Nemiri u Njemackoj

Post Reply
realna do boli

#126 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Ja ne pisem o nama..mi smo izgubljen slucaj...
Ja jednostano mislim..da je ovakav sistem kapitalizma..dosao do zida..sta je alternativa..pojma nemam..vrijem ce pokazati.
animals

#127 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:Vjerovatno si mlad..nastavi tako razmisljati..manje boli glava..
Vidis..ti smatras da je divan zivot kada znas da ces imati socijalu ako ne radis..da ces se moci lijeciti u drzavnoj ustanovi..ako se razbolis..dobices sta te sljeduje..u zavisnosti od tvog statusa..
Ja opet podvlacim..samo me plati adekvatno..nesmatraj me manje vrijedni..jer ne pijem sampanjac..ne zivim u ogradzenom naselju..i ne vozim se svojim avionom...posteno plati moj rad..redovno..i netrazi da sve placam kreditom..da bi mi to sve uzeo kada ostanem bez posla..pa da se klanjam drzavi sto mi eto..daje sadaku.
Mlad :lol: :lol:
imam 48 god...i znam sta je zivot..
radi, i zivi od svog rada..nemam vilu niti pijem sampanjac..
ali sam zahvalan drzavi koja mi je omogucila da posteno radim i zivim..
imam auto i stan, i mogu kupiti sto pozelim u normali..
mogu ici na odmor gdje hocu..
a za nesto vise, trebas biti jako snalazljiv, ili obrazovan..
jer kad pogledas koji ljudi imaju vile, na zapadu i milione..
to su vecinom visoko obrazovani ljudi..
tako, svakom po zasluzi..
ne mozes ti sa zanatom ocekivati da imas mjesecna primanja od 10 tisuca eura..
niti svi mogu biti doktori..
dječak sa šibicama

#128 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by dječak sa šibicama »

realna do boli wrote:Vjerovatno si mlad..nastavi tako razmisljati..manje boli glava..
Vidis..ti smatras da je divan zivot kada znas da ces imati socijalu ako ne radis..da ces se moci lijeciti u drzavnoj ustanovi..ako se razbolis..dobices sta te sljeduje..u zavisnosti od tvog statusa..
Ja opet podvlacim..samo me plati adekvatno..nesmatraj me manje vrijedni..jer ne pijem sampanjac..ne zivim u ogradzenom naselju..i ne vozim se svojim avionom...posteno plati moj rad..redovno..i netrazi da sve placam kreditom..da bi mi to sve uzeo kada ostanem bez posla..pa da se klanjam drzavi sto mi eto..daje sadaku.
Mlad sam ko rosa u podne, ali nije to bitno... jesu li radnici placeni adekvatno u Europi? ja mislim da vecina jesu, a kad nisu, ljudi idu u strajk i izganjaju bolje plate, uvjete rada i slicno.

Ne moze me niko uvjeriti da se zivi lose, bar na nasem kontinentu.

Meni licno, prosto i jednostavno, ovi izgrednici na ulicama Hamburga djeluju smijesni. Jer iz nase perspektive, tako djeluju.

Sto raja bjezi u Njemacku, sto pola bliskog i dalekog istoka srlja u EU, svi smo se nagledali migranata koji pjesice idu tamo... zato sto je na zapadu lose?

Citam neki dan, protestvuju africki migranti u Italiji jer im je drzava rekla dati po 500 eura socijale, oni hoce po 2000.

Smijesno.

Kapitalizam je nehuman, jer je zasnovan na sistemu jaci tlaci, ali nudi nekakve opcije. Ako radis, zaradis. Bar nesto.
Imali smo komunizam, ili bar pokusaj istog, u praksi neizvedivo.

Nema boljeg od ovog, nije savrsen ali nema bolje. To je sustina.
realna do boli

#129 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

O.K. nisi mlad.. :D
Vidis i ja imam sve..ovdje u BiH..
Nisam zahvalna nijednoj drzavi sto su dovele ljude do toga..da joj budu zahvalni da dobijaju sta ona misli da trebaju da dobiju...
Neko je zahvalan sto ima vodu..neko struju..neko sto ne puca..neko sto ima lijekove....necu da budem nikome zahvalna sto me izrabljuje..govorim opcenito...necu da znam da djeca rade po 15h negdje u svijetu..necu da sele velike kompanije firme tamo gdje ce ljudi padati u nesvjest radeci u nehumanim uslovima za par dolara dnevno i zagadzivati " tamo daleko" zrak i ispustati otrove u tamo nekoj siromasnoj zemlji....hebat ga..mozda sam previse rasirila sliku..bolje da gledam u svoj cvijecnjak.
dječak sa šibicama

#130 Re: Nemiri u Njemackoj

A i taj Trump kojeg toliko napadaju, njegovi radnici zive dobro, uglavnom dobro.

On je predsjednicku fotelju dobio glasovima americke radnicke klase, otisao u tradicionalno demokratske drzave i radnicima objasnio kakve im ublehe prodaje establishment desetljecima.

Sad ga napadaju preko cerke i njene fabrike u Kini u kojoj "radnika koji se usudi otici na bolovanje, pojede krokodil".

Mislim, nije mi simpaticna pojava taj covjek, ali kao kapitalist i poslodavac, ima uglavnom simpatije svojih radnika. Vjerovatno jer im je dobro.
dječak sa šibicama

#131 Re: Nemiri u Njemackoj

realna do boli wrote: Neko je zahvalan sto ima vodu..neko struju..neko sto ne puca..neko sto ima lijekove....necu da budem nikome zahvalna sto me izrabljuje..govorim opcenito...necu da znam da djeca rade po 15h negdje u svijetu..necu da sele velike kompanije firme tamo gdje ce ljudi padati u nesvjest radeci u nehumanim uslovima za par dolara dnevno i zagadzivati " tamo daleko" zrak i ispustati otrove u tamo nekoj siromasnoj zemlji....hebat ga..mozda sam previse rasirila sliku..bolje da gledam u svoj cvijecnjak.
Tu je i cijeli paradoks situacije, izgrednicima je glavna meta taj Trump jer je on zlocinac number one, i takodje smatraju da je nehumano seliti fabrike tamo gdje rade djeca po 15-20 sati dnevno u nehumanim uvjetima ili u siromasne drzave gdje se izrabljuje jeftina radna snaga... a kad taj isti Trump kaze kako nece dopustiti da americke fabrike sele u Mexico ili El Salvador, onda ga nazivaju fasistom i ksenofobom.

Ja kontam da ti stvar gledas sa humanisticke strane, emotivno, ja opet gledam sa racionalne. Ni meni se ne svidja kapitalizam, da bi bio bogat moras pregaziti nekoliko leseva. Oni tamo zaposljavaju ljude kojima je jedini zadatak priopciti otpustenom da je otpusten, da se oni ne jebavaju emotivno sa nesretnim ljudima. Nehuman sistem totalno, ali opet imas neke opcije, mozes raditi i zaraditi.
Fora je sto ovi sa ulica Hamburga niti rade (vecinom) niti ih rad zanima.
realna do boli

#132 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Mislis da ce kapitaalisti..dobrovoljno i uz neciju molbu..reci..ok..meni dosta ..hajd sad vi...
animals

#133 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:O.K. nisi mlad.. :D
Vidis i ja imam sve..ovdje u BiH..
Nisam zahvalna nijednoj drzavi sto su dovele ljude do toga..da joj budu zahvalni da dobijaju sta ona misli da trebaju da dobiju...
Neko je zahvalan sto ima vodu..neko struju..neko sto ne puca..neko sto ima lijekove....necu da budem nikome zahvalna sto me izrabljuje..govorim opcenito...necu da znam da djeca rade po 15h negdje u svijetu..necu da sele velike kompanije firme tamo gdje ce ljudi padati u nesvjest radeci u nehumanim uslovima za par dolara dnevno i zagadzivati " tamo daleko" zrak i ispustati otrove u tamo nekoj siromasnoj zemlji....hebat ga..mozda sam previse rasirila sliku..bolje da gledam u svoj cvijecnjak.
To sto bi ti htjela, to je nirvana...
nemoguce je da svi zivimo dobro na ovoj planeti..
jer necemo svi da radimo..to je jedini razlog..
uvijek je bilo i bit ce trutova..
animals

#134 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

realna do boli wrote:Mislis da ce kapitaalisti..dobrovoljno i uz neciju molbu..reci..ok..meni dosta ..hajd sad vi...
Ne, jer kad bi do toga doslo, stao bi i razvoj na svijetu..
da su tako rekli 1900 godine, i danas bi se vozila konjska zaprega :D
insomnia78

#135 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

realna do boli wrote:Ja ne pisem o nama..mi smo izgubljen slucaj...
Ja jednostano mislim..da je ovakav sistem kapitalizma..dosao do zida..sta je alternativa..pojma nemam..vrijem ce pokazati.
Eto te ko Kiki the Kurd. Ne pisea o nama koji smo izgubljen slucaj ali se zato ziva isikira za radnika u Kini. Ma hajte molim vas.
ioannes

#136 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by ioannes »

animals wrote:U zatvor i na prisilni rad, dok god ne odrade stetu..
anarhija cuj..
zasto se oni bore, protiv kapitalizma..sta hoce..
svjesni smo svi da nije idealno nigdje, ali kad je bilo bolje..
navedite i jedno razdoblje u povijesti kad se bolje zivjelo..
i nikad na ovoj planeti ne mogu svi zivjeti dobro i isto..
jer pola planete je neradnika i pola radnika..
i neradnici se uvijek slepaju na racun radnika..
ovo je bolestan, ciničan i krajnje perverzan post...
svaka riječ ti je šaka u glavu
realna do boli

#137 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

Sekiram se ja i za nas..ali malo manje...dok god je glani komentar..vidi mu mobitela..tako je kako je.
Alfons Kauders

#138 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Alfons Kauders »

Nije problem u mobitelju, vec u politickom nasilju.

Evropa tolerise vandalizam i divljanje po gradovima... Ali kad bi nesto slicno pokusali napraviti u nekim drugim dijelovima svijeta, mogli bi pokusati samo jednom.

Fol socijalisti... Eto neka odu na Tianamen i naprave sranje ako im ne valjaju demokracija i kapitalizam, pa da vidimo kako ce se provesti
animals

#139 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

ioannes wrote:
animals wrote:U zatvor i na prisilni rad, dok god ne odrade stetu..
anarhija cuj..
zasto se oni bore, protiv kapitalizma..sta hoce..
svjesni smo svi da nije idealno nigdje, ali kad je bilo bolje..
navedite i jedno razdoblje u povijesti kad se bolje zivjelo..
i nikad na ovoj planeti ne mogu svi zivjeti dobro i isto..
jer pola planete je neradnika i pola radnika..
i neradnici se uvijek slepaju na racun radnika..
ovo je bolestan, ciničan i krajnje perverzan post...
svaka riječ ti je šaka u glavu
Molim lijepo, ne odgovara tvojoj percepciji..
da smo svi isti, lijepi i visoki i plavi..
pa podjeli sve novce ovoga svijeta na svakog covjeka, na jednake dijelove..
i opet ce za 12 sati jedni imati sve , a druga polovica opet nista..
mousstapha

#140 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by mousstapha »

Protiv kapitalizma se ne treba boriti. Ionako ce sam sebe sjebati.
animals

#141 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

mousstapha wrote:Protiv kapitalizma se ne treba boriti. Ionako ce sam sebe sjebati.
Isto kao sto ga je komunizam sjebao..
kapitalizam je vjecan, jer postoji u raznim oblicima od postanka svijeta..
znaci novac i pamet u kombinaciji je moc..
mozda zalosno, ali svijet funkcionira tako..
isto kao kod zivotinja..
veca riba jede manju..
insomnia78

#142 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Da. Onda cemo svi razdjeliti sve sto imamo, svi ce dobiti kuce i stanove bez kredita i moci cemo se vjencati u gej brakovima sa izbjeglicama sa BI. Hajte molim vas.
mousstapha

#143 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by mousstapha »

insomnia78 wrote:Da. Onda cemo svi razdjeliti sve sto imamo, svi ce dobiti kuce i stanove bez kredita i moci cemo se vjencati u gej brakovima sa izbjeglicama sa BI. Hajte molim vas.
Pa zasto tolika potreba za cinizmom? Ne kazem da ce ga zamijeniti neki najpravedniji sistem na svijetu.
realna do boli

#144 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by realna do boli »

dječak sa šibicama wrote:A i taj Trump kojeg toliko napadaju, njegovi radnici zive dobro, uglavnom dobro.

On je predsjednicku fotelju dobio glasovima americke radnicke klase, otisao u tradicionalno demokratske drzave i radnicima objasnio kakve im ublehe prodaje establishment desetljecima.

Sad ga napadaju preko cerke i njene fabrike u Kini u kojoj "radnika koji se usudi otici na bolovanje, pojede krokodil".

Mislim, nije mi simpaticna pojava taj covjek, ali kao kapitalist i poslodavac, ima uglavnom simpatije svojih radnika. Vjerovatno jer im je dobro.
Ja mislim da je on (oni) skontao..zasto placati i cetvrtu generaciju ljudi na socijali..kada ih se moze zaposliti..ako vratis fabrike u USA..da rade..pod
uslovom..nema vise dzaba socijale..eto vam radna mjesta..malo radite..za malu nadnicu..i dobicete socijalu...
I USA ima previse ljudi koji ne rade..ima previse onih koji su misli kada dodje Obama..sad smo mi na redu...nisu skontali..nije bitan predsjednik..bitan je sitem..predsjednici su promjenjljiva roba..sistem..ne...ubije bjeli policajac crnca..razvali se pola nekog grada u USA..slicno i u Parizu..
Destruktivni smo..samo jos niko nije ponudio rjesenje.
bh.tornjak

#145 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by bh.tornjak »

Alfons Kauders wrote:Nije problem u mobitelju, vec u politickom nasilju.

Evropa tolerise vandalizam i divljanje po gradovima... Ali kad bi nesto slicno pokusali napraviti u nekim drugim dijelovima svijeta, mogli bi pokusati samo jednom.

Fol socijalisti... Eto neka odu na Tianamen i naprave sranje ako im ne valjaju demokracija i kapitalizam, pa da vidimo kako ce se provesti

to "politicko nasilje" je proizvod politike i kapitalista...
ONI stvaraju to "politicko nasilje" ...njime upravljaju....odredjuju intezitet....sve je proracunato.
a sve da se pokaze...."eto, postoji neko kome se ne svidja to sto radimo i kako radimo"...
sve u svemu...malo se divljalo i sad se mjesalica moze ugasiti kablovi pomotati i razlaz do sledecih "protesta"
Fudo387

#146 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by Fudo387 »

Pandakonda wrote:Da pokaže drugarima koliko mrzi kapitalizam :lol:

Image
Frizura-sisanje 60 eura, gel za kosu CREW 30 eura, ulje za bradu 40 eura...o jebo svoju nenu je revolucionara. :lol:
U kosu je sprco 100 eura, 16 godisnjih plata u Bangladesu.
Tetovaza 548 eura bez pdv-a.
Onaj iza, piva trapister flasa 12 eura.
Za mnom braco. :lol:
HardcoreMX

#147 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by HardcoreMX »

animals wrote:
mousstapha wrote:Protiv kapitalizma se ne treba boriti. Ionako ce sam sebe sjebati.
Isto kao sto ga je komunizam sjebao..
kapitalizam je vjecan, jer postoji u raznim oblicima od postanka svijeta..
znaci novac i pamet u kombinaciji je moc..
mozda zalosno, ali svijet funkcionira tako..
isto kao kod zivotinja..
veca riba jede manju..
Nešto što ima postanak ne može biti vječno. Veća riba jede manju, ali ne radi potrebe, nego što kapitalizam ne trpi konkurenciju...
dječak sa šibicama

#148 Re: Nemiri u Njemackoj

Amerikanci presli u akciju, New Jersey’s Office of Homeland Security lokalnu podruznicu ANTIFA proglasio "anarhistickim ekstremistima" i uvrstili ih na listu teroristickih organizacija.

Reakcija ANTIFA ocekivana, najavili nove nerede, jedino sto ce od sada biti tretirani kao teroristi a to znaci da bi mogli biti b`jeni, u najboljem slucaju.
insomnia78

#149 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by insomnia78 »

Njihove akcije mahom i jesu teroristicke
animals

#150 Re: Nemiri u Njemackoj

Post by animals »

Nisu mi jasne ni drzave..
zasto dozvoljavaju uopce ovakve demonstracije..
zasto ih ne zabrane i za svaki pokusaj se ne odosi kao na napad na drzavu..
sa tim i kazne shodno..
znaci duze zatvorske kazne..
Post Reply