Qatar

Post Reply
Matzan

#126 Re: Qatar

Post by Matzan »

Joj kad sad navale ovi iz Qatara kupovati nekretnine po BiH, ima da kupe pola Sarajeva.
Yamcha

#127 Re: Qatar

Post by Yamcha »

ili Turska ili BiH, nemaju u koju drugu muslimansku zemlju (ili gdje su muslimani preko 50%).
AleksoMKD

#128 Re: Qatar

Post by AleksoMKD »

http://www.theage.com.au/world/uae-bans ... wmnt8.html

The United Arab Emirates has banned people from publishing expressions of sympathy towards its neighbour Qatar, after it broke diplomatic relations with the country this week.

Moreover, it will punish offenders with a jail term of up to 15 years

Kakav debilizam.
Treba sve sheike i emire i princove u gladiatorsku arenu i dati im po jednu zardjalu viljusku pa ko prezivi.
sunceKOtepsija

#129 Re: Qatar

Post by sunceKOtepsija »

Fettah Tamince Retweeted
The Spectator Index‏ @spectatorindex Jun 5
More
IMAGE: Qatar Airways today
Image
pirpa

#130 Re: Qatar

Post by pirpa »

#Iran sends first cargo plane carrying food supplies to #Qatar
Lincoln-Burrows

#131 Re: Qatar

Post by Lincoln-Burrows »

Ne znam zašto ali nekako mi je odbojno to katarsko bogataško društvo.

Vjerojatno su nekakve druge igre u pozadini.
insomnia78

#132 Re: Qatar

Post by insomnia78 »

Pisas po sirotinji, ne znas sta ces sa parama. Dva dana blokade i zavrsis na humanitarnoj. Arapi su cudo
p206

#133 Re: Qatar

Post by p206 »

mislim da ovdje veliku ulogu igra prodaja oružja iz SAD-a
do ratnih sukoba neće doći jer to nikome ne odgovara, pa ni velikim silama... ali do manjih sukoba hoće da bi se moglo uvaliti oružje, i u većim količinama nego što je to Trump ugovorio
Connaisseur Karlin

#134 Re: Qatar

Post by Connaisseur Karlin »

sunceKOtepsija wrote:
Fettah Tamince Retweeted
The Spectator Index‏ @spectatorindex Jun 5
More
IMAGE: Qatar Airways today
Image
Nema letova iznad SA i Egipta !

[quote]In the near-term, Abu Dhabi’s state-owned Etihad Airways and Dubai’s Emirates Airline and Flydubai have cut all flights to and from Doha from Tuesday morning until further notice. Qatar Airways has posted on its website it had suspended all flights to Saudi Arabia.

The airlines are saying little publicly, but on Monday, the CEO of IATA, a global airline industry group, called on sides to put away their differences and reopen links between the countries.

“Our industry depends on open borders so we would like the borders to be reopened to travel and trade, the sooner the better, ” IATA’s Alexandre de Juniac said in Cancun, where the group is holding its annual meeting.[/quote]
Connaisseur Karlin

#135 Re: Qatar

Post by Connaisseur Karlin »

Office Closures in United Arab Emirates, Kingdom of Saudi Arabia and Kingdom of Bahrain

Qatar Airways organises a charter flight to carry its passengers from the Kingdom of Saudi Arabia (KSA) via Kuwait to Doha

June 6th, 7th and 8th

http://www.qatarairways.com/us/en/travel-alerts.page
insomnia78

#136 Re: Qatar

Post by insomnia78 »

Evo ja se dobrovoljno javljam da primim tri seke iz Katara
aratet

#137 Re: Qatar

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Evo ja se dobrovoljno javljam da primim tri seke iz Katara
Image

Evo seka.
Kazu da nece biti nikakvih problema jer muskarci po Islamu smiju imati vise zena.
insomnia78

#138 Re: Qatar

Post by insomnia78 »

Nikakav to problem. One su iste ko i ove kad se otpakuju :lol:
swanfilter

#139 Re: Qatar

Post by swanfilter »

Pogledajte im ruke: Ako su ovo zene, ja sa astromaut :lol:
Sara03

#140 Re: Qatar

Post by Sara03 »

p206 wrote:mislim da ovdje veliku ulogu igra prodaja oružja iz SAD-a
do ratnih sukoba neće doći jer to nikome ne odgovara, pa ni velikim silama... ali do manjih sukoba hoće da bi se moglo uvaliti oružje, i u većim količinama nego što je to Trump ugovorio
Odgovara Rusima.
putokaz1

#141 Re: Qatar

Post by putokaz1 »

Jel istina da Katar jedini ima ambasadu Izraela
cyprus

#142 Re: Qatar

Post by cyprus »

putokaz1 wrote:Jel istina da Katar jedini ima ambasadu Izraela
Nije... Od većinski muslimanskih zemalja, Izrael mislim da ima ambasade u Egiptu, Jordanu, Turskoj, Azerbejdžanu, bivšim sovjetskim -stanovima, Albaniji i ponekoj afričkoj državi...
Janjicar

#143 Re: Qatar

Post by Janjicar »

Da li će biti dozvoljeno obaviti Hadz ako si drzavljanin Katra ?

Zasto se vjerske vođe ne bune ?

Jel sad u Qatru lakše biti musliman jer si oslobodjen jednog islamskog šarta ?
:run:
Toffee karamela

#144 Re: Qatar

Post by Toffee karamela »

insomnia78 wrote:Pisas po sirotinji, ne znas sta ces sa parama. Dva dana blokade i zavrsis na humanitarnoj. Arapi su cudo
:lol: :lol: :lol: Vjerovatno nije kokuzluk u pitanju nego rute dostave hrane, izblokirale im komšije kopnene i avionske džade i doveli ih u šah-mat poziciju...a zaliha očito nisu imali.
Kikibombona

#145 Re: Qatar

Post by Kikibombona »

Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.

Kardavi je poznat po tome sto je podsticao na gradjanski rat u Egiptu. Notorni terorista i ideolog zla.

Sve se vraca - sve se placa.

Najbolje bi bilo da se porodice al-Tani i Saud medjusobno uniste. Ne zna se ko je vece zlo.
Yamcha

#146 Re: Qatar

Post by Yamcha »

Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.

Kardavi je poznat po tome sto je podsticao na gradjanski rat u Egiptu. Notorni terorista i ideolog zla.

Najbolje bi bilo da se porodice al-Tani i Saud medjusobno uniste. Ne zna se ko je vece zlo.
Ako je Qardawi terorista, ja sam Batman.
Korisnikk

#147 Re: Qatar

Post by Korisnikk »

Nikad mi neće biti žao Arapa. Najgori šljam, najgori robovlasnici današnjice. Vreće pune novca ali sve se troši na takmičenje ko će sagraditi veće tornjeve, ko će imati više Ferrarija, ko će imati skuplji nakit, na zakup čitavog aviona radi prevoza ptičica i naravno na finansiranje terorizma. Nisam naivan da vjerujem da ovdje nema vanjskih uticaja ali svakom je jasno ili bi trebalo biti jasno da Katar sudjeluje u finansiranju ratova na Bliskom Istoku. Pametnom je knjiga dovoljna a Arapu nikad dosta.
Kikibombona

#148 Re: Qatar

Post by Kikibombona »

Yamcha wrote:
Kikibombona wrote:Jusuf al-Kardavi, duhovni vodja teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo, stavljen na crnu listu Saudijske Arabije, Egipta, Emirata i Bahreina.

Ako je Qardawi terorista, ja sam Batman.
Je li mozda Redzep Tajip Erdogan odredjuje ko je terorista a ko ne?
Jd li Fetulah Gulen terorista?

Jusuf Kardavi je u svojoj drzavi oznacen kao terorista i duhovni otac teroristicke organizacije Muslimansko bratstvo.
MUNAFIK

#149 Re: Qatar

Post by MUNAFIK »

Kaže lik koji slavi kurdske teroriste godinama... :run:
JThomas

#150 Re: Qatar

Post by JThomas »

šta fali da se krvopije, robovlasnici i finansijeri terorizma malo i međusobno pokoškaju :mrgreen:
Post Reply