Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cyprus

#126 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by cyprus »

animals wrote:I ako ce prestanak pusenja, rijesiti probleme covjecanstva, ja sam prvi za..
pa danasnji najveci problem u zapadnim zemljama su pusaci i vozaci auta..
a tu se najvece pare slivaju u drzavnu kasu..
jebo sve ostale probleme, ovo su dva najveca zla u danasnjem svijetu..
Nisu najveća zla, ali jesu zla...
MyTao

#127 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:Prije dvije god,ja sa zenomi mali na odmoru u Italiji..
sa nama zenina prijateljica.
one puse, ja ne..
sjednemo na terasu nekoga restorana, na svakom stolu pepeljara..
one zapale, napolju na terasi..
do nas neki Italijan, narucio jelo i poceo jesti..
kaze naama da prestanu pusiti, jer njemu smeta..
a ima unutra restoran, predvidjen za nepusace..
ja mu kazem,ovo je terasa svugdje su pepeljare i pusenje je dozvoljeno..
ali ne, zovekonobara, i zalimu se..
konobar ce mrtav hladan da se prestane pusiti jer gospodinu smeta..
jebo sam i Italiju i odmor..
tomi se toliko urezalo u pamcenje , da na samo pomen zabrane pusenje u lokalima bi ubijao..
Zao mi tog covjeka s kim je imao posla...
animals

#128 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

MyTao wrote:
animals wrote:Prije dvije god,ja sa zenomi mali na odmoru u Italiji..
sa nama zenina prijateljica.
one puse, ja ne..
sjednemo na terasu nekoga restorana, na svakom stolu pepeljara..
one zapale, napolju na terasi..
do nas neki Italijan, narucio jelo i poceo jesti..
kaze naama da prestanu pusiti, jer njemu smeta..
a ima unutra restoran, predvidjen za nepusace..
ja mu kazem,ovo je terasa svugdje su pepeljare i pusenje je dozvoljeno..
ali ne, zovekonobara, i zalimu se..
konobar ce mrtav hladan da se prestane pusiti jer gospodinu smeta..
jebo sam i Italiju i odmor..
tomi se toliko urezalo u pamcenje , da na samo pomen zabrane pusenje u lokalima bi ubijao..
Zao mi tog covjeka s kim je imao posla...
Meni zao tebe..
a mozes mu se javiti, da mu rastjerujes dim dok ruca :D
MyTao

#129 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:Bio sam pusac 20 god..
ne pusim vec 9 god..
ali ova hajka na pusace mi nikako nije jasna..
toliko problema, toliko gladni, toliko ljudi umire od nezdrave hrane,
koja se uzgaja doslovno kemijom, radi brze i vece zarade..
a oni se obrusili na pusace..zasto pitam se..
stavljaju ona sranja od slika na pakla od cigareta,,
zasto ne stavljaju na kemijski uzgajanu hranu..
zasto ne stavljaju na auta..tolko ljudi pogine u njima..
zasto ne stavljaju na alkohol..
zasto na slatkise ne stavljaju slike debeli ljudi i pokvareni zubi..
zasto na MD, ne stave da je brza hrana stetna..
zasto milion drugi stetni stvari. a oni se obrusili na pusace..
kolektivno ludilo..
Gotvo sve stvari koje si naveo su stetne samo za onoga ko ih konzumira... cigare su stetne i za ljude koji se nalaze u blizini za vrijeme tvog konzumiranja istih... tako da nije isto.

Ako ne mozes postovati ostale toliko da ne pusis u njihovoj blizini i da ih ne trujes onda brate ostani kod kuce i truj sam sebe koliko zelis. Meni smeta smrad i dim cigare... gadljivo pravo... Zbog toga ne pusim, i necu dozvoliti da neki degen kojeg ona stvar zaboli za miris i zdravlje na javnom mjestu to radi i meni.

Second hand smoking je vise stetno za zadravlje neko first hand... nikada mi nece biti nasni roditelji koji puse u drustvo svoje djece... Svjestno truju svoju djecu.
animals

#130 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Za tvoju informaciju..ja ne pusim..

zena mozda 4 cigarete ispusi na dan i to uvijek na terasi..
znaci ne u stanu, ne u autu.
tako da moje dijete nije ugrozeno..
MyTao

#131 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:Za tvoju informaciju..ja ne pusim..

Ma ne mislim na tebe licno... Samo zelim da ukazem da postoji razlika sa pusenjem i konzumiranjem herojina (for example).

Jedno steti osobi koja je konzumira, druga moze stetiti svima onima koji se nadju u blizini... tako nije isto porediti cigare i ostale poroke. A posebno nema smisla petljati slobodu izrazavanja u ovo... Jedna forumasica rece ko ne voli cigare nek ostane kod kuce :-) :-)

To je isto kao da neko ide okolo i bode narod sa herojinom (da je legalan) i kaze ko ne voli herojin nek ostane kod kuce :) Znaci ta prica nema smisla...

Tako da u potpunosti razumijem tog covjeka koji je trazio da se ne pusi za stolom do njega dok on ruca...
animals

#132 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Ali taj je mogao da ruca u prostoru za nepusace..
Ali ne. mora se nesto kurciti..
belfy

#133 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by belfy »

MyTao wrote:

Ma ne mislim na tebe licno... Samo zelim da ukazem da postoji razlika sa pusenjem i konzumiranjem herojina (for example).

Jedno steti osobi koja je konzumira, druga moze stetiti svima onima koji se nadju u blizini... tako nije isto porediti cigare i ostale poroke. A posebno nema smisla petljati slobodu izrazavanja u ovo... Jedna forumasica rece ko ne voli cigare nek ostane kod kuce :-) :-)

To je isto kao da neko ide okolo i bode narod sa herojinom (da je legalan) i kaze ko ne voli herojin nek ostane kod kuce :) Znaci ta prica nema smisla...

Tako da u potpunosti razumijem tog covjeka koji je trazio da se ne pusi za stolom do njega dok on ruca...
ok, ocigledno je ti je bitnije drustvo nego pojedinac kada su ove stvari u pitanju. zato prije navedoh kanabis kao primjer.

pa bih sada samo da te pitam: da li je po drustvo pogubniji duhan, kanabis, alkohol ili heroin? koji bi bio poredak stete po drustvo (posto je ocigledno ok ako pojedinac "samo" sebe unistava) i zasto?
Matzan

#134 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by Matzan »

Image

Prije nekih 4-5 godina imao sličnu situaciju. Dr-ica koja približno ovako izgleda doobro me naružila jer sam pušač.
Kaže ona da je i sama bila pušač, ali se sad prošla toga... malo joj eto uticalo na kilažu, ali sve je OK.

Da se razumijemo, ne podržavam pušenje, smatram ga štetnom i skupom navikom, ne preporučujem mladima i nadam se da će većina uspjeti da ih mimoiđe bilo koja vrsta ovisnosti, ne samo konzumiranje duhana.
Ali me kao i @selna jako nervira ta neka agresivna kampanja protiv pušača... to je već postala histerija... gledaju te kao bolesnu osobu, gubavca... pušenje krivo za sve bolesti ovog svijeta. Idi, begaj!
SkyLimit

#135 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by SkyLimit »

Meni najgore kad me neko pita "smije li se kod tebe zapaliti?". Naravno da mi to baš i ne čini zadovoljstvo, no nisam nikad nikom rekao da ne može. Ali da barem i pušači pokažu malo razumjevanja pa ispuše kod mene minimalnu dozu, već čini mi se da se predaju uživanju kao nikad, njihov dim me danima poslije proganja hodnicima, kao duhovi.
belfy

#136 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by belfy »

SkyLimit wrote:Meni najgore kad me neko pita "smije li se kod tebe zapaliti?". Naravno da mi to baš i ne čini zadovoljstvo, no nisam nikad nikom rekao da ne može. Ali da barem i pušači pokažu malo razumjevanja pa ispuše kod mene minimalnu dozu, već čini mi se da se predaju uživanju kao nikad, njihov dim me danima poslije proganja hodnicima, kao duhovi.
ma samo hoce da te truju... namjerno! :oops:
seln

#137 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

SkyLimit wrote:Meni najgore kad me neko pita "smije li se kod tebe zapaliti?". Naravno da mi to baš i ne čini zadovoljstvo, no nisam nikad nikom rekao da ne može. Ali da barem i pušači pokažu malo razumjevanja pa ispuše kod mene minimalnu dozu, već čini mi se da se predaju uživanju kao nikad, njihov dim me danima poslije proganja hodnicima, kao duhovi.
Ja sam to rijesio na obostrano zadovoljstvo... ne posjecujem nepusace. A ako se bas mora (svadba, dzenaza, mevlud), ostanem ono minimalno vrijeme predvidjeno zakonima kurtoazije. Zasto da nerviram i sebe i njih?
R A V E N

#138 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by R A V E N »

Trenutno ne mogu da odgovorim na ovu temu jer sam vodio kampanju za Trump-a u lokalnom džematu, pa su me istjerali. Sad idem u mjesnu zajednicu da vidim kako ću proći (zna se ko je na vlasti u Tuzli od 1990.-e). :D :D :D
seln

#139 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by seln »

R A V E N wrote:Trenutno ne mogu da odgovorim na ovu temu jer sam vodio kampanju za Trump-a u lokalnom džematu, pa su me istjerali. Sad idem u mjesnu zajednicu da vidim kako ću proći (zna se ko je na vlasti u Tuzli od 1990.-e). :D :D :D
Image
MyTao

#140 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

belfy wrote:
MyTao wrote:

ok, ocigledno je ti je bitnije drustvo nego pojedinac kada su ove stvari u pitanju. zato prije navedoh kanabis kao primjer.

pa bih sada samo da te pitam: da li je po drustvo pogubniji duhan, kanabis, alkohol ili heroin? koji bi bio poredak stete po drustvo (posto je ocigledno ok ako pojedinac "samo" sebe unistava) i zasto?
Definitivno alcohol i herojin prednjace... duhan i kanabis dolaze posle...

Ali nije to poenta... poenta je da duhanom direktno mozes uticati na zdravlje drugog covjeka... alcohol, herojin i ostale teske droge su jako opasne za one koje ih konzumiraju ali nanose indirektnu stetu bliskim ljudima oko njih. To je jedna druga tema...

Poenta je da duhan DIREKTNO utice na ostale, i kao takav nema mjesta na jednom javnom mjestu...
belfy

#141 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by belfy »

MyTao wrote:
belfy wrote:
MyTao wrote: Ma ne mislim na tebe licno... Samo zelim da ukazem da postoji razlika sa pusenjem i konzumiranjem herojina (for example).

Definitivno alcohol i herojin prednjace... duhan i kanabis dolaze posle...

Ali nije to poenta... poenta je da duhanom direktno mozes uticati na zdravlje drugog covjeka... alcohol, herojin i ostale teske droge su jako opasne za one koje ih konzumiraju ali nanose indirektnu stetu bliskim ljudima oko njih. To je jedna druga tema...

Poenta je da duhan DIREKTNO utice na ostale, i kao takav nema mjesta na jednom javnom mjestu...
cek malo, sada je bitnije individualno, jel?

covjek se napije pa napravi saobracajku i ubije nekoliko ljudi odjednom u trenutku, pa im time utice na zdravlje... :-) neko drugi se nadrogira, pa upuca/zbode nekoga, pa mu tako utice na zdravlje... :-) meni to djeluje opasnije od pusaca na otvorenom ciji dim ide u havu, a tebe zakaci samo ako vjetar puhne na tu stranu. doduse, mozda se zakasljes, ali kako je taj uticaj na zdravlje gori od ispred navedenih? ne pricamo sada dakle o pusenju u zatvorenom, jer postoje prostorije za pusace i nepusace, nego o pusenju u javnosti, na otvorenom...
animals

#142 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

A genestski modificirana hrana, sta kazu kriticari za to..
MyTao

#143 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

belfy wrote: cek malo, sada je bitnije individualno, jel?

covjek se napije pa napravi saobracajku i ubije nekoliko ljudi odjednom u trenutku, pa im time utice na zdravlje... :-) neko drugi se nadrogira, pa upuca/zbode nekoga, pa mu tako utice na zdravlje... :-) meni to djeluje opasnije od pusaca na otvorenom ciji dim ide u havu, a tebe zakaci samo ako vjetar puhne na tu stranu. doduse, mozda se zakasljes, ali kako je taj uticaj na zdravlje gori od ispred navedenih? ne pricamo sada dakle o pusenju u zatvorenom, jer postoje prostorije za pusace i nepusace, nego o pusenju u javnosti, na otvorenom...
Pa jeste opasnije... ne svatam poentu koju zelis da napravis? Sta treba trpiti nikotin u faci i sutiti jer moze biti i gore... moze se faca napiti pa me izbosti ? :roll:

Po tebi se treba jos i zahvaliti pusacima sto bi SAMO da truju ostale nikotinom jer stvari mogu biti puno puno gore :/

Zanimljivo... ovo je nesto sto se samo kod nas moze cuti... za svaki problem se kaze suti moze biti gore, ne pricaj o tome... sta da nam je ovako itd itd... Evo tvoj primjer sa alkoholom, istina desava se... ali to ne oduzima ni blizu broj zivota kao sto to rade bolesti srca koje uzrokuju najvise smrti na svijetu... Sta sad treba sutiti o tome da pijani ljudi ne treba da voze? jer imamo mi vaznijih problema od pijanih vozaca... :lol: :lol:
MyTao

#144 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:A genestski modificirana hrana, sta kazu kriticari za to..
genetski modificirana kako? Ako je modificirana da na nas organizam utice pozitivno onda o njoj mislim sve najbolje... ako je modificirana da utice negativno onda misljenja su negativna... Jako cudno pitanje.
animals

#145 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

MyTao wrote:
genetski modificirana kako? Ako je modificirana da na nas organizam utice pozitivno onda o njoj mislim sve najbolje... ako je modificirana da utice negativno onda misljenja su negativna... Jako cudno pitanje.
Neprirodna hrana, koja povecava profit proizvodjacu,
profit i samo profit, za velike koncerne..
bas korisno za covjecanstvo..
MyTao

#146 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:
MyTao wrote:
Neprirodna hrana, koja povecava profit proizvodjacu,
profit i samo profit, za velike koncerne..
bas korisno za covjecanstvo..
Kako mislis neprirodna hrana? Mnogi ljudi se plase onog sto ne razumiju... GMO je dio inzinjerstva... kao sto mozes napraviti most koji ce se srusiti pet dana posle izgradnje, tako mozes napraviti i krompir koji ce te ubiti ako ga pojedes... Znaci sve je do toga kako je posao uradjen.

GMO je zasluzan za toliko dobrog u svijetu da ne znam ni gdje bi poceo... plus ako iko moze rijesiti problem nedostatka hrane u svijetu onda su to GMO inzinjeri. Ne vidim kako obican krompir koji se modificira da sadrzi vise vitamina i proteina i uz to je otporan na mnoge stetocine moze biti nesto lose???

Naravno kada taj krompir modificira da ubija celije u nasem organizmu onda je to lose... tako postaviti pitanje sta mislimo o GMO-u je kao pitati sta mislimo o inzinjerstvu... too broad sto bi rekli :)

Ja licno nikada ne kupujem organic, to je najveca prevara ovog stoljeca... sve sto je truhlo i sto treba da se baci ljudi stave natpis "organic" i dignu cijenu i budale se privuku...
animals

#147 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Ne mozes ni kupovati prirodnu hranu,jer je nema za trziste..
to mozes samo za svoju dusu, da radis..
MyTao

#148 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:Ne mozes ni kupovati prirodnu hranu,jer je nema za trziste..
to mozes samo za svoju dusu, da radis..
Mozes, kako ne mozes?? O kojem mjestu pricamo? i sta je za tebe prirodno? a sta nije?

Ako je za tebe prirodno sve ono sto se samo moze pronaci u prirodi i netaknuto je od ljudi onda bi banane koje jedemo danas izgledale ovako

Image

A, ako je prirodno da ljudi modificiraju hranu onda vise volis ovo.

Image
animals

#149 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by animals »

Prirodno je ono bez pesticida..
ali to je sporo i preskupo za uzgajanje..
ne donosi profit..
MyTao

#150 Re: Čovjek bacio verbalnu bombu fativistima/fativistkinjama i apologetama debljine

Post by MyTao »

animals wrote:Prirodno je ono bez pesticida..
ali to je sporo i preskupo za uzgajanje..
ne donosi profit..
To nije GMO (Genetically Modified Organisms) vec nesto sasvim drugo... Ako ti je prirodno samo da se krompir uzgaja tako sto ce se staviti u zemlju I moliti boga da sve bude kako treba... onda u pravu si... prirodno ne postoji.
Post Reply