PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Truba »

Leon16v wrote:Image
razmisljao sam sto činiti bas mi sutra treba :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#127 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Leon16v »

Samo nam javi, ako prođe :D
Dozer

#128 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Dozer »

Ovo je sad zaista dno dna... Ispod ovoga ne moze... Pa dokle ide nesposobnost i idiotluk ovih hajvana na vlasti, a narod suti li suti. I trpi....

Umjesto da su zabranili voznju svim vozilima koja je ispunjavaju min. Euro 3 normu, oni uvode par-nepar sistem i time i dalje sva ta vozila, a koja su najveci zagadjivaci kada pricamo o vozilima, uredno ostavljaju da voze. I sta sad... Jedan dan ce se na loz ulje voziti pola njih, sutra druga polovica, i smanjice se zagadjenje?
Istovremeno, handre sve one koji voze novija vozila, a pogotovo E5 i 6. Pa gdje je tu logika i pamet?! A u PM kakvi idioti odlucuju o svemu.... Ako je tacno da je Kojovic predlagac ovoga, onda idiota treba zgazit nogama u Metropolisu na.jutarnjoj kafi... Lako je tebi supcino, kad i zivis i radis u 300m daljine... Sta je s ljudima.koji su npr. iz Ilijasa, Kaknja i sl., a koji dolqze.da.rade u Sarajevo?

Dalje, sta je s firmama.kojima.su vozila neophodna za rad, poput dostavnih vozila, rent-a-car vozila, turista koji su tu s vozilima ili su planirali doci za NG...? Mislim....HALLOOOOO, MAZLUMI!

Da li ste primijetili i da je centralno grijanje danas na manje od pola snage? Zar toplane nisu na plin? Jesu. Loz ulje se koristi kada nema.plina. Da li cete umanjiti racune za sve ove dane kada ste smanjivali temperaturu u stanovima? Mamu vam lopovsku .... Koristite priliku samo za dodatnu pljacku....

Ali, neka... Tako i treba. Jebite nas koliko god mozete, "gospodo". Sve dok sutimo i ne jebemo mi vas, nasi supci su vam.otvoreni. Bujrum, izvol'te....
NediM17

#129 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by NediM17 »

Najebem se mame kompletnoj vladi kantona na celu sa konakovicem, a posebno njegovom ministru lukicu. Imam dva auta, jedno je par, jedno nepar i mislio sam da sam nezajebljiv. Jedno je Euro5 sa plinom (za koje moram placati skuplju registraciju, kao i ljudi koji voze hibride), a drugo je dizel Euro5. E sad u cemu je moj problem. Dodjem ujutro na posao autom kojem je dozvoljeno saobracanje, odem na put, prenocim, vratim se s puta, i sutra ne mogu s posla kuci. :-) :lol:

A ovi sa normom Euro -∞ ce se uredno vozati na loziku. Cak zapravo ne mislim da su oni toliki problem, koliki su problem individualna lozista koja koriste ugalj katastrofalne kvalitete (drvo je jos super, ekolosko gorivo).
pussysmoke

#130 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 23:27, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#131 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by L u c i f e r »

Dozer wrote:Ovo je sad zaista dno dna... Ispod ovoga ne moze... Pa dokle ide nesposobnost i idiotluk ovih hajvana na vlasti, a narod suti li suti. I trpi....

Umjesto da su zabranili voznju svim vozilima koja je ispunjavaju min. Euro 3 normu, oni uvode par-nepar sistem i time i dalje sva ta vozila, a koja su najveci zagadjivaci kada pricamo o vozilima, uredno ostavljaju da voze. I sta sad... Jedan dan ce se na loz ulje voziti pola njih, sutra druga polovica, i smanjice se zagadjenje?
Istovremeno, handre sve one koji voze novija vozila, a pogotovo E5 i 6. Pa gdje je tu logika i pamet?! A u PM kakvi idioti odlucuju o svemu.... Ako je tacno da je Kojovic predlagac ovoga, onda idiota treba zgazit nogama u Metropolisu na.jutarnjoj kafi... Lako je tebi supcino, kad i zivis i radis u 300m daljine... Sta je s ljudima.koji su npr. iz Ilijasa, Kaknja i sl., a koji dolqze.da.rade u Sarajevo?

Dalje, sta je s firmama.kojima.su vozila neophodna za rad, poput dostavnih vozila, rent-a-car vozila, turista koji su tu s vozilima ili su planirali doci za NG...? Mislim....HALLOOOOO, MAZLUMI!

Da li ste primijetili i da je centralno grijanje danas na manje od pola snage? Zar toplane nosu na plin? Jesu. Loz ulje se koristi kada nema.plina. Dq li cete umanjiti racune za sve ove dane kada ste smanjivali temperaturu u stqnkvima? Mamu vam lopovsku ....

Ali, neka... Tako.i treba. Jebite nqs kopiko god mozete, "gospodo". Sve dok sutimo i ne jebemo.mi vas, nasi supci su vam.otvoreni. Bujrum, izvol'te....
Upravo tako.
Sve mislim dotakli smo dno, sad valjda mora krenuti nabolje, ali kakvi.
Tonemo sve dublje i dublje.
Cirkus i tragedija od drzave.
lijek-za-sve

#132 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by lijek-za-sve »

:D izgleda u ponedaljak sa biciklom na posao,sreca nije kisa :D
O'zone
Globalni moderator

#133 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

Dozer wrote:Ovo je sad zaista dno dna... Ispod ovoga ne moze... Pa dokle ide nesposobnost i idiotluk ovih hajvana na vlasti, a narod suti li suti. I trpi....

Da li ste primijetili i da je centralno grijanje danas na manje od pola snage? Zar toplane nisu na plin? Jesu. Loz ulje se koristi kada nema.plina. Da li cete umanjiti racune za sve ove dane kada ste smanjivali temperaturu u stanovima? Mamu vam lopovsku .... Koristite priliku samo za dodatnu pljacku....

Ali, neka... Tako i treba. Jebite nas koliko god mozete, "gospodo". Sve dok sutimo i ne jebemo mi vas, nasi supci su vam.otvoreni. Bujrum, izvol'te....
Da si ukinuli vozila koja imaju ispod Euro3 norme onda bi bilo udarili na sirotinju koja nema para da uzme bolje auto, bogataši opet privilegirani...

Ovo sa GRAS om je isto diskriminacija. Neko plaća kartu da bi se mogao voziti a sad svi mogu džabe. Ko će tim ljudima refundirati?

Treba telefonskim pozivima pritisnuti MUP, saobraćajnu policiju kao što je to forumaš iznad uradio da vidimo po kom zakonu se spominju kazne.

Edit: I da, nismo ni blizu dna :wink:
JThomas

#134 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by JThomas »

a otkud to za kojovića?
Bosnian1980

#135 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Bosnian1980 »

Odvrnuti volume do kraja!!! :D

Heller

#136 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Ja se i dosad tramvajem džaba vozo :lol:
GeeTnT

#137 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

O'zone wrote:

Da si ukinuli vozila koja imaju ispod Euro3 norme onda bi bilo udarili na sirotinju koja nema para da uzme bolje auto, bogataši opet privilegirani...

Ovo sa GRAS om je isto diskriminacija. Neko plaća kartu da bi se mogao voziti a sad svi mogu džabe. Ko će tim ljudima refundirati?

Treba telefonskim pozivima pritisnuti MUP, saobraćajnu policiju kao što je to forumaš iznad uradio da vidimo po kom zakonu se spominju kazne.

Edit: I da, nismo ni blizu dna :wink:
Refundiranje registracije, karata javnog prevoza, smanjenja centralnog grijanja, racuna za vodu.....

Mnogo razloga za uzbunu...ne narandzastu, nego zelenu...
Edin H.

#138 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

Heller wrote:Ja se i dosad tramvajem džaba vozo :lol:
Pa kako ces ti onda dobiti kompenzaciju? :D
JThomas

#139 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by JThomas »

http://nap.ba/new/vijest.php?id=31718
Iz ove perspektive čini se besmisleno izdvajanje 250.000 KM iz budžeta za koncert Dine Merlina za Novu godinu, a što su čelnici Grada i Kantona pravdali višestrukim vraćanjem u budžet dolaskom turista, trošenjem novca, smještajnih kapaciteta... Jedino što sada fali jeste poruka dobrodošlice: „Dođite pješke i ponesite maske. Vaše Sarajevo.“
zubi

#140 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by zubi »

kolegione wrote:
mario001 wrote:
insomnia78 wrote:U Parizu je ovo normalno :D
Ovo samo tupavim balijama nije normalno
Nema vode, nema saobracaja, i usrana privreda vozi par-nepar ljudi se griju na cumur jer nemaju novca ni za drva, psi lutalice uredno kohabitiraju raznoseci bolesti, a vlada krsi svoj zakon ubijajuci ih jer nisu u stanju da rijese najjednostavniji problem na svijetu, javni prijevoz ocajan, javna preduzeca i dugovima u kojima Konakovic zaposljava svoje botove, Seka tjera najvece strucnjake, protesti sa sve tegbiranjem i nekim turcima i arapima i nasim vehabijama u centru grada otvaramo trotoare "transferzale za ljude koji hodaju u kolicima" ljudi ginu na ulicama iako nismo ni milionski grad pale se auta i bacaju bombe, ceste pune rupa, iako je suho vrijeme na mnogim cestama snijeg i led.
E cuj psi lutalice raznose bolesti, jest vala evo epidemija kuge ne jenjava :-)
Ajatolah_

#141 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Ajatolah_ »

Bosnian1980 wrote:Odvrnuti volume do kraja!!! :D

:lol:
GeeTnT

#142 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=31718
Iz ove perspektive čini se besmisleno izdvajanje 250.000 KM iz budžeta za koncert Dine Merlina za Novu godinu, a što su čelnici Grada i Kantona pravdali višestrukim vraćanjem u budžet dolaskom turista, trošenjem novca, smještajnih kapaciteta... Jedino što sada fali jeste poruka dobrodošlice: „Dođite pješke i ponesite maske. Vaše Sarajevo.“
Zadnja recenica...

..... U svim normalnim državama nakon ovakvih poteza, vlast bi već bila bivša.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#143 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by japin_mutapi »

kako cu ja sa diskushernijom, koja me u velikoj mjeri organicava i otezava kretanje, cekati autobus po pola sata ili sat vremena, jos na ovoj hladnoci

jos posle posla kad se sav ukocim i jedva hodam

mogu li ja na sudu priloziti ljekarske naláze i imal neka potvrda ili posteda od ljekara po ovom pitanju
Toffee karamela

#144 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Toffee karamela »

Dozer wrote: Da li ste primijetili i da je centralno grijanje danas na manje od pola snage? Zar toplane nisu na plin? Jesu. Loz ulje se koristi kada nema.plina. Da li cete umanjiti racune za sve ove dane kada ste smanjivali temperaturu u stanovima? Mamu vam lopovsku .... Koristite priliku samo za dodatnu pljacku....
Ne od danas, kod mene od srijede centralno grijanje grije haman na trećini...smrzavamo se danima, uključili još radijatora po stanu!
Heller

#145 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Ajatolah_ wrote:

:lol:
A mogla je biti dobra pjesma :|
Matzan

#146 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Matzan »

Kako se zove ova djevojčica što pjeva?

Volio bih s njom probati neke tehnike disanja... :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#147 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Inace je cijelom Kantonu dostupan tramvajski i trolejbuski saobracaj :-)
Ublehasi nastavljaju da jasu....al dobro je, jos ne puca :roll:
zenny

#148 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by zenny »

sve kontam, super trznuli se, mozgalo se malo oko ovoga itd... ali da neko ko je zavrsio fakultet za ovo i donosi ovakve odluke da napravi odluku po kojoj ravna nekoga sa autom minimalnih ispustanja gasova sa nekim starim 20 i vise godina, to ne razumijem.
kojom logikom je bolje da nas razdvoje po broju na tablicama a ne po uzroku problema?
Heller

#149 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Matzan wrote:
Kako se zove ova djevojčica što pjeva?

Volio bih s njom probati neke tehnike disanja... :oops:
Almir Kurt
spreca

#150 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:Inace je cijelom Kantonu dostupan tramvajski i trolejbuski saobracaj :-)
Ublehasi nastavljaju da jasu....al dobro je, jos ne puca :roll:
Ja vec negdje napisah zbog SA ispastaju svi gradjani BiH pa i Kantona Sa......ja mislim da je ova odluka protiv ustavna......svi koje put nanese kroz KS su osteceni....nek zabrane samo u SA .....imate naj pedersku vladu svih vremena.....da ste pametni srusili bi je do Nove godine
Post Reply