Te 3 hiljade razlike dodje 50 eura veca rata na 5 godina, to je nista, a koliko god da je los na cesti losiji od Tourana ne moze biti. Pa komplet brend Audi je izgradjen na tim osnovama - dodjite po VW a odvezite Audi za 50-60 eura mjesecno vise i to fakat pali.
Sad svidjala se ta auta BMW zaljubljenicima ili ne, ako nista dobra su za finansiranje vecih modela. Mercedes to radi godinama, prvo sa onom smijesnom A klasom, sad ima i B klasa. Sta tek reci za Audi.
Sto se tice X1, jbg, i on ce sigurno naci kupce medju onima koji nece karavan a trica limuzina im je neprakticna. Vec je prvi po prodaji u premium midsized SUV segmentu u EU. Prethodnik koji je bio pravi BMW se prodavao 40% losije u prosjeku.
Mislim ne bih da budem pogresno shvacen, meni je to s prednjim pognom bezveze, zao mi je sto sljedeca jedinica ide na prednji pogon, ali jbg kako je tako je. Sjedio sam u X1 i vec mi ne izgleda OK, ta promjena konfiguracije izgleda je sjebala ergonomiju, nisam vozio, ali glavu bih dao da 90% ljudi nece osjetiti nikakvu razliku u odnosu na prethodni model, osim naravno nema one senzacije kad te zadnji pogon gura naprijed.
Na kraju, sta je to pravi BMW? Meni iskreno ni jedan X model nije legao kao BMW. Samo sjedenje nije to to. Pa preteski. Evo sad mahom prelaze na 4-cilindicne motore, neki i na 3-cilindricne. Trica je dostigla vec 1700 kg. Mislim vrijeme ide i sve te tradicionalne vrijednosti se polako stavljaju ustranu. Mozda jedini model koji je zadrzao ono staro od BMWa je serija 2. A i ona isto, moras ici na M235i da bi bio sestak. Do 250 konja sve 4 cilindra. I kome jos normalnom treba preko 250 konja u takvom autu.