Poveznica je kultura radaado-šampion wrote:Ako se pika 535i 1992., onda jesam, vozio i bio vozen gotovo svakodnevno nekoliko godina, nekad tamo prije 15 godina.amar1994 wrote:325i 2008ado-šampion wrote:Ne znam za Condyja ali ja nisam nikad, sta ti je to, gdje to ima?, koaj tisina i nikakvih vibracija na koliko god rpm ga potjeras
Jeste, u pravu si, ti redni sestaci su cudo, neces vjerovati i tad su bili isto tako tihi i bez vibracija i imali strasan zvuk, bez da se deru ko pivara.
Jest trosio 18 po Sarajevu, ali to nije tema.
Samo ne vidim poveznicu izmedju rednog sestaka i TSI u smislu koja auto s rednim sestakom se moze dobiti novo za 40-50 hiljada?
Ja sam isto mislio da su svi proizvodjaci dosad naucili kako da priguse benzinski motor da se ne dere ko da ce motor ispasti cim ga malo zavrtis, jer jbg u vakat sam vozio jebeni Golf 4 jean ses kod kojeg motor ne stvara nelagodu ni pri 140-150 i ne dere se, a ipak je proslo 20 godina od njegovog predstavljanja jelte, tako da sam bio prilicno iznenadjen kad sam vidio/osjetio/cuo kako se benzinci u pojedinim autima evo konkretno 2012. i 2017. godiste (od kojih neki cijenom prelaze 30 hiljada eura) deru kad malo das gas - otud i moj dojam o tihom TSI motoru.
Ja sam isto misljenja da sestak dizel ima isto tako dobar zvuk, bez deranja. Moje iskustva ne bas tako maleHno i kratkotrajno s jednim X5 3.0d i jednim 730d.Defintivno bolji nego vecina 4-cilindricnih benzinaca, moj dojam.
Eh pa eto , onda znas o cemu pisem