spinner fidget

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

arzuhal

#126 Re: spinner fidget

Post by arzuhal »

Tako su govorili i Galileju:

- Okani se ćorava posla, nema smisla...
_ado_

#127 Re: spinner fidget

Post by _ado_ »

O'zone wrote:Gdje kod nas ima kupiti ovih kuglični ležajeva na komad? Padaju mi na pamet Penny i OBI ali se ne sjećam da sam to igdje vidio kod njih.
Prodavnice autodijelova možda? Ali ovo su mali ležajevi za skateboard....
Imal' neko ideju?
SKF Malta, Lezaj trade pored stupske petlje, i prodavnica u Luzanima (ne znam tacno ime). U ovoj u Luzanima provjereno imaju lezajevi identicnih dimezija kao u ovim standardnim spinerima. Cijena 1 km i 5 km, zavisno od proizvodjaca.
O'zone
Globalni moderator

#128 Re: spinner fidget

Post by O'zone »

_ado_ wrote:
O'zone wrote:Gdje kod nas ima kupiti ovih kuglični ležajeva na komad? Padaju mi na pamet Penny i OBI ali se ne sjećam da sam to igdje vidio kod njih.
Prodavnice autodijelova možda? Ali ovo su mali ležajevi za skateboard....
Imal' neko ideju?
SKF Malta, Lezaj trade pored stupske petlje, i prodavnica u Luzanima (ne znam tacno ime). U ovoj u Luzanima provjereno imaju lezajevi identicnih dimezija kao u ovim standardnim spinerima. Cijena 1 km i 5 km, zavisno od proizvodjaca.
To brate :thumbup:

Ja danas baš obilazio OBI i Penny ali oni nemaju...
_ado_

#129 Re: spinner fidget

Post by _ado_ »

Ova prodavnica u Luzanima se zove Automotiv. Vinka Šamarlica br1. Ispred zgrade ima koš, tako da ne mozes fuliti.
O'zone
Globalni moderator

#130 Re: spinner fidget

Post by O'zone »

_ado_ wrote:Ova prodavnica u Luzanima se zove Automotiv. Vinka Šamarlica br1. Ispred zgrade ima koš, tako da ne mozes fuliti.
:thumbup:
hali gali halid

#131 Re: spinner fidget

Post by hali gali halid »

Na Ilidzi po 6KM, na Stupu 7KM, a u unutrasnjosti 10KM.
wewa

#132 Re: spinner fidget

Post by wewa »

Image
:lol:
spree

#133 Re: spinner fidget

Post by spree »

ja sam mjesecima odbijao da ovo narucim, ali ne moze mu se pobjeci nikako nakon ovolike manije. narucio sam dva komada i jos 10 lezajeva za 1$ da kao sam pravim :D . sad sam nervozan dok cekam da dodje sve to, pa bi mozda trebao kupiti jedan ovdje da me malo smiri :D
zippoo87

#134 Re: spinner fidget

Post by zippoo87 »

O'zone wrote:Image
u kojoj cevapari se ima ovo naruciti :D
"steak spinner" haha
O'zone
Globalni moderator

#135 Re: spinner fidget

Post by O'zone »

spree wrote:ja sam mjesecima odbijao da ovo narucim, ali ne moze mu se pobjeci nikako nakon ovolike manije. narucio sam dva komada i jos 10 lezajeva za 1$ da kao sam pravim :D . sad sam nervozan dok cekam da dodje sve to, pa bi mozda trebao kupiti jedan ovdje da me malo smiri :D
Daj link za te ležajeve za dolar :D
spree

#136 Re: spinner fidget

Post by spree »

O'zone wrote:
spree wrote:ja sam mjesecima odbijao da ovo narucim, ali ne moze mu se pobjeci nikako nakon ovolike manije. narucio sam dva komada i jos 10 lezajeva za 1$ da kao sam pravim :D . sad sam nervozan dok cekam da dodje sve to, pa bi mozda trebao kupiti jedan ovdje da me malo smiri :D
Daj link za te ležajeve za dolar :D
evo ga: http://www.ebay.com/itm/272591964525
arzuhal

#137 Re: spinner fidget

Post by arzuhal »

:per:
skupljac_zeljeza wrote:Nazvati ovo grande ...Oxford Grand Iftar, a iznijeti čips i kikiriki, što ne ide ne ide. :o

Image

https://www.flickr.com/photos/thebigift ... 985048262/
insomnia78

#138 Re: spinner fidget

Post by insomnia78 »

skupljac_zeljeza

#139 Re: spinner fidget

Post by skupljac_zeljeza »

arzuhal wrote::per:
Haj' ovako zavrti. :wink:

arzuhal

#140 Re: spinner fidget

Post by arzuhal »

skupljac_zeljeza wrote:

Dobro si ti, vidiš, moglo bi se krenut s kakim spinner tespihom, ubit kaku paru a i možda koga navede na zikir pa sevap bude...Samo treba ići preko Kine, prva milijarda tespiha u crnoj, crvenoj i žutoj boji stiže sljedećim brodom u Grčku Image
insomnia78

#141 Re: spinner fidget

Post by insomnia78 »

arzuhal wrote:
skupljac_zeljeza wrote:

Dobro si ti, vidiš, moglo bi se krenut s kakim spinner tespihom, ubit kaku paru a i možda koga navede na zikir pa sevap bude...Samo treba ići preko Kine, prva milijarda tespiha u crnoj, crvenoj i žutoj boji stiže sljedećim brodom u Grčku Image
Image
KB9

#142 Re: spinner fidget

Post by KB9 »

sta ti je rec profesor, vidi se da je lik pametan i nacitan
AstorH

#143 Re: spinner fidget

Post by AstorH »

Jucer na sajmu kaze meni lik sto ovo prodaje - uzmi trebace ti, reko za sta?
On opet - Uzmi trebace ti. Jok reko. Uzmi kad ti kazem trebace ti. I uzmem :D
Kaligrafija

#144 Re: spinner fidget

Post by Kaligrafija »

Samo hopsi vratit i nista vise...prevrni, baci, odskoci i opet...jedino sto su u mojoj raji bile grublje sale, pa kaze haj stavi hopsi na celo i drzi sto duze, da vidimo koliko mozes izdrzat... :mrgreen: :mrgreen: Klik klakom sam isprebijo ruke, isto tako i nun-chakama rucno pravljenim kad smo se furali na Bruce Lee, onda ih usvojise ganci, pa odu u kino 1. maj pa kad izadju spasavaj se ko moze... :mrgreen: Treba i cjev'ke vratit, pa fisekom u vugla... :mrgreen: Da ne spominjem kamenanja i sl., igralo se i basketa i na male, limuna i narandze... ma salim se, drzite se vi spiner fidgeta, ovo bi bile sad opasne igre za vas... :-)
arzuhal

#145 Re: spinner fidget

Post by arzuhal »

AstorH wrote:Jucer na sajmu kaze meni lik sto ovo prodaje - uzmi trebace ti, reko za sta?
On opet - Uzmi trebace ti. Jok reko. Uzmi kad ti kazem trebace ti. I uzmem :D
mayab

#146 Re: spinner fidget

Post by mayab »

SmokingMan

#147 Re: spinner fidget

Post by SmokingMan »

Neki dan naleti na nekog malca (vojničko polje) kako vrti ovo sranje.U jednom momentu mi je došlo da mu otmem i razbijem tu besmislenu razbibrigu.
Naslovnica

#148 Re: spinner fidget

Post by Naslovnica »

Kaligrafija wrote:Samo hopsi vratit i nista vise...prevrni, baci, odskoci i opet...jedino sto su u mojoj raji bile grublje sale, pa kaze haj stavi hopsi na celo i drzi sto duze, da vidimo koliko mozes izdrzat... :mrgreen: :mrgreen: Klik klakom sam isprebijo ruke, isto tako i nun-chakama rucno pravljenim kad smo se furali na Bruce Lee, onda ih usvojise ganci, pa odu u kino 1. maj pa kad izadju spasavaj se ko moze... :mrgreen: Treba i cjev'ke vratit, pa fisekom u vugla... :mrgreen: Da ne spominjem kamenanja i sl., igralo se i basketa i na male, limuna i narandze... ma salim se, drzite se vi spiner fidgeta, ovo bi bile sad opasne igre za vas... :-)
Ona pucaljka s čepovima od pive...
MyTao

#149 Re: spinner fidget

Post by MyTao »

Kaligrafija wrote:Samo hopsi vratit i nista vise...prevrni, baci, odskoci i opet...jedino sto su u mojoj raji bile grublje sale, pa kaze haj stavi hopsi na celo i drzi sto duze, da vidimo koliko mozes izdrzat... :mrgreen: :mrgreen: Klik klakom sam isprebijo ruke, isto tako i nun-chakama rucno pravljenim kad smo se furali na Bruce Lee, onda ih usvojise ganci, pa odu u kino 1. maj pa kad izadju spasavaj se ko moze... :mrgreen: Treba i cjev'ke vratit, pa fisekom u vugla... :mrgreen: Da ne spominjem kamenanja i sl., igralo se i basketa i na male, limuna i narandze... ma salim se, drzite se vi spiner fidgeta, ovo bi bile sad opasne igre za vas... :-)
Image
karanana

#150 Re: spinner fidget

Post by karanana »

Haj ovaj spiner i nekako. Zavrtis pa bude intresantno sto se vrti. Osjetis inerciju u kuglagerima da zavrchavaju spiner. Ali cube mi nikako nije jasan.
Post Reply