David Rockefeller

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_thedude

#126 Re: David Rockefeller

Post by _thedude »

TRANCE wrote:
_thedude wrote:
TRANCE wrote:Na ovim teorijama zavjere se baš vidi zatucanost našeg naroda. Ono što svaki obrazovan čovjek može naći uz poznavanje engleskog jezika i 5 minuta guglanja, što su inače dvije nesavladive vještine za prosječnog Bošnju teoretičara zavjera, je da je dotični Rockefeller rođenjem naslijedio dio porodičnog bogatstva, kao mlad se dobrovoljno prijavio u vojsku tokom Drugog svjetskog rata i borio protiv švaba u Sjevernoj Africi i Francuskoj, kasnije bio direktor banke, jer je doktorirao ekonomiju, a ono što je najbitnije je da je za života od svog bogatstva procijenjene vrijednosti 3,3 milijarde dolara (što inače nije neka suma u svijetu milijardera, imajući u vidu da Bill Gates ima 75 milijardi) donirao nekoliko stotina miliona u razne svrhe poput razvoja edukacije, kulture, umjetnosti, zdravstva u siromašnim državama, poljoprivrede i sl., te 1,6 milijardu nakon smrti. A nije morao, ima milijardera koji ne daju ništa ili daju neke smiješne cifre.
Al' eto internet budale od normalnog, a možda i dobrog čovjeka, napraviše nekog vampira koji jede malu djecu za doručak.
Što se tiče fejk priče o 7 transplantacija srca, to je još jedan dokaz niskog IQ-a teoretičara, jer kao prvo, klinika ili doktor u Americi koji bi objavili privatne podatke pacijenta bi se mogli pozdraviti s licencom, a kao drugo, ne postoji osoba koja bi preživjela toliko transplantacija srca.
Inače su svi njegovi preci i 1800-ih, kad nije medicina bila razvijena, živjeli po 90-100 godina, tako da dugovječnost može zahvaliti dobroj genetici, a ne tome što je prema teoretičarima jeo djecu za doručak :lol:

Sada fino napises email ono tipa otvoreno pismo svim neznalicama i pustis putem neta.
Nakon toga nestat ce svih ovih teorija zavjere.
:lol:
Hajd' možda potaknem barem jednog od hiljadu teoretičara na korištenje mozga, nikad se ne zna (iako sumnjam). To bi onda bio mali post za mene, a veliki doprinos forumskom čovječanstvu, da ne smaraju s glupostima :lol:

Sloboda je dosla
Ludzak

#127 Re: David Rockefeller

Post by Ludzak »

On je najveći uzrok što je u Bosni ovakvo stanje, i što SDA handri ove ovčice u Bosni.
Ako ne možete žalost predati, bar šutite. Ljubomorne ovčice!
Salonski Kriticar

#128 Re: David Rockefeller

Post by Salonski Kriticar »

Image
beobasket

#130 Re: David Rockefeller

Post by beobasket »

Bosanski_kralj wrote:Umri i David. :mrgreen:

Kakvo je vaše mišljenje o njemu? Ima li istine u svim onim pričama o njemu kao vođi masona, krojaču svjetskog poretka..?
Masonska prica potice od ljudi koji su hajmo reci zavidni na uspjehu ovih. Dokazana izmisljotina. Imaju klub ja kao i sto ljudi sa visokim IQ imaju svoj klub u prevodu stol, Mensa. Kao sto sahisti imaju svoje klubove. Imas brdo bogataskih klubova. U Kopenhagenu ima pet, set klubova za milionere. Jedan cak i za trocifrene. Ljudi hvatajte se posla a ne gluparija...
sadie_forever

#131 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

I opet nije pobjegao od smrti,nebi zeljela imati njegov strah kad mu je dosao Azrail pred oci...htio j200 godina frajer :D
Seyfo

#132 Re: David Rockefeller

Post by Seyfo »

Obzirom da sam nekad naletio na članke da su Tito, Nikola Tesla, i još mnogi drugi prešli na islam i umrli kao muslimani, ne bi me čudilo da u narednim danima ispliva vijest i da je ovaj sa naslova umro kao musliman. Obavezno naslov završava upitnikom.
Ajatolah_

#133 Re: David Rockefeller

Post by Ajatolah_ »

Istina je da je to za 6 transplantacija poteklo od World News Daily Report, satirične stranice koju su neki shvatili ozbiljno.
sadie_forever

#134 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

Seyfo wrote:Obzirom da sam nekad naletio na članke da su Tito, Nikola Tesla, i još mnogi drugi prešli na islam i umrli kao muslimani, ne bi me čudilo da u narednim danima ispliva vijest i da je ovaj sa naslova umro kao musliman. Obavezno naslov završava upitnikom.
Nemoguce,ovaj je imao pakt sa djavolom....zato se i plasio toliko smrti ....radila sam kao srednjoskolka u starackim domovima,ljudi zdravi dobrostojeci ,,,ali jedva cekaju da "idu dalje" jer su sve prezivjeli,neki su i djecu sahranili.Nebi se ovaj toliko plasio smti u 101 godini da ne zna da je nesto gadno skrivio ovdje
Tomahawk11
Globalni moderator

#135 Re: David Rockefeller

Post by Tomahawk11 »

živuća (sad već umrla) verzija ovog

Image
sadie_forever

#136 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

Inace,sam je priznao da podrzavao novi svijetski poredak:

"Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as 'internationalists' and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure — one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it." - David Rockefeller
Ajatolah_

#137 Re: David Rockefeller

Post by Ajatolah_ »

nadžak wrote:
Što je najsmješnije, vi bolan ne vjerujete samom Dejvidu Rokfeleru! Čovjek sam, svojom rukom, sa ponosom napisao kamaru stvari ali jok, vi to nećete da vidite. Doduše, i ja stvarno puno od vas očekujem, da skontate nešto, vidjeli smo vaše mudre izjave. Šta ćete bolan skontat, nemate mozga da prihvatite tekst iz autobiografije samog Rokfelera!? :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-)
Pa tko ovdje glup, glupani jedni bezobrazni?
Znam da si privremeno banovan ali hajde... Sad ću ti objasniti zašto ljudi ismijavaju te famozne teorije zavjere.

Ljudi koji ih zagovaraju, u pravilu sebe smatraju na neki način prosvijetljenim, da su im otvorene oči, nisu naivni, ne vjeruju ono što im se servira i tako dalje. No izvori koje koriste da podrže svoje tvrdnje su blago rečeno upitni - kojekakvi blogovi, šarlatani poput Davida Ickea, Youtube klipovi i sl.
Recimo taj prvi citat (nisam kopirao da ne bude predug post) kojeg na našem jeziku prenose Kurir i vesti.rs :D a na engleskom jeziku ("we are grateful to the Washington Post...") mu je pripisala jedna knjiga žnj klase upravo o teorijama zavjera napisana devedestih godina, pri čemu taj isti citat navodno izrečen u javnosti niko nikad drugi nije prenio do njih, i to sa dvije godine zakašnjenja. :D Drugim riječima, izmišljotina. Počeo se širiti u 21. stoljeću s Internetom gdje svaka budala može napisati blog u kojem "otvara ljudima oči".

Ovo sa krizom i novim svjetskim poretkom također nikad nije izgovoreno, navodno ga je dao u govoru '94. prema UN-u - belaj je što postoji video zapis tog govora i čovjek to nije rekao (https://www.metabunk.org/debunked-all-w ... nwo.t1741/).

Dakle misliš da si razotkrio ljude koji upravljaju planetom, a ovdje lijepiš stvari sa Kurira bez da si potrošio pet minuta guglanja s kojim bi ti bilo jasno da su to gluposti.
sadie_forever

#138 Re: David Rockefeller

Post by sadie_forever »

Ajatolah_ wrote:
nadžak wrote:
Što je najsmješnije, vi bolan ne vjerujete samom Dejvidu Rokfeleru! Čovjek sam, svojom rukom, sa ponosom napisao kamaru stvari ali jok, vi to nećete da vidite. Doduše, i ja stvarno puno od vas očekujem, da skontate nešto, vidjeli smo vaše mudre izjave. Šta ćete bolan skontat, nemate mozga da prihvatite tekst iz autobiografije samog Rokfelera!? :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) :-)
Pa tko ovdje glup, glupani jedni bezobrazni?
Znam da si privremeno banovan ali hajde... Sad ću ti objasniti zašto ljudi ismijavaju te famozne teorije zavjere.

Ljudi koji ih zagovaraju, u pravilu sebe smatraju na neki način prosvijetljenim, da su im otvorene oči, nisu naivni, ne vjeruju ono što im se servira i tako dalje. No izvori koje koriste da podrže svoje tvrdnje su blago rečeno upitni - kojekakvi blogovi, šarlatani poput Davida Ickea, Youtube klipovi i sl.
Recimo taj prvi citat (nisam kopirao da ne bude predug post) kojeg na našem jeziku prenose Kurir i vesti.rs :D a na engleskom jeziku ("we are grateful to the Washington Post...") mu je pripisala jedna knjiga žnj klase upravo o teorijama zavjera napisana devedestih godina, pri čemu taj isti citat navodno izrečen u javnosti niko nikad drugi nije prenio do njih, i to sa dvije godine zakašnjenja. :D Drugim riječima, izmišljotina. Počeo se širiti u 21. stoljeću s Internetom gdje svaka budala može napisati blog u kojem "otvara ljudima oči".

Ovo sa krizom i novim svjetskim poretkom također nikad nije izgovoreno, navodno ga je dao u govoru '94. prema UN-u - belaj je što postoji video zapis tog govora i čovjek to nije rekao (https://www.metabunk.org/debunked-all-w ... nwo.t1741/).

Dakle misliš da si razotkrio ljude koji upravljaju planetom, a ovdje lijepiš stvari sa Kurira bez da si potrošio pet minuta guglanja s kojim bi ti bilo jasno da su to gluposti.
Onda lazu i ugledni ljudi koji gaovih dana spominju,malo progooglaj
beobasket

#139 Re: David Rockefeller

Post by beobasket »

Seyfo wrote:Obzirom da sam nekad naletio na članke da su Tito, Nikola Tesla, i još mnogi drugi prešli na islam i umrli kao muslimani, ne bi me čudilo da u narednim danima ispliva vijest i da je ovaj sa naslova umro kao musliman. Obavezno naslov završava upitnikom.

Koja teza :-)
Ludzak

#140 Re: David Rockefeller

Post by Ludzak »

sadie_forever wrote:I opet nije pobjegao od smrti,nebi zeljela imati njegov strah kad mu je dosao Azrail pred oci...htio j200 godina frajer :D
Ja bih bio zabrinut da umrem vjerujući tim bajkama, tipa; Azrail, dobre vile, anđeli, đavoli itd.
triconja

#141 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

beobasket wrote:
Bosanski_kralj wrote:Umri i David. :mrgreen:

Kakvo je vaše mišljenje o njemu? Ima li istine u svim onim pričama o njemu kao vođi masona, krojaču svjetskog poretka..?
Masonska prica potice od ljudi koji su hajmo reci zavidni na uspjehu ovih. Dokazana izmisljotina. Imaju klub ja kao i sto ljudi sa visokim IQ imaju svoj klub u prevodu stol, Mensa. Kao sto sahisti imaju svoje klubove. Imas brdo bogataskih klubova. U Kopenhagenu ima pet, set klubova za milionere. Jedan cak i za trocifrene. Ljudi hvatajte se posla a ne gluparija...
U pravu si. Ne treba mijesat fukaru i begove. Neka se svak uclani u klub na osnovu primanja i mirna Bosna.
triconja

#142 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

Na b92 ce bit prihvatio pravu vjeru, kao i na nasim portalima. Prava vjera zavisi od geoloske lokacije :lol:
triconja

#143 Re: David Rockefeller

Post by triconja »

Ludzak wrote:
sadie_forever wrote:I opet nije pobjegao od smrti,nebi zeljela imati njegov strah kad mu je dosao Azrail pred oci...htio j200 godina frajer :D
Ja bih bio zabrinut da umrem vjerujući tim bajkama, tipa; Azrail, dobre vile, anđeli, đavoli itd.
E da postoje dzini i sejtani, samo na tren zamisli da postoje, sihrbazi bi imali apsolutnu vlast. U danasnje vrijeme nesto gataju za cigaru (opala cijena proporcionalno sa razvojem tehnologije). Eto koliko je ta profesija perspektivna. :lol:
Ludzak

#144 Re: David Rockefeller

Post by Ludzak »

triconja wrote:
Ludzak wrote:
E da postoje dzini i sejtani, samo na tren zamisli da postoje, sihrbazi bi imali apsolutnu vlast. U danasnje vrijeme nesto gataju za cigaru (opala cijena proporcionalno sa razvojem tehnologije). Eto koliko je ta profesija perspektivna. :lol:
Ma bajke za djecu.
Danas ne možeš umrijeti s mirom a da ti Azrail ne uleti. :lol:
kakonako

#145 Re: David Rockefeller

Post by kakonako »

agnostic_front wrote:
nadžak wrote:I samo da napomenem, ako se netko od moderatora slučajno odluči da mi spuca ban za ovo moje prethodno obračanje ovim BEZOBRAZNICIMA i GLUPANIMA, samo bih zamolio da pogleda njihove postove u prve 4 stranice, hvala.

Francuz, nemoj se puno kleberit, šteti srcu, završićeš ko ovaj o kome je tema :wink:
Nije obračanje, nego obraćanje.
I nije bezobraznici nego bRezobraznici.
klixo

#146 Re: David Rockefeller

Post by klixo »

Rame uz rame sa teoreticarima zavjere su mi agresivni ateisti ili bolje receno anti-teisti.
Oni isto sebe smatraju prosvjetljenim ,a ostale slijepim.
Mars u mp3 i jedni i drugi.
Sve stranice na fejsu koje izbacuju teorije zavjere , agresivne religijske i anti-religijske clanke sam pobrisao.
Jedine medijske stranice koje pratim na fejsu su klix,akos i radiosarajevo.
Avaz i Kurir su blokirani u browseru skroz :mrgreen:
Ludzak

#147 Re: David Rockefeller

Post by Ludzak »

klixo wrote:Rame uz rame sa teoreticarima zavjere su mi agresivni ateisti ili bolje receno anti-teisti.
Sve stranice na fejsu koje izbacuju teorije zavjere , agresivne religijske i anti-religijske clanke sam pobrisao.
Kad već čitaš Akos, jesi li naučio igrati džamijski Tetris?
Acid25

#148 Re: David Rockefeller

Post by Acid25 »

klixo wrote:Rame uz rame sa teoreticarima zavjere su mi agresivni ateisti ili bolje receno anti-teisti.
A Informer? :mrgreen:
Ajatolah_

#149 Re: David Rockefeller

Post by Ajatolah_ »

Al' čuj akos. :mrgreen:
Bosanski_kralj

#150 Re: David Rockefeller

Post by Bosanski_kralj »

:thumbup:
Post Reply