Jesam li u pravu ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dzontra_Volta

#126 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Dzontra_Volta »

6 stranica!?
Nevjerovatno!
Anestezija

#127 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Anestezija »

sto ljudi uopste jedu u gostima
radiša

#128 Re: Jesam li u pravu ?

Post by radiša »

Da bi ustedili koji dinar kuci.U usa je normalno kad kod nekog kuci dodjes otvoris frizider i uzmes sta hoces,nisu ljudi komplexasi
RtrnOfSalisbury

#129 Re: Jesam li u pravu ?

Post by RtrnOfSalisbury »

... pa i jesi i nisi (u pravu). men je samo cudno kako nevolite pice, ne znam za tu tako picu al ove obicne i nisu lose, pogotovo u gostima. neku noc na sjelu izvadise domacini pitu naku i prerezase kad unutri nesto zeleno i zuto, men se stuzi zamal ne povratih, valjda sam problijedio kad se svi ustrkase: sta je ba, jes dobro ... ovo ono. bio kod doktora na pretrage i reko da nemerem nista zeleno jest dok ne dodju rezultati, neki hlorofili se poremetili. pitaju sta cu jest jadan, sve se uzvrtilo. velim da nisam gladan da nemoraju zame nista ni spremit, treba puno vremena a doktor reko samo nesto suhlje smijem jest. hosli picu pitaju. ma dje ces sad picu pravit jos malo pa idemo. ma ima picerija blizu, caskom ce oni docerat. e onda sam se pripo da ne naruce onu malu, pa sam zahtjevo da jos neko jede picu da ne jedem sam i ne isplati se samo zbog mene narucivat. pa eto uzece dva-tri komada ostali tako da smo zakljucili da je najbolje da poruce onu veliku okruglu a odozgora sam reko da nemecu samo ribu a sve ostalo more. joj sine kad je dosla, nisam diso pola sata. zbilja nema u pici nista lose. kad smo krenuli jos sam zaisko sto je ostalo da ponesemo da ne propane a i oni nek se rjese kartona.
Tomahawk11
Globalni moderator

#130 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Tomahawk11 »

Fino se napravi pita (po mogucnosti burek i po mogucnosti ispod saca), onda se napravi i kakva corba ili grah, pa se onda napravi tepsija sa krompirom, rizom i nekim mesom (piletina ili teletina), onda se donese tegla sa krastavcima, paprikom ili mijesana salata, uz sve to neki kompot, kiselo mlijeko...fino pun sto da bude :)
E, onda poslije rucka, kafa, neki kolaci, i neko sherbe i eto ga :-D
Nista te zapadnjacke varijante, cuj pizza i tacos...vamos tamos :-)
Jesmol u Bosni ili nismo :zoka:
mad_max_ba

#131 Re: Jesam li u pravu ?

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:Fino se napravi pita (po mogucnosti burek i po mogucnosti ispod saca), onda se napravi i kakva corba ili grah, pa se onda napravi tepsija sa krompirom, rizom i nekim mesom (piletina ili teletina), onda se donese tegla sa krastavcima, paprikom ili mijesana salata, uz sve to neki kompot, kiselo mlijeko...fino pun sto da bude :)
e nisi u pravu
prvo ide kakva čorbica jal tarhana pa onda sitni čevap uz fufus salaticu, onda pristaviš čufte i krompir pire, za desert oval zarebnice/bifteka sa travničkim sirom i nekim trapistom (čisto zbog boja na ovalu)
Nakon ovih jemeka prineseš po jastuk :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#132 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
Tomahawk11 wrote:Fino se napravi pita (po mogucnosti burek i po mogucnosti ispod saca), onda se napravi i kakva corba ili grah, pa se onda napravi tepsija sa krompirom, rizom i nekim mesom (piletina ili teletina), onda se donese tegla sa krastavcima, paprikom ili mijesana salata, uz sve to neki kompot, kiselo mlijeko...fino pun sto da bude :)
e nisi u pravu
prvo ide kakva čorbica jal tarhana pa onda sitni čevap uz fufus salaticu, onda pristaviš čufte i krompir pire, za desert oval zarebnice/bifteka sa travničkim sirom i nekim trapistom (čisto zbog boja na ovalu)
Nakon ovih jemeka prineseš po jastuk :lol: :lol: :lol:
U pravu smo obojica, moze i jedna i druga varijanta :lol: :lol:
dulekrele

#133 Re: Jesam li u pravu ?

Post by dulekrele »

i jesi i nisi u pravu. tebi je vjerojatno krivo jer se potrudis da im nesto spremis, a oni samo naruce. Iznenadi ih sljedeci put kada dodu narudzbom pa mozda i skontaju. inace to je nebitno jer je samo bitno da se redovno vidate i pored ne male razdaljine.
Last edited by dulekrele on 25/04/2017 09:52, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#134 Re: Jesam li u pravu ?

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote: U pravu smo obojica, moze i jedna i druga varijanta :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kaže imaš li ti ideju šta će mo danas pravit da se jede, moje pitanje je koliko novca investirate u objed :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#135 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
Tomahawk11 wrote: U pravu smo obojica, moze i jedna i druga varijanta :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kaže imaš li ti ideju šta će mo danas pravit da se jede, moje pitanje je koliko novca investirate u objed :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen:
Bas tako :D
mad_max_ba

#136 Re: Jesam li u pravu ?

Post by mad_max_ba »

OT
definitivno nisi u pravu, svako ima svoje običaje.
supercali

#137 Re: Jesam li u pravu ?

Post by supercali »

sadie_forever wrote:
Tito_i_Partija wrote:Mozda je zena svjesna da ne zna bas najbolje kuhat', il' jednostavno nema vremena da kuha.

Al' mene interesuje sta svekrva kaze.
Kako neces imati vremena ako znas 5 dana ranije da cu doci,i dodjem obicno za vikend kad ni jedno od njih nikad ne radi

Ali ok ako je nesigurna u svoje umjece kuhanja,razumjem i to i ja prije nisam cesto kuhala ali za goste sam opet uvijek
A jesu li ti gosti ikad rekli da grozno kuhas koliko god se ti trudila?
Tomahawk11
Globalni moderator

#138 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:OT
Ko, ja ili ova hanuma sto pokrenu temu?
mad_max_ba

#139 Re: Jesam li u pravu ?

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:
ma ti si vazda u pravu
hanuma što pokrenu temu vidiš ba kolkim slovima stAji OT
Tomahawk11
Globalni moderator

#140 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
Tomahawk11 wrote:
ma ti si vazda u pravu
hanuma što pokrenu temu vidiš ba kolkim slovima stAji OT
Oprošteno ti je :lol: :lol: :mrgreen:
Ma stipu....ja ne gledam sta je ko donio i je li donio.
Svak ima svoje....a sto se mene licno tice, gledam da ugostim.
Seyfo

#141 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Seyfo »

Pitanje iz prvog posta je isto kao konstatacija "ja sam Hasibi odnjela prošli put po kile kafe i sok onaj skuplji slovenački, nije iz Srbije, a ona meni samo kilu kafe ; što se stisla..."
I onda komotno otvori temu "Jel se Hasiba stisla i šta time želi da poruči".

Bože sačuvaj. Nekad je ovakav primitivizam bio vezan za sela bez asfalta i struje a sada za centar grada.
sadie_forever

#142 Re: Jesam li u pravu ?

Post by sadie_forever »

dulekrele wrote:i jesi i nisi u pravu. tebi je vjerojatno krivo jer se potrudis da im nesto spremis, a oni samo naruce. Iznenadi ih sljedeci put kada dodu narudzbom pa mozda i skontaju. inace to je nebitno jer je samo bitno da se redovno vidate i pored ne male razdaljine.
Pa u pravu si upravo tako
Nayya

#143 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Nayya »

Seyfo wrote:Pitanje iz prvog posta je isto kao konstatacija "ja sam Hasibi odnjela prošli put po kile kafe i sok onaj skuplji slovenački, nije iz Srbije, a ona meni samo kilu kafe ; što se stisla..."

Bože sačuvaj. Nekad je ovakav primitivizam bio vezan za sela bez asfalta i struje a sada za centar grada.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Toffee karamela

#144 Re: Jesam li u pravu ?

Post by Toffee karamela »

Seyfo wrote:Pitanje iz prvog posta je isto kao konstatacija "ja sam Hasibi odnjela prošli put po kile kafe i sok onaj skuplji slovenački, nije iz Srbije, a ona meni samo kilu kafe ; što se stisla..."

Griješiš, vazda je ovakvih bilo i po centrima ali nije bilo interneta pa nije izlazilo na vidjelo :lol:
seoBIH

#145 Re: Jesam li u pravu ?

Post by seoBIH »

Tesko onome ko zivi s tobom. Misljenje oblikujes na forumu te za svaku sitnicu rjesenje trazis u virtualnom svijetu.
moonca

#146 Re: Jesam li u pravu ?

Post by moonca »

radiša wrote:Da bi ustedili koji dinar kuci.U usa je normalno kad kod nekog kuci dodjes otvoris frizider i uzmes sta hoces,nisu ljudi komplexasi
:lol: probaj to kod mene uciniti --- vidjeli na filmovima pa se osili

ok, rade to klinci ,ali ih ceka iznenadjenje -- :lol: samo voda u fridju
iz Mostara

#147 Re: Jesam li u pravu ?

Post by iz Mostara »

seoBIH wrote:Tesko onome ko zivi s tobom. Misljenje oblikujes na forumu te za svaku sitnicu rjesenje trazis u virtualnom svijetu.
karapuša :lol: :lol: :lol:
realna do boli

#148 Re: Jesam li u pravu ?

Post by realna do boli »

Ma, ljudi ti pokusavaju suptilno :D objasniti da ne znas kuhati, i da bi bilo bolje da narucis hranu..eto...naruci..i neka se ljudi najedu, a ne da se pate kod tebe.
golfiista

#149 Re: Jesam li u pravu ?

Post by golfiista »

U pravu si 100%, sljedeći put zahtjevaj da ti naruče ćevape sa više luka iz Zmaja, kakve pice k. palci. Obavezno i jogurt da se zalije.
emi_eft

#150 Re: Jesam li u pravu ?

Post by emi_eft »

hahahha jao problema. Nisi u pravu. I nemas ocito vecih problema, i uzivaj u tome sto je tako. Ja nikad u zivotu za goste nisam kuhala, nisam ni narucivala. Ne volim nes kafu, i najcesce kupim kafu za ponijet i pijemo je kuci. Niko od mojih prijatelja ne kuha meni, jedem kuci ili vani prije nego sto odem do njih, nekad dijete nesto copne ako njihova djeca jedu, inace stvarno ne volim gubiti vrijeme na zvakanje i srkanje, vec se vidim sa ljudima koje volim da se ispricamo i vidimo. Desi se da neko zovne na veceru, zovnem i ja nekad na rucak ako vec kuham, pa ono svrati. ne dolazi mi niko da jede vec da mene vidi, a ne ocjenjuje moje kuharske sposobnosti. Iskreno, da i osjetim tako nesto, ne bi se druzila s tim ljudima.

Ti treba da se pitas zasto tako reagujes. Mozda sto ti je dosadilo da se trudis / pa nemoj, vidis da su ljudi opusteni, rastereceni i daju ti jasno do znanja da nema potrebe da se previse trudis. Uzivaju u drustvu, i tako i treba da bude. Ja nikad nikom nista ne nosim, nit dam da meni neko nesto nosi, ne zelim da budem ko pojedinci , pred kraj mjeseca ne idu nikud jer, boze moj, kako ce se bez kese pojavit. Pa nisi nana od 80 godina, opusti se, druzi i uzivaj. Potpuno ukini tu tradiciju zderanja tokom druzenja i problem rijesen. Ne dopusti da se pretvoris u svoje roditelje, stvori nova pravila koja tebi odgovaraju, pusti druge da budu kakvi jesu i nemoj osudjivati samo zato sto ne rade kao ti. Nema pravila koje kaze da mora svako da se ponasta i bude kao ti. Ako volis kuhati/kuhaj. Ako ne, nemoj ni ti. Pusti zenu da bude sto jeste, valjda te pogresno procijenila i smatra da ste mladi, dovoljno opusteni i da ne mora pred tobom da se nesto dokazuje. Nemoj dopustiti da promjeni misljenje, dovoljno je baba, zenturaca i tetaka oko nas koje nas osudjuju za sve, jos da i jedna drugu osudjujemo, ne ide. Opusti se i patrijarhalne gluposti ostavi za tetke
Post Reply