Kupovina novog auta u D-segmentu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
direstraits0078
#126 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Ma nisam nista kupio, ali usluga perfektna.
-
fazlameister
#127 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Prodaja najbolji dio svega? Hahaha530i wrote:Ala Fazla bacaš bombe, prodaja im je najbolji dio svega, bez želje da ih hvalim. I u servisu su ljubazni samo imaju tu neku politiku sa nekim nejasnoćama...
Ako i razmatra Talisman za kupovinu, prije kupovine detaljno bih istestirao ergonomiju sa ovim touchscreen sistemom...meni nikako ne sjeda. Možda i bi nakon više vremena, ali prvi dojam i nije neki.
Narucis auto, daju ti rok 60-90 dana a auto dodje 125. dan? To je tebi uredu? Svaka cast "bombasu".
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
530i
#128 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Rok isporuke je definisan ugovorom, a zbog toga su najmanje krivi oni u salonu. Ako je precizirano da će auto doći u roku od 3 mjeseca jednostavno odustaneš od auta. Ako nemaš nigdje na papiru, nego su ti oni usmeno davali prognozu...onda jebi ga. Ali opet ponavljam ponajmanje je do njih.
-
Me_again
#129 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
A do koga je najvise ?530i wrote:Rok isporuke je definisan ugovorom, a zbog toga su najmanje krivi oni u salonu. Ako je precizirano da će auto doći u roku od 3 mjeseca jednostavno odustaneš od auta. Ako nemaš nigdje na papiru, nego su ti oni usmeno davali prognozu...onda jebi ga. Ali opet ponavljam ponajmanje je do njih.
-
fazlameister
#130 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Ne znam stvarno ko jos odustane od necega sto je cekao toliko vremena i dao dobre pare za to isto auto. Kontaktiras Zagreb koji je glavni za Reno (za bih) i kazu da je auto trebalo doci u roku i da je kriv salon. Da si imao neko iskustvo sa njima slicno mom, vjerovatno bi isto razmisljao kao i ja, ali i mnogi ljudi. Nisam jedini koji ima slicno iskustvo sa njima.530i wrote:Rok isporuke je definisan ugovorom, a zbog toga su najmanje krivi oni u salonu. Ako je precizirano da će auto doći u roku od 3 mjeseca jednostavno odustaneš od auta. Ako nemaš nigdje na papiru, nego su ti oni usmeno davali prognozu...onda jebi ga. Ali opet ponavljam ponajmanje je do njih.

-
Me_again
#131 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Ako nije tajna cime su te usluzili ako nisi nista kupio ? Finom pricom ?direstraits0078 wrote:Ma nisam nista kupio, ali usluga perfektna.
-
530i
#132 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Sve to liči na nekakvu antireklamu. Kako će biti do salona? Uzmu kaparu i naruče auto. Uobičajeni rok isporuke je 90 dana za auto koje nemaju na stanju. Kada platiš kaparu definiše se i rok isporuke. A može se desiti i da kasni iz različitih razloga proizvođač kasni sa proizvodnjom, transport, štrajk...ako su naručili auto onda zaista ne vidim šta bi oni mogli uraditi da auto kasni, a pri tome RNH nije odgovoran
Bez konkretnih dokaza da su baš oni krivi teško mi je povjerovati u tu priču. Njima je stalo koliko i kupcu jer i oni zarade na svakom autu...
-
direstraits0078
#133 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Pa postoje i usluge koje se ne nose kuci kad ih kupis.Me_again wrote:Ako nije tajna cime su te usluzili ako nisi nista kupio ? Finom pricom ?direstraits0078 wrote:Ma nisam nista kupio, ali usluga perfektna.
Ali za prodaju vozila, definitivno imaju pogresne ljude na tim pozicijama, i ja sam imao lose iskustvo prilikom pokusaja nabavke vozila kod njih.
Za novo vozilo moze biti i do konkretnog koncesionara, jer je na njemu da se vozilo carini, provede kroz potrebnu dokumentaciju itd.
-
Me_again
#134 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Bas si misteriozan, jesi siguran da si bio u auto kuci ili negdje drugodirestraits0078 wrote:Pa postoje i usluge koje se ne nose kuci kad ih kupis.Me_again wrote:Ako nije tajna cime su te usluzili ako nisi nista kupio ? Finom pricom ?direstraits0078 wrote:Ma nisam nista kupio, ali usluga perfektna.![]()
Ali za prodaju vozila, definitivno imaju pogresne ljude na tim pozicijama, i ja sam imao lose iskustvo prilikom pokusaja nabavke vozila kod njih.
Za novo vozilo moze biti i do konkretnog koncesionara, jer je na njemu da se vozilo carini, provede kroz potrebnu dokumentaciju itd.
-
530i
#135 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Zar i te usluge pružajudirestraits0078 wrote:
Pa postoje i usluge koje se ne nose kuci kad ih kupis.![]()
-
fazlameister
#136 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Jesam li ja mozda kriv sto sam cekao auto 3 sedmice nakon sto se auto proizvelo, (naravno vec je kasnilo) jer oni nisu mogli poslati 'fakturu' za preuzimanje istog? I nakon toga zove jedan od radnika tamo i kaze "nekako sam uspio poslati fakturu za transport i skinuti vozilo sa fabrickog lagera".530i wrote:Sve to liči na nekakvu antireklamu. Kako će biti do salona? Uzmu kaparu i naruče auto. Uobičajeni rok isporuke je 90 dana za auto koje nemaju na stanju. Kada platiš kaparu definiše se i rok isporuke. A može se desiti i da kasni iz različitih razloga proizvođač kasni sa proizvodnjom, transport, štrajk...ako su naručili auto onda zaista ne vidim šta bi oni mogli uraditi da auto kasni, a pri tome RNH nije odgovoranBez konkretnih dokaza da su baš oni krivi teško mi je povjerovati u tu priču. Njima je stalo koliko i kupcu jer i oni zarade na svakom autu...
-
Me_again
#137 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Poslovne relacije se definisu medjusobnim ugovorima, pa tako i izmedju dilera aura i njegovog snabdjevaca. Ne moze ni diler obecavati kupcu rokove ako nema na osnovu cega.530i wrote:Sve to liči na nekakvu antireklamu. Kako će biti do salona? Uzmu kaparu i naruče auto. Uobičajeni rok isporuke je 90 dana za auto koje nemaju na stanju. Kada platiš kaparu definiše se i rok isporuke. A može se desiti i da kasni iz različitih razloga proizvođač kasni sa proizvodnjom, transport, štrajk...ako su naručili auto onda zaista ne vidim šta bi oni mogli uraditi da auto kasni, a pri tome RNH nije odgovoranBez konkretnih dokaza da su baš oni krivi teško mi je povjerovati u tu priču. Njima je stalo koliko i kupcu jer i oni zarade na svakom autu...
Strajkovi, poplave i ostalo su specijalni slucajevi.
Ima tu puno domacih fulanja.
-
direstraits0078
#138 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Ubismo temu u pojam, covjek je postavio temu da se raspravlja o vozilima, a ne o koncesijama. Vezano za uslugu, guma pruza usluge rent-a-cara.
I usluga je bila sasvim ok, vise nego dobra, bez ikakvih problema.
-
Me_again
#139 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
@530i, nije nikakva antireklama u pitanju, licno nemam nista protiv Gume M, slicna je situacija i sa vecinom dilera kod nas. Svaka cast izuzecima koji ipak postoje, naravno.
Cini mi se nekako da je autoindustrija na nasim prostorima pravi magnet za papke, pa tu rade svakojake face upitnih sposobnosti i moralne odgovornosti. Opet, naglasavam, svaka cast izuzecima.
Cini mi se nekako da je autoindustrija na nasim prostorima pravi magnet za papke, pa tu rade svakojake face upitnih sposobnosti i moralne odgovornosti. Opet, naglasavam, svaka cast izuzecima.
-
Me_again
#140 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Hvala.direstraits0078 wrote:Ubismo temu u pojam, covjek je postavio temu da se raspravlja o vozilima, a ne o koncesijama. Vezano za uslugu, guma pruza usluge rent-a-cara.I usluga je bila sasvim ok, vise nego dobra, bez ikakvih problema.
To mogu povjerovati da je bilo ok.
-
fazlameister
#141 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Tacno tako.Me_again wrote:@530i, nije nikakva antireklama u pitanju, licno nemam nista protiv Gume M, slicna je situacija i sa vecinom dilera kod nas. Svaka cast izuzecima koji ipak postoje, naravno.
-
530i
#142 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Nemam ni ja protiv, samo prenosim svoje iskustvo. Kao i negativno iskustvo (pisano u nekim drugim temama). Ali da više ne idemo u offtopic.Me_again wrote:@530i, nije nikakva antireklama u pitanju, licno nemam nista protiv Gume M, slicna je situacija i sa vecinom dilera kod nas. Svaka cast izuzecima koji ipak postoje, naravno.
A za papke se slažem, čast izuzecima.
-
condy
#143 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Pa i nebio zadovoljan uslugom braciko mojdirestraits0078 wrote:Pa postoje i usluge koje se ne nose kuci kad ih kupis.Me_again wrote:Ako nije tajna cime su te usluzili ako nisi nista kupio ? Finom pricom ?direstraits0078 wrote:Ma nisam nista kupio, ali usluga perfektna.![]()
.
- amar1994
-
Seawolf
#145 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Još da im je MB htio prodati (ili da je Renault htio kupiti?) svoj četvorocilindrični 2,0 l benzinski motor (M 270 DE 20 AL) najveće snage 155 / 160 kW i odgovarajući 7-stepeni DCT mjenjač, mislim da više ne bi bilo mjesta za premišljanje.fazlameister wrote: Talisman. Ima odlican motor 205ks, sa najboljom opremom doci ce ga otprilike oko 65-70.000 KM. Renault je u ovoj godini dosta podigao standarde, cak im je i Mercedes pomogao u nekim stvarima oko novog Megana i Talismana.
** Samo nek zaobidje GUMA M u sirokom luku sto se tice kupovine Renaulta kod njih.
** A kod kojeg se koncesionara u BiH može kupiti novi Renault, a da isti ne pripada GUMI M / Unitrade-u?
-
Seawolf
#146 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Nemam ništa protiv da se raspravlja i o dilerima/koncesionarima kod kojih se može kupiti i servisirati jedno od ova 4 (5) vozila. I to je dio nabavke i posjedovanja vozila, pogotovu jer će svih pet godina korištenja auto biti servisiran u ovlaštenom servisu, a to će, opet, najvjerovatnije biti servis u firmi gdje je novo auto kupljeno.direstraits0078 wrote:Ubismo temu u pojam, covjek je postavio temu da se raspravlja o vozilima, a ne o koncesijama. Vezano za uslugu, guma pruza usluge rent-a-cara.I usluga je bila sasvim ok, vise nego dobra, bez ikakvih problema.
-
citroen xm
#147 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Bunjo, Ovnak Vitez...
-
fazlameister
#148 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Znam da MB i Reno vec par godina pomazu jedni drugima. Znam da se u MB B klasu stavlja Renolov motor, a zauzvrat MB njima pomogne oko zavrsnog izgleda, dizajna itd.Seawolf wrote:Još da im je MB htio prodati (ili da je Renault htio kupiti?) svoj četvorocilindrični 2,0 l benzinski motor (M 270 DE 20 AL) najveće snage 155 / 160 kW i odgovarajući 7-stepeni DCT mjenjač, mislim da više ne bi bilo mjesta za premišljanje.fazlameister wrote: Talisman. Ima odlican motor 205ks, sa najboljom opremom doci ce ga otprilike oko 65-70.000 KM. Renault je u ovoj godini dosta podigao standarde, cak im je i Mercedes pomogao u nekim stvarima oko novog Megana i Talismana.
** Samo nek zaobidje GUMA M u sirokom luku sto se tice kupovine Renaulta kod njih.
** A kod kojeg se koncesionara u BiH može kupiti novi Renault, a da isti ne pripada GUMI M / Unitrade-u?
Opet mislim da je Talisman najbolji izbor, to je moje misljenje, + u Cosmos Blue boji.
Reno mozes kupiti kod Halilovica, i kod Bunje jos. (Svi ovi stoje na renault.ba stranici kao ovlasteni koncesionari).
-
530i
#149 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
Sa Bunjom je poznata situacija, a Ovnak i ostali su pod Gumom manje-više...ne znam da li je Guma nadređena i ovima iz RS-a.citroen xm wrote:Bunjo, Ovnak Vitez...
- drndalo
#150 Re: Kupovina novog auta u D-segmentu
O kojem drugom sarajevskom govoris? Bunjo? Zar on nije bivsi, kako si s njima nesto ovlasteno radio? Ili pricas o Halilovicu?direstraits0078 wrote:Ja bas neki dan s njima posao zavrsio, perfekcija, sve proslo glatko, nikakvih problema.fazlameister wrote:Bilo gdje samo ne kod njih drug. Toliko neljubaznosti na jednom mjestu odavno nisam vidio..basicm wrote:Ajoj, ja bas mislio renola gledat kod njih, dje cu otici onda? Ja ne volim ovo nemoj u gumu ili negdje, a ne kaze se dje valja.
Sent from my iPhone using TapatalkA odem kod onog drugog ovlastenog u sarajevu za renol, katastrofa. Ne bih nikome preporucio.