Mozda imaju kapacitet roknuti Kima i na vlast dovesti pro-kineskog generala.The 51st State wrote:Sva je kvaka u tome sto I kina ima ogranicen uticaj na sjeverno korejce. Tesko je racionalnu politiku prema toj zemlji voditi kad je cijela drzava jedan orvelov eksperiment.Kikibombona wrote:I ja mislim da nece, samo ovaj put nisam 100% siguran. Po prvi put imam malu sumnju. Malo su mi cudne reakcije Rusije i narocito Kine. Atmosfera je malo drugacije nego u prethodnim slicnim situacijama.insomnia78 wrote:Ma nece ih napasti sta vam je.
Nadam se da me osjecaj vara i da se nece nista desiti. Valjalo bi kada bi Kinezi ostvarili veci uticaj, malo liberalizovali i ekonomski pogurali Sjever.
Stvarno je bizarna drzava Sjeverna Koreja. O njima se nista ne zna, cak ni odnosi sa Kinom. Par video snimaka iz Pjongjanga i to je to. Kuba je bila izlovana pa se o Kubancima i kubanskim vlastima dosta znalo. Kastro se stalno oglasavao. Korejanci kao da su u dubokoj hibernaciji iz koje ih moze jedino agresija probuditi. I ove izjave koje ponekad ispale su iznudjene i veoma kratke. Totalno zatvoreni.