Ilidža

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PeraDzetic

#126 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:
PeraDzetic wrote:Cim se prstom pokaze na kriminal u SDA reziji odmah si dindusmanin. Takvi ste na svim nivoima.
Oko Širokog nema kriminala. Možeš i smilje brati.
Hocu, cim poberem maline.
PeraDzetic

#127 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

megaman4 wrote:
PeraDzetic wrote:Cim se prstom pokaze na kriminal u SDA reziji odmah si dindusmanin. Takvi ste na svim nivoima.
Poceli su se unistavati iznutra. Mnogi koji su davali podrsku zelenima otvorili su oci i vide konacno gdje sve ovo vodi a vodi u sunovrat.

SDA Ilidza je svakako podijeljena na nekoliko struja i uveliki se kolju izmedju sebe.

Memic i Prevljak ce na kraju sahraniti SDA, kao sto su unistili Ilidzu.
I prosle godine pred izbore su se bili poklali, bilo je upitno koliko sam nacuo hoce li Memic ici ispred SDA ili kao neovisni i eto ujedinise se.
Gospodinu Harisu bih porucio da kad vec usmjerava ljude gdje da idu ako im Ilidza pod Memicem ne valja, da je njegov Memic pred rat prodavao puske po 1000 KM koje su bile donacija, pa ispalio u Tursku, dok sam ja bio u rovu za svoju Ilidzu i svoju drzavu, i kao takav ne valjam i tjera me se jer kazem da je ILidza postala Memingrad.
Haris.ba

#128 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

PeraDzetic wrote:I prosle godine pred izbore su se bili poklali, bilo je upitno koliko sam nacuo hoce li Memic ici ispred SDA ili kao neovisni i eto ujedinise se.
Gospodinu Harisu bih porucio da kad vec usmjerava ljude gdje da idu ako im Ilidza pod Memicem ne valja, da je njegov Memic pred rat prodavao puske po 1000 KM koje su bile donacija, pa ispalio u Tursku, dok sam ja bio u rovu za svoju Ilidzu i svoju drzavu, i kao takav ne valjam i tjera me se jer kazem da je ILidza postala Memingrad.
Ilidža je onakva kakav je narod na njoj. Ni bolja, ni gora. Ko misli da je iznad naroda, ima izbor. Ili Široki, ili Pale, ili vascijeli ostali svijet.

Neki problem ima, kad svi kritikuju Memića, Prevljaka, Muzura, Čelika....a oni uzimaju izbore. Kako izbori idu, čak i poslije dugo vremena osvojiše i apsolutnu vlast u općinskom vijeću. Kako? Što više uništavaju Ilidžu, više vlasti osvajaju. :D

Svi znaju ko je Memić. I da je prodavao puške, i da je dio rata bio u Turskoj. I on takav je načelnik, a ti koji si bio u rovu nisi. U čemu je problem?
megaman4

#129 Re: Ilidža

Post by megaman4 »

Haris.ba wrote:
PeraDzetic wrote:I prosle godine pred izbore su se bili poklali, bilo je upitno koliko sam nacuo hoce li Memic ici ispred SDA ili kao neovisni i eto ujedinise se.
Ilidža je onakva kakav je narod na njoj. Ni bolja, ni gora. Ko misli da je iznad naroda, ima izbor. Ili Široki, ili Pale, ili vascijeli ostali svijet.

Neki problem ima, kad svi kritikuju Memića, Prevljaka, Muzura, Čelika....a oni uzimaju izbore. Kako izbori idu, čak i poslije dugo vremena osvojiše i apsolutnu vlast u općinskom vijeću. Kako? Što više uništavaju Ilidžu, više vlasti osvajaju. :D

Svi znaju ko je Memić. I da je prodavao puške, i da je dio rata bio u Turskoj. I on takav je načelnik, a ti koji si bio u rovu nisi. U čemu je problem?
Problem je u tome sto Memic zna da gubitak Ilidze za SDA znaci bjezanija za sviju njih kada drzava konacno krene u obracun sa njima. Zato oni sve cine da odrze SDA na celu Ilidze koliko jos moze. Ali moraju znati da su i komunisti mislili da ce vjecno vladati ali sipak, nista od toga. Isto i ove ceka. Samo ovaj put ce narod suditi a znamo svi kroz istoriju kako je kada narod sudi.

Najeklatantniji primjer je Causesku. Ja bi se zabrinuo na njihovom mjestu, mada mnogi od njih odavno nemaju miran san.
PeraDzetic

#130 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:

Ne mislim ja da sam ja ista bolji od svog komsije Mehe, ali ja svom Mehi ne mogu da objasnim da taj plastenik sto mu je Memic obecao za glas da ga sljeduje svakako kao pdsticaj poljoprivrede, Meho je neuk, i nije problem Meho sto je neuk vec sto Mehu ucjenjuju. Nisi nam rekao gdje ce ici Meho kad progleda i pomisli da je iznad naroda? Ili se progledavanje veze samo za one koji se na Pale ili Siroki mogu uputiti?
Zna se odlicno kako se uzimaju izbori, i ne dobija ih ni Celik ni Memic zato sto vrijede kao politicari i ljudi, nit su potencijal koji moze da napraviu nesto za opce dobro, vec zato sto preko uposlenih opcine Ilidza dobiju 4.000 glasova, malo plastenika, malo asfalta, malo legalizacije, malo se obecava posao, malo se udruze oni iz Hrasnice a malo oni iz Osijeka i okolnih naselja i eto te u vijecu Bog te veselio 500 KM mjesecno, a niko od tih sto su glasali nit zna da taj vijecnik ima odgovornost prema njemu niut zna koliko pajdo mjesecno uzme za taj glas.
Boga mi Harise kako ti citam pitanja ko da iz druge zemlje pises, kao da ne znas kako ovdje kod nas funkcionise, ili si to prihvatio kao normalno jer si i to jedan od opcinskih uhljeba koji se savrseno uklopio u sistem pa se ne buni. Ilidza nikad ovakva nije bila. Nikad, to ti odgovorno tvrdi rodeni Ilidzanac, nikad nije bila manje mjesto za zivot obicnog svijeta a vise za tajkune i njihove poltrone. I nije mali komercijalista na mjestu direktora TZ KS jer je kadar koji se skolovao vani i sa iskustvom u turizmu, vec zato jer je kadar SDA i ahbab Diune Konakovica.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Ilidža

Post by Truba »

kad je mogla amnestija za dezertere pobjegulje i dijasporce
napravbit ce politicari amnestiju za svoje lopovluke
ko je jamio jamio

draga je para al je i vlast draza :D
bolje da je izgube
:sax:
Haris.ba

#132 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

PeraDzetic wrote:
Ne mislim ja da sam ja ista bolji od svog komsije Mehe, ali ja svom Mehi ne mogu da objasnim da taj plastenik sto mu je Memic obecao za glas da ga sljeduje svakako kao pdsticaj poljoprivrede, Meho je neuk, i nije problem Meho sto je neuk vec sto Mehu ucjenjuju. Nisi nam rekao gdje ce ici Meho kad progleda i pomisli da je iznad naroda? Ili se progledavanje veze samo za one koji se na Pale ili Siroki mogu uputiti?
Zna se odlicno kako se uzimaju izbori, i ne dobija ih ni Celik ni Memic zato sto vrijede kao politicari i ljudi, nit su potencijal koji moze da napraviu nesto za opce dobro, vec zato sto preko uposlenih opcine Ilidza dobiju 4.000 glasova, malo plastenika, malo asfalta, malo legalizacije, malo se obecava posao, malo se udruze oni iz Hrasnice a malo oni iz Osijeka i okolnih naselja i eto te u vijecu Bog te veselio 500 KM mjesecno, a niko od tih sto su glasali nit zna da taj vijecnik ima odgovornost prema njemu niut zna koliko pajdo mjesecno uzme za taj glas.
Boga mi Harise kako ti citam pitanja ko da iz druge zemlje pises, kao da ne znas kako ovdje kod nas funkcionise, ili si to prihvatio kao normalno jer si i to jedan od opcinskih uhljeba koji se savrseno uklopio u sistem pa se ne buni. Ilidza nikad ovakva nije bila. Nikad, to ti odgovorno tvrdi rodeni Ilidzanac, nikad nije bila manje mjesto za zivot obicnog svijeta a vise za tajkune i njihove poltrone. I nije mali komercijalista na mjestu direktora TZ KS jer je kadar koji se skolovao vani i sa iskustvom u turizmu, vec zato jer je kadar SDA i ahbab Diune Konakovica.
Naravno da ću svakome predložiti da gleda gdje mu je bolje kad smatra da je narod na Ilidži:

- neuk
- gleda samo lične interese
- ne može razumjeti politički sistem
- voli živjeti u sistemu tajkuna i poltrona
- voli nepotizam

da se zapita, a šta on uradi od sebe? Šta se mrcvari po Ilidži kada ima toliko bolje uređenih sredina, pa i u neposrednoj blizini Ilidže.
JThomas

#133 Re: Ilidža

Post by JThomas »

vala to je argumentacija tipa ne može nam niko ništa jači smo od sudbine...
Haris.ba

#134 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

Nema nama više stare Ilidže....
PeraDzetic

#135 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:
PeraDzetic wrote:
Naravno da ću svakome predložiti da gleda gdje mu je bolje kad smatra da je narod na Ilidži:

- neuk
- gleda samo lične interese
- ne može razumjeti politički sistem
- voli živjeti u sistemu tajkuna i poltrona
- voli nepotizam

da se zapita, a šta on uradi od sebe? Šta se mrcvari po Ilidži kada ima toliko bolje uređenih sredina, pa i u neposrednoj blizini Ilidže.
To je sve neupitno. Samo je pitanje je li to normalno okruzenje za normalan zivot i rast zajednice i individue? Kao kojih sredina? Pale? Jasno je sta potenciras, ili si nas ili njihov, zatvori ovce u torove i udri misko.
Haris.ba

#136 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

PeraDzetic wrote:To je sve neupitno. Samo je pitanje je li to normalno okruzenje za normalan zivot i rast zajednice i individue? Kao kojih sredina? Pale? Jasno je sta potenciras, ili si nas ili njihov, zatvori ovce u torove i udri misko.
Pa živiš li na Ilidži? Ako živiš, koji mazohizam to mora biti. Znači, da voliš sve ono što govoriš da te tjera na povraćanje.

Ako ne živiš - reci nam ima li kod tebe npr. kriminala?

A gdje je u BiH normalno okruženje za normalan život i rast zajednice? Upri prstom.

I kako to da su na vlasti samo oni koji ne vole "normalno okruženje za normalan život i rast zajednice"?

P.S.
U svojoj prvoj poruci si napisao da je napraljen urbicid na Ilidži. Sjećam se kada smo u osnovnoj školi učili šta je urbicid.
Elem. Degutantno je koristiti taj termin na današnje stanje imajući u vidu kontekst svega što se dešavalo na Ilidži tokom rata. I pored svih miliona grešaka koje su napravljene od tada.
PeraDzetic

#137 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote: Pa živiš li na Ilidži? Ako živiš, koji mazohizam to mora biti. Znači, da voliš sve ono što govoriš da te tjera na povraćanje.
Znaci trebam napustiti kucu u kojoj sam roden radi kabadahije Senahida Memica i njegovih ahbaba iz stranke?

Naravno da nema jer su SDA, HDZ I SNSD zajednickim radom od Drzave napravili prkno kojeg se stidim, a opet smatram da se stvari trebaju i moraju promijeniti iz lokalne zajednice. Vise je Bosne bile 1997 nego 20 godina nakon.

Da, Senahid Memic vrsi urbicid
U nekim od država bivše Jugoslavije se izraz "urbicid" koristi u kontekstu ekonomskih i kulturnih prilika u postkomunističkom periodu, odnosno tim se izrazom opisuje kako deindustrijalizacija do koje je došlo uslijed "tajkunske" privatizacije, tako i "poseljačenje" gradova u kojima su skorojevićki tajkuni nametali turbo folk i kič umjesto "urbane" visoke kulture.
i nasilje nad zakonom i svojim građanima.
I bio bi red, evo 22 god nakon da prestanemo mjeriti vrijeme "od rata" kao da je jucer stalo. Kao sto ste privatizirali selam tako ste privatizirali i zrtve i tragediju u svoju korist, i evo 22 godina nakon pred svake izbore zazveckate oruzjem da se zbiju redovi.
Vidim ja ko si ti moj Harise, mozes ti pricati sta god hoces, lahko je palamuditi iz opcinskih zgrada, a Senahid svako malo podjeli tebi i slicnima po stimulaciju za predan rad i doprinos rada opcine.
Haris.ba

#138 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

Da mene tjera na povraćanje toliki kriminal, turbo folk i kič, ja bih otišao.

Naravno, da ne moraš nigdje ići. Ali, šta je drugo nego mazohizam živjeti u takvom okruženju?
PeraDzetic

#139 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:Da mene tjera na povraćanje toliki kriminal, turbo folk i kič, ja bih otišao.

Naravno, da ne moraš nigdje ići. Ali, šta je drugo nego mazohizam živjeti u takvom okruženju?
Pravo na putovnicu nikad nisam iskoristio, nisam otisao odavde kad su me cetnici sa brda puskom tjerali pa necu ni zbog Memica.
Pravom glasa trudim se da izaberem postene ljude od lokalnog do visih nivoa. Raduje me sto vidim da se SDA sam od sebe urusava, iscekujem obrat situacije u kojoj ce bilo ko drugi, osim SDA na izborima 2018 god da dobije vecinu i formira vladu.
Haris.ba

#140 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

PeraDzetic wrote:Pravo na putovnicu nikad nisam iskoristio, nisam otisao odavde kad su me cetnici sa brda puskom tjerali pa necu ni zbog Memica.
Pravom glasa trudim se da izaberem postene ljude od lokalnog do visih nivoa. Raduje me sto vidim da se SDA sam od sebe urusava, iscekujem obrat situacije u kojoj ce bilo ko drugi, osim SDA na izborima 2018 god da dobije vecinu i formira vladu.
Nemoj me pogrešno shvatiti. Ali, izvadi malo pašoš. Možeš i putovnicu. Ne boli. Prođi malo svijeta. Uglavnom se vratiš bogatiji sa putovanja.

Elem, SDA se urušava na Ilidži od 1990. Pa nikako da se uruši. Znam sve iz opozicije na Ilidži, i samo mogu kazati - i kad bi kojim čudom došli na vlast, ne bi znali šta bi sa tom vlašću. Pa ne mogu naći kandidate za načelnika koji znaju koliko ima mjesnih zajednica na Ilidži. Nikakvu viziju nemaju. Ne kažem da je vizija SDA dobra. Ali, opozicija nema bukvalno nikavu viziju šta uraditi sa Ilidžom.

To što se svađaju u SDA je samo rezultat toga što se nemaju sa kime drugim svađati. Jer opozicija je nizašta. Pa se zabrinuli sami oko sebe i svojih interesa.

Mema će odraditi do kraja ovaj mandat i onda ide u penziju 99%. I biće ti slijedeći načelnik najvjerovatnije Čelik. Staro Ilidžansko prezime. :D

A ti iščekuj Godoa i misli o svojim sugrađanima kao neukima.
roki

#141 Re: Ilidža

Post by roki »

Preimenujte naslov teme na El-iža
PeraDzetic

#142 Re: Ilidža

Post by PeraDzetic »

Haris.ba wrote:
PeraDzetic wrote:Pravo na putovnicu nikad nisam iskoristio, nisam otisao odavde kad su me cetnici sa brda puskom tjerali pa necu ni zbog Memica.
Nemoj me pogrešno shvatiti. Ali, izvadi malo pašoš. Možeš i putovnicu. Ne boli. Prođi malo svijeta. Uglavnom se vratiš bogatiji sa putovanja.

Elem, SDA se urušava na Ilidži od 1990. Pa nikako da se uruši. Znam sve iz opozicije na Ilidži, i samo mogu kazati - i kad bi kojim čudom došli na vlast, ne bi znali šta bi sa tom vlašću. Pa ne mogu naći kandidate za načelnika koji znaju koliko ima mjesnih zajednica na Ilidži. Nikakvu viziju nemaju. Ne kažem da je vizija SDA dobra. Ali, opozicija nema bukvalno nikavu viziju šta uraditi sa Ilidžom.

To što se svađaju u SDA je samo rezultat toga što se nemaju sa kime drugim svađati. Jer opozicija je nizašta. Pa se zabrinuli sami oko sebe i svojih interesa.

Mema će odraditi do kraja ovaj mandat i onda ide u penziju 99%. I biće ti slijedeći načelnik najvjerovatnije Čelik. Staro Ilidžansko prezime. :D

A ti iščekuj Godoa i misli o svojim sugrađanima kao neukima.
Da ne znam za bolje ne bi ni osudivao ovo stanje na Ilidzi trenunto. Gdje sam bio, radio, zivio ne bi da ulazimo.
Pola gradanstva Ilidze misli da je normalno da kutija kartonska stoji na autobuskom stalaistu mjesto kante, normanlo je da nikne stambena cetvrt ljudima u avliji, pa sto ne bi i ona kabadahija bila nacelnik. Nek ima asfalt ispred kuce i Bog te veselio.
Nek ima Senahid i bratija mu, oni imaju i vizije i talove. Kad je znao Konakovic kosarkas, DIFovac zasto nebi Pindzo iz DF-a ili g. Azra iz NS? Zasto sutra ako se ujedini DF-SDP GS i NS ne bi podrzali kvalitetnog kandidata? Vjerujem u promjene i do promjena ce doci.
DaysleepeR

#143 Re: Ilidža

Post by DaysleepeR »

ja mislim da je jako degutantno neistomišljenicima poručivati da treba da napuste mjesto u kojem žive...

svako ima pravo da se bori da mu okolina izgleda onako kako bi želio...

ne vidim da se tako olako tjera ljude koji žive u Sarajevu da se vrate odakle su došli, čak naprotiv, uglavnom su ti isti na vlasti
So What!

#144 Re: Ilidža

Post by So What! »

Izgradnja saobraćajnice od ulice dr. Mustafe Pintola do mosta Alije Izetbegovića - 12. 07. 2017. @ Namibija (SSC)

Image

Image

Image
So What!

#145 Re: Ilidža

Post by So What! »

A ko glasa za Memića, dabogda mu ova skalamerija u avliji nikla. Mislim da ima nade za Ilidžu jer u vijeću imaju jendog od najmlaših vijećnika u državi Redžo Lemezan (Naša Stranka), bio je visoko na listi, ali je sam uspio skaupiti dovoljno glasova za prag. I poprilično je aktivan, a ako bi se nekada domogao vlasti, trebaće mu dugo vremena da popravi Memićev nered.

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#146 Re: Ilidža

Post by Truba »

a vidio sam dq nekq cesta nice kad sam se vozio bajkom prema hrasnici :skoljka:
JThomas

#147 Re: Ilidža

Post by JThomas »

DaysleepeR wrote:ja mislim da je jako degutantno neistomišljenicima poručivati da treba da napuste mjesto u kojem žive...

ne vidim da se tako olako tjera ljude koji žive u Sarajevu da se vrate odakle su došli, čak naprotiv, uglavnom su ti isti na vlasti
e ako mimo vladajućeg narativa poručuješ to isto, onda si mladić, karadžić i risto đogo...a ovo je u dure, čak štaviše.
Haris.ba

#148 Re: Ilidža

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote:ja mislim da je jako degutantno neistomišljenicima poručivati da treba da napuste mjesto u kojem žive...

Konstruktivna kritika je odlična stvar.

A oni koji vide toliki sveopći kriminal i propast svoga okruženja dobiju pitanje o mazohizmu. Niti tjeram ikoga da ide, samo pitam odakle tolika uživancija. Tebi degutantno - meni nije. Meni je više degutantan taj mazohizam života u tolikoj patnji, i fetišizam vidjeti samo ružno.

Konkretno za ovu zgradu, bio sam ubjeđen da se radi o nekoj vrsti rekonstrukcije (objekat preko puta "starog" bazena na Ilidži).
I mislim da ondje nije trebalo dopustiti uopće građenje - nadao sam se da će ono biti vodozaštitna zona. Pa sam onda nadao se da je neka rekonstrukcija. Džaba nadanje. :D

Ja kad sam pisao da Memić gura (i ne samo on), i donekle mislim da je uspio (nedavna promjena prostornog plana mislim da je dio toga - ali valja čitati stotine stranica), da smanji vodozaštitnu zonu - bilo je bitno je li bio na hadždžu, i je li prodao Vrelo Bosne.

Ne znam je li izbačeno famozno pravo na korekciju plana od strane načelnika iz novodonešenog Zakona o prostornom uređenju. Kako god - ovo je ništa šta je namijenjeno vodozaštitnoj zoni. Nagledaćemo se mi još ovoga.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#149 Re: Ilidža

Post by sabina1 »

So What! wrote:...Mislim da ima nade za Ilidžu jer u vijeću imaju jendog od najmlaših vijećnika u državi Redžo Lemezan (Naša Stranka), bio je visoko na listi, ali je sam uspio skaupiti dovoljno glasova za prag. I poprilično je aktivan, a ako bi se nekada domogao vlasti, trebaće mu dugo vremena da popravi Memićev nered.....
Koliko vidim pomenuti je 1/3 vijecnika Nase stranke u OV Ilidza , dakle "prag" su presli svo troje , ne vidim kako ce on pocistiti "nered" , ako taj klub osvoji vecinu u OV onda mi je jasno ali on bio opet bio samo - dio kluba ili tvrdite da ce 2020 biti kandidat za nacelnika i pobijediti Memica ???

Unaprijed hvala na odgovoru i pozdrav.
Haris.ba wrote: Ne znam je li izbačeno famozno pravo na korekciju plana od strane načelnika iz novodonešenog Zakona o prostornom uređenju. Kako god - ovo je ništa šta je namijenjeno vodozaštitnoj zoni. Nagledaćemo se mi još ovoga.
Izbaceno je to famozno pravo ali posto nisam pravnica nisam sigurna da govorimo o istoj stvari.
U Sarajevu je dosada plan mogao korigovati lokalni nacelnik uz saglasnost - gradonacelnika , posto Ilidza nije dio grada Sarajeva , ne znam kako se ovo rjesavalo na Ilidzi (samo nacelnik kako sam shvatila ? ) a u Sarajevu je ovo pravo izbaceno i uz veliku borbu i zalaganje izmedju ostalih i gore pomenute Nase stranke , kako Zakon danas definise Ilidzu nakon promjena u Sarajevu - ne znam.
Pozdrav.
So What!

#150 Re: Ilidža

Post by So What! »

sabina1 wrote:
Koliko vidim pomenuti je 1/3 vijecnika Nase stranke u OV Ilidza , dakle "prag" su presli svo troje , ne vidim kako ce on pocistiti "nered" , ako taj klub osvoji vecinu u OV onda mi je jasno ali on bio opet bio samo - dio kluba ili tvrdite da ce 2020 biti kandidat za nacelnika i pobijediti Memica ???

Unaprijed hvala na odgovoru i pozdrav.
Ma ako bi se ozbiljnije aktivirao kasnije u polju politike, možda čak i kao kandidat za načelnika, zašto ne. On je samo jedan lijep primjer, nekog konkretnijeg otpora ludilo kojem vlada na Ilidži.
Post Reply