Nulta zona parkinga - hahaha

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tempuser

#126 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Da se ravnamo po Europi puno prsutnih ovdje ne bi mogli sanjati da imaju auto.
Zahvalite se vlastima sto kupuju soc. mir niskim nametima na auto da mislite da vam je dobro!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#127 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Velkoski »

pozdravljam odluku
hostapler

#128 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

dgL_ wrote:De prodji od vraca do pekare AS pa dodji ponovo napisi ovo.. Ili hiljadu drugih primjera...

Da ne kazem.one nake vode i sume sto placas... Jel korists ti to sta? Donesu metar drva zimi, vode zatvore poslije 12...

Shvatas poentu? Ne mozes se ravnati kako je nesto uredjeno u europi i kao i kod nas treba bit tako...

Kaze neko pa treba se ravnati prema boljem... Sta? Namete? Poreze? Smijesno i grijesno...
Pa rekao sam da ima par kriminalnih ulica,sta je problem.
Od pekare AS do Aneksa,Bolnicka,od tunela Ciglane do stanice,sta je problem? Ima ih jos,ali rijetko vozim njima.
Znas li ti koliko su nameti za registraciju u DE npr? Tamo se najobicniji i najsmjesniji auto ne moze registrovati ispod 1000€.
Pa koliko ima Njemaca?
Pa kakvi svjetski privredni giganti placaju porez u DE?
Ali Svabo je sebe u sisu dotjero i drzavu pravio.
Sto bi jedan drug rekao "Bogu je najteze bilo Svabu napraviti ovi ostali su isli dosta lakse"
Mislis da tamo ima pametnjakovica koji ne placa parking,vodu,grijanje,jbn RTV taksu?
Ima,al kad na qrcu nokat nikne.
Kazem,prvo od sebe krenimo...pa onda dalje.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#129 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by bitanga_sa_otesa »

u rijeci registracija je sto je kod nas u markama kod njih u eurima...cesta losija nego kod nas...rupe...sahtovi isplivali...upali....
dgL_

#130 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

hostapler wrote:
dgL_ wrote:De prodji od vraca do pekare AS pa dodji ponovo napisi ovo.. Ili hiljadu drugih primjera...

Da ne kazem.one nake vode i sume sto placas... Jel korists ti to sta? Donesu metar drva zimi, vode zatvore poslije 12...

Shvatas poentu? Ne mozes se ravnati kako je nesto uredjeno u europi i kao i kod nas treba bit tako...

Kaze neko pa treba se ravnati prema boljem... Sta? Namete? Poreze? Smijesno i grijesno...
Od pekare AS do Aneksa,Bolnicka,od tunela Ciglane do stanice,sta je problem? Ima ih jos,ali rijetko vozim njima.
Znas li ti koliko su nameti za registraciju u DE npr? Tamo se najobicniji i najsmjesniji auto ne moze registrovati ispod 1000€.
Pa koliko ima Njemaca?
Sto bi jedan drug rekao "Bogu je najteze bilo Svabu napraviti ovi ostali su isli dosta lakse"
Mislis da tamo ima pametnjakovica koji ne placa parking,vodu,grijanje,jbn RTV taksu?
A znas li ti bosnjo kolika je najniza satnica u DE i kolika je stopa nezaposlenosti? Oj Boze...
hostapler

#131 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

bitanga_sa_otesa wrote:u rijeci registracija je sto je kod nas u markama kod njih u eurima...cesta losija nego kod nas...rupe...sahtovi isplivali...upali....
Kakva je magistrala Dalmatina bila godinama dok nisu AC napravili?
Ne znam jesu li u zadnje vrijeme sta radili npr na potezu Dubrovnik-Split sto se magistrale tice,nisam par godina isao dole,jer sam sad na sjeveru vise.
Split uzas.
Pula takodje,a gore sam svake godine.
Rijeka katastrofa.
Ustvari u HR samo AC valja,ostalo je isto kao kod nas.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#132 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by konektovan »

tempuser wrote:Da se ravnamo po Europi puno prsutnih ovdje ne bi mogli sanjati da imaju auto.
Zahvalite se vlastima sto kupuju soc. mir niskim nametima na auto da mislite da vam je dobro!

Ne znam zasto uvlacis stalno evropu u ovu pricu o parkingu, voznji automobila itd. Nameti su onoliki koliki su nam prosjecni prihodi. Da su prosjecne plate 1000 eura, nameti bi nam bili skoro duplo skuplji nego sad. Mi nemam metroe, vozove, i druge vidove gradskog prevoza na nivou evrope, i iz tog razloga nas ne treba porediti. Treba proci dosta vremena da se neke stvari promijene na bolje, a to ce ici kad nam se kolektivna svijest promijeni, a znad kad ce to biti?!
hostapler

#133 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by hostapler »

dgL_ wrote:
hostapler wrote:

Pa koliko ima Njemaca?
A znas li ti bosnjo kolika je najniza satnica u DE i kolika je stopa nezaposlenosti? Oj Boze...
Pa rekao sam ti odmah,sta ocekujes od siromasne drzave?
dgL_

#134 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

tempuser wrote:Da se ravnamo po Europi puno prsutnih ovdje ne bi mogli sanjati da imaju auto.
Jadan ti goki, svi te ignorisu... Al evo samo da ti napisem da si paGlu ako mislis da se time kupuje soc. mir... Gazim svoju rijec da cu te ignorisat... Al morao sam jbg...
tempuser

#135 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

Zato Bosnji ne smeta bosanska satnica i 500k nezaposlenih da vozi auto koji je kupio od Nijemca, da popravlja ga dijelovima koji su skuplji nego kod Nijemca, da sipa gorivo koje je kupio od Madjara itd itd itd. Na ovakvim temama se fakat moze usavrsiti sistem spojenih lavora.
tempuser

#136 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

dgL_ wrote:
Jadan ti goki, svi te ignorisu... Al evo samo da ti napisem da si paGlu ako mislis da se time kupuje soc. mir... Gazim svoju rijec da cu te ignorisat... Al morao sam jbg...
Naravno, da dignu namete na auto u realne okvire ti bi prvi digao bunu!
dgL_

#137 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by dgL_ »

tempuser wrote:
dgL_ wrote:
Naravno, da dignu namete na auto u realne okvire ti bi prvi digao bunu!
Koji si ti pacenik i bolesnik ja to nekad nevjerujem...
tempuser

#138 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

konektovan wrote:

Ne znam zasto uvlacis stalno evropu u ovu pricu o parkingu, voznji automobila itd. Nameti su onoliki koliki su nam prosjecni prihodi. Da su prosjecne plate 1000 eura, nameti bi nam bili skoro duplo skuplji nego sad. Mi nemam metroe, vozove, i druge vidove gradskog prevoza na nivou evrope, i iz tog razloga nas ne treba porediti. Treba proci dosta vremena da se neke stvari promijene na bolje, a to ce ici kad nam se kolektivna svijest promijeni, a znad kad ce to biti?!
Zato sto svi gledaju Europu kad treba da se ima auto, a kad treba da se plati sve sto ide uz auto onda nemoj gledat Europu nego cvili o standardu.
Auta kupujemo u Europi (znaci da su skuplja nego tamo), rezervne dijelove kupujemo u Europi, potrosni material kupujemo u Europi, alate i materijal za popravak i odrzavanje kupujemo u Europi, sve to placamo skuplje nego u Europi, gorivo kupujemo u Europi.Znaci Izuzmemo li satnicu u servisu koja min. utice na ukupne troskove, nista sto se tice auta nije prilagodnjeno nasem standardu, sve su Europske cijene i skuplje. Kako se onda auto uklapa u nase prosjecne prihode? Nikako. S druge strane, auti ovdje jednako habaju ceste kao u Europi, jednako (i vise) zagadjuju sume i vode kao u Europi. Kako su onda nameti za to nizi nego u Europi? Sta mislis kad se dva auta ovdje sudare da prave manju stetu nego u Njemackoj? Kako nam je onda osiguranje jeftinije? Kako su onda nameti na auto u skladu sa nasim standardom realni? Naravno da nisu nego dampiraj cijene da kupis soc. mir, da misle naivcine da im je dobro, a onda se te iste naivcine pitaju sto su lose ceste, sto ovo, sto ono.
Last edited by tempuser on 19/02/2017 01:48, edited 2 times in total.
tempuser

#139 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

dgL_ wrote: Koji si ti pacenik i bolesnik ja to nekad nevjerujem...
Da sam ja na tvom mjestu, tj da sam ja pokrenuo ovu temu, a prije toga cvilio kako mi se parkiraju pred zgradu dok se ti drugima jednako tako parkiras, ja ne bih imao stida i obraza ikome ista o bolestima, patnjama i frustracijama napsiati, ali eto ti si dokaz da nismo svi isti i trudis se da dokazes ono sto pisem.
konektovan

#140 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by konektovan »

Nidje veze logika Gorane, nidje veze. :-)
bitanga_sa_otesa

#141 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

gdje poĆinje bosna prestaje logika...
tempuser

#142 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

konektovan wrote:Nidje veze logika Gorane, nidje veze. :-)
Savrsena logika, samo bosnji dvostandardasu i kukatoru to ne ide u prilog, zato kod nas vazi druga logika, bas kao sto ti je @bitanga objasnio!
kockica_kockica

#143 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by kockica_kockica »

supercali wrote:Kockice kao sto goran rece auto jeste potreba al pitanje je ima li se mogucnost
Zasto ti nemas neki monovolumen jer ti je potreban kad ides na more a terenac za vikendicu smart za grada a neka limuzina kad ides do beca
Zato jer nemas para placati 5-6 registracija kao ni ja da se razumijemo
Zasto ja ne vozam nekog aston martina zato jer je sama registracija preko 1000 sigurno da ne pricamo za njegovu cijenu
A sad da ne idemo u zelje nego u realnost zasto ja ne vozim x5 recimo zato jer smatram da mi je bolje voziti pezo sa novim kocnicama gumama brisacima krajnicama uljem itd nego sa protektom polovnim kocnicama i sl a uz to jesti samo kifle a na picu baliti jer nemam 4 marke da kupim malu picu
Da nemam ovoliko koliko imam ne bi bio 307 cc nego bi bio mozda polo 107 ili sl a ako ne bi imao ni toliko bio bi tramvaj pa ako hocu na kosevo onda krenem ranije sat i po mada je i ta cifra pretjerivanje osim u nocnim satima kad nema tramvaja nikako

Raja nece da prizna da su u kurcu nego vecina zivi na nekom laznom sjaju i laznom blagostanju da bi ga drugi
vidjeli
Kad u opstini treba neka pomoc donacija ili se treba nesto platiti onda se prica nema se socijala slabije imovinsko stanje a kad treba pokazati onda se svim silama upire da se pokaze novi ibalkon auto novije i po mogucnosti klasa vise od onoga sto realno moze zadovoljiti potrebe
Ti se mozda uklapas a mozda i ne u ovo al ovo je realnost
Ne uklapam se u taj obrazac ponasanja.... od humanitarne pomoci u ratu mi nista nije poklonjeno...
kockica_kockica

#144 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

tempuser wrote:@kockica
Sve sto pises osim jedne stvari, imati potrebu ne znaci automatski imati i mogucnosti, to su razlicite stvari. Zna se sta su mogucnosti da imas auto, da ga kupis i odrzavas kako treba i da placas sve troskove koji su vezani za imanje auta, od registracije do parkinga. Ako ne mozes to da podneses znaci da nemas mogucnosti da imas auto bez obzira na potrebe. U tome je sva istina!
Nije na meni da osudjujem bilo koga zbog odluke kupovine auta loseg odrzavanja ili neplacanja parkinga.

Kome je auto potreba naci ce nacina da sve to financira...
bitanga_sa_otesa

#145 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

kockica_kockica wrote:od humanitarne pomoci u ratu mi nista nije poklonjeno...
isti smo...
tempuser

#146 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

kockica_kockica wrote:
Nije na meni da osudjujem bilo koga zbog odluke kupovine auta loseg odrzavanja ili neplacanja parkinga.

Ti kao da ne vidis situaciju po cesti?! Problem je sto ne nalaze nacina, finansiraju samo ono sto mise da trebaju, a ne sve sto treba da se finansira, to ostalo je kradja i lopovluk! Ne osudjujes lose odrzavanje dok tebi zbog celavih guma, losih kocnica i trapova ne zavrsi u gepeku...
kockica_kockica

#147 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

tempuser wrote:
kockica_kockica wrote:

Ti kao da ne vidis situaciju po cesti?! Problem je sto ne nalaze nacina, finansiraju samo ono sto mise da trebaju, a ne sve sto treba da se finansira, to ostalo je kradja i lopovluk! Ne osudjujes lose odrzavanje dok tebi zbog celavih guma, losih kocnica i trapova ne zavrsi u gepeku...
Placanje parkinga ... vinjete ... nulta zona i slicno to nece promijeniti..

Nasa cijela drzava funkcionira na lopovluku kradji i izbjegavanju odgovornosti... nema ni individualne ni kolektivne odgovornosti... da bi registrirao auto moras na tehnicki.. ako tehnicki prodju neispravna auta onda nije samo do te osobe koja ne odrzava auto vec do onih koji rade na registraciji i gledaju da uzmu lovu bez obzira sto ih Zakon obvezuje na to da tehnicki neispravna auta se ne mogu registrovati... takva vozila bi trebalo poslati prvo na popravak pa onda na registraciju... no... ovdje to nije tako..

Sve je povezano... naravno... sa mnogo tezim problemima od toga hoce li biti nulta zona pola Sarajeva da ljudi ne mogu autom u grad vec koristiti se ionako kljakavim gradskim prevozom... ne mogu ni zamisliti da 50% onih koji idu autom krenu gradskim prijevozom... zapravo mogu... i onda gledam tramvajsku na kojoj nema mjesta ni da stanes i cekas... komercijala bude prepuna na pocetnoj.. trole u mom dijelu grada nema i tako dalje i tako dalje...

Poenta je da je na svim poljima zesca kriza ... i samo se nizu problemi...
konektovan

#148 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by konektovan »

tempuser wrote:
Savrsena logika, samo bosnji dvostandardasu i kukatoru to ne ide u prilog, zato kod nas vazi druga logika, bas kao sto ti je @bitanga objasnio!
Meni bitanga nista nije objasnio, a pogotovo ti. I u evropi koju ti svako malo spominjes, postoje oni kojima neke stvari ne pasu. Radim sa strendjerima, pa znam, da i oni pored velike love znaju cjepidlaciti za svasta nesto, pa neces vjerovati i za taj parking, odrzavanje auta, majstore, gledaju da usparaju na svakom cosku, samo to oni malo bolje upakuju. I oni vade dpf-ove, egr-ove, neces vjerovati, i to u Engleskoj, i prodju tehnicke, kupuju nestandardizovane gume, improvizuju gdje stignu, isto ko i mi, samo oni su u Evropi. :-)
tempuser

#149 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:
Meni bitanga nista nije objasnio, a pogotovo ti. I u evropi koju ti svako malo spominjes, postoje oni kojima neke stvari ne pasu. Radim sa strendjerima, pa znam, da i oni pored velike love znaju cjepidlaciti za svasta nesto, pa neces vjerovati i za taj parking, odrzavanje auta, majstore, gledaju da usparaju na svakom cosku, samo to oni malo bolje upakuju. I oni vade dpf-ove, egr-ove, neces vjerovati, i to u Engleskoj, i prodju tehnicke, kupuju nestandardizovane gume, improvizuju gdje stignu, isto ko i mi, samo oni su u Evropi. :-)
Objasnjeno ti je vrlo efikasno, gdje pocinje Bosna tu prestaje logika.
Tomahawk11
Globalni moderator

#150 Re: Nulta zona parkinga - hahaha

Post by Tomahawk11 »

dgL_ wrote:
hostapler wrote:
dgL_ wrote: Ne koristim parking koji se placa (eventualno ako idem navecer piti kafu poslije 8h se ne placa svakako) uvijek nadjem parking koji se ne placa... Cak i ako je malo udaljen...
To je posteno i podrzavam,ali ako nesto koristis ili ti neko pruza neki vid usluge i ona je tacno odredjena,u ovom slucaju i vremenski i novcano,posteno je i da se plati.
De mi reci ti sad nako ljudski placas li ti odrzavanje ovih puteva nasih? Placas jelde.. Sto kroz registraciju sto kroz gorivo... Pa evo sad ces placat jos dodatno kad akcize uvedu... De mi reci sto ne koristis te puteve famozne? Mislim kad si ih vec platio nego vozis po sarajevskim makadamima? Jel u Europi to tako?? Ja stvarno ne znam eto kako nekome nije palo napamet da napise ovo umjesto kako se svugdje u Europi placa parking pa bi i nas ko bajagi trebao...
Ovaj komentar u rangu onih sto nece da placaju odrzavanje haustora, jer zive na prvom spratu :mrgreen:
Pa koristis neke puteve, ne mozes placati samo ono sto ti koristis. To je tako, jbg.
A sto se tice parkinga...niko ti ne brani, trazi dzabaluka, al nemoguce da bas nikad ne placas parking.
Recimo, desi se da nesto trebas obaviti, vremenski si ogranicen, neces ti okolo traziti gdje ces dzabe parkirati.
Post Reply