjina svašta ti se priviđa...
- Sanjarko
#130 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa i luka ce. Ako neko odluci. Naravno i ulozi.Lincoln-Burrows wrote:Pa sad, eto most je isto kršenje a gradit će se.Vizionar 1985 wrote:
![]()
![]()
Rezervat se nikad nijedan nije ukinuo, i nikada se neki ugovor nije prekrsio, i nikada nije neko u nekom rezervatu nesto gradio.
- Sanjarko
#131 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ma nisam manjina. Nego pitam, to nema muslimana nikako, nikad u Neumu. Pa onda logicno da ako ih nema, ne trebaju da imaju dzemat, zajednicu niti religijski objekat neki gdje bi se mogli moliti.Matzan wrote:Vizionar 1985 wrote:Koji problem ti tu vidis. Nema muslimana u Neumu nikako.dječak sa šibicama wrote:
PS. Ne znam sta bi bilo da se napolju mole.
- Lincoln-Burrows
#132 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
Kakav džemat? jel to neki novi uslov?
između BiH i RH.
- Streptokok
#133 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Najnoviji, dzamija na mostu ili nema mosta.Lincoln-Burrows wrote:Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
- Streptokok
#134 Re: Pelješki most - ko koga zeza
u strahu su velike oci.Matzan wrote:Vizionar 1985 wrote:Koji problem ti tu vidis. Nema muslimana u Neumu nikako.dječak sa šibicama wrote:
- BHCluster
#135 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Da ovi iz EU kao uslov za pare traze osnivanje džemata.Lincoln-Burrows wrote:Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
- Sanjarko
#136 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa ne znam. Vi Hrvati to spominjete. Kako vidim i ne date.Lincoln-Burrows wrote:Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
- Lincoln-Burrows
#137 Re: Pelješki most - ko koga zeza
ipak zajebancija, ajde kužim sad.BHCluster wrote:Da ovi iz EU kao uslov za pare traze osnivanje džemata.Lincoln-Burrows wrote:Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
- Sanjarko
#138 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Iako ima muslimana u Neumu. Sad stalno naseljenih ne znam ali kako vidim ima ih skoro pola godine. A vidim ima ih i da zive i rade u Neumu.Vizionar 1985 wrote:Pa ne znam. Vi Hrvati to spominjete. Kako vidim i ne date.Lincoln-Burrows wrote:Ček nisam ovo skontao, pričamo o pelješkom mostu i razgraničenju
između BiH i RH.
- zlo zlo
#139 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Napulj je njihov Mostar, najprljaviji grad u ItalijiVizionar 1985 wrote:zlo zlo wrote:Turizam i luka ne idu skupa, ne na tako malom području. Bajke su tko sanja tankere u Neumu, tankeri i ostale ogromne mrcine od brodovlja i kupanje ne ide skupa. Nitko ne ide na more u Ploče turistički.
abramovicheva jahta može proći, drugo nije bitno![]()
Napulj.![]()
PS. Ne znam mozda grijesim, nek me neko ispravi ako grijesim.
a sad da te ispravim
-
swanfilter
#140 Re: Pelješki most - ko koga zeza
hladan.preminger wrote:Jao ovih naših debilnih "stručnjaka" za pomorsko pravo. Učilo morske granice po miljacki crtati.
Čak i kad bi BiH prema međunardnom pravu (konvenciji o pravu mora) mora bili priznati maksimalistički zahtjevi (srednja crta razgraničenja oko kleka), Hrvatska most pravi u svojim teritorijalnim vodama koje se prostiru 12milja od polaznih crta. Pa dok povuče polazne crte ona je došla do pola mosta.
U njenim teritorijalnim vodama važe njeni zakoni kao i na njenom kopnu. Ko ne vjeruje neka uzme brod iz neuma i bez dozvole se pokuša vozati gdje se treba praviti most.
Jedina obaveza je da dopusti neškodljiv prolaz do teritorijalnog mora BiH. I to se mjeri prema sadašnjem stanju a ne prema nekoj budućoj neizvjesnoj okolnosti. To su njene tertorijalne vode.
Izgleda da Bakir debila svjatuju isti stručnajci koji su ga svajetovali oko revizije presude protiv srbije, gdje idiot mrtav-hladan, nakon što je svoj narod lagao najmanej godinu dana, kaže da je reviziju odbio registrar suda kao da je to security na ulazu.
Hrvatska ovim aktom zatvara izlaz BiH u međunarodne vode, nikakve teritorijalne vode. Isti slucaj je bio sa Savudrijom, pa Hrvati ispusise abnormalno. Izgubili i vise od svojih tvrdnji ...
- Sanjarko
#141 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Opet ne kontam kako ne moze luka sa turizmom. Sibenik, Dubrovnik, Zadar, Rijeka itd., zaboravit cu navest neki gradic, grad koji ima i luku i turizam.zlo zlo wrote:Napulj je njihov Mostar, najprljaviji grad u ItalijiVizionar 1985 wrote:
![]()
Napulj.![]()
PS. Ne znam mozda grijesim, nek me neko ispravi ako grijesim.![]()
a sad da te ispravimPlaže koje ima Napulj su udaljene više od luke, nego Neum ima površine morske
Suprotan dio grada, s time turizam u Napulju je drugačijeg karaktera od Neuma: Pompeji, povijesne građevine itd, dok u Neum se ide smočiti guzicu samo, nema ništa za ponudit, eventualno Zeksov kebab kupit
- Streptokok
#142 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Luku sa vanjske strane poluotoka a sa unutrasnje ostaje ona septicka da se kupa ko voli.
- Lincoln-Burrows
#143 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Rijeka i Ploče i malo Split su luke koje smatram lukama ostalo nisu t.j. ostale su isključivo zaVizionar 1985 wrote:
Opet ne kontam kako ne moze luka sa turizmom. Sibenik, Dubrovnik, Zadar, Rijeka itd., zaboravit cu navest neki gradic, grad koji ima i luku i turizam.
putnički prijevoz. Rijeka u biti turizam ima uokolo (Opatija) dok Split ima luku na sjevernoj strani poluotoka
a jug je za turizam, Ploče ne znam da ima značajniji turizam.
Neum nema takav kapacitet obale, turizam je za Neum najbolja solucija.
- animals
#144 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Neum jeste u BiH, ali malo sta ga veze sa Bosnjacima..
nesto kao Banja Luka..
nesto kao Banja Luka..
- Sanjarko
#145 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Kako nema. Citav Peljesac ti je idealna luka. Ja ti ovo kao neko ko ima ideje i ostalo govorim.Lincoln-Burrows wrote:Rijeka i Ploče i malo Split su luke koje smatram lukama ostalo nisu t.j. ostale su isključivo zaVizionar 1985 wrote:
Opet ne kontam kako ne moze luka sa turizmom. Sibenik, Dubrovnik, Zadar, Rijeka itd., zaboravit cu navest neki gradic, grad koji ima i luku i turizam.
putnički prijevoz. Rijeka u biti turizam ima uokolo (Opatija) dok Split ima luku na sjevernoj strani poluotoka
- Sanjarko
#146 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Banjaluka imala vecinsko Boshnjacko stanovnistvo dok Austrougarska pri okupaciji nije pobila i dok naseljavanjem se nije izmijenila struktura stanovnistva u Banjaluci kako znam. Ali sta ja znam, lazem ja.animals wrote:Neum jeste u BiH, ali malo sta ga veze sa Bosnjacima..
nesto kao Banja Luka..
- Lincoln-Burrows
#147 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pelješac????Vizionar 1985 wrote:Kako nema. Citav Peljesac ti je idealna luka. Ja ti ovo kao neko ko ima ideje i ostalo govorim.Lincoln-Burrows wrote:Rijeka i Ploče i malo Split su luke koje smatram lukama ostalo nisu t.j. ostale su isključivo zaVizionar 1985 wrote:
- Sanjarko
#148 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Sad kad razmislim, ne bi me cudilo da nakon mosta na Peljescu grade luku.Vizionar 1985 wrote:Kako nema. Citav Peljesac ti je idealna luka. Ja ti ovo kao neko ko ima ideje i ostalo govorim.Lincoln-Burrows wrote: Rijeka i Ploče i malo Split su luke koje smatram lukama ostalo nisu t.j. ostale su isključivo za
- Sanjarko
#149 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Pa ja. Samim tim i njegov zaliv na koji Neum izlazi i 25 km obale Bosne i Hercegovine.Lincoln-Burrows wrote:
Pelješac????
- animals
#150 Re: Pelješki most - ko koga zeza
Nisi me razumio..Vizionar 1985 wrote:Banjaluka imala vecinsko Boshnjacko stanovnistvo dok Austrougarska pri okupaciji nije pobila i dok naseljavanjem se nije izmijenila struktura stanovnistva u Banjaluci kako znam. Ali sta ja znam, lazem ja.animals wrote:Neum jeste u BiH, ali malo sta ga veze sa Bosnjacima..
nesto kao Banja Luka..
Neum jeste grad u BIH, ali nije prestolnica SDA, kao Sarajevo..