prošnjaci me iznerviraliKolinda wrote:Neko ljutio aaa.....JoseMujica wrote:ako već spominjete ekonomske probleme tih Krvata...treći entitet ih sigurno neče riješiti več samo produbiti.
uzmite za primjer Šumsku, koja je ideal svakog fašiste, potpuno oćiščena od manjina, i ogranićena u tor dže Svrbi apsolutno dominiraju i imate situvaciju da je to najsiromašniji i najdepresivniji dio Bosne
Treći entitet?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#126 Re: Treći entitet?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#127 Re: Treći entitet?
a ne računaš hrvate koji su dolazili iz njemačke, austrije, francuske i hrvatske da se popišu?Ripicipi wrote:A ne racunas Bosnjake koji su dolazili cak iz daleke Kanade da se popisuprog321 wrote:Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
Niti 3.6 % ostalih kojima nije cilj treci blentitet.
svi zajedno oko 85% u Federaciji ako uzmemo da je Hrvata oko 15%
-
Ripicipi
#128 Re: Treći entitet?
Naravno, treba ih sve (ne)racunati, samo govorim da su svi podaci frizirani, a ne samo Hrvata.malakh wrote:a ne računaš hrvate koji su dolazili iz njemačke, austrije, francuske i hrvatske da se popišu?Ripicipi wrote:A ne racunas Bosnjake koji su dolazili cak iz daleke Kanade da se popisuprog321 wrote:Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
- JoseMujica
#129 Re: Treći entitet?
i srbe iz srbije...autobusima ih dovozili
- zg1911
#130 Re: Treći entitet?
Pa prog ih računa. Vidiš da je došao do omjera kojem teži svaki pošteni bošnjački nacionalist - 7 bošnjaka na 1 hrvata. Kemija on svašta. Preoblikuje ostale u bošnjake, zbraja, oduzima, seli iz rs u fbih, seli u rh, kanadu, australiju, genetski inženjering na najjače... Sve je lakše no priznat da lupeta u brojkama.malakh wrote:a ne računaš hrvate koji su dolazili iz njemačke, austrije, francuske i hrvatske da se popišu?Ripicipi wrote:A ne racunas Bosnjake koji su dolazili cak iz daleke Kanade da se popisuprog321 wrote:Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
-
prog321
#131 Re: Treći entitet?
Nije nikakvo lupetanje u pitanju.
Hrvata na nivou BiH koji pricaju hrvatski jezik je 14.6%, Oduzmimo ove letece iz Zagreba i Gelsenkirchena,broj je realan oko 10 - 11%.
U Federaciji ne prelaze 15% sa svim i svacim .
Bosnjake sam vec objasnio kako je racunato. 80 do 83% je solidna brojka antitreceg bloka.
Eto neka sam pogresio za 3%.
To nije razlog da sve nazoves lupetanje.
Hrvata na nivou BiH koji pricaju hrvatski jezik je 14.6%, Oduzmimo ove letece iz Zagreba i Gelsenkirchena,broj je realan oko 10 - 11%.
U Federaciji ne prelaze 15% sa svim i svacim .
Bosnjake sam vec objasnio kako je racunato. 80 do 83% je solidna brojka antitreceg bloka.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#132 Re: Treći entitet?
moram se složiti sa tobom, jer i ja mislim da se malo napuhao broj hrvata u bih. po popisu njih ima oko 540 hiljada, a ja mislim da ih ima oko 300 - 350 hiljada.prog321 wrote:Nije nikakvo lupetanje u pitanju.
hrvati najviše odlaze iz bosne i hercegovine i taj kontinuitet se i nastavlja.
iskreno žao mi je što je tako...
i da, pozorno pratim brisanje mrtvih sa biračkih spiskova u stocu...
-
prog321
#133 Re: Treći entitet?
Svi mi odlazimo, ali Hrvatima je najlakse zbog pasosa.
Antitreci blok je sigurno preko 80% Federacije. I zamisli imas 15% koji dijele sve ovlasti sa onima od preko 80%,, i opet kukaju da su neravnopravni !@? wtf././
Antitreci blok je sigurno preko 80% Federacije. I zamisli imas 15% koji dijele sve ovlasti sa onima od preko 80%,, i opet kukaju da su neravnopravni !@? wtf././
-
Ripicipi
#134 Re: Treći entitet?
A sto ne bi bio mudar i izbio im i zadnji realan razlog bunjenja o neravnopravnosti?prog321 wrote:Svi mi odlazimo, ali Hrvatima je najlakse zbog pasosa.
- malakh
#135 Re: Treći entitet?
neravnopravnost u čemu?Ripicipi wrote: A sto ne bi bio mudar i izbio im i zadnji realan razlog bunjenja o neravnopravnosti?
-
prog321
#136 Re: Treći entitet?
Ne mozes im taj razlog izbiti, jer bi to znacilo krah svega. Obiljezavati ljude i dijeliti na SR, BOS,HR kod izbora se protivi osnovnim ljudskim pravima.
Sa ovim prelaze crtu, i onda neka budu spremni.
Jer kad pocnu blokirati izbore , prvi ce se SDP traziti reviziju nekih prava, kao sto je konstutivnost.
SDA je svejedno. Oni ce nastaviti biti u vlasti.
Sa ovim prelaze crtu, i onda neka budu spremni.
Jer kad pocnu blokirati izbore , prvi ce se SDP traziti reviziju nekih prava, kao sto je konstutivnost.
SDA je svejedno. Oni ce nastaviti biti u vlasti.
- Lincoln-Burrows
#137 Re: Treći entitet?
Ma bolje Hrvatima izbiti zube iz glave nego
izbiti argumente iz ruku.
- Point.
#138 Re: Treći entitet?
Prolistaj malo teme o trecem....onaj ih zali, kao sta fali dati im entitet dosta ih Bosnjaci majoriziraju. Ma jel?General War wrote:KOji bosanci ne osudjuju treci entitet ili entitete u cjelini? Mudo marjanovo i tebi, odkako nas bosnjaci politicki brane ovako nam je...sace 63%Point. wrote:I "Bosanci" vazda neke primjedbe na racun Bosnjaka. Jos nisam vidio da osudjuju bolesne ideje o trecem, nego kao mi moramo popustiti. E, evo i vama jedno mudo marjanovo sto cete taj film gledati.
Sad cete i vi 0.5% aBd.
- General War
#139 Re: Treći entitet?
Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.Point. wrote:Prolistaj malo teme o trecem....onaj ih zali, kao sta fali dati im entitet dosta ih Bosnjaci majoriziraju. Ma jel?General War wrote:KOji bosanci ne osudjuju treci entitet ili entitete u cjelini? Mudo marjanovo i tebi, odkako nas bosnjaci politicki brane ovako nam je...sace 63%Point. wrote:I "Bosanci" vazda neke primjedbe na racun Bosnjaka. Jos nisam vidio da osudjuju bolesne ideje o trecem, nego kao mi moramo popustiti. E, evo i vama jedno mudo marjanovo sto cete taj film gledati.
Sad cete i vi 0.5% aBd.
- Point.
#140 Re: Treći entitet?
Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#141 Re: Treći entitet?
na ranu vas privit...
ošte treČi a molite boga Allaha da ga ne dobije te
Usvojen novi zakon: HDZ-u BiH otvorena mogućnost da kontroliše kompletno tržište osiguranja u FBiH
Zakon o osiguranju predstavila je ministrica finansija Jelka Milićević (HDZBiH). Ona je pojasnila da se ovim zakonom uređuje osnivanje, poslovanje, nadzor i prestanak društava za osiguranje i reosiguranje osnovanih u FBiH, kao i podružnica koje nemaju sjedište u FBiH.
Prema novom Zakonu o osiguranjima FBiH, neće biti dozvoljena žalba na rješenja Agencije za osiguranje, koja je supervizor u sektoru osiguranja na tržištu Federacije BiH. Rješenja ove Agencije bit će konačna, a strane koje budu nezadovoljne rješenjima Agencije nakon ovog zakona pravdu će moći tražiti jedino pred sudovima u FBiH.
Procesi pred sudovima u BiH traju predugo, a to će za eventualne podnosioce žalbe na odluke Agencije, osiguravajuća i reosiguravajuća društva, značiti višegodišnje čekanje i gubitke miliona KM.
Na čelu Federalne agencije za nadzor osiguranja nalazi se Dinko Musulin, kojeg je na ovu poziciju predložio HDZ BiH. Saglasnost su dobili uz pomoć SDA. Novim Zakonom o osiguranjima u FBiH HDZ-u BiH je omogućeno da uz pomoć Agencije za nadzor osiguranja kontroliše kompletno tržište osiguranja u Federaciji.
(Patria)
ošte treČi a molite boga Allaha da ga ne dobije te
-
prog321
#142 Re: Treći entitet?
Navedi jedan taj argument da se ne moze pobiti ?Lincoln-Burrows wrote:Ma bolje Hrvatima izbiti zube iz glave nego
- Kolinda
#143 Re: Treći entitet?
Meni samo nije jasno od kud uopće Hrvata pa zar to nisu bosanski katolici ili Bošnjaci katolici ... 
-
aratet
#144 Re: Treći entitet?
Nema komentara na ovo?aratet wrote:Rukometni savez Herceg Bosne postaje ravnopravan clan u rukumoetnom savezu federacije, dobar napredak, ko smije na BiH dok je SDA brani?
Vec odavno je legaliziran kosarkaski savez, sad i rukometni, radi se na entitetu.
-
Ripicipi
#145 Re: Treći entitet?
Vidis koliko ne kontas!?Point. wrote:Prolistaj malo teme o trecem....onaj ih zali, kao sta fali dati im entitet dosta ih Bosnjaci majoriziraju. Ma jel?General War wrote:KOji bosanci ne osudjuju treci entitet ili entitete u cjelini? Mudo marjanovo i tebi, odkako nas bosnjaci politicki brane ovako nam je...sace 63%Point. wrote:I "Bosanci" vazda neke primjedbe na racun Bosnjaka. Jos nisam vidio da osudjuju bolesne ideje o trecem, nego kao mi moramo popustiti. E, evo i vama jedno mudo marjanovo sto cete taj film gledati.
Sad cete i vi 0.5% aBd.
Hajd me citiraj o "trecem"?? Hajde ziv bio, jedva cekam da vidim.
A to su kao neke prijetnje o 0.5%???
- Point.
#146 Re: Treći entitet?
Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?
- General War
#147 Re: Treći entitet?
To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.Point. wrote:Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
-
aratet
#148 Re: Treći entitet?
I mi vas zalimo jer ste nasjeli na taj turcizam pa se izjasnjavate tako.Point. wrote:Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?
-
Ripicipi
#149 Re: Treći entitet?
Mozes kopati i rukama i nogama, ali to nigdje neces naci.Point. wrote:Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?
A to da Bosnjaci ne bi trebali birati drugima predstavnike nema nikakve veze sa "trecim", niti je "treci" jedini lijek za to.
Cuj nasjeli na tu pricu
Zamisli, ima ljudi koji se jednostavno tako osjecaju, a ne jer su "nasjeli"
Cuj "nekakvim" Bosancima, tuzno...
Last edited by Ripicipi on 09/02/2017 18:27, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#150 Re: Treći entitet?
nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju