djevojka bez imena wrote:Za mene rijec dijaspora znaci RODBINA, moja krv, neko moj, i ne shvatam taj jaz kod vecine nasih ljudi, jaz s dijasporom je jaz s rodbinom. Neprihvatljivo.
Dijaspora Summer 2017
- spreca
#126 Re: Dijaspora Summer 2017
- stakasa
#127 Re: Dijaspora Summer 2017
U uvodnom sam postu to nazvao grudobranom na Zapadu, znaci nisam samo ja to primjetioSeyfo wrote:Vremenom se formira sloj ljudi "wannabe dijaspora". To su oni koji još nisu otišli ali rade na tome, bez obzira kako im je u BiH. E oni ne mrze dijasporu, nego gledaju da se druže s njima da imaju sutra u koga da se uzdaju
-
mali_balon
#128 Re: Dijaspora Summer 2017
Gora mi je ova domaca fukara, ko oni se nasli nesta dijasporu prozivat a i iz cOrapa im prsti i pete vire.....ljudi dodju kuci na odmor da potrose pa da se malo i kurce da pametuju da pricaju svedski njemacki engleski.....neka ih....zivi i pusti da zive....ima hajra i od njih.......a ovi kriticari bi gujce dali da im djasporac/ka plate kafu ili kenijOdu
- djevojka bez imena
#129 Re: Dijaspora Summer 2017
spreca wrote:djevojka bez imena wrote:Za mene rijec dijaspora znaci RODBINA, moja krv, neko moj, i ne shvatam taj jaz kod vecine nasih ljudi, jaz s dijasporom je jaz s rodbinom. Neprihvatljivo.![]()
Ima li ista ljepse nego kad se okupimo? Moji svi planiraju odmor, da ih sto vise dodje u isto vrijeme, da ko koga ne promasi
-
realna do boli
#130 Re: Dijaspora Summer 2017
Prepustila sam mu stan nasih roditelja o kojima sam se ja brinula do zadnjeg dana..25g..dok je on smatrao da je dovoljno povremeno nazvati i poslati pare..sve ukupno..za tih godina...5000 EU..znas..nije ni u dojcland lako..kako se misli. Sad je iskljucio struju..grijanje..kablovsku..skupo brate.
Hvala Bogu..imam.
Hvala Bogu..imam.
spreca wrote:pa kakva si to ti sestra......pa nadji u kupi bratu stanrealna do boli wrote:Mislim da nije problem samo u nama..domorodcima..prestanite nas smatrati zaostalim..nesposobnim...prestanite suditi po nama na osnovu medija..avaza..neke tv kuce.. forumima (anonimno je lakse srati) hajde osvrnite se malo oko sebe...
Bez obzira na kuknajavu, ima se moze se...sve sto vidite je privatno...sve vise je onih koji..kao moj brat..primjecuju da ovdje dosta raje ima bolji auto nego on..imaju kuce..vikendice...on nema. Svaki put pregleda moj stan..opa..ovo je novo..jeste..nisi mi ti platio..
Prodao je sve u BiH..davno..renta stan u dojcland...i sve cesce pusta da mu se plati kafa..
Ko skonto..skonto.
- bh.tornjak
#131 Re: Dijaspora Summer 2017
260 konja pod haubom i da se drzim ogranicenja....ma,bjaziiiii....spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere![]()
gas do daske...i gazim sve pred sobom...
- stakasa
#132 Re: Dijaspora Summer 2017
Jao jao kakve detalje oni iznose po forumima
- bh.tornjak
#133 Re: Dijaspora Summer 2017
kad sjedam u auto bismilla je obavezna....a u autu jos "Ammene resullu"...spreca wrote:ma kod mene ti je stalno na usnama kelime shehadet u kuhuvalahu ehadseln wrote: Koju dovu proucis na mubin?
-
realna do boli
#134 Re: Dijaspora Summer 2017
Cinjenice...stakasa wrote:Jao jao kakve detalje oni iznose po forumima
-
mali_balon
#135 Re: Dijaspora Summer 2017
Najveci problem je sto mi nemamo pismenog medija da nas"predstavlja" u dijasporskim zemljama......znam da ima hajat....odron....i sad zamisli nekog ko gleda hajat npr zmbt....zamisli kakvu sliku taj ima o BIH.....taj garan misli da su korida i teferic na cevljanskom polju glavni kulturni dogadjaj godine u cijeloj BIH....naravno nemam nist protiv koride i teferica cak su mi drazi od mnogih drugih kulturno sportskih manifestacija....
- stakasa
#136 Re: Dijaspora Summer 2017
Ima bona mjesto i vrijeme. Bolje ti je prebrisi ono. I za placanje kafa i interneta a ne ko je koliko majci slaorealna do boli wrote:Cinjenice...stakasa wrote:Jao jao kakve detalje oni iznose po forumima
- spreca
#137 Re: Dijaspora Summer 2017
tako je kod normalnih.....kod mene je isto tako.....i kad se sretnemo vec tada se dogovaramo kada i kako za sledeci put.....tako smo vaspitanidjevojka bez imena wrote:spreca wrote:djevojka bez imena wrote:Za mene rijec dijaspora znaci RODBINA, moja krv, neko moj, i ne shvatam taj jaz kod vecine nasih ljudi, jaz s dijasporom je jaz s rodbinom. Neprihvatljivo.![]()
Ima li ista ljepse nego kad se okupimo? Moji svi planiraju odmor, da ih sto vise dodje u isto vrijeme, da ko koga ne promasi
- Radio Sarajevo
#138 Re: Dijaspora Summer 2017
Pa Korida i jeste najveći događaj u BiH, niko tu nikoga ne laže.mali_balon wrote:Najveci problem je sto mi nemamo pismenog medija da nas"predstavlja" u dijasporskim zemljama......znam da ima hajat....odron....i sad zamisli nekog ko gleda hajat npr zmbt....zamisli kakvu sliku taj ima o BIH.....taj garan misli da su korida i teferic na cevljanskom polju glavni kulturni dogadjaj godine u cijeloj BIH....naravno nemam nist protiv koride i teferica cak su mi drazi od mnogih drugih kulturno sportskih manifestacija....
- bh.tornjak
#139 Re: Dijaspora Summer 2017
to je da nekome sto prije pukne cir....dal domorodcima il vanzemaljcima...svejedno...samo nek puca...stakasa wrote:Jao jao kakve detalje oni iznose po forumima
-
realna do boli
#140 Re: Dijaspora Summer 2017
E ovo je najveca istina... i to sto mi u BiH.mislimo da pare samo leze negdje drugo..da je negdje sve lako..da samo odes na salter i sve gotovo za pet minuta..probajte rentari stan u svici....dobiti dozvolu za bilo sta..mali_balon wrote:Najveci problem je sto mi nemamo pismenog medija da nas"predstavlja" u dijasporskim zemljama......znam da ima hajat....odron....i sad zamisli nekog ko gleda hajat npr zmbt....zamisli kakvu sliku taj ima o BIH.....taj garan misli da su korida i teferic na cevljanskom polju glavni kulturni dogadjaj godine u cijeloj BIH....naravno nemam nist protiv koride i teferica cak su mi drazi od mnogih drugih kulturno sportskih manifestacija....
Koliko god u BiH javni mediji pisu u stilu..dajte nam sadake..do tada ce mladi misliti da negdje tamo ima posla bez motike..stvarnost je drugacija.
I tamo negdje i ovdje nece se stece bilo sta u roku godina-dvije.
Treba realno pricati o svom zivotu..i tamo i ovdje.
- spreca
#141 Re: Dijaspora Summer 2017
ma prva i bez gasa i svejdno 80 km/hbh.tornjak wrote:spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere![]()
260 konja pod haubom i da se drzim ogranicenja....ma,bjaziiiii....
gas do daske...i gazim sve pred sobom...![]()
![]()
- SaraFina
#142 Re: Dijaspora Summer 2017
spreca wrote:pa kako ces se prodati bona bez makine.....jer svi ce reci evo je dosla da se proda ovdje jer je gore na zapadu niko neceSaraFina wrote:Kako je ovim frustiranim što su ostali pun kofer dijasporaca, tako je i meni i drugima pun kofer njih i kukumvkanja. Počela se ratna djeca mojih godina, zbog sopstvenih neuspjeha vaditi na rat. Pa ljudi rat je završen prije više od 20 godina. Svi koji su željeli napraviti nešto, imali su vremena. Ali jok, za promašaje u životu najbolje je alibi naći.
Nikom lovu ne dajem osim nani, očevoj majci i dječici iz bliže porodice.
Ne osjećam se ni dužna ni obavezna. Pješice hodam po Sarajevu većinom
I baš bi voljela vidjeti onog ko će mi zabraniti da posjetim ili zivim u budućnosti na ćaćevini.![]()
![]()
Spreča, teško za parking po mjestima gdje hodam.
Prodaću se kulinarskim umijećem, neću makinom
- 512MB
#143 Re: Dijaspora Summer 2017
Samo se vi zajeBajite, ja prosle sedmice platio 3 odjednom, kazu bile u sistemu svetri... reko nemam tolko kod sebe, kaze onaj kokuz neseri vidi se da imasbh.tornjak wrote:260 konja pod haubom i da se drzim ogranicenja....ma,bjaziiiii....spreca wrote:a i kurac nas boli za stacionarne kamere![]()
gas do daske...i gazim sve pred sobom...![]()
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#144 Re: Dijaspora Summer 2017
Eh, nekad bilo, Merc, 100 DM i Marlboro....imace512MB wrote: Samo se vi zajeBajite, ja prosle sedmice platio 3 odjednom, kazu bile u sistemu svetri... reko nemam tolko kod sebe, kaze onaj kokuz neseri vidi se da imasako vozam X6icu neznaci da imam sto mari ustekano
![]()
- spreca
#145 Re: Dijaspora Summer 2017
Zasto uopste pricati o tome ....pa ne dolzimo mi zato da se hvalimo kako dobro zivimo a vi kako se patite ili obrattno.....valjda zato sto se zazelimo jedni drugih.Kukati mozemo po tel i skyperealna do boli wrote:
E ovo je najveca istina... i to sto mi u BiH.mislimo da pare samo leze negdje drugo..da je negdje sve lako..da samo odes na salter i sve gotovo za pet minuta..probajte rentari stan u svici....dobiti dozvolu za bilo sta..
Koliko god u BiH javni mediji pisu u stilu..dajte nam sadake..do tada ce mladi misliti da negdje tamo ima posla bez motike..stvarnost je drugacija.
I tamo negdje i ovdje nece se stece bilo sta u roku godina-dvije.
Treba realno pricati o svom zivotu..i tamo i ovdje.
- spreca
#146 Re: Dijaspora Summer 2017
tako ti i treba....kakav si ti dijasporac kad neznas kukati512MB wrote: Samo se vi zajeBajite, ja prosle sedmice platio 3 odjednom, kazu bile u sistemu svetri... reko nemam tolko kod sebe, kaze onaj kokuz neseri vidi se da imasako vozam X6icu neznaci da imam sto mari ustekano
![]()
-
Romanija
#147 Re: Dijaspora Summer 2017
Sad su mi dvojica kolega (koji mi je i ponajbolji jarani), jedan sa vjerenicom jedan sa zenom bili u Sarajevu 4 dana da vide najljepsu metro-mahalu na svijetu, da vide odakle sam to sljeg'o. Prosle godine si mi bili 7 dana na vikendici kod Dubrovnika. Svaki dan u kancelariji dok pravimo kafu bar jednom dobijem opasku, 'ti nisi normalan sto si ikad napustio onakvu zemlju i dos'o da radis i zivis u ovaj jebeni London'.
Svako je svakom dijaspora.
- 512MB
#148 Re: Dijaspora Summer 2017
Prije sam dolazio zbog zajebancije i treba, danas zbog posla (i treba) 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#149 Re: Dijaspora Summer 2017
Ne kontam to....zbog treba?! To nema vani....treba?!512MB wrote:Prije sam dolazio zbog zajebancije i treba, danas zbog posla (i treba)
- DeNiro
#150 Re: Dijaspora Summer 2017
seln wrote:Bogami, i meni je nekakao tako. Dolazim jos samo jednom godisnje, kao nusprodukt kupanja na Jadranu.DeNiro wrote:ja dodjem rijetko, a ubuduce cu jos rijedje.. postoji vise razloga zbog toga .. jedan od njih je i animozitet koji osjetim svaki put kada dodjem .. postoji puno drugih destinacija gdje se covjek moze psihicki kvalitetnije odmoriti
Jebem ga, znam da mi se Dalmos osmjehuje samo zbog mojih soldi, ali u Bosni mi se sve manje osmjehuju, sa soldama ili bez...
a ziva sam antiteza slike o tipicnom dijasporcu. Niti vozim upadljiva kola, niti se razbacujem novcem, ne slusam turbofolk, ne tulumarim po kafanama, ne nosim upadljivo markiranu odjecu...
valjda ljude nervira to sto ne potvrdjujem njihove predrasude.
upravo tako .. samo sto sam ja prelomio davno i glede Jadrana .. i naravno, vrijedi napomenuti da ovakve odluke ne donosim zbog raznih trolova po kojekakvim forumima, vec uglavnom na osnovu licnih iskustava