Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

aratet

#126 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by aratet »

Edin H. wrote:
aratet wrote:Pa dobro, nije da nema rock bendova koji su pravili dobre stvari u BiH, ali uglavnom nisu razvikani, vecinu medijskog prostora su od zabavne muzike dobili Merlin, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme i slicni, od tih razvikanijih jedino postujem tekstove Zabranjenog pusenja, i oni su znali plagirati ali imaju dobrih originalnih tekstova sa finom porukom.
A Elvis - bila si kcerka mezimica iz bogate begovske kuce? :D
Elvise je uvijek isao na zajebanciju, za razliku od ovih gore nabrojanih koji su pisali ko fol ozbiljne stvari, ne bih njega gore stavljao, ne smatram ga toliko razvikanim bendom kao gore nabrojanim.
Edin H.

#127 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Edin H. »

aratet wrote:
Edin H. wrote:
aratet wrote:Pa dobro, nije da nema rock bendova koji su pravili dobre stvari u BiH, ali uglavnom nisu razvikani, vecinu medijskog prostora su od zabavne muzike dobili Merlin, Plavi Orkestar, Bijelo Dugme i slicni, od tih razvikanijih jedino postujem tekstove Zabranjenog pusenja, i oni su znali plagirati ali imaju dobrih originalnih tekstova sa finom porukom.
A Elvis - bila si kcerka mezimica iz bogate begovske kuce? :D
Elvise je uvijek isao na zajebanciju, za razliku od ovih gore nabrojanih koji su pisali ko fol ozbiljne stvari, ne bih njega gore stavljao, ne smatram ga toliko razvikanim bendom kao gore nabrojanim.
Poanta je bila na drugom dijelu - originalni tekstovi sa finom porukom. :oops:

Ko te kara nek ti pise pjesme :lol:
Njanjavi

#128 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

Ima, daleko od toga da nema, samo meni jako ide na kurac kada kazu sarajevska ROCK skola a rocka ni u bajci.
Dje je ba plavi orkestar rock, smijurija i seljacke popjevke, rumeni mutavci koji su vishe kola opjevali nego normalnih pjesama.
Al znas to je ta klika pa ponavljaju u nedogled kao neka famozna sarajevska rock skola :lol:
Od rocka sto bi priznao elvisa sto rece lik iznad, kao neka vrsta podjebavalacke avantgarde u to vrjeme, i bombaj stampa, da su iole licili na ista, ovo ostalo, katastrofa mrtva.
Ako ces je nazivat nekom skolom, nazivaj, nije problem, al mojne vrjedjat intelekt nekom i nazivat to rockom.
Cobanska skola bi im vise pristajalo, jer kad skontas i bjelo dugme i plavi orkestar su uveliko koketirali sa tim cobanijada, teferic zvukovima.
Malo harmonike, malo frulice, i komotno sa njima udrobit i stulica iako nije sarajlija.
I ono sto je ucinilo na razvoju cobanijade u mainstreamu nije niko.
Rakijaski rock, ono satro on neshvacen romantik, zena ga prejebala, haj sad da sipljam neshvacenost kao ja hud tuzan, harmonika satra, i zakolji kurvu nozem dok te rakija ubi :lol:
pustopoljina

#129 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pustopoljina »

http://vukajlija.com/pastirski-rock/100616
ovo je termin

niko nije spomenuo sarajevsku rock skolu osim tebe :-)
pustopoljina

#130 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pustopoljina »

folk rock je tada i malo ranije bio u svijetu totalno u modi.
Njanjavi

#131 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

Ma totalno smo moderni nema sta :lol:
Edin H.

#132 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Edin H. »

Njanjavi wrote:Ma totalno smo moderni nema sta :lol:
Je'l volis ti pastirski rock? :D
Njanjavi

#133 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

Edin H. wrote:
Njanjavi wrote:Ma totalno smo moderni nema sta :lol:
Je'l volis ti pastirski rock? :D
Plaho jarane, moja prva rjec nije bila psovka kao svakom normalnom bosancu, vec frula :lol:
The 51st State

#134 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by The 51st State »

Rock je derivat americke seljacke muzike tako da...
Njanjavi

#135 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

The 51st State wrote:Rock je derivat americke seljacke muzike tako da...
Pojasni taj termin seljacka muzika, koji pravac je po tebi seljacki?
Na koji nacin to klasifikujes tako, zbog cega je bilo koji pravac seljacki?
Preciziraj nam malo bgti, ako ti nije plaho zahmet :roll:
The 51st State

#136 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by The 51st State »

Pa vidis iz cega je poteko I taj zakljucak izvuces, zabava za americke papose koja se prirodnom snagom americkih masmedija I holivuda rasirila po svijetu.
Njanjavi

#137 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

Ne znam kralju koji od pravaca se tebi cini seljackim i po cemu je seljacki.
Mozda nisam dovoljno pametan jbga.
Njanjavi

#138 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

Cak sta vise, rocknroll je na pocetcima nailazio na takav otpor tih massmedija kako ih nazivas, toliku je satanizaciju dozivjeo, da je cudo kako je prezivjeo uopste do danas.
The 51st State

#139 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by The 51st State »

Njanjavi wrote:Cak sta vise, rocknroll je na pocetcima nailazio na takav otpor tih massmedija kako ih nazivas, toliku je satanizaciju dozivjeo, da je cudo kako je prezivjeo uopste do danas.
Dok se nije skontalo da ide lova ;-) , ali onako generalno gledano nije bas da je rock sad aman neka distinkcija izmedju papaka I raje.
Njanjavi

#140 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Njanjavi »

The 51st State wrote:
Njanjavi wrote:Cak sta vise, rocknroll je na pocetcima nailazio na takav otpor tih massmedija kako ih nazivas, toliku je satanizaciju dozivjeo, da je cudo kako je prezivjeo uopste do danas.
Dok se nije skontalo da ide lova ;-) , ali onako generalno gledano nije bas da je rock sad aman neka distinkcija izmedju papaka I raje.
Daleko od toga da jest, i rock ima kroz cjelu istoriju u sebi vise sljama i smeca nego kvalitete jbga, kao sto je i u vecini pravaca.
Samo rec za blues i ostale pravce koji su uticali na nastanak rocka da je seljacki je malo neozbiljno jebemga.
Cak ni za americki folk ne mozes to rec iako bi laik pomislio na prvu da je to hillbilly do hillbilly-ja, a kroz istrazivanje tog pravca skontas koliko prelijepih pjesama i izvodjaca ima.
Better Man

#141 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Better Man »

pustopoljina wrote:

bice valjda i o tifi film ili ima vec...nesto mi se prividja.
ne znam da li se sarajevo ogrijesilo o tifu ili je tifa imao peh ili je pogresno odigrao karte...meni je bio crnjak kad je poslije rata radio one glupe pjesme (stipu gatibo)...jer, od svih pjevaca bijelog dugmeta, on je imao onaj glas sto dira i njegov samostalni album je bio hit do hita,
zao mi je sto mu nije dobro, ne samo zato sto je napravio grbavicu i ponesi zastavu, nego jer je uvijek bio samo normala, nikakav filozof.
ne znam...cini mi se da se kod nas ljudi cijene tek kad umru.
i davorin i kemal monteno...
dino mi je pomalo smijesan, mislim, kako on prica, bas je IN :lol:
podjseca me na sve ljude koje znam, a koji se furaju na law of attraction...ne znam zasto...ono, pokusava nesto kao afirmativno pricati :zvijezda:
kladim se da ima i secret i sve :D i da sebi kupuje cvijece :D prosto mi zao da mu kvare san.
Ima snimljen film o Tifi i uradio ga je Bakir Hadžiomerović. Film je sastavljen od novih snimaka, pa do starih iz osamdesetih. Film još nije imao premijeru. Glede Tifinih pjesama poslije rata dosta ih je loših za njegov kalibar. Stipu Gatibo nije poslijeratna pjesma, već je pjesma iz 1986. godine sa albuma 100% rock'n'roll, koji je Tifa snimio sa Vatrenim Poljupcem. Pjesme za taj album su bile napisane još 1984. godine i Miča Vukašinović ih je bio ponudio Bebeku koji bio napustio Bijelo Dugme da ih snimi za svoj drugi solo album, ali Bebek nije htio sve pjesme već samo dio pjesama. Miča je uvijek bio čovjek na svoju ruku i rekao je Bebeku ili ćeš snimiti sve pjesme ili ti nedam ni jednu. Bebek nije pristao na to i pjesme su ostale i 1986. godine Miča je ponudio Tifi da se priključi Vatrenom Poljupcu i otpjeva ih i Tifa pristao. TiIfa nije napravio ni Grbavicu, ni Ponesi zastavu, već ih je samo otpjevao. Grbavicu je komponovao bivši basista, a do nedavno i pjevač grupe Bolero Mustafa Čizmić. Osim muzike on je i koautor teksta. Ponesi zastavu je napisao Fahrudin Pecikoza.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#142 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pici »

jebes nagradu kad je svaTko dobije...
Raigor Stonehoof

#143 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Raigor Stonehoof »

Thorgerson wrote: Jednostavno, mi smo pokvaren narod. Ne cijenimo svoje i dzaba. Tudje govno sladje i ne mozes ti tu nista.

Evo Tifa je bio tu citav rat, pa nedavno jedva odrza koncert. Ej. U rodnom gradu. Toliko lijepih pjesama dao. I jedva lik okupi raje za koncerta. I naravno ispalio se. Pa nije lud jbt citav zivot protracit u ovoj kasabi. U BG ga vise cijene nego ovdje. Duplo.Eto. Sta vam je on skrivio?

Sta je skrivio Kemica? Pa mu vise paznje posvetise i obiljezise godisnjicu u Hrvatskoj, nego ovdje? Sta je on eto ucinio?
ovo boldirano je floskula od koje mi se povraca. ne cijenimo "svoje" sto ne zasluzuje da se cijeni. to sto je "nase" ne znaci da ga automatski treba cijeniti, pogotovo ako pricamo o smecarskoj muzici lika iz naslova teme. cijenimo dzeku, i pitari i manijaci. cijenimo nenada markovica. to "s vrha glave" sto mi pada na pamet, ima ih jos.

kad konkretno pitas, kemal monteno je meni licno super, i nesto nisam vidio da ga je iko popljuvao? tifin rad do rata isto cijenim, kao osobi mu nista ne zamjerim. ne mogu oni u istu recenicu sa merlinom.
KB9

#144 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by KB9 »

tifa je vjerovatno sve moguce karte u svom zivotu odigro pogresno
pustopoljina

#145 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pustopoljina »

Better Man wrote:
pustopoljina wrote:

bice valjda i o tifi film ili ima vec...nesto mi se prividja.
ne znam da li se sarajevo ogrijesilo o tifu ili je tifa imao peh ili je pogresno odigrao karte...meni je bio crnjak kad je poslije rata radio one glupe pjesme (stipu gatibo)...jer, od svih pjevaca bijelog dugmeta, on je imao onaj glas sto dira i njegov samostalni album je bio hit do hita,
zao mi je sto mu nije dobro, ne samo zato sto je napravio grbavicu i ponesi zastavu, nego jer je uvijek bio samo normala, nikakav filozof.
ne znam...cini mi se da se kod nas ljudi cijene tek kad umru.
i davorin i kemal monteno...
dino mi je pomalo smijesan, mislim, kako on prica, bas je IN :lol:
podjseca me na sve ljude koje znam, a koji se furaju na law of attraction...ne znam zasto...ono, pokusava nesto kao afirmativno pricati :zvijezda:
kladim se da ima i secret i sve :D i da sebi kupuje cvijece :D prosto mi zao da mu kvare san.
Ima snimljen film o Tifi i uradio ga je Bakir Hadžiomerović. Film je sastavljen od novih snimaka, pa do starih iz osamdesetih. Film još nije imao premijeru. Glede Tifinih pjesama poslije rata dosta ih je loših za njegov kalibar. Stipu Gatibo nije poslijeratna pjesma, već je pjesma iz 1986. godine sa albuma 100% rock'n'roll, koji je Tifa snimio sa Vatrenim Poljupcem. Pjesme za taj album su bile napisane još 1984. godine i Miča Vukašinović ih je bio ponudio Bebeku koji bio napustio Bijelo Dugme da ih snimi za svoj drugi solo album, ali Bebek nije htio sve pjesme već samo dio pjesama. Miča je uvijek bio čovjek na svoju ruku i rekao je Bebeku ili ćeš snimiti sve pjesme ili ti nedam ni jednu. Bebek nije pristao na to i pjesme su ostale i 1986. godine Miča je ponudio Tifi da se priključi Vatrenom Poljupcu i otpjeva ih i Tifa pristao. TiIfa nije napravio ni Grbavicu, ni Ponesi zastavu, već ih je samo otpjevao. Grbavicu je komponovao bivši basista, a do nedavno i pjevač grupe Bolero Mustafa Čizmić. Osim muzike on je i koautor teksta. Ponesi zastavu je napisao Fahrudin Pecikoza.
znala sam da ima nesto sa tifom i filmom :)
Nisam ni mislila da su pjesme autorski tifine, covjek je prvo pjevac.
kad kazem- zasto radi ovo, mislim: zasto to pjeva.

stipu gatibo, kise jesenje, ono sto se poslije rata dosta od njega forsiralo...pa onda je s onom nekom duet napravio...usi krvare...znam da je vatreni poljubac svetinja mnogima...ali sad se i ne cudim...
jerr vatreni poljubac ima u sebi fakat neceg...ne znam...na jednu ide pet koje ne mogu cuti.
kao ni bebeka. Prestala sam davno slusati bijelo dugme, jer na jednu bebekovu idu 4 koje ne mogu cuti, a kod alena jos je veci omjer.
pustopoljina

#146 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pustopoljina »

Raigor Stonehoof wrote:
Thorgerson wrote: Jednostavno, mi smo pokvaren narod. Ne cijenimo svoje i dzaba. Tudje govno sladje i ne mozes ti tu nista.

Evo Tifa je bio tu citav rat, pa nedavno jedva odrza koncert. Ej. U rodnom gradu. Toliko lijepih pjesama dao. I jedva lik okupi raje za koncerta. I naravno ispalio se. Pa nije lud jbt citav zivot protracit u ovoj kasabi. U BG ga vise cijene nego ovdje. Duplo.Eto. Sta vam je on skrivio?

Sta je skrivio Kemica? Pa mu vise paznje posvetise i obiljezise godisnjicu u Hrvatskoj, nego ovdje? Sta je on eto ucinio?
ovo boldirano je floskula od koje mi se povraca. ne cijenimo "svoje" sto ne zasluzuje da se cijeni. to sto je "nase" ne znaci da ga automatski treba cijeniti, pogotovo ako pricamo o smecarskoj muzici lika iz naslova teme. cijenimo dzeku, i pitari i manijaci. cijenimo nenada markovica. to "s vrha glave" sto mi pada na pamet, ima ih jos.

kad konkretno pitas, kemal monteno je meni licno super, i nesto nisam vidio da ga je iko popljuvao? tifin rad do rata isto cijenim, kao osobi mu nista ne zamjerim. ne mogu oni u istu recenicu sa merlinom.
nije kemala montena niko popljuvao, samo se sve usutilo oko njega...tiho...ako ga se sjete za dan bezbjednosti...sjete...tiha smrt.
merlina ljudi pljuju brutalno, kao da nije osoba...a ruku na srce, toliko smecarske muzike na kub ima, na koju se niko ne osvrce. ova brutalnost koju primijetim me uvijek ponuka da iz principa branim, jer nije fer svoje frustracije istresati na nekom, ko s tim nema veze. on nije drzavni sluzbenik, nije politicar...on i halid i fazla i nele i drazen z i djuro i hanka... svi su oni iz tih mahala i svi su slicne sanse imali...ali ne i istu sudbinu.
ja nogomet (to sam vec pisala) nikad necu cijeniti, meni je nepojmljivo da je to "nesto", da se za to daju pare, nagrade, da se neko za to tuce, da se pale baklje...ali necu otici na sportske teme i govoriti kako su to sve seljaci, sa svojim seljackim porivima, urlanjem, hebanjem sudiji matere, nekakvim bacanjima baklji na teren, ometanja utakmica, a sa druge strane kupovanja timova, utakmica, sudija...marva korumpirana :) bas me briga za njima.
i kad se grad blokira zbog njih, vidim da ima dovoljno onih koji bi krvi dali za taj sport...hbg. neke stvari se u zivotu izduraju, nije uvijek na krilima srece.
tifa ima glas koji svaku pjesmu napravi boljom, i vjerujem da nije bez talenta da ne zna kako neka pjesma zvuci kad je na kraju gotovu cuje...
ne znam, ne kontam zasto radi sa ovim dzigerama...mislim, ako je zbog para- ok, sve ok. ali onda se mora pomiriti sa tim da to vise nije ona stara slava, da je odabrao neki drugi put. ne moram ga ja vise voljeti, neka ga voli neka sa ekstenzijama u kosi i na noktima, ha ja :D
Better Man

#147 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Better Man »

pustopoljina wrote: znala sam da ima nesto sa tifom i filmom :)

stipu gatibo, kise jesenje, ono sto se poslije rata dosta od njega forsiralo...pa onda je s onom nekom duet napravio...usi krvare...znam da je vatreni poljubac svetinja mnogima...ali sad se i ne cudim...
jerr vatreni poljubac ima u sebi fakat neceg...ne znam...na jednu ide pet koje ne mogu cuti.
kao ni bebeka. Prestala sam davno slusati bijelo dugme, jer na jednu bebekovu idu 4 koje ne mogu cuti, a kod alena jos je veci omjer.
Kiše Jesenje mu je napisao Sead Zele Lipovača, koji je tu pjesmu snimio i sa svojim Divljim Jagodama. Nakon rata Tifa je snimo jedan album gdje obradio pjesme koje bio snimio s drugim grupama (za to se Stipu Gatibo dosta forsirala nakon rata), a jedna od njih je i Vatreni poljubac i album 100% rock'n'roll na kojem se našla ta pjesma. Inače najbolja pjesma na tom albumu je Ne pitaj me. Solo Miče Vukašinovića u toj pjesmi je prejeben. Ako ćemo biti realni, najbolji solo album Tife je njegov drugi album koji autorski u cjelosti potpisuju on i basista Divljih Jagoda Zlatan Čehić Čeha. Njih dvojica su prijatelji još iz vremena grupe Top, prvog Tifinog benda u kojem je bio zajedno za Čehom.
Last edited by Better Man on 10/04/2017 08:50, edited 1 time in total.
pustopoljina

#148 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pustopoljina »

Better Man wrote:
pustopoljina wrote: znala sam da ima nesto sa tifom i filmom :)

Kiše Jesenje mu je napisao Sead Zele Lipovača, koji je tu pjesmu snimio i sa svojim Divljim Jagodama. Nakon rata Tifa je snimo jedan album gdje obradio pjesme koje bio snimio s drugim grupama (za to se Stipu Gatibo dosta forsirala nakon rata), a jedna od njih je i Vatreni poljubac i album 100% rock'n'roll na kojem se našla ta pjesma. Inače najbolja pjesma na tom albumu je Ne pitaj me. Solo Miče Vukašinovića u toj pjesmi je prejeben. Ako ćemo biti realni, najbolji solo album Tife je njegov drugi album koji ji autorski u cjelosti potpisuju on i basista Divljih Jagoda Zlatan Čehić Čeha. Njih dvojica su prijatelji još iz vremena grupe Top, prvog Tifinog benda u kojem je bio zajedno za Čehom.
definitivno!
Thorgerson

#149 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by Thorgerson »

Raigor Stonehoof wrote:

Po evo reci sta je to Merlin uradio lose, skrivio? Uzeo neciju muziku, ok...pa? Uzeo brate nekoliko instrumentala, za koje je rekao da je platio autorska prava. U cemu je problem. Dino opet ima ostalih 100 pjesama gdje muziku nije iskopirao.

Jednostavno su ljudi ovdje zavidni i kraj price. Bila to tebi floskula ili ne. Bezveze blatiti covjeka, ko da je nekome pola familije pobio jbt. Uredu je neku muziku ne voliti, ali pljuvanje...koje upravo ti evo radis...cuj smecarska muzika.

Zasto je Dinina muzika smecarska? Po kojoj osnovi mozes iznijeti takvu notornu glupost? :roll:

Cijenimo Dzeku, Pjanica...hahaha...aha, cijeniom do prvog kiksa. Nenu Markovica raja ispljuvala u ovom istom Sarajevu i otjerala sa kormila repke, ne do bog da nam nije podario one trenutke dok je igrao, to mu je jedina sreca. Naravno, covjek pobjegao cim je mogao.

Sta onda reci za danasnju muziku, poput Jale Brata i ostalog sranja.
Pa draze mi je da Merlin odrzi koncert, izbaci novi album, nego spomenuti. Ili zvezde granda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#150 Re: Dobio Dino sestoaprilsku nagradu

Post by pici »

Bono proglašen Počasnim građaninom Kantona Sarajevo

bolje ista nego nista, kad more edin sestoaprilsku more i Bono pocasnu...HaJa :bih:
Post Reply