Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
- Dope_Man
#126 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Naucna studija Srmle, NAUCNA STUDIJA ako vec kazes da nauka nesto kaze. Sve sto dolazi zvanicno iz nauke dolazi kroz naucne clanke koje napises nakon sto uradis naucnu studiju koristeci naucnu metodologiju i doneses naucni zakljucak.. ponavljam rijec naucno toliko da skontas sta se trazi.
Sve ovo su anegdotalni ''dokazi'' u koje vjeruje ta osoba, ne nuzno i ostali. Moguce je tu dosta stvari da se desi, osoba koja lezi na stolu, cak i ako nije svjesna, mozak koji radi moze cuti glasove ljudi oko sebe, oni je doticu sto daje taktilne informacije mozgu o objektima/osobama, osjeti mirise itd.. a s obzirom da je mozak tad pod velikim stresom od tih komadica informacija sklapa koliko god moze sliku svijeta oko sebe. I naravno cesto u tiim iskustvima cesto vide i religijske slike, ali svoje religije jer mozak im o tome razmislja i time ih umiruje. No sve su to individualna iskustva, a ti pricas o nauci, e onda to moras potkrijepiti naucnom studijom.
Sve ovo su anegdotalni ''dokazi'' u koje vjeruje ta osoba, ne nuzno i ostali. Moguce je tu dosta stvari da se desi, osoba koja lezi na stolu, cak i ako nije svjesna, mozak koji radi moze cuti glasove ljudi oko sebe, oni je doticu sto daje taktilne informacije mozgu o objektima/osobama, osjeti mirise itd.. a s obzirom da je mozak tad pod velikim stresom od tih komadica informacija sklapa koliko god moze sliku svijeta oko sebe. I naravno cesto u tiim iskustvima cesto vide i religijske slike, ali svoje religije jer mozak im o tome razmislja i time ih umiruje. No sve su to individualna iskustva, a ti pricas o nauci, e onda to moras potkrijepiti naucnom studijom.
- Smrcak15
#127 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
ali kud ces bolje dokaze od doktora koji su dozivjeli da njihovi pacijenti pricaju sta im se desavalo tokom operacija dok su klinciki bili mrtviDope_Man wrote:Naucna studija Srmle, NAUCNA STUDIJA ako vec kazes da nauka nesto kaze. Sve sto dolazi zvanicno iz nauke dolazi kroz naucne clanke koje napises nakon sto uradis naucnu studiju koristeci naucnu metodologiju i doneses naucni zakljucak.. ponavljam rijec naucno toliko da skontas sta se trazi.
kad zes mogu cuti i osjetiti , ali oni ne da cuju i osjete nego vide sa plafona dok lebde i gledaju sta se desava, to je totalno drugacija stvar od onoga sto ti tvrdis tu, kao slucaj taj sa slijepom osobom koja je providli tek tokom isustva bliske smrti.
iskustvo hirurga i njegovog pacijenta koji mu je opisivao sta je on radio dok ga je perisao, i govorio mu gdje je ko bio u sobi i sta je radio
ili sta kazes za ovu zenu doktora koja je sama prozivjela iskustvo bliske smrti, gdje joj je dusa izasla
- Dope_Man
#128 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Treci put ponavljam: Bolja je naucna studija, dakle postupak u kom se hipoteza sustavno provjerava. Ovo jeste teska hipoteza, ali ti si rekao da nauka kaze da postoji svijesti i nakon smrti cijelog tijela, pa te molim jos jednom da pokazes gdje to nauka, kroz naucnu studiju kako je svojstveno nauci, govori da je zaista tako. Ako nemas to zamolicu da ne postavljas dalje ove klipove, dzaba popunjavamo temu besmislicama koje niko nije trazio.
- Smrcak15
#129 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
de nam molim te reci kako ces se destirati iskustvo bliske smrti kad to niko nemoze testirati po volji jer je neeticki, zamisli se reci nekome daj pokusaj uraditi saobracajnu nesrecu, ili hajde daj da te zdravog hirurg operise pa da vidimo hoce li se sta desiti, jeli ti sad jasno zasto nemozes testirati to po volji, nego jedino mozes da slusaas iskustva ljudi sa razlicitih strana svijeta, i nakon svih analiza tek onda mozes da zakljucujes neke stvari, jer nema ni logike ni smisla da svi ljudi razbacani po svijetu sanjaju isti san i dozivljavaju iste ili slicne stvari, sto znaci da je covjek sacinjen od tijela i duse, pa u nesretnim slucajevima dodje do izlaska duse iz tijela ali smrt prava nije nastupila.Dope_Man wrote:Treci put ponavljam: Bolja je naucna studija, dakle postupak u kom se hipoteza sustavno provjerava. Ovo jeste teska hipoteza, ali ti si rekao da nauka kaze da postoji svijesti i nakon smrti cijelog tijela, pa te molim jos jednom da pokazes gdje to nauka, kroz naucnu studiju kako je svojstveno nauci, govori da je zaista tako. Ako nemas to zamolicu da ne postavljas dalje ove klipove, dzaba popunjavamo temu besmislicama koje niko nije trazio.
istrazivacki rad o ovoj temi od doktora Jefreija Longa

In the New York Times bestselling book, Evidence of the Afterlife, radiation oncologist and Near Death Experience (NDE) expert Dr. Jeffrey Long gathered findings from the Near Death Experience Research Foundation (NDERF) that pointed toward a strong scientific case that there is life after death. Dr. Long has continued his groundbreaking research and has collected the largest Near Death Experience study in history for God and the Afterlife. Once again, the findings overwhelmingly point to the existence of an afterlife, but this time Dr. Long has another startling scientific conclusion: that God exists, and there is amazing consistency in the reporting about what God is like.
God and the Afterlife expands upon Dr. Long’s findings about the afterlife and is the first deep scientific exploration of NDE accounts that encounter God or spiritual beings. Dr. Long shares accounts from Near Death Experiencers who meet God, venture into heavenly realms, reunite with deceased loved ones, and meet spiritual beings before returning to our world to report their journey. What he discovers is that these testimonials share unique similarities that provide overwhelming evidence that God is real.
eto ti nauka , i sta cemo sad
-
bosanska senzacija
#130 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Covjek za vrijeme zivota akomulira odredjenu energiju koja se nakon smrti oslobadja i spaja sa drugom kompatibilnom energijom.
Ovo je neko moje pojednostavljeno razmisljanje o 'zivotu' nakon smrti koje svoje uporiste moze naci kako u nauci tako i u religiji.
Ovo je neko moje pojednostavljeno razmisljanje o 'zivotu' nakon smrti koje svoje uporiste moze naci kako u nauci tako i u religiji.
- Dope_Man
#131 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Rekao sam i sam da je ovo teska hipoteza za provjeriti. Metodologija istrazivanja je nesto cime se bavim svakodnevno i vrlo dobro znam koliko je tesko za ovu hipotezu postaviti istrazivanje koje ce nedvojbeno dokazati hipotezu, ili bar napraviti neki objektivniji nalaz od price pacijenata, ko god bili ti pacijenti.
Knjigu cu probati naci i procitati cisto zarad daljeg ucenja, ne moze skoditi a mozda i bude zanimljivo stivo, mada sumnjam da sadrzi dozu nauke. Umjesto toga vjerovatno je prepuna prica kakve si vec postavljao. Zbog toga i insistiram na naucnoj studiji dragi Smrle, jer knjigu moze objaviti bilo ko, a ameri, mada ni drugi ne kaskaju, se lako pale na ove price o zagrobnom zivotu pa tako ni ova nije jedini bestseler koji se bavi istom tematikom. Pada mi na pamet bar nekoliko slucajeva gdje su divni roditelji i djecu prodali sa takvim pricama pa pokupili fine pare. I naravno cesto se tu vide ''pearly gates'', Isus i sve ostalo iz krscanstva, bar ovi iz USA to obicno tako dozive, pa mozda, ako budes potpuno uvjeren u istinitost ovih prica, ne bi bilo lose da malo korigujes vjeru koje se drzis jel..
S druge strane naucna studija se objavljuje u naucnim casopisima, mora proci citanje i analizu od strane kolega naucnika (ako je ikakav kvalitetan casopis) i tek onda bude objavljena kada vise ljudi iz isto polja nauke pogleda dokaze i zakljuci da tu zaista nesto ima sto ce unaprijediti znanje naucne zajednice ali i opce populacije. E to je razlika izmedju tvrdnje ''nauka kaze'' i ''kaze Dr. Long''.
Knjigu cu probati naci i procitati cisto zarad daljeg ucenja, ne moze skoditi a mozda i bude zanimljivo stivo, mada sumnjam da sadrzi dozu nauke. Umjesto toga vjerovatno je prepuna prica kakve si vec postavljao. Zbog toga i insistiram na naucnoj studiji dragi Smrle, jer knjigu moze objaviti bilo ko, a ameri, mada ni drugi ne kaskaju, se lako pale na ove price o zagrobnom zivotu pa tako ni ova nije jedini bestseler koji se bavi istom tematikom. Pada mi na pamet bar nekoliko slucajeva gdje su divni roditelji i djecu prodali sa takvim pricama pa pokupili fine pare. I naravno cesto se tu vide ''pearly gates'', Isus i sve ostalo iz krscanstva, bar ovi iz USA to obicno tako dozive, pa mozda, ako budes potpuno uvjeren u istinitost ovih prica, ne bi bilo lose da malo korigujes vjeru koje se drzis jel..
S druge strane naucna studija se objavljuje u naucnim casopisima, mora proci citanje i analizu od strane kolega naucnika (ako je ikakav kvalitetan casopis) i tek onda bude objavljena kada vise ljudi iz isto polja nauke pogleda dokaze i zakljuci da tu zaista nesto ima sto ce unaprijediti znanje naucne zajednice ali i opce populacije. E to je razlika izmedju tvrdnje ''nauka kaze'' i ''kaze Dr. Long''.
- Smrcak15
#132 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
ovdje se kaze da se tema naucno obradjiva, pisao je doktor, eh sad ti mozes to razvlaciti koliko hoces, jeli nauka nije nauka, tako je kako je..Dope_Man wrote:Rekao sam i sam da je ovo teska hipoteza za provjeriti. Metodologija istrazivanja je nesto cime se bavim svakodnevno i vrlo dobro znam koliko je tesko za ovu hipotezu postaviti istrazivanje koje ce nedvojbeno dokazati hipotezu, ili bar napraviti neki objektivniji nalaz od price pacijenata, ko god bili ti pacijenti.
God and the Afterlife expands upon Dr. Long’s findings about the afterlife and is the first deep scientific exploration of NDE accounts that encounter God or spiritual beings.
kad Ovako gledamo svjedocanstva raznih ljudi iz raznih dijelova svijeta, i vidimo istu pricu, kako dusa izlazi iz tijela, i jos hirurzi i doktori potvrdjivaju to od svojih pacijenata , onda to vec nije sala, to je onda vrijedno paznje.
Zar stvarno mislis da bi jedan Muderis , posto je je popularan komadant za vrijeme rata, a i sad popularan vecinom u vjerskim krugovima a i sire u Bosni, da bi onda tek tako lagao svoju pricu o iskustvu bliske smrti, gdje vjera extremno strogo zabranjiva laz, jer se prijeti kaznom, i da taj covjek tek tako baci pod noge cijelu svoju vjeru i potpise kartu za dzehennem tako sto ce lagati obicnu buraniju
znaci kad vidimo svjedocanstva pocev od muderia pa ljudi iz cijelog svijeta i imaju istu pricu, to nije za podcijeniti a ti kako hoces.
nemoguce je testirati jer je neeticki da nekog namjerno testiras dovodeci mu zivot u opasnost da bdije na granici zivota i smrtiRekao sam i sam da je ovo teska hipoteza za provjeriti. Metodologija istrazivanja je nesto cime se bavim svakodnevno i vrlo dobro znam koliko je tesko za ovu hipotezu postaviti istrazivanje koje ce nedvojbeno dokazati hipotezu, ili bar napraviti neki objektivniji nalaz od price pacijenata, ko god bili ti pacijenti.
jedinio nacin istrazivanja ove teme je slusanje svjedocanstva ljudi, nema druge.
-
kerima1
#133 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
bosanska senzacija wrote:Covjek za vrijeme zivota akomulira odredjenu energiju koja se nakon smrti oslobadja i spaja sa drugom kompatibilnom energijom.
-
Ci-Nick
#134 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Ne znam kako je poslije smrti ali znam kako je prije operacije.
Kaže anesteziolog: "Udahni 3 puta duboko". Jedan, dva,..out.
Sljedeće što sam čuo: " Hajde, vozite ga u sobu".
Dakle nisam imao pojma da li je operacija trajala 10 minuta ili 1000 godina.
Pretpostavljam da je tako i poslije smrti,.. isto kao i prije rođenja.
- Smrcak15
#135 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
ovo nam nista neznaci u koliko svijest nije prisutna, dali u toj tvojoj teoriji ima svijest poslije smrti?bosanska senzacija wrote:Covjek za vrijeme zivota akomulira odredjenu energiju koja se nakon smrti oslobadja i spaja sa drugom kompatibilnom energijom.
- Smrcak15
#136 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
jeli ti srce stalo raditi, jeli EKG pokazivao ravnu liniju? Jesu li ustanovili da si klinicki mrtav pa se povratio nazad?Ci-Nick wrote:Ne znam kako je poslije smrti ali znam kako je prije operacije.
Koliko je meni poznato, anestezija gdje te uspavaju da ne osjecas bol nije isto kao klinicka smrt, gdje EKG
pokaziva ovo

nakon sto je bilo ovo
- Dope_Man
#137 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Ne razvlacim ja nista Smrle, ti i Tvrdokorni i slicni volite preopsirne romane. Ja sam objasio sta sam konkretno trazio, i zasto sam trazio konkretno naucnu studiju. Najbolje sto si dao je ta knjiga, koja nije naucna knjiga, ali ipak sam rekao da cu je probati naci i procitati ako nista bar kao (nadam se) zanimljivo stivo.
O ostalim pitanjima bespotrebno otvarati diskusiju, naravno da ne vjerujem da je neko iskren samo zato sto je vjernik. Iskrenost je osobina iskrenih ljudi, nista vise, nista manje.
Na temu, i nevezano za prethodno, naletih na dobru staru:

O ostalim pitanjima bespotrebno otvarati diskusiju, naravno da ne vjerujem da je neko iskren samo zato sto je vjernik. Iskrenost je osobina iskrenih ljudi, nista vise, nista manje.
Na temu, i nevezano za prethodno, naletih na dobru staru:

- Smrcak15
#138 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
ima ovdje da se naruciDope_Man wrote:Ne razvlacim ja nista Smrle, ti i Tvrdokorni i slicni volite preopsirne romane. Ja sam objasio sta sam konkretno trazio, i zasto sam trazio konkretno naucnu studiju. Najbolje sto si dao je ta knjiga, koja nije naucna knjiga, ali ipak sam rekao da cu je probati naci i procitati ako nista bar kao (nadam se) zanimljivo stivo.
https://www.amazon.com/God-Afterlife-Gr ... 0062279548
komentari za knjigu su pozitivni 4.5 od 5 dobila.
-
Ci-Nick
#139 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Da, nisam bio mrtav, i ne radi se samo o boli nego i o svijesti, a i sam si maloprije rekao:Smrcak15 wrote:jeli ti srce stalo raditi, jeli EKG pokazivao ravnu liniju? Jesu li ustanovili da si klinicki mrtav pa se povratio nazad?Ci-Nick wrote:Ne znam kako je poslije smrti ali znam kako je prije operacije.
Koliko je meni poznato, anestezija gdje te uspavaju da ne osjecas bol nije isto kao klinicka smrt, gdje EKG
pokaziva ovo
nakon sto je bilo ovo
Dakle svijest je posljedica fizičkih i hemijskih procesa u našem organizmu i nije isključeno da svaka energija, hemijski proces u svemiru, imaju neku vrstu svijesti koju mi ne registrujemo, ne razumijemo i nismo u stanju bilježiti.Smrcak15 wrote:ovo nam nista neznaci u koliko svijest nije prisutna, dali u toj tvojoj teoriji ima svijest poslije smrti?bosanska senzacija wrote:Covjek za vrijeme zivota akomulira odredjenu energiju koja se nakon smrti oslobadja i spaja sa drugom kompatibilnom energijom.
- Smrcak15
#140 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
po onome sto pricaju oni koji su dozivjeli iskustva bliske smrti nebi se slozili sa ovim jer oni kazu da su bili izvan tijel, tj. dusa njihova, i gledali su svoje tijelo kako ga ozivljavaju doktori ili ko je vec bio tu, pa su cak i govorili sta su doktori radili tokom operacije itd, sto je jasan znak da svijet radi izvan tijela, to jeste dusa kad izadje dusa nosi svijest i znanje sa sobom dok mozak je samo prijenik na tijelo, da primit te informacije kad dusa obuce tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu. znaci ti si dusa, a tvoje tijelo je prevozno sredstvo u ovom materijalnom svijetu.Ci-Nick wrote: Dakle svijest je posljedica fizičkih i hemijskih procesa u našem organizmu i nije isključeno da svaka energija, hemijski proces u svemiru, imaju neku vrstu svijesti koju mi ne registrujemo, ne razumijemo i nismo u stanju bilježiti.
-
Ci-Nick
#141 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
I ja sam par puta sanjao tako realan sex i to ne u vlastitom krevetu,.. da mi je kasnije teško bilo povjerovati da je bio samo san.Smrcak15 wrote:po onome sto pricaju oni koji su dozivjeli iskustva bliske smrti nebi se slozili sa ovim jer oni kazu da su bili izvan tijel, tj. dusa njihova, i gledali su svoje tijelo kako ga ozivljavaju doktori ili ko je vec bio tu, pa su cak i govorili sta su doktori radili tokom operacije itd, sto je jasan znak da svijet radi izvan tijela, to jeste dusa kad izadje dusa nosi svijest i znanje sa sobom dok mozak je samo prijenik na tijelo, da primit te informacije kad dusa obuce tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu. znaci ti si dusa, a tvoje tijelo je prevozno sredstvo u ovom materijalnom svijetu.Ci-Nick wrote: Dakle svijest je posljedica fizičkih i hemijskih procesa u našem organizmu i nije isključeno da svaka energija, hemijski proces u svemiru, imaju neku vrstu svijesti koju mi ne registrujemo, ne razumijemo i nismo u stanju bilježiti.
To što oni pričaju da su sve vidjeli,.. to se jednostavno može objasniti sa činjenicom da su čuli tok operacije i da su više puta u životu vidjeli kako izgleda operacija.
Veće je čudo kad neko progovori na nekom stranom jeziku koji nikad nije učio.
- Smrcak15
#142 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
nema to nista sa snom da se izadje iz svog tijela i gledas da neko radi nesto u stvarnosti sa tvojim tijelom, kad doktor te ozivljava to nije san kad mozes da mu prepricas sta je radio on i oni okolo njega.Ci-Nick wrote: I ja sam par puta sanjao tako realan sex i to ne u vlastitom krevetu,.. da mi je kasnije teško bilo povjerovati da je bio samo san.![]()
![]()
To što oni pričaju da su sve vidjeli,.. to se jednostavno može objasniti sa činjenicom da su čuli tok operacije i da su više puta u životu vidjeli kako izgleda operacija.
- SmokingMan
#143 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Šta smo onda u stanju da vidimo kada naša duša "lebdi" u stanju spavnja?Smrcak15 wrote:po onome sto pricaju oni koji su dozivjeli iskustva bliske smrti nebi se slozili sa ovim jer oni kazu da su bili izvan tijel, tj. dusa njihova, i gledali su svoje tijelo kako ga ozivljavaju doktori ili ko je vec bio tu, pa su cak i govorili sta su doktori radili tokom operacije itd, sto je jasan znak da svijet radi izvan tijela, to jeste dusa kad izadje dusa nosi svijest i znanje sa sobom dok mozak je samo prijenik na tijelo, da primit te informacije kad dusa obuce tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu. znaci ti si dusa, a tvoje tijelo je prevozno sredstvo u ovom materijalnom svijetu.Ci-Nick wrote: Dakle svijest je posljedica fizičkih i hemijskih procesa u našem organizmu i nije isključeno da svaka energija, hemijski proces u svemiru, imaju neku vrstu svijesti koju mi ne registrujemo, ne razumijemo i nismo u stanju bilježiti.
Ok možda bi teoretičar fizike i filozofije slučaj bliske smrti pripisali nekom od energetskih stanja,recimo nešto što bi se teoretski moglo vezati za hipotetičku 5.dimenziju,život na subatomskom nivou,kojeg "vidimo" samo iz perspektive bliske smrti.Teorije o strunama se dotiču sličnih stvari (samo iz kosmologijske perspektive,psotojanost paralelnih univerzuma sa različitim zakonima fizike,drugačijim životnim formama),samo što bi za postojanost 5,6,7 ili više dimenzija morali važiti drugi zakoni fizike koji nama još nisu ni poznati.
- Smrcak15
#144 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
to se zove Astralna projekcija, kad dusa izadje iz tijela moze da se krece po zemlji i prelazi u vece sfere, a nije bilo nikakvih nesreca niti zdravstvenih problema.SmokingMan wrote:Šta smo onda u stanju da vidimo kada naša duša "lebdi" u stanju spavnja?Smrcak15 wrote:po onome sto pricaju oni koji su dozivjeli iskustva bliske smrti nebi se slozili sa ovim jer oni kazu da su bili izvan tijel, tj. dusa njihova, i gledali su svoje tijelo kako ga ozivljavaju doktori ili ko je vec bio tu, pa su cak i govorili sta su doktori radili tokom operacije itd, sto je jasan znak da svijet radi izvan tijela, to jeste dusa kad izadje dusa nosi svijest i znanje sa sobom dok mozak je samo prijenik na tijelo, da primit te informacije kad dusa obuce tijelo kao prevozno sredstvo u materijalnom svijetu. znaci ti si dusa, a tvoje tijelo je prevozno sredstvo u ovom materijalnom svijetu.Ci-Nick wrote: Dakle svijest je posljedica fizičkih i hemijskih procesa u našem organizmu i nije isključeno da svaka energija, hemijski proces u svemiru, imaju neku vrstu svijesti koju mi ne registrujemo, ne razumijemo i nismo u stanju bilježiti.
Ok možda bi teoretičar fizike i filozofije slučaj bliske smrti pripisali nekom od energetskih stanja,recimo nešto što bi se teoretski moglo vezati za hipotetičku 5.dimenziju,život na subatomskom nivou,kojeg "vidimo" samo iz perspektive bliske smrti.Teorije o strunama se dotiču sličnih stvari (samo iz kosmologijske perspektive,psotojanost paralelnih univerzuma sa različitim zakonima fizike,drugačijim životnim formama),samo što bi za postojanost 5,6,7 ili više dimenzija morali važiti drugi zakoni fizike koji nama još nisu ni poznati.
Sta je Astralna projekcija
http://www.antimaterija.com/alternativa ... rojekcija/
Astralno putovanje promijenit će život - odvaja dušu i tijelo
http://www.24sata.hr/lifestyle/astralno ... elo-440514
- Dope_Man
#145 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Samo da znas, kada su probali testirati te ''astralne projekcije'' i sve slicno, a bilo je pokusaja pogotovo od strane Rusa koji su sve ove price pili kao vodu nakon vodke, nikada niko u dobro kontrolisanim uvjetima nije uspio ista pokazati. Bilo je ''uspjesnih'' studija, ali onda bi doveli nekog malo boljeg metodologa koji bi ukazao na greske kojima se dozvoljavao pozitivan rezultat, da ne kazem varanje. Uglavnom, nikada niko nije pokazao bilo sta u dobro kontrolisanim uvjetima koji ne bi dozvolili varanje ili jednostavno pristranost istrazivaca.
Uostalom, onaj milionce sto ga je James Randi davno ponudio za bilo kakav prikaz astralne projekcije, magije, telepatije, telekineze, predvidjanja buducnosti, citanja uma, citanja iz zatvorenih koverti itd.. jos uvijek ceka da ga neko pokupi, kao i sve ove:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... paranormal
Uostalom, onaj milionce sto ga je James Randi davno ponudio za bilo kakav prikaz astralne projekcije, magije, telepatije, telekineze, predvidjanja buducnosti, citanja uma, citanja iz zatvorenih koverti itd.. jos uvijek ceka da ga neko pokupi, kao i sve ove:
- JedanOdBraceMorica
#146 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Hajde ti momcino malo na Google pa ukucaj ove dvije rijeci "lucid dreaming" pa ces vidjeti da je to sto ti opisujes kao nadnarvnu pojavu sasvim normalna stvar, bas kao sto se i za munju nekada smatralo da je boziji gnjev a danas znamo da nema nikakve veze sa bogom nego sa elektricitetomSmrcak15 wrote:nema to nista sa snom da se izadje iz svog tijela i gledas da neko radi nesto u stvarnosti sa tvojim tijelom, kad doktor te ozivljava to nije san kad mozes da mu prepricas sta je radio on i oni okolo njega.Ci-Nick wrote: I ja sam par puta sanjao tako realan sex i to ne u vlastitom krevetu,.. da mi je kasnije teško bilo povjerovati da je bio samo san.![]()
![]()
- Smrcak15
#147 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
evo nek ti doktor kaze o tome i dali je to iskustvo bliske smrtiJedanOdBraceMorica wrote:Hajde ti momcino malo na Google pa ukucaj ove dvije rijeci "lucid dreaming" pa ces vidjeti da je to sto ti opisujes kao nadnarvnu pojavu sasvim normalna stvar, bas kao sto se i za munju nekada smatralo da je boziji gnjev a danas znamo da nema nikakve veze sa bogom nego sa elektricitetomSmrcak15 wrote:nema to nista sa snom da se izadje iz svog tijela i gledas da neko radi nesto u stvarnosti sa tvojim tijelom, kad doktor te ozivljava to nije san kad mozes da mu prepricas sta je radio on i oni okolo njega.Ci-Nick wrote: I ja sam par puta sanjao tako realan sex i to ne u vlastitom krevetu,.. da mi je kasnije teško bilo povjerovati da je bio samo san.![]()
![]()
- Smrcak15
#148 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
to sto neko naopako nesto razumije i vjeruje to nemoj protiv mene donositi kao dokaz.JedanOdBraceMorica wrote:Hajde ti momcino malo na Google pa ukucaj ove dvije rijeci "lucid dreaming" pa ces vidjeti da je to sto ti opisujes kao nadnarvnu pojavu sasvim normalna stvar, bas kao sto se i za munju nekada smatralo da je boziji gnjev a danas znamo da nema nikakve veze sa bogom nego sa elektricitetomSmrcak15 wrote:nema to nista sa snom da se izadje iz svog tijela i gledas da neko radi nesto u stvarnosti sa tvojim tijelom, kad doktor te ozivljava to nije san kad mozes da mu prepricas sta je radio on i oni okolo njega.Ci-Nick wrote: I ja sam par puta sanjao tako realan sex i to ne u vlastitom krevetu,.. da mi je kasnije teško bilo povjerovati da je bio samo san.![]()
![]()
- Smrcak15
#149 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
nemoze se to testirati ja mislim, misljenja sam da se to nemoze paliti i gasiti kad hoces, on off nego jednostavno kad se desi desi se.Dope_Man wrote:Samo da znas, kada su probali testirati te ''astralne projekcije'' i sve slicno, a bilo je pokusaja pogotovo od strane Rusa koji su sve ove price pili kao vodu nakon vodke, nikada niko u dobro kontrolisanim uvjetima nije uspio ista pokazati. Bilo je ''uspjesnih'' studija, ali onda bi doveli nekog malo boljeg metodologa koji bi ukazao na greske kojima se dozvoljavao pozitivan rezultat, da ne kazem varanje. Uglavnom, nikada niko nije pokazao bilo sta u dobro kontrolisanim uvjetima koji ne bi dozvolili varanje ili jednostavno pristranost istrazivaca.
mnoge te stvari nemogu se raditi kako ko i kad hoce, a neke nemoze nikako.Uostalom, onaj milionce sto ga je James Randi davno ponudio za bilo kakav prikaz astralne projekcije, magije, telepatije, telekineze, predvidjanja buducnosti, citanja uma, citanja iz zatvorenih koverti itd.. jos uvijek ceka da ga neko pokupi, kao i sve ove
jeli to kao da hoces da kazes, nema nista nadnaravno u svijetu??
e pa ima jarane, barem iz svog iskustva nekih stvari sto sam osjetio na svom tijelu .
- Dope_Man
#150 Re: Smrt, Sudnji Dan, Raj i Pakao
Sve sto ne mozemo trenutno objasniti je nadnaravno, gromovi i oluje su nekad bili nadnaravni. Poenta je da se mnogi hvale nekakvim pricama o svakakvim sposobnostima, pomislio bi covjek zivimo u svijetu Marvela i DC comicsa, a niko da ista dokaze kada se stavi u situaciju da to uradi, a da pri tom ne moze varati. Mnogi uzimaju ogromne pare stalno pricajuci sa mrtvima, radeci razne trikove i pri to tvrdeci da nista nije trik vec stvarnost, ali eto ni oni ne smiju prihvatiti izazov neg odjednom izvedu ultimativni trik ignorisanja