Nemoj forumašima rušiti iluzije. Grozno.statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
- Haris.ba
#126 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
- O'zone
- Globalni moderator
#127 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ja sam OSUPNUT da su cijene kod nas kao cijene u Njemačkoj a gdje je naš standard a gdje njihov?!
OSUPNUT sam i na Sarajlije uhljebaše koji žive na račun napaćene Bosne i Hercegovine!
I moram na kraju dodati da sam OSUPNUT na ove akcize na gorivo!
OSUPNUT sam i na Sarajlije uhljebaše koji žive na račun napaćene Bosne i Hercegovine!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#128 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Onda bi valjda trebala biti revizija izdvajanja za zdravstveno, a ne izgovor za povecanje akciza.statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
Dajemo vec, sta fali sto cemo jos davati
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#129 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Hehe, vazda neko drugi kriv. Mogli su oni smanjiti administraciju pa namaknuti 15kf2002 wrote:To je bio zahtjev MMF-a, ne znam koliko su politicari mogli utjecati na to. Da ne zavisimo od MMF-a ne bi nam oni krojili sudbinu, ovako se namamo na sta zalit. Para u drzvi nema (uhljebi sve potrosili i trose i dalje), ili cemo ih dobijati od MMF-a ili ici u komercijalne banke.
- mad_max_ba
#130 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
gospodine OSUPNUT sam na Vaše OSUPNUĆEO'zone wrote:Ja sam OSUPNUT da su cijene kod nas kao cijene u Njemačkoj a gdje je naš standard a gdje njihov?!
-
ke_ma
#131 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Za autoputeve se ne izdvaja...osim u ovoj vukojebinistatixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
Za puteve već plaćamo putarinu i 1000 nekakvih zaštita
Autoputevi se rade na način da neko uradi autoput i da njemu ide pare prikupljene od putarina toliko i toliko godina.
To se zove davanje autoputa u jebenu koncesiju
-
statixx
#132 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Pa ako vec spustenih usiju kupujemo gazu i zavoj, i ampule analgina, kada idemo na KCUS, sta fali sto placamo izgradnju autoputeva.Tomahawk11 wrote:Onda bi valjda trebala biti revizija izdvajanja za zdravstveno, a ne izgovor za povecanje akciza.statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#133 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Tom logikom ne fali nista.statixx wrote:Pa ako vec spustenih usiju kupujemo gazu i zavoj, i ampule analgina, kada idemo na KCUS, sta fali sto placamo izgradnju autoputeva.Tomahawk11 wrote:Onda bi valjda trebala biti revizija izdvajanja za zdravstveno, a ne izgovor za povecanje akciza.statixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
Ali, tom logikom cemo doci do toga da od silnih nameta ni hljeba necemo moci kupiti.
-
statixx
#134 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Placas za dio autiputa koji je izgradjen, ali valja to zavrsiti.ke_ma wrote:Za autoputeve se ne izdvaja...osim u ovoj vukojebinistatixx wrote:Za zdravstvo izdvajamo 10 puta vise nego za autoputeve i niko se ne buni - usluga k'o u NjemaĆkoj.
Za puteve već plaćamo putarinu i 1000 nekakvih zaštita
Autoputevi se rade na način da neko uradi autoput i da njemu ide pare prikupljene od putarina toliko i toliko godina.
To se zove davanje autoputa u jebenu koncesiju
-
statixx
#135 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
E to je druga prica i tu se slazem, cijene rastu a plate i penzije ne. Ali poenta je da ne mozemo ocekivati bilo kakav pritisak na vlast, kada se nismo bunili zbog mnogo gorih stvari.Tomahawk11 wrote:
Tom logikom ne fali nista.
Ali, tom logikom cemo doci do toga da od silnih nameta ni hljeba necemo moci kupiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#136 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Nazalost.statixx wrote:E to je druga prica i tu se slazem, cijene rastu a plate i penzije ne. Ali poenta je da ne mozemo ocekivati bilo kakav pritisak na vlast, kada se nismo bunili zbog mnogo gorih stvari.Tomahawk11 wrote:
Tom logikom ne fali nista.
-
Novak20
#137 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Hitna sjednica
Državni parlamentarci o povećanju akciza na gorivo raspravlja 5. aprila
Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 5. april, kada bi zastupnici trebali raspravljati o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga.
Na dnevnom redu je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, zatim zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, po hitnom postupku.
Pored toga pred zastupnicima će se naći i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, te zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе.
Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo prijedlog o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga, što je bio jedan od uslova MMF-a za drugu tranšu kredita. U narednom periodu očekuje se da državni parlament usvojio Nacrt zakona o akcizama, nakon čega bi BiH trebala dobiti drugu tranšu kredita.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /170329056
Primjer kako se izabrana vlast, koja inače sve dobro i korisno za građane blokira, po hitnom postupku dogovara. MMF ucjenjuje "našu vlast" da bi joj posudio 200-300 miliona KM. A "našim vlastima" sjelo ko kec na deset da pokažu kako su kooperativni kad treba handrit narod.
Državni parlamentarci o povećanju akciza na gorivo raspravlja 5. aprila
Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za 5. april, kada bi zastupnici trebali raspravljati o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga.
Na dnevnom redu je zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, zatim zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, po hitnom postupku.
Pored toga pred zastupnicima će se naći i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini, po hitnom postupku, te zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zаkоnа о оsigurаnju dеpоzitа u bаnkаmа Bоsnе i Hеrcеgоvinе.
Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo prijedlog o povećanju akciza na gorivo za 15 feninga, što je bio jedan od uslova MMF-a za drugu tranšu kredita. U narednom periodu očekuje se da državni parlament usvojio Nacrt zakona o akcizama, nakon čega bi BiH trebala dobiti drugu tranšu kredita.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/drzavni ... /170329056
Primjer kako se izabrana vlast, koja inače sve dobro i korisno za građane blokira, po hitnom postupku dogovara. MMF ucjenjuje "našu vlast" da bi joj posudio 200-300 miliona KM. A "našim vlastima" sjelo ko kec na deset da pokažu kako su kooperativni kad treba handrit narod.
Last edited by Novak20 on 29/03/2017 13:59, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#138 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.
A niko da prenese na našoj televiziji šta Amerikanci rade svojim predstavnicima. Zovu ih konstantno na telefon, pišu im pisma, zovu ih na sastanke. I onda ih maltretiraju na sastancima, postavljaju pitanja i prijete.
Kod nas i ne znaju za koga su glasali.
P.S.
Naumpade mi da ne bi bilo loše za politički razvoj ukinuti pravo glasa za stranku. Već samo za stranku putem imena i prezimena člana stranke.
A niko da prenese na našoj televiziji šta Amerikanci rade svojim predstavnicima. Zovu ih konstantno na telefon, pišu im pisma, zovu ih na sastanke. I onda ih maltretiraju na sastancima, postavljaju pitanja i prijete.
P.S.
Naumpade mi da ne bi bilo loše za politički razvoj ukinuti pravo glasa za stranku. Već samo za stranku putem imena i prezimena člana stranke.
-
The BEN10
#139 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Prijetimo evo i mi na forumima!Haris.ba wrote:Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.
P.S.
- Haris.ba
#141 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Sve zaboravim napisati.
Biće veoma zanimljivo kada bude išlo povećanje PDV -a na 21%
Opet ćemo biti OSUPNUTI.

Opet ćemo biti OSUPNUTI.
- 2002
#142 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
...
Last edited by 2002 on 01/07/2018 17:36, edited 1 time in total.
- edo_79
#143 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Nemere ..... EU regulativa ..... ekološke normesherbett wrote:Sto ne nabavis loz ulje?
- Roccohljup
#144 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Haris.ba wrote:Šprdamo se sa Amerikancima što su izabrali Trampa.
P.S.
To bi bilo idealno ali nikad na to naše mudre vođe neće pristati. Ima finih ljudi u skoro pa svakoj stranci koji sluze samo da bi se privukli glasovi koji se onda dijele onim koji su podobni.
Kakav ba trump....ameri trenutno imaju jednog idiota a i njega ce se sa hajrom vjerovatno brzo rješiti....a mi cak tri i opet nam sve ravno do mora
- Maraschino
#145 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Nista ti nisi skuzila. Ne radi se o selu nego o citavim regijama koje imaju katastrofa ceste.sherbett wrote:Ja vas ne kuzim! Radi se o vasoj drzavi!
Ma u stvari.. sad sam skuzila sto jednom selu smeta da drugo ima cestu koju ce i on placati
@Alfons Kauders je skroz u pravu.
Vi ste se zaduzili do bola za ceste ali ste ih svuda napravili. Neke isplative neke ne ali sve u svemu, svako ''selo'' ima cestu.
- O'zone
- Globalni moderator
#146 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/savez-s ... /170329068
OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
OSUPNUT sam i zagovaranjem protesta za 1. Maj kad se zna da je to dan za prežderavanje i prelokavanje a moje OSUPNUT-će postaje još veće vidjevši djelokrug SSSBiH koji se svodi na samo određene radnike....
- Alfons Kauders
#147 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ne prepadaj narod, ne ide na 21% vec na 19%...Haris.ba wrote:Sve zaboravim napisati.
Opet ćemo biti OSUPNUTI.![]()
Nego nesto sad kontam, ja fakat nemam nista protiv ove akcize, ali imam jedan uslov - da se grade putevi.
Posto SDA-SBB-HDZ vlada ne gradi puteve, niti namjerava poceti u neko dogledno vrijeme... Ne vidim potrebe ni za dizanjem akciza, jer ga dizu samo da bi dobili transu od IMF-a (koja treba RS, a ne FBiH)... I jer ne grade jebene puteve.
Kada nastave raditi ono sto je prethodna vlada zapocela, mozemo pricati o novim akcizama. I ne po trenutno dogovorenom omjeru izmedju RS i FBiH...
Dzaba, ne kontaju se Saraj-minderasi u matematiku, pa do tri nauce brojat tek kad im dva kurca zaceras.
- Alfons Kauders
#148 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kite
- Roccohljup
#149 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
Ja sam OSUPNUT činjenicom da ti isti radnici nemaju pameti pa da prvo najure rukovodstvo tog lažnog sindikata koje pare uzima od njih direktno a ujedno je kupljeno (kako parama tako zapošljavanjem familije) od tih istih političara koje šatro prozivaju.Alfons Kauders wrote:I ja sam narocito OSUPNUT cinjenicom da SSSBiH zaboli kurcina za radnicima u privatnom sektoru, kao i da u dvije decenije staza nisam bio pokriven nikakvih kolektivnim ugovorom, niti da se ko iz sindikata oglasio kada bi meni i meni slicnim poslodavac strpo kitu bez lubrikacije.O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
Stoga uceram i sindikalno-stranackoj bagri, ne jednu, ne dvije, vec tri kiteOstro i na prvu.
-
Novak20
#150 Re: Povećanje akciza - BEZOBRAZLUK bez pardona
O'zone wrote:Ja sam sad OSUPNUT odnosom Vlade Federacije prema radnicima BH Telecom i HT Eroneta te ne potpisivanju kolektivnog ugovora sa njima.
Prodane duše sjede u svakom sindikatu. U mojoj firmi članarinu plaća još 1-2/5 radnika. Ne bih imao ništa protiv da za 1.Maj sindikati povedu proteste u Sarajevu da se zemlja zatrese. Ali, ali..avaj, ali...