Nekad sam drug govorio ljudima ono sto zele cuti a sad kako matorim govorim ono sto jeste, svidjalo se nekome ili ne. Neka nama zena, u odredjenim stvarima im se fakat mora skinuti kapa uz blagi naklon.Itsoktobealone wrote: Drug, ovo ti je najveći zajeb na forumu (i generalno) koji možeš uraditi. Džaba im sve to pričati. Ostavi neka žene misle da su...nenadjebive žene.
Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
- Billy The Pljuc
#126 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
- Billy The Pljuc
#127 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
mali_balon wrote:sunceKOtepsija wrote:ako je vjerovati istrazivanjima medunarodnih akreditovanih univerziteta kao i brojnim nezavisnim istrazivacima kuhinja je za zene prakticno, da se laicki izrazim, prirodno okruzenje-mjesto koje joj "najbolje lezi" i gdje se zena moze najbolje samorealizirat i dostici svoj puni potencijal, problem je u diskrepanci koja nastupa s zeljom zene da udovolji "zahtjevima vremena" te se usljed pritiska main-stream-medija odvaja od svog prirodnog habitusa sto prirodno dovodi do brojnih previranja i sukoba kako unutar jedinke (zene) tako i do sukoba sa okolinom...
....naravno, ko ne vjeruje u ovu teoriju moze sam da se uvjeri tako sto ce primjetiti da su evolucijom zenska stopala ostala manja ili kraca od muskih, tako mogu fino prici sudperu ili sporetu bez da ih poslje bole ledja
- Arminovski
#128 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
Svi ovi primjeri sto se navode tipa: ja znam nekoga, ja sam bolji od, neko tamo ovako ili onako su nebitni. Čiste anegdote. Gleda se šta je u globalu...
Činjenice su da se u globalu žene snalaze bolje u nekim situacijama tipa trpe više bol, mogu biti bolji maratonci, čitaju emocije bolje itd itd... Muškarci u nekim drugim situacijama gdje treba više momentalne fizičke snage npr ako treba izigravati babiana na tribinama. A i sve to je negdje u par deka (osim za majmunisanje na tribinama gdje mi dominiramo), npr mi obični smrtnici nećemo primjetiti neku razliku u nadarenosti za npr matematiku. Razlika je mozda u onih par procenata što su na vrhu a i to je pitanje jer žene izabiraju drugačije pa završe u nekim drugim profesijama pa se ne vide... Sve u svemu, nadam se da ćemo vidjeti više žena na pozicijama gdje nisu proporcionalo zastupljene u ovom našem patrijarhatu. Biće bolje za nas sve a i za mene kad hoću da pogledam neku dobru tekmu.
Činjenice su da se u globalu žene snalaze bolje u nekim situacijama tipa trpe više bol, mogu biti bolji maratonci, čitaju emocije bolje itd itd... Muškarci u nekim drugim situacijama gdje treba više momentalne fizičke snage npr ako treba izigravati babiana na tribinama. A i sve to je negdje u par deka (osim za majmunisanje na tribinama gdje mi dominiramo), npr mi obični smrtnici nećemo primjetiti neku razliku u nadarenosti za npr matematiku. Razlika je mozda u onih par procenata što su na vrhu a i to je pitanje jer žene izabiraju drugačije pa završe u nekim drugim profesijama pa se ne vide... Sve u svemu, nadam se da ćemo vidjeti više žena na pozicijama gdje nisu proporcionalo zastupljene u ovom našem patrijarhatu. Biće bolje za nas sve a i za mene kad hoću da pogledam neku dobru tekmu.
- sheilak
#129 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
slazem se s arminovskim. super post
inace, za kuhinju, muskarci su bolji kuhari. i mislim da vise i uzivaju u tom. zene su vecinom prisiljene kuhati od rane mladosti, pa neke razviju i svojevrsni stockholmski sundrom kad su kuhinja i kuhanje u pitanju.
a nase drustvo je svakako i patrijarhalno i sexisticko, pa imamo (dosta) ispodprosjecne muskarce kojima je dopusteno opcenito sprdati se sa zenama, dobacivati im, nazivati ih "picicima", etc. ili ih prozivati zbog porodiljnog odsustva i porodiljne naknade. u zivotinjskom svijetu beta muzijaci (a i gama i delta
) zna se gdje pripadaju. neke stvari trebaju biti svakako prepustene alfa muzijacima 
inace, za kuhinju, muskarci su bolji kuhari. i mislim da vise i uzivaju u tom. zene su vecinom prisiljene kuhati od rane mladosti, pa neke razviju i svojevrsni stockholmski sundrom kad su kuhinja i kuhanje u pitanju.
a nase drustvo je svakako i patrijarhalno i sexisticko, pa imamo (dosta) ispodprosjecne muskarce kojima je dopusteno opcenito sprdati se sa zenama, dobacivati im, nazivati ih "picicima", etc. ili ih prozivati zbog porodiljnog odsustva i porodiljne naknade. u zivotinjskom svijetu beta muzijaci (a i gama i delta
- ho oponopono
#130 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
...a hajd ga znaj... ali vi se vala više prenemažete...
...jebenu gripu dok bolujete aman...haman se rastavljate sa dušom, to se odleži, titra vam se...dok žene to u hodu, usput predeveraju...
...otkači vas djeva...dumate godinama o njoj, a ona već trojicu izguštala...
...otkači vas djeva...dumate godinama o njoj, a ona već trojicu izguštala...
- insomnia78
#131 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
Hajde ti proguglaj sta znaci štokholmski sindromsheilak wrote:slazem se s arminovskim. super post![]()
a nase drustvo je svakako i patrijarhalno i sexisticko, pa imamo (dosta) ispodprosjecne muskarce kojima je dopusteno opcenito sprdati se sa zenama, dobacivati im, nazivati ih "picicima", etc. ili ih prozivati zbog porodiljnog odsustva i porodiljne naknade. u zivotinjskom svijetu beta muzijaci (a i gama i delta) zna se gdje pripadaju. neke stvari trebaju biti svakako prepustene alfa muzijacima
- BajramBarecula
#132 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
to je kad se razbolis u stokholmuinsomnia78 wrote:Hajde ti proguglaj sta znaci štokholmski sindromsheilak wrote:slazem se s arminovskim. super post![]()
a nase drustvo je svakako i patrijarhalno i sexisticko, pa imamo (dosta) ispodprosjecne muskarce kojima je dopusteno opcenito sprdati se sa zenama, dobacivati im, nazivati ih "picicima", etc. ili ih prozivati zbog porodiljnog odsustva i porodiljne naknade. u zivotinjskom svijetu beta muzijaci (a i gama i delta) zna se gdje pripadaju. neke stvari trebaju biti svakako prepustene alfa muzijacima
- insomnia78
#133 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
Navuces s nogu
- medvjed23
- triconja
#135 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
Al joj ga tebrex zabiberimedvjed23 wrote:
- anchor85
#136 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
medvjed23 wrote:
- medvjed23
#137 Re: Da li su zene izdrzljivije od muskaraca?
tajna je u umijeću zvocanja.. kvalitetnim i pravovremenim zvocanjem žena negativnu energiju izbaci iz sebe i prebaci žrtvi zvocanja - muškarcu.. tako nastaje disbalans gdje je žena rahat, a muškarac nosi duplu dozu srkleta, koja ga tjera u grob..
Lagano umire onaj koji ne putuje,
onaj koji ne čita,
onaj koji ne sluša muziku,
onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u
sebi
i onaj kojem se zvoca.
Lagano umire onaj koji ne putuje,
onaj koji ne čita,
onaj koji ne sluša muziku,
onaj koji ne nalazi zadovoljstvo u
sebi
i onaj kojem se zvoca.