Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post Reply
GeeTnT

#126 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by GeeTnT »

Vizionar 1985 wrote:
uglavnomja wrote:
Vizionar 1985 wrote: I Karadzic i Seselj su bili Sarajlije kaj ne.
karadzic nije bio sarajlija

a seselj jeste rodjen u sa, psihopata, kao i vecina natprosjecno intiligentnih
Kako kara nije bio Sarajlija kad je ak se ne varam 2-deset godina u Sarajevu zivio i radio.
Znaci dosljo al Sarajlija.
...rado kao moralista u FK Zeljo?. :mrgreen:

...pa sam je priznao da su srbi zivjeli van gradova....a muslimani u gradovima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#127 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by malakh »

GeeTnT wrote: ...rado kao moralista u FK Zeljo?. :mrgreen:

...kao psiholog u fk sarajevu.
Sanjarko

#128 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Ma pustite se tog vaseg Sarajevskog prepucavanja, nego jel cuna bio il nije bio Sarajlija dosljo.
GeeTnT

#129 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by GeeTnT »

malakh wrote:
GeeTnT wrote: ...rado kao moralista u FK Zeljo?. :mrgreen:

...kao psiholog u fk sarajevu.
Sorry....fulio sam tim.. :mrgreen:
Acid25

#130 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Acid25 »

Bez obzira na sve opet je došlo do preglasavanja tzv. bošnjačkih predstavnika. Ko je kriv? Ne zanima me. Da li je pozicija prodana? Ne zanima je. Ovaj trend preglasavanja je veoma opasan za normalno funkcionisanje države.
uglavnomja

#131 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

Acid25 wrote:Bez obzira na sve opet je došlo do preglasavanja tzv. bošnjačkih predstavnika. Ko je kriv? Ne zanima me. Da li je pozicija prodana? Ne zanima je. Ovaj trend preglasavanja je veoma opasan za normalno funkcionisanje države.
za sta? :D
Banksy

#132 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Banksy »

Vizionar 1985 wrote:
Banksy wrote: Dobro si, ne pamtim.
Za promjenu, Sarajlija, diplomirao na ''pravom'' fakultetu, u roku, Ostali (Slovenac?).

Sad će ga Faktor, S. Bosna, FTV i ''anonimni'' komentatori na Klix portalu toljagama, pretrešće mu do desetog koljena...
I Karadzic i Seselj su bili Sarajlije kaj ne.
Kao i Izetbegovići, Beograđani, bre.
MAN-lion's coach

#133 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by MAN-lion's coach »

....
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:42, edited 1 time in total.
Zgoljo

#134 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Zgoljo »

drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
Pazi sad i ovog momenta,fasizma.Ovo je onaj prijeratni,izgleda jos aktuelan.
Biva,Bosnjaci su nepismeni i nemaju skolovane ljude pa zato i ne mogu biti na rukovodecim funkcijama.A nepismeni i neskolovani su zato sto klanjaju i idu u dzamiju :izet:

Covjek te gore pita da potkrijepis ovu svoju tvrdnju,iznesi nam podatke o obrazovanju konstitutivnih naroda ili se izvini ljudima i prestani bacati te fasisticko-islamofobicne floskule koje su te naucili.
saibaba

#135 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by saibaba »

gurabija78 wrote:
drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po nacionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.
:thumbup:
Wow ? Koji arumenti ? Treba prestati s**ti o naconalnosti ali bosnjaci su neuki ? Pa ako hoces uzmi statistiku ... U Sarajevu imas duplo vise pravnika nego u kompletnom RS-u ? Niko od njih nije sposoban ? Mladic kojeg je amidža postavio uz dodikovu pomoć za predsjednika VSTV je po tebi sposoban ?

Dok dio drzave hoce da se ocijepi itekako je bitno koje je nacionalnosti .. kad budemo normalna drzava jedan covjek jedan glas onda nece biti bitno sad itekako jeste ...
uglavnomja

#136 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

u sarajevu nije bitno sta si po struci, nego da li si clan stranke ili familije i ciji si igrac.

neka ima 100.000 vrhunskih pravnika, ni jedan ne moze ni priviriti izboru za neku funkciju ako ga bakir ne pogura. a bakir gura samo u svoju korist.

i zato bivse cistacice mogu biti predsjednice ustavnih sudova.
i zahiragici pressjednici studentskih udruzenja.
lik sa svim 10-kama moze nosat kutije u skladiste.

tu je kvaka.

i ne znam kakve veze ima ovaj ranko sa dodikom? zna mu dodo amidzu? ko mu je amidza?
cuj rankov amidza :D
Zgoljo

#137 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Zgoljo »

saibaba wrote:
gurabija78 wrote:
Wow ? Koji arumenti ? Treba prestati s**ti o naconalnosti ali bosnjaci su neuki ? Pa ako hoces uzmi statistiku ... U Sarajevu imas duplo vise pravnika nego u kompletnom RS-u ? Niko od njih nije sposoban ? Mladic kojeg je amidža postavio uz dodikovu pomoć za predsjednika VSTV je po tebi sposoban ?

Dok dio drzave hoce da se ocijepi itekako je bitno koje je nacionalnosti .. kad budemo normalna drzava jedan covjek jedan glas onda nece biti bitno sad itekako jeste ...
Kad je rijec o mjestu koje treba pripasti Bosnjaku onda ide,nema veze,jebala vas nacionalonost,samo nek je strucan,nezavisan.Kad onaj Tegeltija i ona Jukicka ne bi bili politicki i zavisni ta prica bi imala smisla.
Vrlo jasno je napravljeno etnicko preglasavenje,6 nebosnjaka u VSTV-u je preglasalo 5 Bosnjaka po jasnoj etnickoj liniji i iz cistih nacionalnih razloga.

I onda oni nama ovdje dodju pricati kako mi ne trebamo to dramatizirati i sta ima veze sto je Ranko i tako to.
uglavnomja

#138 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

srbi i hrvati su nadglasali bosnjake i izabrali "ostalog"

hebena nacionalna linija. :-)

i ima li neko da stavi citat iz ustava gdje pise da i ustavni sud mora biti po kljucu? fakat ne znam.
Sanjarko

#139 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Banksy wrote:
Samcani iz Bosanskog Samca. :skoljka:
Gleda se Alija i Bakir.
Alija iz Samca, Bakir Sarajlijica ak se ne varam. :skoljka:
Banksy

#140 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Banksy »

Vizionar 1985 wrote:
Banksy wrote:
Samcani iz Bosanskog Samca. :skoljka:
Gleda se Alija i Bakir.
Alija iz Samca, Bakir Sarajlijica ak se ne varam. :skoljka:
Baš me briga ko su i šta su, i jedni i drugi i treći. Primjećujem samo da je danas izgleda sramota i otegotna okolnost biti rođeni Sarajlija, moraš se izvinjavati što te zatrefilo da si rođen na Koševu ili Jezeru.
Isto kao ratni staž, sramota je ako si bio tu, a ne u Minhenu, odmah si donji ako priznaš...
I OT je, pa da ne širimo.
Sanjarko

#141 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

MAN-lion's coach wrote:
Radovan nije rodjen u Sarajevu vec je iz selendre Petnjica u Crnoj Gori.
Studirao u SA i radio na Psihijatrijskoj klinici, sef mu bio Ismet Cerić.
I Srednju skolu je zavrsio ovdje.
A Vojislav jeste rodjen u SA.
Ko je napisao da je rodzeni Sarajlijca, nego da je dosljo Sarajlica.
Covo 2-deset godina zivio i radio u Sarajevu, to ga je u tom periodu cinilo Sarajlijom, kaj ne.
dobojlija81

#142 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by dobojlija81 »

Vizionar 1985 wrote:Ma pustite se tog vaseg Sarajevskog prepucavanja, nego jel cuna bio il nije bio Sarajlija dosljo.
ma ko sarajlije,vazda zavađene i dockan
kad je to pisac reko ima sto godina :D
Sanjarko

#143 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Banksy wrote:
Baš me briga ko su i šta su, i jedni i drugi i treći. Primjećujem samo da je danas izgleda sramota i otegotna okolnost biti rođeni Sarajlija, moraš se izvinjavati što te zatrefilo da si rođen na Koševu ili Jezeru.
Isto kao ratni staž, sramota je ako si bio tu, a ne u Minhenu, odmah si donji ako priznaš...
I OT je, pa da ne širimo.
Nemam ja s tim problema, pratetak mi je rodzeni Sarajlija ko i Bakir. :skoljka: ;-)
Ko zna odakle su moji i Ja porijeklom. Mozda smo domicilni al opet mozda nismo.
Znam da smo ovdje bili i kad Zenice nije bilo, al mi je porijeklo sa zenske linije iz porodice iz podrinja.
vješalica

#144 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by vješalica »

saibaba wrote:
gurabija78 wrote:
drunken tiger wrote:Bošnjaci da imaju nekog obrazovanog ili sposobnog možda bi imali koga na tim pozicijama. Sve dok im bitniji efendija bude od učitelja i profesora imat će ovaj problem. To je prvenstveno do njih. Uzmite samo statistiku o obrazovnoj strukturi po napcionalnoj pripadnosti pa će vam biti jasnije. I još nešto. Kada prestanu svi s*ati o nacionalnoj pripadnosti ljudi na rukovodeććim pozicijama biće nam bolje. Nama je bitnije je li Srbin, Hrvat, Bošnjak nego je li sposoban i stručan.

A koga je to trebalo postaviti na mjesto predsjednika od predlozenih Bosnjaka da smirimo ove nacionalne crve?
vješalica

#145 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by vješalica »

uglavnomja wrote:u sarajevu nije bitno sta si po struci, nego da li si clan stranke ili familije i ciji si igrac.

neka ima 100.000 vrhunskih pravnika, ni jedan ne moze ni priviriti izboru za neku funkciju ako ga bakir ne pogura. a bakir gura samo u svoju korist.

i zato bivse cistacice mogu biti predsjednice ustavnih sudova.
i zahiragici pressjednici studentskih udruzenja.
lik sa svim 10-kama moze nosat kutije u skladiste.

tu je kvaka.

i ne znam kakve veze ima ovaj ranko sa dodikom? zna mu dodo amidzu? ko mu je amidza?
cuj rankov amidza :D
SDA podmetanje jer babo od Ranka, Dušan bio istrazni sudija u Sarajevskom procesu....pa mogli su reci da mu je i babo brat Hitlerov samo nek ima nesto o cemu ce se brabonjat.
Ruku na srce,treba biti realan,nevazno je sto je Ranko,aigurno nije mulac glavati poput SDA brabonjaka i prikaza
JThomas

#146 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by JThomas »

Zgoljo wrote: Kad je rijec o mjestu koje treba pripasti Bosnjaku onda ide,nema veze,jebala vas nacionalonost,samo nek je strucan,nezavisan.Kad onaj Tegeltija i ona Jukicka ne bi bili politicki i zavisni ta prica bi imala smisla.
Vrlo jasno je napravljeno etnicko preglasavenje,6 nebosnjaka u VSTV-u je preglasalo 5 Bosnjaka po jasnoj etnickoj liniji i iz cistih nacionalnih razloga.

I onda oni nama ovdje dodju pricati kako mi ne trebamo to dramatizirati i sta ima veze sto je Ranko i tako to.
Protiv su bili Goran Nezirović, Alma Džaferović, Slavo Lakić, Zijad Kadrić i Ilijas Midžić, dok je Mahmut Švraka ostao suzdržan.
kako rekoh, tu jedan čovjek, bošnjak (iako ne bosanac :mrgreen: ), brani stotine nakradenih miliona, nakradenih od vas.

a u situaciju da to uradi stavili su ga najličnije alija i bakir. onda, što taj cilj nije dovoljno bošnjački? :mrgreen: da nisu srbi glasali za bakira i fahru? :mrgreen:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#147 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by malakh »

Acid25 wrote:Bez obzira na sve opet je došlo do preglasavanja tzv. bošnjačkih predstavnika. Ko je kriv? Ne zanima me. Da li je pozicija prodana? Ne zanima je. Ovaj trend preglasavanja je veoma opasan za normalno funkcionisanje države.
debevec je usko povezan sa sbbom i fahrom
Sanjarko

#148 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Sanjarko »

Zgoljo wrote: Kad je rijec o mjestu koje treba pripasti Bosnjaku onda ide,nema veze,jebala vas nacionalonost,samo nek je strucan,nezavisan.Kad onaj Tegeltija i ona Jukicka ne bi bili politicki i zavisni ta prica bi imala smisla.

Treba sve razjebat, postali podstanari u vlastitoj drzavi.
Jbt Hrvat od rata ministar finansija, ko da nema Boshnjaka, Bosanca nekog ekonomiste.
uglavnomja

#149 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by uglavnomja »

Vizionar 1985 wrote:

Treba sve razjebat, postali podstanari u vlastitoj drzavi.
Jbt Hrvat od rata ministar finansija, ko da nema Boshnjaka, Bosanca nekog ekonomiste.
:lol: :lol: :lol:

prvo drzava nije "vasa" vlastita nego pripada svim stanovnicima beiha.
drugo vlast je podijeljena izmedju 3 naroda i ponekog incidenta, poput ranka

trece daj spisak tih strucnjaka, ekonomista, pravnika ... ali bez adrese u svedskoj ili usa.

cetvrto kakve bi ti imao koristi da je izabran kakav bosnjo, odnosno kakve ces sada imati stete? poslace ti ranko sutra policiju da te izbaci iz stana :D

podstanar si ti svakako, ako se posmatra globalno, kao i nekih 98% stanovnika. mada bi rijec taoc bila prikladnija.
Zgoljo

#150 Re: Izbor novog predsjednika Suda BiH

Post by Zgoljo »

Uredu je,samo nemojte kukati sutra kad se preglasavanje dogodi u nekim drugim sferama,recite i tada sta ima veze,nije bitna nacionalnost.
Post Reply