Nekadasnje Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Eh,zlatna vremena :D Tad si jedino runde mogao vidjeti u restoran Bob kad se išlo na muziku kad je Toma pjevao :D A sad ih vidiš na svakom koraku :-?
urbanagerila

Post by urbanagerila »

zena21 wrote:
mamica 31 wrote:
urbanagerila wrote:Joj dobre teme ... dok sam sve procitao .... mislim da se zaboravila pomenuti Posta kod BBa i Kabare, a nije mane ni Radio klubu iznad Crvene Galerije ... ali svake godine neka nova kota je bila aktuelna .... :D
a Zvono :D
Gerilac, ja ti i Zena21 smo izlazili na ista mjesta. :D Samo sto sam ja koju godinu mladja od vas dvoje :P (jest mi drraago) :D
Ko zna mamice, mozda nam se Urbani nabaciv'o u mladjim danima :oops: :D

Ah, to su bili dani... :-) :-) :-)
Eh krhko je znanje ... :D ...Cuj generacija? Ko da se to ne primjeti i bez ovih mjesta ... A jel se sjecate basti ljeti ispred Beograda i Pozorista ... Harleqin i Lorens ... pa Clou ... svasta mi nesto pada na pamet ... :D
Santos

Post by Santos »

Bila je dobra i basta jedno vrjeme u Crvenoj Galeriji.P abaste ispred pozorista kad se poceo slusat Gypsi Kings.Nije mogo dernek bez njih.Jebeno onda nije bilo interneta pa skini ili kopiraj.Samo originali.
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Santos wrote:Bila je dobra i basta jedno vrjeme u Crvenoj Galeriji.P abaste ispred pozorista kad se poceo slusat Gypsi Kings.Nije mogo dernek bez njih.Jebeno onda nije bilo interneta pa skini ili kopiraj.Samo originali.
A Lambada suknjice hehehe ... :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

urbanagerila wrote:
zena21 wrote:
mamica 31 wrote: a Zvono :D
Gerilac, ja ti i Zena21 smo izlazili na ista mjesta. :D Samo sto sam ja koju godinu mladja od vas dvoje :P (jest mi drraago) :D

Eh krhko je znanje ... :D ...Cuj generacija? Ko da se to ne primjeti i bez ovih mjesta ... A jel se sjecate basti ljeti ispred Beograda i Pozorista ... Harleqin i Lorens ... pa Clou ... svasta mi nesto pada na pamet ... :D
haman svaku novu godinu slavila u Clou :D Uz onaj smrad od wc-a :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Joj ja sam u ratu jednu Novu slavio tamo na kraju zaspo na stepenicama ... uh nemojte da se sjecam ... :D
sure_alma

Post by sure_alma »

ja sam volila otici u FIS na kaficu...sjeca li se ko Mikija pored Fisa...ja mislim da je umro...
Kolobara je bila fino mjesto za izaci...
Cepelin sam jednom otisla... :D
Epoha bila za petak vece rezervisana...
Volila sam otici na Marin Dvor tamo je bila ona grupa kafica i gdje se god zalomi dobar je pregled bio... 8)
A da, one baste ljeti sto su bile na drveniji, ih to je bila uzivancija za kafice prije nego sto se krene u akciju...
DUREX

Post by DUREX »

urbanagerila wrote:
zena21 wrote:
mamica 31 wrote: a Zvono :D

Eeeee, pa ja se bas pokusavao sjetiti jos kojeg kafica, pored svih ovih koje ste vec nabrojali....BB, CDA, Art, Crvena galerija, Bugati kod Sevke, Piramida...... Pa onda Dedan, Kaktus... Teatar... KuK....Kako smo se tada marisali s pankerima i metalcima (Cinda, Cinda... Ne vidjam ga vise... :D) ... Samo uletis unutra, nokautiras prvog koji ti naletu(ili dvojicu, ako imas vremena), pa navuces fajerku na glavu i furaj napolje dok te masa saketa po tintari ... i onda napolju opet show!! :D (paradox je da sam i sam bio panker, al' jebiga... gdje cu ako necu s rajom :D ), a i sa metalcima (naravno kad nema Dade Jadranka i njegove raje... s njim smo bili raja)... Da... bila je dobra basta Arlekino (ne Harleqin) ispred Pozorista Mladih pred sami rat... (tu sam zadnji put vidio Nixona... kasnije je u ratu ubijen) puno dobrih koka... pa Lorens... Pa onda u Kabare.... Mislim da je Kozo pustao zikamu.... Pa Kogo...

A sto se one rupcage Chumeza tice, ja koliko sam moga vidjeti kad prolazim ulicom, ono jos radi... ni sam ne znam kako.... vidim neku balavurdiju kako ulazi-izlazi iz prolaza... Nije moguce da svi idu kod Nuneta na cevape :D

Jebem vam sve po spisku!!!!!! Bas ste me bacili u neku sjetu... Nemojte ovo vise da radite :D :D :D
zena21

Post by zena21 »

Radi cumez i to punom parom... Pa i mi smo bili balavurdija kad smo isli tamo :lol: :lol: :lol:

Ovo su neki novi klinci, kakav nune i cevapi... Cumez je jos aktuelan :-) :-) :-)
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ih a sjecate li se onih alternativnih mjesta gdje se ucila "lektira" a la Istra , Kosevo , Setaliste, Hunter (Lovac), Hvar, 2 ribara.... :D ...kako li se zvase ona birtija kod apoteke Kozara ??? ... :D
Santos

Post by Santos »

Halo cuj marisali se sa metalcima al ne sa Dadinom rajom tj,malim Campom Drogom Hasetom i ostalim.Pa skim si se onda mariso.U Kuku je bilo najvise marisana.Sjecam se jedne dobre marisane izmedju Alipasina Svrakina i ostalih.Bilo je svega.Ja isti sam dobio jedan dobar stoc ali i uzvratio puno vise,na kraju kao i obicno zaplati neki frajer ni kriv ni duzan.Naso se na pogresnom mjestu.
DUREX

Post by DUREX »

Santos wrote:Halo cuj marisali se sa metalcima al ne sa Dadinom rajom tj,malim Campom Drogom Hasetom i ostalim.Pa skim si se onda mariso.U Kuku je bilo najvise marisana.Sjecam se jedne dobre marisane izmedju Alipasina Svrakina i ostalih.Bilo je svega.Ja isti sam dobio jedan dobar stoc ali i uzvratio puno vise,na kraju kao i obicno zaplati neki frajer ni kriv ni duzan.Naso se na pogresnom mjestu.
Ma jok ba metalci... Po neki cupo zaplati i to je to ... Kazem ti, radi Dade, Kuke, Haseta itd s kojima sam landrao, niko ih i nije cackao... To je uglavom bila nasa raja... HZ... Barem ne od moje raje, a da su dobijal po picki-jesu(cupe), mada su se marisali, ne kao ovi danasnji metalci... ove covjek ne bi ni udario, kako su nekakvi nikakvi :D... Fol je bio marisana s pankerima ispred i u KuKu(Srle je, onako prednjacio, ako ga se ko sjeca :D)... Oni su imali muda... Sjecam se jednom kad smo plocice polupali po KuKu kako smo divljali (Ako se neko sjeca prijeratnih sarajevskih skinsa... Debe, Cele itd... Tada su se nasli tu)... Eto dokle je dolazilo :D :D... Pa onda raja iz Koreje, do je jos bila sila... Eeeeeeeeeeee... Pa onda sa vojnicima u Velikom Parku ili prije tekmi... Sjeca li se ko kurava kod Skerliceve... Suhre i ostalih... Bilo je interesantno nekada u Sarajevu.... :D...

Elem, jebo to... danas je ovo neki drugi grad. I drugi ljudi, st je najgore...

Ne znam ni sta je s KuK-om... Vidim neke sminkercice kad prodjem tuda... Drzi ga Cuco... Ne mogu da vjerujem...
Santos

Post by Santos »

Durex ti si pasa hodo gdje i ja.Reci mi znas li ista za Haseta cuo sam da nije ziv jel istina.\znas li da je i Droga umro on je isto bio u toj raji.Sjecam se marisana iz Kuka.A najbolja mi je bila u Zubu kad pankeri pocnu ono divljat mi ih sa strane sve stocom u vugla a oni se okrecu neznaju ko ih udara.Nema vise toga sad samo ehe dje si anamo ti joj nuto mu glave i ostalo.
tempora

Post by tempora »

Santos wrote:Halo sad se sjeti izlazio sam i ja u Radio klub.Tad je u to vrjeme visio pjevac Regine cini mi se.
Santos, onda je moguce da se poznajemo! :D Radio Klub mi je bila prva baza, zbog stepenica :D , potom Lovac, pa Kabare, pa Clou ( nesto kasnije), pa Steleks, AG, Zub, Kuk. :shock:
Santos

Post by Santos »

Neznam Tempora moguce je,znas kako kazu svijet je mal.Eto izlazila si gdje i ja mislim Stelex Kuk Radio klub e sad zavisi u kojem vremenu.Zadnja lokacija prije rata dok se moglo izlazit su bili Radio klub i Stelex.
DUREX

Post by DUREX »

Santos wrote:Durex ti si pasa hodo gdje i ja.Reci mi znas li ista za Haseta cuo sam da nije ziv jel istina.\znas li da je i Droga umro on je isto bio u toj raji.Sjecam se marisana iz Kuka.A najbolja mi je bila u Zubu kad pankeri pocnu ono divljat mi ih sa strane sve stocom u vugla a oni se okrecu neznaju ko ih udara.Nema vise toga sad samo ehe dje si anamo ti joj nuto mu glave i ostalo.
Vrlo je moguce da smo tu negdje generacijski :D

A sto se likova tice (kolik sam provalio, ti nisi vise ovdje) i ja rijetko kada naletim na neku facu iz tog perioda... Em je grad otisao u tri picke materine, a niti se ja vise krecem po slicni mjestima... Zivot covjeka odnese nekim drugim vodama, pa sad kad bi me vidio i cime se bavim, nikada ne bi ni pomislio a mi je nekada furka bila kakva je bila... Mada, priznajem, ponese covjeka s vremena na vrijeme onaj stari fol... :D

Ponekad u gradu, onako u prolazu, dok landram, sretnem face kao sto su Kuko(Sjecam se da je radio na radiju Fern prije, a moja je firma radila neko reklamiranje il nesto slicno, pa sam ga slucajno sreo), Rus(ako ga se sjecas... Rus panker)... Cindu znam vidjeti tu i tamo... Jadranka metalca (nekako mi je ostao isti :D).... I tako neku raju... Jedan dio te raje mozes sresti na ono malo preostalih "alternativnih" mjesta ili po tekmama... MAda se sve to, onako kad covjek malo pogleda, raspalo na sve strane...
Ti ljudi su bili autsajderi i u onome vaktu, koji je bo ispred ovoga primitivizma danas, za 100 godina... E sad zamisli kako su se snasli u ovome haosu... Sve su to izgubljeni ljudi koje je vrijeme pojelo i vecine mi bude zao kad ih sretnem, mada, u isto vrijeme i na neki nacin drago, jer me, ako nista, potsjete da je nekada ovdje bio grad Sarajevo... ali GRAD u svakom pogledu i nenadjebiv.
Byanka

Post by Byanka »

Prebrojali ste sve predratne kafane :D

A strah i trepet za cure je bio onaj Aco blentavi sto je volio da ceslja kosu curama :-? Jel se pojavi ispred BB-a ljeti cuje se vriska :D

A Haug ? sjeca li se njega iko ? Hipik onaj ...
DUREX

Post by DUREX »

Byanka wrote:Prebrojali ste sve predratne kafane :D

A strah i trepet za cure je bio onaj Aco blentavi sto je volio da ceslja kosu curama :-? Jel se pojavi ispred BB-a ljeti cuje se vriska :D

A Haug ? sjeca li se njega iko ? Hipik onaj ...
Naravno... bilo je vec rijeci o Haugu... Neko ga se bio sjetio na dvije-tri teme. :)
zzzzz

Post by zzzzz »

muha_sa wrote:Dedin doprinos ovoj meni super temi

Dnevni izlasci:

Tunel
Šeherzada
Nava
Dilajla
San-dok je pokojni Vlado Dijak inventar u istom bio.
Kod Muniba( ROCK)- itd itd ....

Nočni izlasci i akšamluci:

Kod Pinje
Kod Mehe na Sedreniku
Kod Zagića
Poslije ponoći kod Reše na čaršiji itd itd....

Igranke i "upucavanja"

Trasa
Sloga
Rebus
Stelex
Evergrin itd itd....
muha, pa ti si sa mojim starim izlazio na ista mjesta :D ....mada ni ja nisam pretjerano mlad

Je li neko dolazio u "Bonus" kod medicinske, to je bilo ono za prekodana. Srednjoskolci iz medicinske, trgovacke, bilijar, piva. Predvece raja sa medicine i stomatologije, "zagrijavanje" i onda dalje , pa gdje se zaustavis
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:59, edited 1 time in total.
bila u halila

Post by bila u halila »

CDA
Crvena Galerija
Miris Dunja
a u neka doba pojavila se i
Koliba
Jara

Post by Jara »

bila u halila wrote: a u neka doba pojavila se i
Koliba
a u Kolibi se pojavljiv'o Šerbedžija Rade :-D
Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Jara wrote:
bila u halila wrote: a u neka doba pojavila se i
Koliba
a u Kolibi se pojavljiv'o Šerbedžija Rade :-D
A nekad, mnoogo ranije to se zvalo Dom izviđača.
Šta se danas tamo dešava, zna li ko?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ja se sjećam onih krofni ispred Ekonomskog fakulteta u onom plavom PVC kiosku..... baš su bile jake....
Ledena Princeza

Post by Ledena Princeza »

Ne samo krofne, nego i "Galete".
Post Reply