Cuj druze, mnogo suplje ovdje prosipas. Meni kao Bosnjaku nije interes nametati Hrvatskog clana predsjednistva, nije ni 99,99% Bosnjaka glasaca. Boli nas kurac koga ce oni izabrati, lijevi twix - desni twix, isti kurac.Ripicipi wrote: Ti sad hoces mene da napravis idiotom i kazes kako su ustvari Hrvati izabrali Komsica, i to 2 puta??![]()
Hrvata koliko god da je, i gdje god da su, nek sami izmedju sebe odluce ko ce ih predstavljati, a ne da Bosnjaci o tome odlucuju.
Nevjerovatno mi je da tako ocito pogresnu stvar treba ovoliko raspravljati. Kao da raspravljamo o nekim aman ustupcima, a ne o zagarantovanom pravu svakog naroda. Ako Bosnjaci na tom pitanju ovoliko zapinju, mene je jos vise strah za buducnost zemlje.
I da sam Pero Gudelj pomislio bih... pa jbg. ovi ako samo pozele mogu odlucivati u moje ime, koji sam ja qrac ovdje... meni je to losa poruka.
Tebi je to borba za drzavu, meni je to potkopavanje drzave. (samo se nadam da ne razmisljas u stilu... ako mogu velikosrbi i velikohrvati, e pa mozemo i mi)
I da se sutra Stjepan Kljujic, kojeg gotivim, kandiduje za hr. clana ne bih izasao da glasam za njega, iako bih volio, jer bih znao da cu napraviti problem u BiH/Federaciji.
Hajd da se s Komsicem probio neki led, ili sta ja znam, nesto pozitivno izrodilo, vec jok, samo se postigao kontra efekat, 'em si im dao argument u ruke.
Totalno iracionalno, a kako vidim nista se nije naucilo iz toga, vec bi opet.
S obirom da ne pripadam nijednoj grupi, niti sam ljubitelj ikakvih grupa, opet sam spreman maksimalno podrzati fundamentalna prava grupa u ovoj zemlji zbog njene stabilnosti. Davno sam prestao sanjati o gradjanskoj zemlji.... mozda nekad za 1000 godina.
Kao sto je fundamentalna stvar pravo na jezik(bosanski), tako je i fundamentalna stvar biranje predstavnika.
Samo nisam licemjer da cmizdrim nad jednim, a gazim drugo.
Razlika izmedju mene i tebe je ta sto ti kad pomislis na interes, u glavi ti je vjerovatno prvo interes Bosnjaka.
Ja kad pomislim na interes, meni je interes drzave na prvom mjestu, a izvini, interes Bosnjaka mi je tek na trecem mjestu
U jednom momentu pojavio se neki Komsic, narod sit torova, prije svih Bosnjaci, uvijek ko malo dijete prvi pruzaju ruke. Probali, vidjeli da ostala 2 tora ni kapiju ne otvaraju. Sjetit ces se da je rahmetli Tihic, iz najjace, najradikalnije, alahuekber kolji sve krscane stranke SDA prvi progovorio da SDP-ova avantura i Zeljko nije dobro za BiH. Sadasnja SDA se isto zalaze za zastitu konstitutivnosti Hrvata (ukljucujuci izbor clana predsjednistva.
Da uzmemo tvoju zabrinutost u najboljoj namjeri, kako ti zamisljas ovu federalizaciju? I kako objasnjavas ovaj kurvanjski, dronfuljaski, pederski, uvlakosupacki odnos Hrvata prema RS-u?