Cijene vozila na PIK-u

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#126 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Tomahawk11 »

Image

:mrgreen:
530i

#127 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by 530i »

johntra wrote:Pa isto kao da je PIK kredit hiljadu maraka...svi bi se karali da im ne uđe...ljudi moraju plaiti zaposlenike...mislim da imaju oko 10-ak zaposlenih, ako ne i više...ne radi to jedan čovjek...
Reklame + naplata firmama...prosto k'o pasulj. Pošto ne nude sigurnost kakvu nudi ebay onda nema smisla da išta naplaćuju običnim, fizičkim licima.

Moje su pretpostavke da imaju 5-6 uposlenih računajući sve skupa....oslanjaju se na prijave drugih korisnika, a oni gotovo nikako ne kontrolišu šta se objavljuje i kako.
Dope_Man

#128 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

530i wrote:
johntra wrote:Pa isto kao da je PIK kredit hiljadu maraka...svi bi se karali da im ne uđe...ljudi moraju plaiti zaposlenike...mislim da imaju oko 10-ak zaposlenih, ako ne i više...ne radi to jedan čovjek...
Reklame + naplata firmama...prosto k'o pasulj. Pošto ne nude sigurnost kakvu nudi ebay onda nema smisla da išta naplaćuju običnim, fizičkim licima.

Moje su pretpostavke da imaju 5-6 uposlenih računajući sve skupa....oslanjaju se na prijave drugih korisnika, a oni gotovo nikako ne kontrolišu šta se objavljuje i kako.
Zaradjuju oni od reklama, ali isto tako ima smisla, i mogu, da naplacuju za odredjene usluge i direktnim korisnicima. Za mene kao obicnog covjeka koji s vremena na vrijeme proda nesto sto mi vise ne treba sve je besplatno. Ali ako neko prodaje vise nekretnina ili automobila on je prakticno postao firma i koristi njihovu platformu, dakle zaradjuje dosta i neka i plati malo. Obican covjek nema 5 auta i 3 nekretnine za prodati.

Provjerio sam i za nekretninu - naplacuju 3 KM sto opravdavaju time da ce svaka objava nekretnine biti provjerena od strane moderacije. Ne znam na sta tacno misle, ali ako je 3 KM puno za oglasavanje prodaje necega sto najvjerovatnije kosta bar 10 000 (neka livadica u sumi), a vrlo vjerovatno ide i do par stotina hiljada KM, onda neka vrli prodavac kome je to skupo ode na ulicu i vristi oglas na sav glas, sigurno ce privuci paznju potencijalnih kupaca i ustediti tih 3 KM.

Za kontrolu se jedino mogu sloziti, to im je prelose, i na prijave sporo reaguju i to je dio usluge koji bi morali popraviti. Opet je manjak konkurencije to sto im dozvoljava takvu lezernorst, a mi kao korisnici mozemo putem zalbi pokusati dobiti bolju uslugu u tom pogledu.
Last edited by Dope_Man on 08/02/2017 16:33, edited 1 time in total.
tempuser

#129 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by tempuser »

Dope_Man wrote:
530i wrote:

Zaradjuju oni od reklama, ali isto tako ima smisla, i mogu, da naplacuju za odredjene usluge i obicnim korisnicima. Ako neko prodaje vise nekretnina ili automobila on je prakticno postao firma i koristi njihovu platformu, dakle zaradjuje dosta i neka i plati malo. Obican covjek nema 5 auta i 3 nekretnine za prodati. Mozda jednom/dvaput u zivotu proda nekretninu.

Provjerio sam i za nekretninu - naplacuju 3 KM sto opravdavaju time da ce svaka objava nekretnine biti provjerena od strane moderacije. Ne znam na sta tacno misle, ali ako je 3 KM puno za oglasavanje prodaje necega sto najvjerovatnije kosta bar 10 000 (neka livadica u sumi), a vrlo vjerovatno ide i do par stotina hiljada KM, onda neka vrli prodavac kome je to skupo ode na ulicu i vristi oglas na sav glas, sigurno ce privuci paznju potencijalnih kupaca i ustediti tih 3 KM.
Cuj ne nude nikakvu sigurnost kao na ebay-u...????? :-)
Sta sve neces ovdje procitati... :-)
azdralovic

#130 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by azdralovic »

Pratim
530i

#131 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by 530i »

Dope_Man wrote: Zaradjuju oni od reklama, ali isto tako ima smisla, i mogu, da naplacuju za odredjene usluge i direktnim korisnicima. Za mene kao obicnog covjeka koji s vremena na vrijeme proda nesto sto mi vise ne treba sve je besplatno. Ali ako neko prodaje vise nekretnina ili automobila on je prakticno postao firma i koristi njihovu platformu, dakle zaradjuje dosta i neka i plati malo. Obican covjek nema 5 auta i 3 nekretnine za prodati.
Slažem se, jeste besplatno, ali je ograničeno na tipa desetak oglasa. Ja sam neke stvari - sitnice koje mi više ne trebaju - prodavao i moraš dokupiti više prostora za oglašavanje. A sve skupa nije prelazilo 300KM u vrijednosti. Plus kao što rekoh nikakva sigurnost i bezbroj prevara.
tempuser

#132 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by tempuser »

Koji ti oglasnik nudi sigurnost???????
OLX ne nudi opciju placanja kao ebay putem kartice, paypala i sl da bi ti nesto garantovao i osiguravao...
Na OLX-u te klik na kupi artikl nicim ne obavezuje, svejedno se moras direkt povezati sa prodavacem i dogovoriti kupovinu kao i na svakom drugom oglasniku.
azdralovic

#133 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by azdralovic »

tempuser wrote:Koji ti oglasnik nudi sigurnost???????
OLX ne nudi opciju placanja kao ebay putem kartice, paypala i sl da bi ti nesto garantovao i osiguravao...
Na OLX-u te klik na kupi artikl nicim ne obavezuje, svejedno se moras direkt povezati sa prodavacem i dogovoriti kupovinu kao i na svakom drugom oglasniku.
cak sta vise to pise u uslovima koristenja i pristao si na to kreiranjem profila i prihvatanjem istih
tempuser

#134 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by tempuser »

azdralovic wrote:
tempuser wrote:Koji ti oglasnik nudi sigurnost???????
cak sta vise to pise u uslovima koristenja i pristao si na to kreiranjem profila i prihvatanjem istih
Ka'em ti ja nasa posla, daj nam svega, da stavljamo slike, da komuniciramo, da je osigurano i da je dzaba!
Dope_Man

#135 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

530i wrote:
Dope_Man wrote: Zaradjuju oni od reklama, ali isto tako ima smisla, i mogu, da naplacuju za odredjene usluge i direktnim korisnicima. Za mene kao obicnog covjeka koji s vremena na vrijeme proda nesto sto mi vise ne treba sve je besplatno. Ali ako neko prodaje vise nekretnina ili automobila on je prakticno postao firma i koristi njihovu platformu, dakle zaradjuje dosta i neka i plati malo. Obican covjek nema 5 auta i 3 nekretnine za prodati.
Slažem se, jeste besplatno, ali je ograničeno na tipa desetak oglasa. Ja sam neke stvari - sitnice koje mi više ne trebaju - prodavao i moraš dokupiti više prostora za oglašavanje. A sve skupa nije prelazilo 300KM u vrijednosti. Plus kao što rekoh nikakva sigurnost i bezbroj prevara.
Opet kazem, vode se pretpostavkom da ako prodajes vise proizvoda onda to znaci da nisi samo casual korisnik koji tu i tamo ima nesto za prodati vec vrtis veci biznis. Ja nikad nisam imao toliko i iskreno tesko mi je zamisliti situaciju da imam 15-20 stvari za prodati, a pri tom mi to nije posao, osim ako mozda selim pa rasprodajem sve zivo.
wunderbaum

#136 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by wunderbaum »

kad neko stavi stavi
automobil 2006 godiste

a on napise model 2007

takvom istom autu negdje u svijetu napukne sajba...

odg na pitanje prodavao sam i prodajem vozilo preko pika
felge itd itd
pitanja za zamjenu su smor ali obicno trazim nemogucu doplatu

pr auto mi vrijedi 20 000
javi se neko sa autom od 18 000 obicno mu trazim 4 000

ili odgovorim moze zamjena al ako u pretinac stavis xx para :D
Emir92

#137 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Emir92 »

Image
mayab

#138 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by mayab »

Samo da dodam ....

Image
Tkanton

#139 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Tkanton »

Moze mi neko objasnit sta znaci opis na piku: "fabricko stanje vozila" a vozilo ima 10 pa i 15 godina nisu rijetki ni oni sa 20 u takvom stanju....
holowey

#140 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by holowey »

Tkanton wrote:Moze mi neko objasnit sta znaci opis na piku: "fabricko stanje vozila" a vozilo ima 10 pa i 15 godina nisu rijetki ni oni sa 20 u takvom stanju....
valjda bez modifikacija, kineskih ksenona, folija itd
mayab

#141 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by mayab »

holowey wrote:
Tkanton wrote:Moze mi neko objasnit sta znaci opis na piku: "fabricko stanje vozila" a vozilo ima 10 pa i 15 godina nisu rijetki ni oni sa 20 u takvom stanju....
Ili, ništa još nije mijenjano, pa ti vidi šta te čeka :lol: :lol: :lol:
holowey

#142 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by holowey »

mayab wrote:
holowey wrote:
Ili, ništa još nije mijenjano, pa ti vidi šta te čeka :lol: :lol: :lol:
:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#143 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Truba »

Nav covjek voli rijec fabrika
Industrialyzer

#144 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Industrialyzer »

Niko ne spominje cuveni, top paket opreme pod nazivom FULL FULLOVA, a u autu ni digitalne klime nema :lol:
JedanOdBraceMorica

#145 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by JedanOdBraceMorica »

Velikim slovima PRVI VLASNIK pa onda nakon toga obicnim slovima "nakon uvoza" :-)
Dope_Man

#146 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Dope_Man »

Marketing parola kojom zeli reci da je stanje vozila kao da je tek izasao iz fabrike.. dakle jos jedna od niza fraza koje se na piku redovno koriste i gdje treba zatvoriti oglas cim je vidis. Mozda bi bilo dobro napraviti neku listu tih ''klasika'':

- Fabricko stanje
- Ko nov
- Utegnuto, nista ne kucka
- Full fullova oprema
- Bez mane
- Max full sredjen
- Sjedi i vozi
- Nikad ga ne bi prodo
- Vozila samo baba do marketa :autic:
- Nikad nije zapaljena cigara u njemu :gunjastajl:
- ...
Mlad i Nevin

#147 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Mlad i Nevin »

Zaboravio si , po meni najcescu... Bez marke ulaganja. Ili kad napise registrovan godinu a u opisu stoji da reg.vazi 8-9 mjeseci.
p206

#148 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by p206 »

"rikardo sjedala"- prodavači iz okoline Kiseljaka
a sjedište ima samo malo više naglašene bočne strane
Bakir1

#149 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Bakir1 »

Sve to anulira famozna "mozel zamjena pozz" :mrgreen:
Industrialyzer

#150 Re: Cijene vozila na PIK-u

Post by Industrialyzer »

Ne znam da li ste primjetili kod kramarovih skupih vozila u pitanjima ljudi samo cestitaju, ko da je sina dobio :lol: a oni jadni, da budu fini, odgovaraju svima :mrgreen:
Post Reply