FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post Reply
asker

#126 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by asker »

Ripicipi wrote: Ti sad hoces mene da napravis idiotom i kazes kako su ustvari Hrvati izabrali Komsica, i to 2 puta?? :D
Hrvata koliko god da je, i gdje god da su, nek sami izmedju sebe odluce ko ce ih predstavljati, a ne da Bosnjaci o tome odlucuju.
Nevjerovatno mi je da tako ocito pogresnu stvar treba ovoliko raspravljati. Kao da raspravljamo o nekim aman ustupcima, a ne o zagarantovanom pravu svakog naroda. Ako Bosnjaci na tom pitanju ovoliko zapinju, mene je jos vise strah za buducnost zemlje.
I da sam Pero Gudelj pomislio bih... pa jbg. ovi ako samo pozele mogu odlucivati u moje ime, koji sam ja qrac ovdje... meni je to losa poruka.
Tebi je to borba za drzavu, meni je to potkopavanje drzave. (samo se nadam da ne razmisljas u stilu... ako mogu velikosrbi i velikohrvati, e pa mozemo i mi)
I da se sutra Stjepan Kljujic, kojeg gotivim, kandiduje za hr. clana ne bih izasao da glasam za njega, iako bih volio, jer bih znao da cu napraviti problem u BiH/Federaciji.
Hajd da se s Komsicem probio neki led, ili sta ja znam, nesto pozitivno izrodilo, vec jok, samo se postigao kontra efekat, 'em si im dao argument u ruke.
Totalno iracionalno, a kako vidim nista se nije naucilo iz toga, vec bi opet.

S obirom da ne pripadam nijednoj grupi, niti sam ljubitelj ikakvih grupa, opet sam spreman maksimalno podrzati fundamentalna prava grupa u ovoj zemlji zbog njene stabilnosti. Davno sam prestao sanjati o gradjanskoj zemlji.... mozda nekad za 1000 godina.
Kao sto je fundamentalna stvar pravo na jezik(bosanski), tako je i fundamentalna stvar biranje predstavnika.
Samo nisam licemjer da cmizdrim nad jednim, a gazim drugo.

Razlika izmedju mene i tebe je ta sto ti kad pomislis na interes, u glavi ti je vjerovatno prvo interes Bosnjaka.
Ja kad pomislim na interes, meni je interes drzave na prvom mjestu, a izvini, interes Bosnjaka mi je tek na trecem mjestu :D
Cuj druze, mnogo suplje ovdje prosipas. Meni kao Bosnjaku nije interes nametati Hrvatskog clana predsjednistva, nije ni 99,99% Bosnjaka glasaca. Boli nas kurac koga ce oni izabrati, lijevi twix - desni twix, isti kurac.
U jednom momentu pojavio se neki Komsic, narod sit torova, prije svih Bosnjaci, uvijek ko malo dijete prvi pruzaju ruke. Probali, vidjeli da ostala 2 tora ni kapiju ne otvaraju. Sjetit ces se da je rahmetli Tihic, iz najjace, najradikalnije, alahuekber kolji sve krscane stranke SDA prvi progovorio da SDP-ova avantura i Zeljko nije dobro za BiH. Sadasnja SDA se isto zalaze za zastitu konstitutivnosti Hrvata (ukljucujuci izbor clana predsjednistva.

Da uzmemo tvoju zabrinutost u najboljoj namjeri, kako ti zamisljas ovu federalizaciju? I kako objasnjavas ovaj kurvanjski, dronfuljaski, pederski, uvlakosupacki odnos Hrvata prema RS-u?
Ripicipi

#127 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Ripicipi »

asker wrote: Cuj druze, mnogo suplje ovdje prosipas. Meni kao Bosnjaku nije interes nametati Hrvatskog clana predsjednistva, nije ni 99,99% Bosnjaka glasaca. Boli nas kurac koga ce oni izabrati, lijevi twix - desni twix, isti kurac.
U jednom momentu pojavio se neki Komsic, narod sit torova, prije svih Bosnjaci, uvijek ko malo dijete prvi pruzaju ruke. Probali, vidjeli da ostala 2 tora ni kapiju ne otvaraju. Sjetit ces se da je rahmetli Tihic, iz najjace, najradikalnije, alahuekber kolji sve krscane stranke SDA prvi progovorio da SDP-ova avantura i Zeljko nije dobro za BiH. Sadasnja SDA se isto zalaze za zastitu konstitutivnosti Hrvata (ukljucujuci izbor clana predsjednistva.

Da uzmemo tvoju zabrinutost u najboljoj namjeri, kako ti zamisljas ovu federalizaciju? I kako objasnjavas ovaj kurvanjski, dronfuljaski, pederski, uvlakosupacki odnos Hrvata prema RS-u?
Jbg. mozda je tebi suplja, meni je stvarna zabrinutost jer vidim da vise ovako ne ide.
Da, ispade da je to prednost nacionalnih stranaka, barem nemamo tu vrstu problema.
Tihic je bio realan politicar, isto kao kad je realno rekao da RS niko bez Srba ne moze ukinuti, ali te izjave su naisle na osude i proglasen je izdajnikom u narodu, sto dovoljno govori da je vecina naroda nerealna.

Ja uopste ne zamisljam federalizaciju, niti mislim da Hrvati mogu/trebaju dobiti entitet, stvar je u tome sto bih se ja potrudio da do takvih prijedloga i ne dodje, ili ako vec dodje da nemaju NIJEDAN argument.
Odnos Srba i Hrvata u BiH je odavno poznat, vole se samo kad je na stetu BiH.
Iako je situacija takva, mislim da su Bosnjaci mudrom politikom mogli ostaviti Hrvate uz sebe, ali Bosnjaci nisu imali ni politike, a kamoli mudre politike.
Umjesto da prema EU ide zajednicki glas Bosnjaka i Hrvata, sad imamo zajednicki glas Srba i Hrvata.
To je po mom misljenju krah bosnjacke politike.
General War

#128 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by General War »

vivaldi wrote:
Kejn wrote:Njima gori pod nogama.
gori u bosni svima podjednako pod nogama. bilo kakav dogovor bi svima bio u interesu
I eto da se dogovore i da bude sta herceggovanci hoce, to bi se nesto smirilo?
Garantujem da ne...jer prosto, posto svi znamo razlog "treceg"...sta bi hrvati time dobili kada bi im u trecem bilo podosta bosanjka 30-40%, sto je opet realna opasnost za njih da budu nagrizeni iznutra ponovo.
General War

#129 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by General War »

Ripicipi wrote:
asker wrote: Cuj druze, mnogo suplje ovdje prosipas. Meni kao Bosnjaku nije interes nametati Hrvatskog clana predsjednistva, nije ni 99,99% Bosnjaka glasaca. Boli nas kurac koga ce oni izabrati, lijevi twix - desni twix, isti kurac.

Jbg. mozda je tebi suplja, meni je stvarna zabrinutost jer vidim da vise ovako ne ide.
Da, ispade da je to prednost nacionalnih stranaka, barem nemamo tu vrstu problema.
Tihic je bio realan politicar, isto kao kad je realno rekao da RS niko bez Srba ne moze ukinuti, ali te izjave su naisle na osude i proglasen je izdajnikom u narodu, sto dovoljno govori da je vecina naroda nerealna.

Ja uopste ne zamisljam federalizaciju, niti mislim da Hrvati mogu/trebaju dobiti entitet, stvar je u tome sto bih se ja potrudio da do takvih prijedloga i ne dodje, ili ako vec dodje da nemaju NIJEDAN argument.
Odnos Srba i Hrvata u BiH je odavno poznat, vole se samo kad je na stetu BiH.
Iako je situacija takva, mislim da su Bosnjaci mudrom politikom mogli ostaviti Hrvate uz sebe, ali Bosnjaci nisu imali ni politike, a kamoli mudre politike.
Umjesto da prema EU ide zajednicki glas Bosnjaka i Hrvata, sad imamo zajednicki glas Srba i Hrvata.
To je po mom misljenju krah bosnjacke politike.
PA evo sad hrvati imaju "svog predstavnika" je li im ista bolje? Kao sto ni nama nije bilo nista bolje sa Komsicem.
arzuhal

#130 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by arzuhal »

Chmoljo wrote:
daddy-kool wrote:
Hafis wrote:
Dobro je pa se sad može javno o tome priičati. Prije se hapsilo za to.
možda u vrijeme SR BiH?
"Hrvatski politički prvaci, žrtve verbalnog delikta postdejtonske BiH"

Nino Raspudić, naklada Pavičić
Isus je najvjerojatnije bio Hrvat (da Srbi ne zamjere) jer onaku žrtvu rimskog komunizma samo je Hrvat mogao podnijeti, a na pravdi Boga štoseka'e...Sjetimo se operacije Feniks 2 i Ante Jelavića, i sličnih vitezova...
Hafis

#131 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Hafis »

Chmoljo wrote:
Hafis wrote:Ja sam ovdje prije par godina napisao da će nepotrebno eksperimentiranje s Komšićem kad tad doći na naplatu.
Doduše, ovdje ima još delegata koji se zalažu da se ponovi taj eksperiment.
pa ja, samouprava nije kurčenje, a zahvati u "Vašingtonski sporazum" su gazanje Hrvata iz čista mira... ali Željko je bio taj koji je uništio svaku volju za suživotom. ništa Praljak, Tuta, Prlić... te golubice mira.

Željko je bio taj.

:lol:
Govorio sam o relativno bliskoj prošlosti, o nepotrebnom uplitanju u stvari u koje se nije bilo pametno uplitati, i za koje neki još uvijek misle da je bilo pozitivna stvar, a nisam govorio o ratnim devedesetim godinama. Ne vjerujem da je npr. Tuta bio povod za izbor Komšića. Nismo djeca, motivi su sasvim drugačije naravi.

Usput, ako već biskamo likove iz prošlosti, ja bih na onaj gore spomenututi trojac, pridodao i sultana Fatiha. Svaka čast na ahdnami, ali i on je
podosta kriv za remećenje suživota na ovim prostorima, što je na volšeban način daljnjim povjesnim reprekusijama rezultiralo modernim inježenjeringom i ubacivanjem Komšića u predsjedništvo. Mislim, nigdje veze.
sinuhe

#132 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by sinuhe »

Izvjestaj odbora za vanjske poslove o izvjestaju evropske komisije o Bosni i Hercegovini za 2016.

http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... XML+V0//HR
4. poziva da se nastavi niz reformi kako bi se BiH preobrazila u potpuno učinkovitu, uključivu i funkcionalnu državu temeljenu na vladavini prava, koja jamči jednakost i demokratsku zastupljenost svih konstitutivnih naroda i građana; izražava žaljenje zbog toga što etničke i političke podjele prouzročene, duboko ukorijenjenim dezintegracijskim tendencijama, zbog koji je nemoguć normalan demokratski razvoj, te daljnja politizacija javne uprave često otežavaju zajedničke napore za ostvarenje reformi; ističe i da BiH neće biti uspješna kandidatkinja za članstvo u EU-u dok se ne uspostave odgovarajući institucijski uvjeti; poziva sve političke vođe da rade na uvođenju nužnih promjena, uključujući reformu izbornog prava, uzimajući pritom u obzir načela iznesena u ranijim rezolucijama, kao što su načela federalizma, decentralizacije i legitimnog zastupanja; smatra da je ključno održati konsenzus o pristupanju EU-u i usklađeno djelovati u pogledu vladavine prava, uključujući borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, reformu pravosuđa i javne uprave; jednako tako ističe potrebu da naglasak i dalje bude na učinkovitim društvenim i gospodarskim reformama koje moraju ostati prioritet;
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Jeste, Zeljko je problem, treba birati legitimnog Covica, onog istog koji negira genocid i koji je protiv obnove tuzbe.
Takvi nam trebaju.
Nema ovdje drzave ni za tristo godina.
Grean

#134 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Grean »

Chmoljo wrote:
Grean wrote: Jeste, jeste inace su bili zlato sve do Zeljke kako onaj @ricipi i kompanija predstavlja. Tu su poceli svi problemi BiH.
molim te, ne koristi moj post da optužiš nekoga za nešto.

korisnik ripicipi ima argumente. Hafis spinuje. zato mu se i obraćam, a ne nekim grupama i kompanijama.
Nije velika razlika izmedju @ricipijeve i @hafizove logike sem mozda u nacionalnom predznaku. Te argumente ja ne vidjeh sem da mu se sve svodi na nekakvu krivicu Bosnjaka.

Bosnjaci tj. SDP je u ovom slucaju iskoristio nakaradnost sistema, posluzio se istim sredstvima koje je uveliko koristio i taj HDZ surujuci sa SNSD-om kontra Bosnjaka, blokiranjem svih odluka dok su u isto vrijeme smatrali da imaju neoborivo pravo da budu dio vlasti da bi je valjda mogli rusiti. Njihov jedini cilj u sudjelovanju u vlasti je da pokazu da je Federacija nemoguca. Kako sa takvom politikom ici u koaliciju i kompromis? Jedino rjesenje je iskljucivanje iz vlasti.

I gdje su tu @ricipijevi argumenti? Meni je licno prica pojedinih iz Sarajeva koji bi dijelili i sakom i kapom na racun drugih da bi se umilili komsijama gora prica od Hafizove i ostalih iz kamenjara.

Sto se njihove price o ravnopravnosti tice, malo
prije Komsica isti taj HDZ je u koaliciji sa SNSD-om preglasao Bosnjake i donio zakon o oduzimanju drzavljanstva nasim drzavljanima u dijaspori. Gdje su tad bili dusebriznici da pricaju kako su svi konstitutivni, kako ne valja donositi odluke bez saglasnosti svih, kako ne valja preglasavati jedan narod.
Last edited by Grean on 15/02/2017 08:20, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#135 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Chmoljo »

Jesu li mu argumenti tacni ili ne, to je druga stvar, ali covjek komunicira i pokusava obrazloziti svoje razmisljanje. Bosnjaci, niti bilo ko drugi nisu svete krave da ih ne smije dirati u raspravi.
pustopoljina

#136 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by pustopoljina »

Hafis wrote:
Mirza007 wrote:
Hafis wrote: Nije baš tako. Choe je pohvatao neke šnjure i gura ovaj plan, a Bake je još pod dojmom posjete otvaranja mosta u Istanbulu i ne vjerujem da je još razradio taktiku. Nek proba s tim tvojim prijedlogom, barem da dobije na vremenu dok ne smisli nešto konzistentno.
Ozbiljno ti govorim, Bakir je 100% na liniji prijedoga. Tvoje je da smeksas Draganceta. Da se ne muce ni oni ni narod. Rjesenje prihvatljivo Hrvatima vec postoji, cemu se dalje natezati?
Ma Europa je Europa.Ja bih prije poslušao njihov savjet,pa kako god. Ta neće nas iz šumske učiti demokraciji.
Ovo nije europa, nego misljenje hrvatskih zastupnika. Ne brkaj stvari.
vec im je prije skrenuta paznja da se ne petljaju u unutarnje uredjenje bih.
sad znamo na koga je bakir mislio u svom intervjuu kod senada.
ova slovenka nije jedina koja im je rekla da se ne trpaju gdje im nije mjesto.
Tomahawk11
Globalni moderator

#137 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Rece i onaj zastupnik u EU iz Svedske (nasih korijena), jos se nasmija sarkasticno na kraju.
agent_zero

#138 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by agent_zero »

Neka federalizuju u svom dvorištu, ima pofinog potencijala (Istra, Dalmacija, Slavonija...), a ovu zemlju neka ostave na miru.

Sve Tuđmanovska i Bobanovska fašistička zaostavština.
pustopoljina

#139 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by pustopoljina »

Kejn wrote:Predpostavljao sam da će do ovog doći jer hrvatska frakcija u Bosni ima samo još 5 godina da nešto uradi na planu BiH. Kada im broj spadne na ispod 300 000 tamo negdje iza 2020-te godine oni jednostavno neće imati više snage ništa da urade. Krenuli su u akciju pravo rano, međutim i sami znaju da evropski parlament nema nikakve ovlasti u Bosni jer se u krojenju politike moraju uključiti i države poput SAD-a i Rusije. Ovo je samo prva faza odnosno ispipavanje protivnika i utvrđivanje dokle hrvatska politika u BiH može ići. Oni i nemaju neka prevelika očekivanja jer Bošnjaci nikada neće pristati na treći entitet sve dok imaju mogućnost da ovladaju kompletnom FBiH. Nama se ne žuri a u EU i ne moramo. Njima gori pod nogama.

Međutim kao što sam rekao ovo je samo prvi korak. Očekujem mnogo izravnije miješanje HR u naše prilike kako vrijeme bude prolazilo. Naravno, nakon drugostepene presude šestorki u Hagu imat ćemo i mi svog konja za utrku.
Pet godina? Pa taman da se svi volimo i mazimo i pazimo ne mozemo za 5 godina uci u eu. Zurio ne zurio, treba dobro vise od pet godina.
Hafis

#140 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Hafis »

pustopoljina wrote:
Hafis wrote:
Mirza007 wrote: Ma Europa je Europa.Ja bih prije poslušao njihov savjet,pa kako god. Ta neće nas iz šumske učiti demokraciji.
Ovo nije europa, nego misljenje hrvatskih zastupnika. Ne brkaj stvari.
vec im je prije skrenuta paznja da se ne petljaju u unutarnje uredjenje bih.
sad znamo na koga je bakir mislio u svom intervjuu kod senada.
ova slovenka nije jedina koja im je rekla da se ne trpaju gdje im nije mjesto.
Ako im je skrenuta pažnja da se ne petljaju, onda danas ništa od rezolucije. Hrvatski zastupnici neće moći Europi nametnuti svoje stavove.
A na koga je Bakir mislio u intervjuu kod Senada?
Tomahawk11
Globalni moderator

#141 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Normalno da nista.
Ako ce nas i Evropa dijeliti, onda nas jebi.
Kad vec ne pomazu, nek ni ne odmazu.
pustopoljina

#142 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by pustopoljina »

Hafis wrote:
A na koga je Bakir mislio u intervjuu kod Senada?
Pogledaj intervju. Youtube.
Last edited by pustopoljina on 15/02/2017 09:34, edited 1 time in total.
Thorgerson

#143 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Thorgerson »

- Da je na proslim izborima izabran Raguz - bilo bi bosnjaci ga izabrali. To je i sam Covic nagovijestio kao alibi ako izgubi.

- Ako na ovim narednim izborima pobjedi neki drugi hrvat, Raguz, Lijanovic, Pero Gudelj :D - bice bosnjaci ga izabrali.

Poenta. Ko god da pobjedi na izborima za predsjednika, a da to nije glavom i bradom Dragan Covic - bit ce oznacen kao bosnjacki odabir. I to je jedina istina. Evo ok za Zeljka Komsica se moze reci da jeste izabran sa dosta glasova bosnjaka, ali sta ako se sutra kandiduje Raguz i on pobjedi - sta onda? Pa je li postoji ikakva jbt mogucnost da u Hrvati u BiH fkt ne glasaju za Covica. Ili je to ono nemoguca misija? Onda ukinite stranke, koji ce vam djavo. Ostavite HDZ, dajte nam papir koga cete da vam bude dozivotni predsjednik i ja bih evo odmah to potpisao. Da vise prestanemo sa tim glupostima oko izbornog procesa.

Hoces Dragane da budes dozivotni. Hocu. Ok, evo ti izvoli, zasjedni guzica ti otpala dabogda.

p.s. I ne mozes komadati drzavu ako si manjina. Ne mozes, pa imao podrsku boga alaha, a ne nekoliko ustasa u evropskom parlamentu. Necete dobit treci entitet, pa makar se opet zaratilo. NECETE. Lizite se s kim god hocete.

Po nacionalnosti u Bosni i Hercegovini je 50,11% Bošnjaka, 15,43% Hrvata i Srba 30,78%. U FBiH Bošnjaci 70,4 posto, dok Hrvata ima 22,4 posto. Imaju polovinu vlasti u FBiH. Trecinu u drzavu. A frtalj ih je. Imaju dosta bitnih funkcija. I majorizirani. Ne placaju nista. FIskalni racun dobit u Hercegovini, hmm pa veca je sansa da ce Dodik prec na islam. Pa sta bi onda tek bosnjaci trebali biti jbt zivot. Imaju trecinu vlasti, a drze pola populacije.

Onaj dan kad se hrvatima prestanu davati ustupci, i kad ih se stavi tamo gdje pripadaju - tada ce i prestati da se zale. Jer das mu prst hoce ruku. Zato ne treba dat ni nokat. Pa onda kad mu das nesto nek skace od srece.

Mislim, ako cemo se vec ćerati.

:bih: :bih: :bih:
Last edited by Thorgerson on 15/02/2017 08:52, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#144 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Majorizirani malo sutra.
Sinoc prilog o Kiseljaku, drze sve zivo.
I zatvorili sva vrata. Boli ih.
prog321

#145 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by prog321 »

pa tri godine je Covic u vlasti.
vecinu tog vremena je proveo u krevetu sa Dodikom u razgradnji BiH.
a ono malo slobodnog vremena je proveo lobiranjem u Hrvatskoj za federalizaciju.

sad jedno logično pitanje.
zasto bi pro BiH snage kojih je preko 80% u federaciji to dobrovoljno dozvoljavale?
politika popuštanja ne funkcioniše. :!:
Thorgerson

#146 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Thorgerson »

Tomahawk11 wrote:Majorizirani malo sutra.
Pa kad ponavljas jednu glupost iz dana u dan, onda to narod prihvati. Pa sad i bosnjacki predstavnici vlasti su umisliil da fkt hrvatima treba cinit neke ustupke.

I sta je ta federalizacija.

Ja sam samo za regionalizaiciju :D Dakle, da se drzava podijeli na 4-5 regiona - ekonomskih logickih cjelina. Pa, onda tu neka kalkulisu. Moze se i tu iskalkulisati da se to malo i nacionalno podijeli, ali neka barem ima neke logike sto se tice infrastrukture, privrede, ekonomije.

A ovo da parcaju i prave sebi drzavu u drzavi u drzavi. Nece moci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#147 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote:
Tomahawk11 wrote:Majorizirani malo sutra.
Pa kad ponavljas jednu glupost iz dana u dan, onda to narod prihvati. Pa sad i bosnjacki predstavnici vlasti su umisliil da fkt hrvatima treba cinit neke ustupke.

I sta je ta federalizacija.

Ja sam samo za regionalizaiciju :D Dakle, da se drzava podijeli na 4-5 regiona - ekonomskih logickih cjelina. Pa, onda tu neka kalkulisu. Moze se i tu iskalkulisati da se to malo i nacionalno podijeli, ali neka barem ima neke logike sto se tice infrastrukture, privrede, ekonomije.

A ovo da parcaju i prave sebi drzavu u drzavi u drzavi. Nece moci.
Podijelices. Mislim na ovo za regione.
Ne da Dodule. Dok se on pita, jel.
Prpa.ba

#149 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Prpa.ba »

Pravi nacin da ubrzamo eurointegracije i smanjimo diskriminaciju je povecanje ovlasti na razini Federacije naustrb kantona, po uzoru na Europsku Uniju. Sto vise integracije. :thumbup: :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#150 Re: FEDERALIZACIJA BIH U EVROPSKOM PARLAMENTU

Post by Tomahawk11 »

Prpa.ba wrote:Pravi nacin da ubrzamo eurointegracije i smanjimo diskriminaciju je povecanje ovlasti na razini Federacije naustrb kantona, po uzoru na Europsku Uniju. Sto vise integracije. :thumbup: :thumbup:
Hrvatski predstavnici kazu da je rijesenje u decentralizaciji :|
Post Reply