Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
Fudo387

#126 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

karanana wrote:Jeste blajburg ratni zlocin. Razlika je sto su u blajburgu ratni zlocin izvrsili totalni pobjednici nad totalnim gubitnicima i pobjednicima nije niko mogao suditi.
Ho's reci da ima razlike u ratnom zlocinu?
PM72

#127 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

karanana wrote:Jeste blajburg ratni zlocin. Razlika je sto su u blajburgu ratni zlocin izvrsili totalni pobjednici nad totalnim gubitnicima i pobjednicima nije niko mogao suditi.
Što rek'o Stipe : " Oni iz Jasenovca nisu krivi za Blajburg a oni iz Blajburga jesu za Jasenovac".
BHCluster

#128 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Ja nemam nista protiv smrtne kazne za najgore slucajeve, nemam milosti za divljake, ali sam legalista i to mora proci neku proceduru, suditi i vidjeti sta i kako, a ne uhvati, svezi i izrafalaj. To je zlocin...
A u drugu ruku, svaki taj zarobljeni je mogao biti razmijenjen za nekog naseg i tako mu zivot spasiti.
Pa kolega legalisto kaka pravni okvir su imali ovi sto su oklopnjakom usli u Sarajevo?
Ripicipi

#129 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
Ja nemam nista protiv smrtne kazne za najgore slucajeve, nemam milosti za divljake, ali sam legalista i to mora proci neku proceduru, suditi i vidjeti sta i kako, a ne uhvati, svezi i izrafalaj. To je zlocin...
A u drugu ruku, svaki taj zarobljeni je mogao biti razmijenjen za nekog naseg i tako mu zivot spasiti.
Pa kolega legalisto kaka pravni okvir su imali ovi sto su oklopnjakom usli u Sarajevo?
Usli su i suputovi 2. maja pa nisu pobijeni nego su poslije predaje razmjenjeni.
Ne bi se svakog 3. maja u Dobrovoljackoj pravio cirkus da nije bilo bespotrebnog ubijanja.
BHCluster

#130 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
Usli su i suputovi 2. maja pa nisu pobijeni nego su poslije predaje razmjenjeni.
Ne bi se svakog 3. maja u Dobrovoljackoj pravio cirkus da nije bilo bespotrebnog ubijanja.
Napad na predsjednistvo Drzave, bespotrebno ubijanje, bravo kolega.
hrle1976

#131 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hrle1976 »

Ako nema nekih adekvatnih dokaza ko je 100% bio odgovoran i ko evt. na svoju ruku ucinio tj. video snimak ili foto, onda ce onaj sa najslabijim karatama u rukama dobiti 40 godina, mozda jos neko po 10 godina a ostali haj kuci.
Ripicipi

#132 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
2 maj je napad
3 maj je Dobrovoljacka
Banksy

#133 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Banksy »

:bih:

(Al' nekako mi se čini da će Vikić ovdje loše proći...)
Fudo387

#134 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
:bih:

(Al' nekako mi se čini da će Vikić ovdje loše proći...)
Mogu ga za prangiju povuc'.
BHCluster

#135 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:
BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
2 maj je napad
3 maj je Dobrovoljacka
Naravno vec su 2. Maja pokazali o kakvoj se vojsci radi, pa otmica clana predsjednistva itd...
Banksy

#136 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote: (Al' nekako mi se čini da će Vikić ovdje loše proći...)
Mogu ga za prangiju povuc'.
Kad je bio Divjak ili Ganić, skočilo se, svi k'o jedan, sad, ne vidim da se neko češe... Daj bože.
muha_sa

#137 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by muha_sa »

cim je BH sud svašta je moguce
PM72

#138 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Možda bi i skočili da je Vikić uhapšen.Ovako nikom ništa nije jasno.Podigli optužnicu a on sjedi kući? Mnogi primati iz genocidne tvorevine ne mogu mu halaliti glavnu ulogu u odbrani grada.
Ripicipi

#139 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

BHCluster wrote: Naravno vec su 2. Maja pokazali o kakvoj se vojsci radi, pa otmica clana predsjednistva itd...
E hajd ovako, pravit cu se kao da ne zivim tu i kao da veze nemam sta se dogodilo u Dobrovoljackoj.
Samo cu reci da mi je dovoljno ono sto je Jovan Divjak rekao.

Jos jednom podrska za Vikica i siguran sam da on nema veze s tim.
BHCluster

#140 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Banksy wrote: (Al' nekako mi se čini da će Vikić ovdje loše proći...)
Zna se ko je ovo pocnio a Vikica optuzise, ocigledno je da se velikosrpski apetit mora zadovoljiti, ali nema od toga nista kada se uzmu u obzir slucajevi Ganic, Divijak, Jurisic, itd...
Fudo387

#141 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:
BHCluster wrote: Naravno vec su 2. Maja pokazali o kakvoj se vojsci radi, pa otmica clana predsjednistva itd...
E hajd ovako, pravit cu se kao da ne zivim tu i kao da veze nemam sta se dogodilo u Dobrovoljackoj.

Je li Blajburg ratni zlocin?
BHCluster

#142 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by BHCluster »

Ripicipi wrote:

Sta da srpska strana nije ispostovala dogovo?
Ripicipi

#143 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

Fudo387 wrote:
Ripicipi wrote:

Je li Blajburg ratni zlocin?
Ne znam sto te to toliko zanima...
Jeste, nacin na koji je to uradjeno predstavlja zlocin, to je tesko negirati iako sam od rodjenja na strani ovih koji su ih pobili.
Opet ponavljam, sudjenje pa sta bude...
Fudo387

#144 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:Ne znam sto te to toliko zanima...Jeste, nacin na koji je to uradjeno predstavlja zlocin, to je tesko negirati iako sam od rodjenja na strani ovih koji su ih pobili.Opet ponavljam, sudjenje pa sta bude...
Cekaj malo, ti si od rodjena na strani onih koji su pocinili ratni zlocin, tj. ratnih zlocinaca?
Ripicipi

#146 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

Fudo387 wrote:
Ripicipi wrote:Ne znam sto te to toliko zanima...Jeste, nacin na koji je to uradjeno predstavlja zlocin, to je tesko negirati iako sam od rodjenja na strani ovih koji su ih pobili.Opet ponavljam, sudjenje pa sta bude...
Cekaj malo, ti si od rodjena na strani onih koji su pocinili ratni zlocin, tj. ratnih zlocinaca?
Da, od rodjenja, ali to ne znaci da ne mogu priznati zlocin ako se desi, isto kao i u ovom ratu.
I caco je cinio zlocine pa ne mislim da sam bio na strani zlocinaca...

Izgleda da ne postoji vojska koja nije cinila ratne zlocine, bilo ovdje ili u svijetu.
Fudo387

#147 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Fudo387 »

Ripicipi wrote:
Fudo387 wrote:
Da, od rodjenja, ali to ne znaci da ne mogu priznati zlocin ako se desi, isto kao i u ovom ratu.
I caco je cinio zlocine pa ne mislim da sam bio na strani zlocinaca...

Izgleda da ne postoji vojska koja nije cinila ratne zlocine, bilo ovdje ili u svijetu.
Dobro, mozes li ponovo procitati sta si napisao i pokusati sebe upitati imas li ti mozda kredibiliteta da pises o ovom stvarima?
sumirprimus

#148 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sumirprimus »

puna i bezrezervna podrska vikicu.sta god da je uradio.lik je bio jedan od stozernih i najprepoznatljivijih likova odbrane drzave na pocetku.sto je daleko važnije od par roknutih djikanskih rezervista.
a opet nadam se zarad dusmana da su mu ruke ciste.znam da im ni to ne bi bilo dovoljno.al eto kozmicka pravda.
pozdrav domovini :bih:
Ripicipi

#149 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

Fudo387 wrote: Dobro, mozes li ponovo procitati sta si napisao i pokusati sebe upitati imas li ti mozda kredibiliteta da pises o ovom stvarima?
A ko to odlucuje o kredibilitetu, mozda ti??
Sta ti nije jasno?

Da, na strani sam partizana, da, I partizani su cinili zlocine (nazalost)
Da, na strani sam ABIH, da, I ABIH je cinila zlocine (nazalost)
LBVIEW

#150 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by LBVIEW »

Ripicipi wrote:
BHCluster wrote:
Ripicipi wrote:
Ako je bilo "bespotrebnog ubijanja",otkud oslobadajuce presude u Hagu, kao i zakljucak istog da se ne radi o ratnom zlocinu?
Ne mislis valjda da treba uvaziti mitomaniju onih koji prave cirkus gdje god su vojnicki dobili po labrnji,od vojnog groblja u Bratuncu,preko
Brcanske Malte,pa do Dobrovoljacke?
Btw.,vojna kolona agresorske vojske u povlacenju(koja je kidnapovala legitimno izabranog predsjednika drzave) se tretira kako,legitimisto?
Post Reply