Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post Reply
SaraFina

#126 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Crash Bandicoot wrote:
SaraFina wrote: Neovisno ko je Zijo, ovo što tvrdi za Statut i općenito za pravilo " jedan čovjek, jedan glas "bez sumnje je istina.
HDZ bi imao sa famoznih 19 u odnosu na 35 ukupan broj većinu.
Ma hajde molim te čuj neovisno ko je zijo :lol: više je zla nanio građanima Mostara nego bilo koji dušman u zadnjih 25 godina, pamte raja sve!
Pa dobro eto... pojasni mi ti onako laičkim jezikom ako ovo izvadjeno iz konteksta u vezi brojki i statuta nije tačno. .. Zašto HDZ to pravilo " jedan čovjek, jedan glas " želi i insistira primjenjivati isključivo na slučaju Mostara... a bježi od toga kao od kuge kad je FBIH u pitanju?
Nemoj mi tih nebuloza " vaki, naki " zna raja i sl. .
Majstori ubleharenja su Sarajlije.
Dakle kratko i jasno pobij tvrdnju koju sam iznijela kroz citat.
dogtag

#127 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by dogtag »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote: Neovisno ko je Zijo, ovo što tvrdi za Statut i općenito za pravilo " jedan čovjek, jedan glas "bez sumnje je istina.
Zar je problem ako HDZ ima većinu?
Imamo i Travnik, Uskoplje, Jajce i još neka mjesta gdje je obrnuta situacija
pa se nema pritužbi. Očito se brane neke privilegije.

Ja sam osobno da recimo Travnik i Mostar imaju isti statut
ma kakav on bio samo da je isti.
Naravno kao i Stolac, Čapljina, Žepče...
SaraFina

#128 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:

Problem je. I ti naravno znaš zbog čega. Jasno ti je. Kad Hrvati u BiH budu imali neku dostojnu i kvalitetnu oporbu separatistički nastrojenom HDZ-u, ta kvaka i neustavni statut možda budu manji problem. No trenutno su nepremostiv.
Ne razumijem ti drugi dio posta. .. zašto bi Bošnjaci pristali da Travnik bude slučaj identičan Mostaru?
Last edited by SaraFina on 07/02/2017 17:17, edited 1 time in total.
dogtag

#129 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by dogtag »

dogtag wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Naravno kao i Stolac, Čapljina, Žepče...
ah da i Kiseljak, Prozor itd
basicm

#130 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by basicm »

Svugdje treba da pobijedi vecina, sta je problem? Srebrenica, Stolac, sve na silu islo, dosao kraj.

Sent from my iPhone using Tapatalk
SaraFina

#131 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Božo Petrov se sastao sa Zvizdićem :bih:
HR ne podržava stvaranje dodatnog entiteta u Bis
...da Hrvatska poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH, jednakopravnost tri konstitutivna naroda, ali i da ne podržava stvaranje dodatnog entiteta u BiH, prenosi Fena.

Foto: Amer KAJMOVIĆ

Podvukao je i da Hrvatska pruža punu podršku BiH na putu ka evropskim i euroatlantskim integracijama izražavajući nadu da će se vrlo brzo pridružiti evropskoj porodici te je pohvalio i ekonomski napredak BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić kazao je da evropska i euroatlantska agenda BiH predstavlja važnu sponu u bilateralnim odnosima s Hrvatskom kao članicom Evropske unije i NATO-a, naglasivši da te činjenice upućuju na još sadržajniju i intenzivniju saradnju, ne samo na bilateralnom, nego i na regionalnom i širem globalnom planu.

Sagovornici su se saglasili da je BiH ključ stabilnosti jugoistočne Evrope, saopćeno je danas iz Ureda za informiranje Vijeća ministara BiH.

Foto: Amer KAJMOVIĆ

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju saradnje na infrastrukturnim i energetskim projektima, na daljem jačanju ekonomske, trgovinske, naučne i kulturne saradnje, kao i o zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

Petrov se danas sastao i sa članovima kolegija Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Hrvatskog sabora boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti BiH.

Lincoln-Burrows

#132 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Lincoln-Burrows »

SaraFina wrote: Ne razumijem ti drugi dio posta. .. zašto bi Bošnjaci pristali da Travnik bude slučaj identičan Mostaru?
Pa prije rata je tamo bilo popisano sličan omjer Hrvata i Bošnjaka kao i u Mostaru,
a evo vidim neki traže isto i za Prozor i Stolac i Vareš i.t.d. mislim da bi to bila lakrdija,
a opet ako se tako želi ja nisam protiv.

Sama zaključi što je po Ustavu normalno.
SaraFina

#133 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Lincoln-Burrows wrote:
SaraFina wrote: Ne razumijem ti drugi dio posta. .. zašto bi Bošnjaci pristali da Travnik bude slučaj identičan Mostaru?
Pa prije rata je tamo bilo popisano sličan omjer Hrvata i Bošnjaka kao i u Mostaru,
a evo vidim neki traže isto i za Prozor i Stolac i Vareš i.t.d. mislim da bi to bila lakrdija,
a opet ako se tako želi ja nisam protiv.

Sama zaključi što je po Ustavu normalno.
Pa da je " normalno " valjda bi takvo što bilo i regulirano ustavom.
Statut je takodjer " neustavavan "
I Petrov evo danas prilikom posjete, pokušava "NE ustavno - protivne čežnje HDZ -a" minimalizirati.
Last edited by SaraFina on 07/02/2017 17:27, edited 1 time in total.
dogtag

#134 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by dogtag »

Prošla su ta vremena kad se moglo suvereno vladati teritorijama koje su etnički očišćene u ratu u " Udruženom zločinačkom poduhvatu" i to ljubomorno čuvati kao ratni pljen, pogotovo mjesta u kojama su bošnjaci bili većina ili skoro jednaki broj sa hrvatima, a tražiti ravnopravnost negdje drugo gdje nisu ušli čizmom!!! Malo licemjerno, zar ne??? Treba biti budala pa dopustiti da se neko iživljava po bošnjacima i još kmeči da je on ugrožen!!! Bezobrazluk level 100!!!
Hafis

#135 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Tako je. Zato i jest naziv teme ovakav.
SaraFina

#136 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Tako je. Zato i jest naziv teme ovakav.
Srbi očistili Srebrenicu etnički misliš, a Hrvati Stolac? Mislim da ipak pretjeruješ u poredjenju. Stolački Bošnjaci nisu stradali od Hrvata u tom omjeru kao što su srebrenički Bošnjaci od Srba.
Kako god podržavam tvoju katarzu. :bih:

Vilijem Brantović iz Mostara!!!
Hafis

#137 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Objektivno nema smisla boriti se. Što god se i ostvar SDA će to prodati. Džaba se truditi. Jebat ga, takav grah upao.
dogtag

#138 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by dogtag »

Može se razgovarati samo na ovom nivou a ne na etnički očišćenim teritorijama u nekom UŽP-u! Ovo sadašnje stanje nikad nećemo priznati nikome pa ni takozvanim "majoriziranim"!

Izvolite šta se trebali???
Ravnopravnost???
Nema problema, bujrum!!!

https://bosnjaci.files.wordpress.com/20 ... 5005d1.gif
Hafis

#139 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

Jedino svježa krv iz dijaspore, to je spas, i probosanski dašak nade učmaloj i uspavanoj Hercegiovini.
SaraFina

#140 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Objektivno nema smisla boriti se. Što god se i ostvar SDA će to prodati. Džaba se truditi. Jebat ga, takav grah upao.
Bošnjaci za razliku od druga dva naroda u BiH ( a posebice Hrvata ) biraju na demokratski način svoje prestavnike. Pa ako SDA zakaže, a jeste tu je alternativa. Luksuz moj paša :D hercegovački.
SaraFina

#141 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:Je
Jedino svježa krv iz dijaspore, to je spas, i probosanski dašak nade učmaloj i uspavanoj Hercegiovini.
U maju raspiši ženidbeni oglas za juli i avgust. Možda se kakva neupućena dijasporka polakomi, da bude doturova mlada :D
Hafis

#142 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:Objektivno nema smisla boriti se. Što god se i ostvar SDA će to prodati. Džaba se truditi. Jebat ga, takav grah upao.
Bošnjaci za razliku od druga dva naroda u BiH ( a posebice Hrvata ) biraju na demokratski način svoje prestavnike. Pa ako SDA zakaže, a jeste tu je alternativa. Luksuz moj paša :D hercegovački.
Onda je problem rješen. Imate i alternativno rješenje. Čemu tema?
Da je mi onda preimenujemo: Uspjeh politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na redu?
SaraFina

#143 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Crash Bandicoot wrote:
SaraFina wrote: Stolački Bošnjaci nisu stradali od Hrvata

Vilijem Brantović iz Mostara!!!
stolački bošnjaci su bili u HVO_u mjesecima nakon izbijanja sukoba, sjećam se i Aide i kad ona našica kako su gađali položaje ARBiH, kad su prodali paprike i ostalo povrće HVO im uzeo sve pare i protjero, isto kao i podvelešci dok nisu ubili onog pušaru okrećali su janjce sa četnicima dok se raja mavrila po Mostaru sa rezervistima i ostalim govnima.
Lojalni HB? Ili?
Što ih onda ne poslaše u Makarsku, nego u Dretelj i Heliodrom?
SaraFina

#144 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Da je mi onda preimenujemo: Uspjeh politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na redu?
Nije problem riješen. Nažalost, čini mi se da je jedino platforma u skorijoj budućnosti rješenje za Stolac i Mostar. Kad već običan hrvatski puk ne prepoznaje politički pravac kojim HDZ ide i njegovu štetnost.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#145 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by malakh »

stolac nije propast politike sda, već svih probosanskih snaga proizašao kroz status majoriziranih bošnjačkih članova cika. sh koalicija u centralnoj izbornoj komisiji je i dovela do situacije da bošnjaci, sa pravom, bojkotiraju izbore u stocu. a ti isti bošnjaci koji žive u stocu ne glasaju samo za sda, već i za sdp i ostale probosanske stranke.

što se mostara tiče, tu veliki problem pravi hdz, odnosno njihova politika "jednakih glasova", dok u srednjoj bosni važi drugačije pravilo....
KIseljak12

#146 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by KIseljak12 »

SaraFina wrote:
Crash Bandicoot wrote:
Ma hajde molim te čuj neovisno ko je zijo :lol: više je zla nanio građanima Mostara nego bilo koji dušman u zadnjih 25 godina, pamte raja sve!
Pa dobro eto... pojasni mi ti onako laičkim jezikom ako ovo izvadjeno iz konteksta u vezi brojki i statuta nije tačno. .. Zašto HDZ to pravilo " jedan čovjek, jedan glas " želi i insistira primjenjivati isključivo na slučaju Mostara... a bježi od toga kao od kuge kad je FBIH u pitanju?
Ta tvrdnja se ne moze pobiti. Da, HDZ bi imao 19 (ili bilo koji drugi broj) od 35, imali bi vecinu. I sta onda? Nesto ce gore da bude nego sad kad imaju pola vjecnika?

Hoce li mi neko objasniti sta ce se tacno pogorsati KAD (ne AKO) HDZ dobije vecinu u GV?
KIseljak12

#147 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by KIseljak12 »

Crash Bandicoot wrote:
malakh wrote:stolac nije propast politike sda, već svih probosanskih snaga proizašao kroz status majoriziranih bošnjačkih članova cika. sh koalicija u centralnoj izbornoj komisiji je i dovela do situacije da bošnjaci, sa pravom, bojkotiraju izbore u stocu. a ti isti bošnjaci koji žive u stocu ne glasaju samo za sda, već i za sdp i ostale probosanske stranke.

što se mostara tiče, tu veliki problem pravi hdz, odnosno njihova politika "jednakih glasova", dok u srednjoj bosni važi drugačije pravilo....
:lol: :lol: :lol: e nek sam i ovo pročitao, derekt iz centrale SDA, izbacite bolan probosanski ta riječ nije dobrodošla u HERCEGOVINI.
Pokret za otcjepljenje Hercegovine, nema druge. Bosnjaci i Hrvati u Hercegovini se nisu klali dok nije Sarajevo pocelo da "pomaze" nakon pola godine uspjesnog (u odnosu na stepen pripravnosti i organizacije) otpora cetnickoj agresiji.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#148 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by malakh »

Crash Bandicoot wrote:
malakh wrote:stolac nije propast politike sda, već svih probosanskih snaga proizašao kroz status majoriziranih bošnjačkih članova cika. sh koalicija u centralnoj izbornoj komisiji je i dovela do situacije da bošnjaci, sa pravom, bojkotiraju izbore u stocu. a ti isti bošnjaci koji žive u stocu ne glasaju samo za sda, već i za sdp i ostale probosanske stranke.

:lol: :lol: :lol: e nek sam i ovo pročitao, derekt iz centrale SDA, izbacite bolan probosanski ta riječ nije dobrodošla u HERCEGOVINI.
s obzirom da si prije nekoliko dana pristupio ovom forumu neću toliko pridodavati značaju ovo "dekret iz centrale sda".

a što se tiče hercegovine, tu ćemo koristiti termin PATRIOTSKI PROTIV HDZOVIH MALVERZACIJA ili onaj koji meni najviše ima smisla STOP MAJORIZACIJI HRVATA SREDNJE BOSNE, OD STRANE HRVATA IZ HERCEGOVINE
SaraFina

#149 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by SaraFina »

KIseljak12 wrote:
SaraFina wrote:
Ta tvrdnja se ne moze pobiti. Da, HDZ bi imao 19 (ili bilo koji drugi broj) od 35, imali bi vecinu. I sta onda? Nesto ce gore da bude nego sad kad imaju pola vjecnika?

Hoce li mi neko objasniti sta ce se tacno pogorsati KAD (ne AKO) HDZ dobije vecinu u GV?
Hoću ja. Vrlo rado. HDZ je stranka sa separatističkim ciljevima koja nema sluha ni za " ugrozbu " posavskih i drugih Hrvata u BiH.
Ako bi ostvarili cilj da Mostar pretvore u tkz; stolni grad. .. sam naziv ti govori što oni pod tim podrazumijevaju.
zaokruženje hrvatskodominantnog nacionalnog prostora čiji je glavni grad Mostar sa oko 50 000 prodatih Bošnjaka.
Neostvareni mokri ratni cilj dobijen u miru...
Uvod u konačnu podjelu zemlje...

Da nabrajam dalje?
Hafis

#150 Re: Propast politike SDA : Srebrenica, Stolac.... je li Mostar sljedeći na prodaju - predaju?

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Nije problem riješen. Nažalost, čini mi se da je jedino platforma u skorijoj budućnosti rješenje za Stolac i Mostar. Kad već običan hrvatski puk ne prepoznaje politički pravac kojim HDZ ide i njegovu štetnost.
Platforma? Ma ja, sad će to oni podvelešci iz SDA što si rekla keks. Inače ih platforme idu, ne pitaj.
Oglođali su lijevu obalu Mostara,nemaš gdje cipela kupiti.
Post Reply