Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Locked
Indigont

#126 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Fudo387 wrote: To ti je smijesno?
Nekome žalosno, meni smiješna obrana. Apsurd je smiješan.
ultima_palabra

#127 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ultima_palabra »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote: A sto ne stavis Kakanj?
Ima i tamo live webcam.
Kakanj je etnički očišćen i nije to na ponos nikome,
Livno nije etnički očišćeno, zato sam ga postavio.
Dugogodisnji direktor daleko najvece firme u Kaknju je Hrvat. Daj da vidimo ima li Bosnjaka u Livnu da je vise od portira.
Hamolj

#128 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

Indigont wrote:Kako da vas razuvjerim i dokazem da nisam Srbin?

Jel dovoljno što se smijem na ove spike iz RS o tome kako ste se "branili i vodili bitku za život" kad ste opsjedali Sarajevo 4 godine, kad ste pobili preko 8000 civila u Srebrenici, kad ste ubijali civile u Bijeljini, Banjaluci, Zvorniku, Žepi, Prijedoru, kad ste ih trpali u masovne grobnice i logore (96 grobnica oko Prijedora). Kad ste napadali Bihać, Cazin, Bužim, Novi, Krupu, Tuzlu i sve moguće gradove u BIH?

Da li ste ispali glupi u ovom topicu i zašto baš da?
Nisi Srbin, ti si srbokatolik.
Hamolj

#129 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

ultima_palabra wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ima i tamo live webcam.
Dugogodisnji direktor daleko najvece firme u Kaknju je Hrvat. Daj da vidimo ima li Bosnjaka u Livnu da je vise od portira.
Pusti ga kraju, kad su me sve fino razložio kao djetetu od 7 godina frajer se povukao i prestao odgovarati. Svjestan je i on da za Kakanj nisu krivi Bošnjaci nego politika HDZ-a. Tražili ste, gledajte !
ABH017

#130 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Indigont wrote:
ABH017 wrote: Prije bih rekao da ti, iako se ne izjašnjavaš, pokušavaš da nas navedeš da mislimo da nisi Srbin. A jesi garant, dok ovako pišeš. Mislim ne smeta mi, samo nemoj glumiti Bošnjaka. Nisi prvi koji je to pokušao.
Zar nije žalosno za Bošnjake ko narod da čim vide da je neko nepristran i racionalan kažu da ne može to biti Bošnjak?
Ma uopšte me ne zanima, kao pretpostavljam ni većinu forumaša, ko si ti. Ono što je providno je tvoj pokušaj da Bošnjacima, nad kojima je počinjen genocid na kraju 20. vijeka, podmetneš fašizam zato što ne podnose Srbe. Kao.
Bošnjaci, zapravo, ne podnose velikosrpsku ideju i politiku, pa samim tim i sve one koji je proklamuju.
To što >95% Srba brani tu ideju i politiku nisu krivi Bošnjaci. Pokušaj na tu temu razgovarati sa Srbima. ;-)
Kejn

#131 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kejn »

Al dobro je i to. Prije su se krili pod "Bosanac i Hercegovac" ili se nisu izjašnjavali po "etničkoj" pripadnosti. Kad se samo sjetim Ali Kemal-a, Creasy-a i DozEn-a, Cybernetic-a čije sam postove čitao dok nisam napravio račun na Klix-u....
Sada se Salonci izjašnjavaju ponosno kao Bošnjaci :D Turče se turče se mašala :D
Last edited by Kejn on 18/01/2017 18:07, edited 1 time in total.
House

#132 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by House »

ali kemal, ramiz, sejo....sve bošnjačine
ABH017

#133 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ABH017 »

Fudo387 wrote:
Indigont wrote:
ABH017 wrote: Prije bih rekao da ti, iako se ne izjašnjavaš, pokušavaš da nas navedeš da mislimo da nisi Srbin. A jesi garant, dok ovako pišeš. Mislim ne smeta mi, samo nemoj glumiti Bošnjaka. Nisi prvi koji je to pokušao.
Zar nije žalosno za Bošnjake ko narod da čim vide da je neko nepristran i racionalan kažu da ne može to biti Bošnjak?
Ama, ko ti je rek'o da si nepristrasan i racionalan?
Ti, sam sebi? :lol:
:lol:
S kim mi vrijeme gubimo?! :-)
Indigont

#134 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Indigont »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Ako imas kao prijatelja SAD, koja u tebi vidi zajendicki interes, onda mozes mnogo toga raditi a da ti se oprasta i cak i da te se podrzava. Turska kada je upala u Kipar (u Medjunarodnu Priznatu evropsku drzavu), izvrsila cisto etnicko ciscenje, Americki predsjednik je smatrao kako "nije u interesu SAD-a da se zaostravaju odnosi sa istom jer je ona "kljucna clanica NATO pakta.""" Ta njegova izjava je dosla u javnost nakon sto je se skinula oznaka tajnosti sa CIA dokumenta.

Znaci interes Amerike je unitarna BiH. Time SAD dobiva jedan Bosnajcko- Albanski blok kojii je njjoj 100% lojalan i koji bi trebao biti podrzavan regionalnoj NATO sili Turskoj. Podjeljena BiH stvara Americi problem jer uvlaci Ruski uticaj na balkan a to je mekani trbuh NATO pakta. Time bi Rusija mogla ucjenjivati kljucne Americke baze u Poljskoj, Italiji i Njemakcoj.

Zato SAD gura, korak po koraj BiH u unitarizam. Mnogo zesce nego sto to rade Bosnjacke partije jer su one vise zainsterirane za vlastito dobro. Kada je Alija zelio da se dogovori oko podjele BiH, SAD je bila ta koja mu je to zabranila.
Apsolutno sam svjestan da je USA Bošnjacima prijatelj već više od 25 godina, ali ne slažem se s tim lojalan jer Bošnjaci su takvi debili da mrze i pljuju na USA pa čak i EU koje im doslovno čuvaju državu na okupu. Bošnjačke vođe su srećom svjesni da ih USA podržava, ali narod prati Pernara i pljuje po zapadu ko nenormalan, a zapad im frend. Razumijem što Srbi pljuju, NATO je bombardirao njih ne samo 99 zbog Kosova nego i 95' je bombardirao vojsku RS. Još jedan od dokaza da Bošnjaci ne znaju gdje gone.
Fudo387

#135 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Fudo387 »

Indigont wrote:
Fudo387 wrote: To ti je smijesno?
Nekome žalosno, meni smiješna obrana. Apsurd je smiješan.
Nema tu nista smijesno, sem ako si sadista ili mazohista, onda donekle mogu i da razumijem nekontrolisano kreveljenje.
Lincoln-Burrows

#136 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Lincoln-Burrows »

ultima_palabra wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ima i tamo live webcam.
Ne bih ti znao.
Hamolj

#137 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

Štanacaju poskok i erceg-Bosna akaunte na klixu k'o Bilal Bosnić djecu.
Pilaw_Pavlaka

#138 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Indigont wrote:
Apsolutno sam svjestan da je USA Bošnjacima prijatelj već više od 25 godina, ali ne slažem se s tim lojalan jer Bošnjaci su takvi debili da mrze i pljuju na USA pa čak i EU koje im doslovno čuvaju državu na okupu. Bošnjačke vođe su srećom svjesni da ih USA podržava, ali narod prati Pernara i pljuje po zapadu ko nenormalan, a zapad im frend. Razumijem što Srbi pljuju, NATO je bombardirao njih ne samo 99 zbog Kosova nego i 95' je bombardirao vojsku RS. Još jedan od dokaza da Bošnjaci ne znaju gdje gone.
Koji Bosnjaci pljuju na zapad? To je velika manjina. 95% Bosnjaka je vrlo svjestan toga ko ih je oslobodio. A to nisu ni Rusi ni Francuzi nego Ameri. To sto ti pises nema veze sa istinom.
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 18/01/2017 18:12, edited 1 time in total.
Kejn

#139 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kejn »

Indigont wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Ako imas kao prijatelja SAD, koja u tebi vidi zajendicki interes, onda mozes mnogo toga raditi a da ti se oprasta i cak i da te se podrzava. Turska kada je upala u Kipar (u Medjunarodnu Priznatu evropsku drzavu), izvrsila cisto etnicko ciscenje, Americki predsjednik je smatrao kako "nije u interesu SAD-a da se zaostravaju odnosi sa istom jer je ona "kljucna clanica NATO pakta.""" Ta njegova izjava je dosla u javnost nakon sto je se skinula oznaka tajnosti sa CIA dokumenta.

Znaci interes Amerike je unitarna BiH. Time SAD dobiva jedan Bosnajcko- Albanski blok kojii je njjoj 100% lojalan i koji bi trebao biti podrzavan regionalnoj NATO sili Turskoj. Podjeljena BiH stvara Americi problem jer uvlaci Ruski uticaj na balkan a to je mekani trbuh NATO pakta. Time bi Rusija mogla ucjenjivati kljucne Americke baze u Poljskoj, Italiji i Njemakcoj.

Zato SAD gura, korak po koraj BiH u unitarizam. Mnogo zesce nego sto to rade Bosnjacke partije jer su one vise zainsterirane za vlastito dobro. Kada je Alija zelio da se dogovori oko podjele BiH, SAD je bila ta koja mu je to zabranila.
E ovdje se slažemo. Bio ti Salonac ili ne, Bošnjaci dopuštaju da im kakvi Marići i Pernari tumače političke prilike u svijetu. Gaze po Izraelskoj zastavi dok im židovski lobi u U.S.A. čuva granice države. Ubo si ovdje što jes jes.
Lincoln-Burrows

#140 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Lincoln-Burrows »

Hamolj wrote:Štanacaju poskok i erceg-Bosna akaunte na klixu k'o Bilal Bosnić djecu.
Ja sam imao account dok ti još nisi znao što je to.
Hamolj

#141 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Hamolj »

Lincoln-Burrows wrote:
Hamolj wrote:Štanacaju poskok i erceg-Bosna akaunte na klixu k'o Bilal Bosnić djecu.
Ja sam imao account dok ti još nisi znao što je to.
Pa tu smo negdje, moj prvi acc je bio neke 2009., ali sam mu zaboravio šifru jer mi se i tad nije dalo gubiti vrijeme i živci na likove poput tebe.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#142 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Nurudin »

Bošnjački nacionalizam je jedini pozitivni nacionalizam u BiH. Dovoljno je da kažeš da voliš BiH i da je to
tvoja država, nema veze jesi li Srbin, Hrvat, ateista, Rom....postaješ naš.
Jedino kod Bošnjaka postoji stvarna ljevica i desnica, postoji pluralizam i postoji kritična masa koja će
da brani sekularne principe čak i kad samo prismrdi na neko gubljenje sekularnosti.
Jedino kod Bošnjaka postoji sloboda medija i postoje socijalni buntovi i samo se kod Bošnjaka političari
boje naroda, a ne obrnuto. Mi imamo glavni grad koji je , citiram Srđana Vuletića našeg redatelja :
" i dalje najtolerantniji grad na Balkanu, bez obzira što nije isti kao prije rata".
Znači , samo bošnjačka dominacija je garant građanske, sekularne, tolerantne Bih. Najozbiljnije
Kikibombona

#143 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Kikibombona »

hAZNADAR wrote:Jame u BiH, masovna stratista Bosnjaka su pune multikulturalaca. Koji su prethodno svi bili tapsani po ramenu od strane "umjerenih Srba".

Kada ce te shvatiti da u Banjaluci ne sljive multikulturalizam i da to dozivljavaju samo kao bosnjacku politiku koja ne prolazi ni u bilo kojoj varijanti. Isto je njima i Bosnjak - pardon Bosanac multikulturalac, vehabija, nacionalista, SDA, SDP, SBB,.. kako nisu ni nozevi, granate,.. birale kakav je ko - tako je i danas.
Multikulturalizam, multietnicnost,.. je samo dio nase kulture, mentaliteta,... a ne politike i to nikako da shvatite. Te vrijednosti ubacene u politiku su samo atavizam standarda propale bivse drzave i kod Bosnjaka samo rastakaju tkivo, razjedinjuju, slabe,...

Ne moramo voliti Srbe da bi imali cjelovitu BiH i nezavisnu. Oni su u drzavi samo silom prilika i tako ce i ostati. Da su jaci nego sto jesu - kako bi sa merakom mahnuli pa paaa svim multikulturalcima. Bez obzira kako mi svoju politku predstavljali. Srbi u BiH koji tu zive su samo cijena nezavisnosti i cjelovitosti. Da bi imao drzavu - moras i njih trpiti. I to je sva prica.
Bilo kakva inicijativa, mozganje,.. kako njima omiliti drzavu je gubljenje vremena.

Kada bi samo 1 posto energije koju trosis na propali politicki multikulturalizam,..,.. samo 1 % kada bi trosio na ucenje historije posebno blize historije i sve hronologije i statistike iz toga. I ucenje od onih nacija koji su se rijesili problema srpskog nacionalizma. Drugacije bi rezonovao. Promoviranje multikulturalizma u politici samo od nas pravi janjad za klanje. Prvi ce te ovaj Indigont ili unistiti ili otjerati cim mu se ukaze prilika.
Ti mislis da ce te nacionalizam zastiti, da si jaci ako si nacionalista?
Kako si to jaci, konkretno?

Da su Bosnjaci bili nacionalisti ne bi se desio Prijedor, Visegrad i Srebrenica?
Je li to hoces reci?

Hoce li Bosnjak ako je nacionalista izbjeci klanje u Zvorinku da sutra padnu barikade i da nema gdje pobjeci!??

Jedna stvar je kljucna. Bosnjaci su mali narod, pozicioniran na jebeno ruznom mjestu, okruzen Srbima i Hrvatima 'dvostrukim omotacem'. Bosnjaci bez jakih saveznika na ZAPADU ne mogu opstati. Osudjeni su na propast, na ovaj ili onaj nacin.

Ti ako mislis da je u radikalizaciji spas, koja je neminovno vezana za vjeru, grdno se varas. Bosnjacki identitet, kao i srpski i hrvatski, se temelji na vjeri. Rezultat radikalizacije je jacanje selefijskog pokreta koji je jaci iz dana u dan. Ljudi pune dvorane. Ne koristim fb, ali sam u par navrata otvorio te neke selefijske stranice, gdje pisu ljudi koji izgledaju kao prosjecan Bosanac, sasvim normalno obuceni muskarci i zene. I ti sam si vise puta upozoravao na selefije, a zalazes se za radikalizaciju, koja je gorivo za selefizam. Pobijas sam sebe.

Ako BiH postane zemlja tri radikana vjerska-nacionalizma, srpsko-pravslavnog, hrvatsko-katolickog i bosnajcko-islamskog, sanse za BiH su veoma male. Onaj ko misli da se BiH ne moze raspasti zivi u opasnoj iluiziji. Raspadale su se puno jace drzave od ovog prcvarnika. Sutra na zapadu na vlast mogu doci oni koji ce misliti da je za BiH najbolje da se podijeli na tri drzavice. I to je veoma lako izvesti, puno lakse nego prisiliti Srbe i Hrvate da pristanu na bosnjacki autoritet. Sutra da mirovne snage predvodjene Amerikom, Evropom i Rusijom izadju na granice mini drzavica, to bi bio kraj price. Nista se ne bi desilo. Svako ko kaze drugacije nema pojma o ovom narodu.

Solidan broj Srba i Hrvata zagovara opstanak BiH. Solidan broj Srba i Hrvata nije na fonu srpskog/hrvatskog nacionalizma. Taj broj treba povecavati a ne umanjivati. I na kraju krajeva, bolje imati srpsku/hrvatsku vecinu koja je za dijalog poput Ivanica i Raguza, nego Dodika i Covica koji su za konfrontaciju. Raditi na zblizavanju i povjerenju, a ne na udaljavanju i nepovjerenju. Drzava se gradi decenijama, ne moze preko noci.

Duboko sam uvjeren da je multikulturalizam jedino rjesenje za BiH. Sve drugo vodi u razgradnju u podjelu.

Kazes rijesili problem srpskog nacionalizma? U Hrvatskoj i na Kosovu su Hrvati i Albanci bili 90%. U startu neuporedivo sa BiH. Srbi u Hrvatskoj su sami sebe zajebali. Imali su ponudu za mir, imali bi u Hrvatskoj ozbiljne poluge moci, ali su odbili. Kostala ih bahatost. Pri tome je vazno istaci da su Hrvati katolicki narod, blizak Talijanima, Nijemcima i drugima. Ne mozes reci da je to nevazno. Hrvati ce uzivati podrsku zapada u narednim decenijama, mozda i stoljecima, sta god da bude. Za Albance se ne bih kladio. Podrska koju su dobili od Amerike je ekonomske/strateske, A NE ideoloske prirode, kao sto je slucaj sa Hrvatima i Hrvatskom. I to je veoma opasno. Sutra se ti interesi mogu promijeniti, sutra Rusija moze ojacati na Balkanu, sutra na vlast u Evropi mogu doci desnicari, pa da Srbija dobije mig da vrati Kosovo u ustavno-pravni poredak Srbije. Ovo sto imamo na Kosovu je prvo poluvrijeme. Da sam Kosovar, dozvolio bih da se odvoji sjeverni dio Kosova a ostatak, veci dio Kosova, gdje su Albanci apsolutna vecina, pripoji Albaniji. I tako da se u miru rastanu sa Srbima, da jacaju vojne kapacitete 'prosirene Albanije' kako ne bi bili meta nekad u buducnosti.

BiH je prica za sebe. Moras sagledati vlastitu snagu, gdje se nalazis, kakvo ti je okruzenje i sl. Mali si Haznadar, oduvijek si bio ovisan o velikim, nikad nista sam nisi mogao odluciti. Mani se radikalizma, gradi evropske osjecaje, dio si Evrope. Ako mislis da ce bosnjacko-islamski nacionalizam i vjerski fanatizam naici na simpatije tamo gdje se odlucuje o sudbini BiH, gadno se varas jarane. Shvati da imas gazdu iznad sebe i da nemas sudbinu u vlastitim rukama. Kako gazda bude zadovoljan sa tobom - tako ce ti biti.
ultima_palabra

#144 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by ultima_palabra »

Lincoln-Burrows wrote:
ultima_palabra wrote: Dugogodisnji direktor daleko najvece firme u Kaknju je Hrvat. Daj da vidimo ima li Bosnjaka u Livnu da je vise od portira.
Ne bih ti znao.
Pretpostavio sam.
zavrzlama

#145 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by zavrzlama »

Sam naziv teme,govori o pokretacu da nije bosnjak..zar nije trebalo da glasi "Bosnjaci,zasto SMO pogubljeni" :D ili je previse persiranja u pitanju "VI"
Juliuscezar

#146 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Juliuscezar »

to je zato sto smo genetski otpad i sposobni samo pravit cevape. Kako trolovi lahko naprave temu ovdje jbt :run: :run: :run:
Fudo387

#147 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Fudo387 »

ultima_palabra wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
ultima_palabra wrote: Dugogodisnji direktor daleko najvece firme u Kaknju je Hrvat. Daj da vidimo ima li Bosnjaka u Livnu da je vise od portira.
Ne bih ti znao.
Pretpostavio sam.
Al' zato zna gdje je koja zastava u Livnu zabodena.
Pa da, prioriteti.
dogtag

#148 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by dogtag »

Nurudin wrote:Bošnjački nacionalizam je jedini pozitivni nacionalizam u BiH. Dovoljno je da kažeš da voliš BiH i da je to
Jedino kod Bošnjaka postoji stvarna ljevica i desnica, postoji pluralizam i postoji kritična masa koja će
da brani sekularne principe čak i kad samo prismrdi na neko gubljenje sekularnosti.
Jedino kod Bošnjaka postoji sloboda medija i postoje socijalni buntovi i samo se kod Bošnjaka političari
boje naroda, a ne obrnuto. Mi imamo glavni grad koji je , citiram Srđana Vuletića našeg redatelja :
" i dalje najtolerantniji grad na Balkanu, bez obzira što nije isti kao prije rata".
Znači , samo bošnjačka dominacija je garant građanske, sekularne, tolerantne Bih. Najozbiljnije
:thumbup:

Haj ti to ovim zaluđenim papcima koji vjeruju još u jednog vođu, jednu partiju i samo jedan narod u jednom toru a bošnjacima bi držali predavanja :lol: :lol: :lol: !!!
Sanjarko

#149 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Sanjarko »

Seyfo wrote:
Negdje pročitah da 90% stanovništva RS-a nije činilo zločine. Odlično! Zašto se onda kao narod nisu ogradili od onih koji su činili zločine, sankcionisali ih, odrekli ih se i na kraju krajeva birali onu vlast koja ne baštini zločine??
Pa neko je jednom dobro reko u Prijedoru pobili preko 3.000 ljudi, znaci da je svak imo u porodici jednog barem ucesnika u zlocinu, mozda cak i zlocinca.

Tek kad je zabazdilo smrad od leseva onda su se pozalili da se uklone tijela itd.
Connaisseur Karlin

#150 Re: Bošnjaci, zašto ste pogubljeni?

Post by Connaisseur Karlin »

Nurudin wrote:Bošnjački nacionalizam je jedini pozitivni nacionalizam u BiH. Dovoljno je da kažeš da voliš BiH i da je to
ovo je sve netocno, jer da je tako na snovu tvog pisanja,danas ne bi postojalo grozno stanje u BiH :)

Zasto Bosanjci uporno svaku osobu usvajaju Bosanjakom :shock: :D ako si sekulrano roijentiran i zivis u BiH ne mozes biti Bosanac,vec Bosnjak :D :lol:
Locked