Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post Reply
Haris.ba

#126 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj. :D
Nemoj forumašima rušiti iluzije. Grozno.
O'zone
Globalni moderator

#127 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by O'zone »

Ja sam OSUPNUT da su cijene kod nas kao cijene u Njemačkoj a gdje je naš standard a gdje njihov?!

OSUPNUT sam i na Sarajlije uhljebaše koji žive na račun napaćene Bosne i Hercegovine!

I moram na kraju dodati da sam OSUPNUT na ove akcize na gorivo!
Tomahawk11
Globalni moderator

#128 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj. :D
Onda bi valjda trebala biti revizija izdvajanja za zdravstveno, a ne izgovor za povecanje akciza.
Dajemo vec, sta fali sto cemo jos davati :roll:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#129 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by un1ted »

2002 wrote:To je bio zahtjev MMF-a, ne znam koliko su politicari mogli utjecati na to. Da ne zavisimo od MMF-a ne bi nam oni krojili sudbinu, ovako se namamo na sta zalit. Para u drzvi nema (uhljebi sve potrosili i trose i dalje), ili cemo ih dobijati od MMF-a ili ici u komercijalne banke.
Hehe, vazda neko drugi kriv. Mogli su oni smanjiti administraciju pa namaknuti 15kf :) Klasicna suplja, drugi nas tjeraju i drugi od nas to traze.
mad_max_ba

#130 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by mad_max_ba »

O'zone wrote:Ja sam OSUPNUT da su cijene kod nas kao cijene u Njemačkoj a gdje je naš standard a gdje njihov?!

OSUPNUT sam i na Sarajlije uhljebaše koji žive na račun napaćene Bosne i Hercegovine!

I moram na kraju dodati da sam OSUPNUT na ove akcize na gorivo!
gospodine OSUPNUT sam na Vaše OSUPNUĆE :D
ke_ma

#131 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by ke_ma »

Za autoputeve se ne izdvaja...osim u ovoj vukojebini
Za puteve već plaćamo putarinu i 1000 nekakvih zaštita
Autoputevi se rade na način da neko uradi autoput i da njemu ide pare prikupljene od putarina toliko i toliko godina.
To se zove davanje autoputa u jebenu koncesiju
statixx

#132 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by statixx »

Tomahawk11 wrote:
Onda bi valjda trebala biti revizija izdvajanja za zdravstveno, a ne izgovor za povecanje akciza.
Pa ako vec spustenih usiju kupujemo gazu i zavoj, i ampule analgina, kada idemo na KCUS, sta fali sto placamo izgradnju autoputeva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

statixx wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa ako vec spustenih usiju kupujemo gazu i zavoj, i ampule analgina, kada idemo na KCUS, sta fali sto placamo izgradnju autoputeva.
Tom logikom ne fali nista.
Ali, tom logikom cemo doci do toga da od silnih nameta ni hljeba necemo moci kupiti.
statixx

#134 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by statixx »

ke_ma wrote:
Za autoputeve se ne izdvaja...osim u ovoj vukojebini
Za puteve već plaćamo putarinu i 1000 nekakvih zaštita
Autoputevi se rade na način da neko uradi autoput i da njemu ide pare prikupljene od putarina toliko i toliko godina.
To se zove davanje autoputa u jebenu koncesiju
Placas za dio autiputa koji je izgradjen, ali valja to zavrsiti.
statixx

#135 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by statixx »

Tomahawk11 wrote:
Ali, tom logikom cemo doci do toga da od silnih nameta ni hljeba necemo moci kupiti.
E to je druga prica i tu se slazem, cijene rastu a plate i penzije ne. Ali poenta je da ne mozemo ocekivati bilo kakav pritisak na vlast, kada se nismo bunili zbog mnogo gorih stvari.
Tomahawk11
Globalni moderator

#136 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Tomahawk11 »

statixx wrote:
Tomahawk11 wrote:
E to je druga prica i tu se slazem, cijene rastu a plate i penzije ne. Ali poenta je da ne mozemo ocekivati bilo kakav pritisak na vlast, kada se nismo bunili zbog mnogo gorih stvari.
Nazalost.
Novak20

#137 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Novak20 »

Hitna sjednica

Državni parlamentarci o povećanju akciza na gorivo raspravlja 5. aprila

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 5. april, kada bi zastupnici trebali raspravljati o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga.
Na dnevnom redu je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, zatim zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, po hitnom postupku.

Pored toga pred zastupnicima će se naći i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, te zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo prijedlog o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga, što je bio jedan od uslova MMF-a za drugu tranšu kredita. U narednom periodu očekuje se da državni parlament usvojio Nacrt zakona o akcizama, nakon čega bi BiH trebala dobiti drugu tranšu kredita.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /170329056

Primjer kako se izabrana vlast, koja inače sve dobro i korisno za građane blokira, po hitnom postupku dogovara. MMF ucjenjuje "našu vlast" da bi joj posudio 200-300 miliona KM. A "našim vlastima" sjelo ko kec na deset da pokažu kako su kooperativni kad treba handrit narod.
Last edited by Novak20 on 29/03/2017 13:59, edited 1 time in total.
Haris.ba

#138 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.

A niko da prenese na našoj televiziji šta Amerikanci rade svojim predstavnicima. Zovu ih konstantno na telefon, pišu im pisma, zovu ih na sastanke. I onda ih maltretiraju na sastancima, postavljaju pitanja i prijete.

Kod nas i ne znaju za koga su glasali.

P.S.
Naumpade mi da ne bi bilo loše za politički razvoj ukinuti pravo glasa za stranku. Već samo za stranku putem imena i prezimena člana stranke.
The BEN10

#139 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by The BEN10 »

Haris.ba wrote:Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.

A niko da prenese na našoj televiziji šta Amerikanci rade svojim predstavnicima. Zovu ih konstantno na telefon, pišu im pisma, zovu ih na sastanke. I onda ih maltretiraju na sastancima, postavljaju pitanja i prijete.

P.S.
Naumpade mi da ne bi bilo loše za politički razvoj ukinuti pravo glasa za stranku. Već samo za stranku putem imena i prezimena člana stranke.
Prijetimo evo i mi na forumima! :-D :D
miop

#140 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by miop »

Image
Haris.ba

#141 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Haris.ba »

Sve zaboravim napisati.

Biće veoma zanimljivo kada bude išlo povećanje PDV -a na 21%

Opet ćemo biti OSUPNUTI. :D :run:
2002

#142 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by 2002 »

...
Last edited by 2002 on 01/07/2018 17:36, edited 1 time in total.
edo_79

#143 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by edo_79 »

sherbett wrote:Sto ne nabavis loz ulje?
Nemere ..... EU regulativa ..... ekološke norme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Roccohljup

#144 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Roccohljup »

Haris.ba wrote:Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.

P.S.

To bi bilo idealno ali nikad na to naše mudre vođe neće pristati. Ima finih ljudi u skoro pa svakoj stranci koji sluze samo da bi se privukli glasovi koji se onda dijele onim koji su podobni.

Kakav ba trump....ameri trenutno imaju jednog idiota a i njega ce se sa hajrom vjerovatno brzo rješiti....a mi cak tri i opet nam sve ravno do mora
Maraschino

#145 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Maraschino »

sherbett wrote:Ja vas ne kuzim! Radi se o vasoj drzavi!
Ma u stvari.. sad sam skuzila sto jednom selu smeta da drugo ima cestu koju ce i on placati
Nista ti nisi skuzila. Ne radi se o selu nego o citavim regijama koje imaju katastrofa ceste.

@Alfons Kauders je skroz u pravu.

Vi ste se zaduzili do bola za ceste ali ste ih svuda napravili. Neke isplative neke ne ali sve u svemu, svako ''selo'' ima cestu.
O'zone
Globalni moderator

#146 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by O'zone »

Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-s ... /170329068

OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
Alfons Kauders

#147 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:Sve zaboravim napisati.

Biće veoma zanimljivo kada bude išlo povećanje PDV -a na 21%

Opet ćemo biti OSUPNUTI. :D :run:
Ne prepadaj narod, ne ide na 21% vec na 19%...

Nego nesto sad kontam, ja fakat nemam nista protiv ove akcize, ali imam jedan uslov - da se grade putevi.

Posto SDA-SBB-HDZ vlada ne gradi puteve, niti namjerava poceti u neko dogledno vrijeme... Ne vidim potrebe ni za dizanjem akciza, jer ga dizu samo da bi dobili transu od IMF-a (koja treba RS, a ne FBiH)... I jer ne grade jebene puteve.

Kada nastave raditi ono sto je prethodna vlada zapocela, mozemo pricati o novim akcizama. I ne po trenutno dogovorenom omjeru izmedju RS i FBiH...

Dzaba, ne kontaju se Saraj-minderasi u matematiku, pa do tri nauce brojat tek kad im dva kurca zaceras.
Alfons Kauders

#148 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.

OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.

Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kite :izet: Ostro i na prvu.
Roccohljup

#149 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.

I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.

Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kite :izet: Ostro i na prvu.
Ja sam OSUPNUT činjenicom da ti isti radnici nemaju pameti pa da prvo najure rukovodstvo tog lažnog sindikata koje pare uzima od njih direktno a ujedno je kupljeno (kako parama tako zapošljavanjem familije) od tih istih političara koje šatro prozivaju.
Novak20

#150 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona

Post by Novak20 »

:lol:

Prodane duše sjede u svakom sindikatu. U mojoj firmi članarinu plaća još 1-2/5 radnika. Ne bih imao ništa protiv da za 1.Maj sindikati povedu proteste u Sarajevu da se zemlja zatrese. Ali, ali..avaj, ali... :D
Post Reply