Treći entitet?

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#126 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

Kolinda wrote:
JoseMujica wrote:ako već spominjete ekonomske probleme tih Krvata...treći entitet ih sigurno neče riješiti več samo produbiti.

uzmite za primjer Šumsku, koja je ideal svakog fašiste, potpuno oćiščena od manjina, i ogranićena u tor dže Svrbi apsolutno dominiraju i imate situvaciju da je to najsiromašniji i najdepresivniji dio Bosne
Neko ljutio aaa.....
prošnjaci me iznervirali
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#127 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

Ripicipi wrote:
prog321 wrote:Nisi racunao ove Bosnjake sa adresom u rs a zive u federaciji.
Niti 3.6 % ostalih kojima nije cilj treci blentitet.
svi zajedno oko 85% u Federaciji ako uzmemo da je Hrvata oko 15%
A ne racunas Bosnjake koji su dolazili cak iz daleke Kanade da se popisu :-)
a ne računaš hrvate koji su dolazili iz njemačke, austrije, francuske i hrvatske da se popišu?
Ripicipi

#128 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

malakh wrote:
Ripicipi wrote:
a ne računaš hrvate koji su dolazili iz njemačke, austrije, francuske i hrvatske da se popišu?
Naravno, treba ih sve (ne)racunati, samo govorim da su svi podaci frizirani, a ne samo Hrvata.
JoseMujica

#129 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

i srbe iz srbije...autobusima ih dovozili
zg1911

#130 Re: Treći entitet?

Post by zg1911 »

malakh wrote:
Ripicipi wrote:
Pa prog ih računa. Vidiš da je došao do omjera kojem teži svaki pošteni bošnjački nacionalist - 7 bošnjaka na 1 hrvata. Kemija on svašta. Preoblikuje ostale u bošnjake, zbraja, oduzima, seli iz rs u fbih, seli u rh, kanadu, australiju, genetski inženjering na najjače... Sve je lakše no priznat da lupeta u brojkama.
prog321

#131 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Nije nikakvo lupetanje u pitanju.
Hrvata na nivou BiH koji pricaju hrvatski jezik je 14.6%, Oduzmimo ove letece iz Zagreba i Gelsenkirchena,broj je realan oko 10 - 11%.
U Federaciji ne prelaze 15% sa svim i svacim .
Bosnjake sam vec objasnio kako je racunato. 80 do 83% je solidna brojka antitreceg bloka.
Eto neka sam pogresio za 3%.
To nije razlog da sve nazoves lupetanje. :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#132 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

prog321 wrote:Nije nikakvo lupetanje u pitanju.
Hrvata na nivou BiH koji pricaju hrvatski jezik je 14.6%, Oduzmimo ove letece iz Zagreba i Gelsenkirchena,broj je realan oko 10 - 11%.
Bosnjake sam vec objasnio kako je racunato. 80 do 83% je solidna brojka antitreceg bloka.
Eto neka sam pogresio za 3%.
To nije razlog da sve nazoves lupetanje. :-)
moram se složiti sa tobom, jer i ja mislim da se malo napuhao broj hrvata u bih. po popisu njih ima oko 540 hiljada, a ja mislim da ih ima oko 300 - 350 hiljada.

hrvati najviše odlaze iz bosne i hercegovine i taj kontinuitet se i nastavlja.

iskreno žao mi je što je tako...

i da, pozorno pratim brisanje mrtvih sa biračkih spiskova u stocu...
prog321

#133 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Svi mi odlazimo, ali Hrvatima je najlakse zbog pasosa.
Antitreci blok je sigurno preko 80% Federacije. I zamisli imas 15% koji dijele sve ovlasti sa onima od preko 80%,, i opet kukaju da su neravnopravni !@? wtf././ :-)
Ripicipi

#134 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

prog321 wrote:Svi mi odlazimo, ali Hrvatima je najlakse zbog pasosa.
Antitreci blok je sigurno preko 80% Federacije. I zamisli imas 15% koji dijele sve ovlasti sa onima od preko 80%,, i opet kukaju da su neravnopravni !@? wtf././ :-)
A sto ne bi bio mudar i izbio im i zadnji realan razlog bunjenja o neravnopravnosti?
malakh

#135 Re: Treći entitet?

Post by malakh »

Ripicipi wrote: A sto ne bi bio mudar i izbio im i zadnji realan razlog bunjenja o neravnopravnosti?
neravnopravnost u čemu?
prog321

#136 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Ne mozes im taj razlog izbiti, jer bi to znacilo krah svega. Obiljezavati ljude i dijeliti na SR, BOS,HR kod izbora se protivi osnovnim ljudskim pravima.
Sa ovim prelaze crtu, i onda neka budu spremni.
Jer kad pocnu blokirati izbore , prvi ce se SDP traziti reviziju nekih prava, kao sto je konstutivnost.
SDA je svejedno. Oni ce nastaviti biti u vlasti.
Lincoln-Burrows

#137 Re: Treći entitet?

Post by Lincoln-Burrows »

Ma bolje Hrvatima izbiti zube iz glave nego
izbiti argumente iz ruku.
Point.

#138 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

General War wrote:
Point. wrote:I "Bosanci" vazda neke primjedbe na racun Bosnjaka. Jos nisam vidio da osudjuju bolesne ideje o trecem, nego kao mi moramo popustiti. E, evo i vama jedno mudo marjanovo sto cete taj film gledati.
KOji bosanci ne osudjuju treci entitet ili entitete u cjelini? Mudo marjanovo i tebi, odkako nas bosnjaci politicki brane ovako nam je...sace 63%
Prolistaj malo teme o trecem....onaj ih zali, kao sta fali dati im entitet dosta ih Bosnjaci majoriziraju. Ma jel?
Sad cete i vi 0.5% aBd.
General War

#139 Re: Treći entitet?

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:
Point. wrote:I "Bosanci" vazda neke primjedbe na racun Bosnjaka. Jos nisam vidio da osudjuju bolesne ideje o trecem, nego kao mi moramo popustiti. E, evo i vama jedno mudo marjanovo sto cete taj film gledati.
KOji bosanci ne osudjuju treci entitet ili entitete u cjelini? Mudo marjanovo i tebi, odkako nas bosnjaci politicki brane ovako nam je...sace 63%
Prolistaj malo teme o trecem....onaj ih zali, kao sta fali dati im entitet dosta ih Bosnjaci majoriziraju. Ma jel?
Sad cete i vi 0.5% aBd.
Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
Point.

#140 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#141 Re: Treći entitet?

Post by pici »

na ranu vas privit...

Usvojen novi zakon: HDZ-u BiH otvorena mogućnost da kontroliše kompletno tržište osiguranja u FBiH

Zakon o osiguranju predstavila je ministrica finansija Jelka Milićević (HDZBiH). Ona je pojasnila da se ovim zakonom uređuje osnivanje, poslovanje, nadzor i prestanak društava za osiguranje i reosiguranje osnovanih u FBiH, kao i podružnica koje nemaju sjedište u FBiH.

Prema novom Zakonu o osiguranjima FBiH, neće biti dozvoljena žalba na rješenja Agencije za osiguranje, koja je supervizor u sektoru osiguranja na tržištu Federacije BiH. Rješenja ove Agencije bit će konačna, a strane koje budu nezadovoljne rješenjima Agencije nakon ovog zakona pravdu će moći tražiti jedino pred sudovima u FBiH.

Procesi pred sudovima u BiH traju predugo, a to će za eventualne podnosioce žalbe na odluke Agencije, osiguravajuća i reosiguravajuća društva, značiti višegodišnje čekanje i gubitke miliona KM.

Na čelu Federalne agencije za nadzor osiguranja nalazi se Dinko Musulin, kojeg je na ovu poziciju predložio HDZ BiH. Saglasnost su dobili uz pomoć SDA. Novim Zakonom o osiguranjima u FBiH HDZ-u BiH je omogućeno da uz pomoć Agencije za nadzor osiguranja kontroliše kompletno tržište osiguranja u Federaciji.

(Patria)

ošte treČi a molite boga Allaha da ga ne dobije te :mrgreen:
prog321

#142 Re: Treći entitet?

Post by prog321 »

Lincoln-Burrows wrote:Ma bolje Hrvatima izbiti zube iz glave nego
izbiti argumente iz ruku.
Navedi jedan taj argument da se ne moze pobiti ?
Kolinda

#143 Re: Treći entitet?

Post by Kolinda »

Meni samo nije jasno od kud uopće Hrvata pa zar to nisu bosanski katolici ili Bošnjaci katolici ... :?
aratet

#144 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

aratet wrote:Rukometni savez Herceg Bosne postaje ravnopravan clan u rukumoetnom savezu federacije, dobar napredak, ko smije na BiH dok je SDA brani?
Nema komentara na ovo?
Vec odavno je legaliziran kosarkaski savez, sad i rukometni, radi se na entitetu.
Ripicipi

#145 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

Point. wrote:
General War wrote:
Sad cete i vi 0.5% aBd.
Vidis koliko ne kontas!?

Hajd me citiraj o "trecem"?? Hajde ziv bio, jedva cekam da vidim.
A to su kao neke prijetnje o 0.5%???
Point.

#146 Re: Treći entitet?

Post by Point. »

Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?

Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.
General War

#147 Re: Treći entitet?

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote: Mi smo polozili oruzje, na vama je da se koprcate sa rahat patnjom kao glavnom strategijom.
Jos samo da javno priznate po cijem nalogu furate tu pricu o Bosancima jedino Bosnjacima.
To je tvoja opservacija, koja je upravo suprotna ako cemo posteno...bosnjaci imaju tu mantru da po nalogu se izjasnjavaju sad jedno sutra drugo.
aratet

#148 Re: Treći entitet?

Post by aratet »

Point. wrote:
Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?

Nemam sad vremena da ti kopam post kako nije fer sto Bosnjaci majoriziraju jadne Hrvate ali si u tom smislu pisao. Sto se tice 0.5%, nisu prijetnje, ja vas u principu zalim jer ste nasjeli ko koze na tu pricu o Bosancima, nego ubjedjenje da vas, sto se gadite na rijec Bosnjak a furate pricu o nekakvim Bosancima, moze biti max taj procenat i nikako vise.
I mi vas zalimo jer ste nasjeli na taj turcizam pa se izjasnjavate tako.
Ripicipi

#149 Re: Treći entitet?

Post by Ripicipi »

Point. wrote:
Ripicipi wrote:
Vidis koliko ne kontas!?

Mozes kopati i rukama i nogama, ali to nigdje neces naci.
A to da Bosnjaci ne bi trebali birati drugima predstavnike nema nikakve veze sa "trecim", niti je "treci" jedini lijek za to.
Cuj nasjeli na tu pricu :-)
Zamisli, ima ljudi koji se jednostavno tako osjecaju, a ne jer su "nasjeli" :roll:
Cuj "nekakvim" Bosancima, tuzno...
Last edited by Ripicipi on 09/02/2017 18:27, edited 1 time in total.
JoseMujica

#150 Re: Treći entitet?

Post by JoseMujica »

nisu KRADEZEovci glupi...vazda kad im nešto treba napuckaju Lasičeve škriparske štence da seru o pederalizaciji, majorizaciji, konsocijaciji itd. i onda u pozadini odrade par finih finansijskih aranžmana, ala kao ovaj zakon o osiguranjima, povlačenju zakona o kladionicama, koji im #akobogda Prošnjaci vrlo rado izglasaju samo da ih ušutkaju...i tako več decenijama u krug ih žedne preko vode vodaju
Post Reply