Autoput Beograd - Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#126 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by hrasno38 »

Matijevic_Vlado wrote:Dobro bolan Zvizo treba tebi, hrasnom i onoj uglavnomja. Nemam nista protiv vozite i 5h, al nemoj da bajke pricate da brze dodjete iz Austrije do Broda nego Od Broda do Sa. Onaj beobasket brze predje 400km sa prelaskom Bregane, cekanjem na naplatnim, sipanjem goriva i napravljenom pauzom :mrgreen:, nego Od Broda do Sarajeva. Ja bih vozacku bacio
to ja nisam rekao niti uopste spominjao
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#127 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by hrasno38 »

Matijevic_Vlado wrote:Sleperu treba do Broda 3h, i to ako stane gdje da kupi burek :mrgreen: . Naravno da ne vozi po ogranicenjima. Al eto vi svi becka skola, ma ja :mrgreen:
Nema to veze sa Beckom skolom nego sa iskustvom placanja kazni. Mojne ba glumit Sumahera....nismo djeca.
MMM1977

#128 Re: RE: Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by MMM1977 »

hrasno38 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Sleperu treba do Broda 3h, i to ako stane gdje da kupi burek :mrgreen: . Naravno da ne vozi po ogranicenjima. Al eto vi svi becka skola, ma ja :mrgreen:
Nema to veze sa Beckom skolom nego sa iskustvom placanja kazni. Mojne ba glumit Sumahera....nismo djeca.
Od B.Broda do Sarajeva sam odvezao makar 100 puta i nikad mi nije trebalo 4 sata, uvijek je to između 3 i 3 i po sata. Kazne niti jedne nisam dobio.

Do Beča uvijek oko 8 sati, sasvim normalne voznje. I tako mnogo puta, doduše gotovo uvijek preko Budimpešte. Kakvih crnih 10 sati.
Matzan

#129 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Matzan »

Svaki dan vozi bus na relaciji SA-SB i obratno.
Uglavnom se drži reda vožnje, čak i u zimskim uslovima.
U vrijeme od 4h odnosno 3h i 50min, uračunato je jedno stajanje od 30 min i prelazak granice.

Image
Bodkin

#130 Re: RE: Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Bodkin »

MMM1977 wrote:
hrasno38 wrote:
Od B.Broda do Sarajeva sam odvezao makar 100 puta i nikad mi nije trebalo 4 sata, uvijek je to između 3 i 3 i po sata. Kazne niti jedne nisam dobio.

Do Beča uvijek oko 8 sati, sasvim normalne voznje. I tako mnogo puta, doduše gotovo uvijek preko Budimpešte. Kakvih crnih 10 sati.
8 mozda bez pauze, guzve na granici i solidnih 150 na autoputu
seoBIH

#131 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by seoBIH »

Za vrijeme putovanja od Sarajeva do Broda i od Broda do Austrije misljenje daju vjerovatno suvozaci koji su prespavali dio puta, ili oni koji nikada nisu vozili tu dionicu. Kako do Zenice ima auto put, pa onda od Zeice do Doboja isto tako dobra cesta gdje se moze voziti nesto brze, ukoliko se krene u nocnim satima, jako brzo se stize na granicu.

Guzva je i na autoputu u spici. Nemojte ljudi pretjerivati i biti toliko zadrti.
Laertes

#132 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Laertes »

hrasno38 wrote: Ja sam vozac koji se trudi maksimalno da postuje saobracajne propise i radi sebe i radi drugih a od Broda do Zenice ima samo par relacija gdje mozes piciti 80 i od Broda do Doboja u prosjeku 2-3 patrole policije a od Doboja do Zenice 3 radara. Ti bujrum ko moj haver koji je do sada jedno 20 puta platio kaznu stigni za 3 sata a ja cu za 4. Ako se zakujes iza kakvih kamiona i ne prestines ih u onoj vukojebini izmedju Dervente i Doboja mozes je jebati i dize se to i iznad 4 sata.
Dakle da ne bi bilo da ja lupam....

Image
Vazda mi je šega kako Michelin izbaci ovakvu treću rutu. Čuj preko Brčkog pa kroz Srbiju...
Dr Arsla

#133 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Dr Arsla »

Image
Kompromis a ujedno i najkraća relacija :D
Ci-Nick

#134 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Ci-Nick »

hrasno38 wrote:
hrle1976 wrote:Ja sam ti rekao jedino kao mahnit da vozis i ono bosansko sljepo prestizanje i na srecu, glavom u torbi, ono tipa nacali se njih petero i svi prestizu jel blenu pa poslje zapocnu kafansku kako su letili a ne vozili, drugacije zaboravi. Neka se nadju tri kamiona ispred tebe kurac ces naci tako brzo pregledan prostor za prestizanje. Onda koci te u gradicima neko skrece, kriza, ukljucuje se u promet itd. A da nepricam u slicaju nesrece, jednom kod Doboja sa mjesta nisam mrdno 1h zbog cega ni sam jos neznam. Sa granicom i svim te tako velikim konvojem do Sarajeva debelih 5 sati se vozio.
Ispod 4 sata samo sa preludom glavom i filmskim trikovima. Kada se govori o voznji onda se podrazumjeva postivanje saobracajnih propisa a ne ludovanje i konstatno drzanje glave u torbi. Naravno autoput je smanjio to vrijeme ali od Zenice do Broda je i dalje jebada, pa onda radari, pa onda patrole u RS-u......
Kakva 4 sata, ja od Zenice do B. Broda stižem za sat i 50 minuta do 2 sata, sasvim normalne vožnje. Za 4 sata stignem do prvog parkinga u Sloveniji.
Naravno u jutarnjim satima kada nema mnogo gužve i kad na to dodaš vožnju do Sarajeva to je maksimalno 3 sata.
spreca

#135 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by spreca »

Pa imate temu Sa-Bech....ovo je tema o Autoputu Sa -Bg
muzicar_iz_parka

#136 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by muzicar_iz_parka »

Dok se napravi taj autoput, drugi će se voziti teleportingom...
probook

#137 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by probook »

Ne da mi se sve citati, procitao sam malo i dovoljno mi je... treba ograditi BiH velikim zidom, roknuti granate da niko ne ostane ziv i naseliti ovde Japance da uzivaju u ovoj lijepoj zemlji.
Samo znate pricati o ratu, tenkovima itd. :roll:
beobasket

#138 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by beobasket »

Matijevic_Vlado wrote:Dobro bolan Zvizo treba tebi, hrasnom i onoj uglavnomja. Nemam nista protiv vozite i 5h, al nemoj da bajke pricate da brze dodjete iz Austrije do Broda nego Od Broda do Sa. Onaj beobasket brze predje 400km sa prelaskom Bregane, cekanjem na naplatnim, sipanjem goriva i napravljenom pauzom :mrgreen:, nego Od Broda do Sarajeva. Ja bih vozacku bacio

Do sada na slovencako-hrvatskoj granici nisam imao priliku cekati duze od 15 minuta. Na hrvatsko-bosanskoj kod oba Broda i do nepun sat vrema smo znali provesti u cekanju. Pa cak kad je bila navala izbjeglica na slovenacko-hrvatskoj granici cekao sam samo 40 minuta. Sto se same voznje tice kad govorimo o relaciji Bosanski Brod - Sarajevo da budemo nacisto, sve do malo iza Zenice je obicni put a cesta spada u jednu od glavnih u drzavi. Znao sam do Doboja doci skoro bez i jednog auta ispred sebe, a tako isto znao sam biti u konvoju od 12 slepera i brdo auta, od Doboja do Zenice, dusu dalo za lancanog sudara. Kretena koji se ubacivaju i koji svedu odstojanje od kamiona na svega 50 cm imas na pasija preskakala. Obisao sam citavu Europu autom. Vozio sam od Talina do Berlina pa tako do Danske autom. Vozio sam po Finskoj iznad polarnog kruga. Poljsku sam presao uzduz i poprijeko autom, takodje drzava bez autocesta. Vozio sam u Ceskoj, Slovackoj i Madjarskoj. Od Nasih prostora samo u Makedoniji i Srbiji nisam jos. Francusku i Sapnij prosao sam uzduz i poprijeko licnim autom. Vozio sam na jugu Italije. Kad govorimo o Njemackoj samo tri autoceste nedostaju kako bi moga reci vozio sam na sve i jednoj A cesti. Vozio sam u Norveskoj gdje je krivina na krivini, gore dole, ali vjeruj mi dvije najvece jebanije od svih su sljedece; onaj pravca od Zagreba do Slavonskog Broda, jos ako si umoran, bolje nemoj razmisljati. I relacija Bosanski Brod - Zenica.

Ps. Od Zagreba do Slavonskog Broda autopilot na 120km/h i rijetko kad da imam problem u pretecanju pod tom brzinom, jer promet je jako rijedak.
Laertes

#139 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Laertes »

Ja priče pojedinih ovdje, ko moj poznanik, svaki put tz-sa pređe za 1.45 h, i još popije kafu na montani. Dok nisam jednom išao s njim. Bilo "ne znam šta je ovo danas, šleperi, balvandžije...". I priča, ja bih vozačku bacio... Što vozi po ograničenju? Kol'ko vam je godina? 18,19?
megaman4

#140 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by megaman4 »

Kakvu nesposobnu vlast imamo to nema nigdje. Umjesto da se radi na spajanju Sarajeva sa Bihacom preko koridora Xe, za kojeg vlasti nikada nisu ni cule, oni zele da se vezemo sa Beogradom, cime pomazu RS-u da budu blize kako oni kazu "matici". Nama moraju biti u cilju dva pravca:

- Bihac - Sarajevo, preko koridora Xe ili brza cesta, gdje bi bila velika petlja kod Lasve sa postojecim koridorom Vc, jer je to bitno za spajanje Krajine sa unutrasnjosti drzave kako zbog ekonomskog razvoja, tako i zbog zadrzavanja ljudi u drzavi, i

- Brza cesta Sarajevo - Gorazde, preko Hrenovice, kako bi se istocna Bosna spojila sa Centralnom Bosnom, i time ojacao ekonomski razvoj istoka zemlje ali i radilo na natalitetu kako bi ljudi tu ostajali i radili, cime bi definitivno bilo onemoguceno odvajanje tog dijela drzave i pripajanje Srbiji.

- Put Stolac - Neum nam je bitan zbog Jadranske obale ali i turizma i buduce Luke Neum.

Jedini nam je problem istocna Hercegovina, jer jedini kvalitetan put je magistrala Mostar - Nevesinje, izgradjena davne 1973 godine.

Nikakvo povezivanje sa Beogradom ne smije biti prioritet. Sa Zagrebom moze, zbog EU, ali sa Beogradom NE!
KB9

#141 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by KB9 »

nemoj me vezat za beograd ziv bio
vade_mecum

#142 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by vade_mecum »

zasto autoput SA-BG jer sa kompletiranjem koridora Vc prema sjeveru Vc ce biti povezan sa ZG-BG? da bi se dionica smanjila za 150 km i jedan granicni prelaz :? :? ovo mi djeluje kao prvoklasno bacanje para ili price za malu djecu.
vade_mecum

#143 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by vade_mecum »

Dr Arsla wrote:Image
Kompromis a ujedno i najkraća relacija :D
najkraca bi bila do rume i onda da se poveze na vec postojeci autoput. najjeftinija bi bila da se dovrsi Vc.
shalla

#144 Re: RE: Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by shalla »

MMM1977 wrote:
hrasno38 wrote:

Fkt, ja se smatram sasvim normalnim vozačem, poštujem ograničenja (tu i tamo odem na +10 do +20 od ograničenja ali ono baš ako se fino može, ako je neka ravnica), ne vozim nikakvo brzanersko auto, nikad ne obavljam nekakva kritična preticanja i opet mi od Sarajeva do granice ne treba više od 3 i po sata, 4 maksimalno ako sam stao u onom Dallasu kod Doboja na kafu...
delllboy79

#145 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by delllboy79 »

megaman4 wrote:Kakvu nesposobnu vlast imamo to nema nigdje. Umjesto da se radi na spajanju Sarajeva sa Bihacom preko kor

Nikakvo povezivanje sa Beogradom ne smije biti prioritet. Sa Zagrebom moze, zbog EU, ali sa Beogradom NE!

Nije to samo put za BG nego i put za sijenicu i Sanzak.
braca

#146 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by braca »

vade_mecum wrote:zasto autoput SA-BG jer sa kompletiranjem koridora Vc prema sjeveru Vc ce biti povezan sa ZG-BG? da bi se dionica smanjila za 150 km i jedan granicni prelaz :? :? ovo mi djeluje kao prvoklasno bacanje para ili price za malu djecu.
Bravo care, u sridu!!! :thumbup: :bih:
Dope_Man

#147 Re: RE: Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Dope_Man »

shalla wrote:
MMM1977 wrote:
hrasno38 wrote: Nema to veze sa Beckom skolom nego sa iskustvom placanja kazni. Mojne ba glumit Sumahera....nismo djeca.

Fkt, ja se smatram sasvim normalnim vozačem, poštujem ograničenja (tu i tamo odem na +10 do +20 od ograničenja ali ono baš ako se fino može, ako je neka ravnica), ne vozim nikakvo brzanersko auto, nikad ne obavljam nekakva kritična preticanja i opet mi od Sarajeva do granice ne treba više od 3 i po sata, 4 maksimalno ako sam stao u onom Dallasu kod Doboja na kafu...
Zadnji povratak iz ZG-a tacno 5:30 sati do kuce u SA, pri cemu sam okruglo 2 sata ostavio do S. Broda. Bila neka kisa, pala i noc vec pa sam klizio izmedju 100 i 110 po autoputu. Dakle preostala 3:30 je do Sarajeva, s tim da jeste bila noc, cesta prazna pa nije bilo nikakvih usporavanja. Voznja otprilike po ogranicenju oko 80-90 izvan naselja, 60 kroz naselje.
ettakoto

#148 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by ettakoto »

Po svemu sudeći za Republiku Srpsku nema dileme što se tiče trase...

spreca

#149 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by spreca »

ettakoto wrote:Po svemu sudeći za Republiku Srpsku nema dileme što se tiče trase...

ako imaju lovu neka prave
Better Man

#150 Re: Autoput Beograd - Sarajevo

Post by Better Man »

Ci-Nick wrote:
hrasno38 wrote:
hrle1976 wrote:Ja sam ti rekao jedino kao mahnit da vozis i ono bosansko sljepo prestizanje i na srecu, glavom u torbi, ono tipa nacali se njih petero i svi prestizu jel blenu pa poslje zapocnu kafansku kako su letili a ne vozili, drugacije zaboravi. Neka se nadju tri kamiona ispred tebe kurac ces naci tako brzo pregledan prostor za prestizanje. Onda koci te u gradicima neko skrece, kriza, ukljucuje se u promet itd. A da nepricam u slicaju nesrece, jednom kod Doboja sa mjesta nisam mrdno 1h zbog cega ni sam jos neznam. Sa granicom i svim te tako velikim konvojem do Sarajeva debelih 5 sati se vozio.
Ispod 4 sata samo sa preludom glavom i filmskim trikovima. Kada se govori o voznji onda se podrazumjeva postivanje saobracajnih propisa a ne ludovanje i konstatno drzanje glave u torbi. Naravno autoput je smanjio to vrijeme ali od Zenice do Broda je i dalje jebada, pa onda radari, pa onda patrole u RS-u......
Kakva 4 sata, ja od Zenice do B. Broda stižem za sat i 50 minuta do 2 sata, sasvim normalne vožnje. Za 4 sata stignem do prvog parkinga u Sloveniji.
Naravno u jutarnjim satima kada nema mnogo gužve i kad na to dodaš vožnju do Sarajeva to je maksimalno 3 sata.
2012 godine sam bio na RHCP u Zagrebu i sutradan sam se vratio kuci. Prije nego sam krenuo kući otišao sam na Mirogoj na grob Dražena Petrovića. Krenuo autom s Mirogoja u pola 3 popodne i bio kući u 19:15 h. Dakle stigao za 4 sata i 45 minuta. Nisam vozio brzo, tj. nisam jurcao s autom, već normalno vozio. Kako znam gdje su kamere, pazio sam na iste. Nisam sad 100% vozio po ograničenju. Maximalno 10 do 20 KM. Ono što mi je išlo u prilog je da kad sam se isključio u Slavonskom Brodu s autoputa i prešao granicu uopće nije bilo gužve na cesti. Tek sam u početku prestigao 2 ili 3 kamiona kad mi je bilo čisto i dozvoljeno i nakon toga do kuće nisam naišao ni na jedan kamion ispred sebe. Tek poneko auto.
Post Reply