Ukinuti "privatni parking" oko zgrada.
Onda bi ova rasprava bila suvisna
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Svi nameti ko u Becu... A plate ko u Bangladesu...ma tebe za predsjednika okanoja1977 wrote:Treba uvesti placanje parkinga u cujelom gradu. Nesto kao u Becu. Stanari imaju naljepnice, a svako drugo vozilo ma gdje bilo parkirano mora platiti.
+1dgL_ wrote:Svi nameti ko u Becu... A plate ko u Bangladesu...ma tebe za predsjednika okanoja1977 wrote:Treba uvesti placanje parkinga u cujelom gradu. Nesto kao u Becu. Stanari imaju naljepnice, a svako drugo vozilo ma gdje bilo parkirano mora platiti.
Halooo, lafe, napisah li ja da cijene trebaju biti kao u Becu??dgL_ wrote:Svi nameti ko u Becu... A plate ko u Bangladesu...ma tebe za predsjednika okanoja1977 wrote:Treba uvesti placanje parkinga u cujelom gradu. Nesto kao u Becu. Stanari imaju naljepnice, a svako drugo vozilo ma gdje bilo parkirano mora platiti.
Misli i dalje sta hoces... Sreca pa te niko ne ferma ni 2 %.. Al zbog takvih ko ti i slicnih i zele da nam pocnu naplacivat, pored parkinga, i zrak koji disemoja1977 wrote:Halooo, lafe, napisah li ja da cijene trebaju biti kao u Becu??dgL_ wrote:Svi nameti ko u Becu... A plate ko u Bangladesu...ma tebe za predsjednika okanoja1977 wrote:Treba uvesti placanje parkinga u cujelom gradu. Nesto kao u Becu. Stanari imaju naljepnice, a svako drugo vozilo ma gdje bilo parkirano mora platiti.
Čini mi se da nisam.
Ljutio se Ti koliko god, ja sam misljenja da parking treba plaćati i da je to trošak koji ide uz posjedovanje automobila.
Sta mislis ocrtali komplet N. Sarajevo, 'nako? Samo ne znam sta ces onda sa svojim rezonom kad ti ga ispred zgrade krenu naplacivati... U koji sokak ces ga onda nabiti? Bice po Vracama pokoje mjesto, ne brini...!dgL_ wrote: Misli i dalje sta hoces... Sreca pa te niko ne ferma ni 2 %.. Al zbog takvih ko ti i slicnih i zele da nam pocnu naplacivat, pored parkinga, i zrak koji disemo
Ti ako si misljenja takvog placaj... Ko ti brani?
Pa oko bice rampa ispred moje zgrade aBd uskoro... A ovo na glavnoj u grbavickoj nek naplacuju, boli me muska stvar... A vidis i to za Vraca si mi dao ideju, mozda ponekad nadjem i gore kakvih sokakatempuser wrote:Sta mislis ocrtali komplet N. Sarajevo, 'nako? Samo ne znam sta ces onda sa svojim rezonom kad ti ga ispred zgrade krenu naplacivati... U koji sokak ces ga onda nabiti? Bice po Vracama pokoje mjesto, ne brini...!dgL_ wrote: Misli i dalje sta hoces... Sreca pa te niko ne ferma ni 2 %.. Al zbog takvih ko ti i slicnih i zele da nam pocnu naplacivat, pored parkinga, i zrak koji disemo
Bravoado-šampion wrote:Veceras oko pola 7 na juznom prilazu SCCu citava traka parkirana auta, haos guzva nastala, ni tamo ni vamo.
Oko pola 9 kad sam izlazio policija pise redom. Izgleda da su dohakali zapadni prilaz pa se stoka samo preselila na juzni. Ko zivotinje majke mi, s jednih vrata ga otjeras on dodje na druga. I onda se zale lose stanje nema para. Kakvi smo stanje je odlicno.
I da, parking treba naplacivati. Nemas para za parking? Kako imas para da vozas auto?
Samo kao sto vec napisah, samo pojacati policiju i svaka treca kazna za parkiranje - mjesec dana vozacka. U roku od 2 mjeseca grad ima da bude ko pista.
Naravno, kao i za vecinu stvari rjesenje je vrlo jednostavno, ali nista od toga jer sto vise das dzaba veci je broj glasova na izorima. Samo sirotinja ne konta da je kolicina haosa koji se pravi proporcionalna kolicni uspjesnih ljudi koji napustaju drzavu, pa kad se uplate doprinosa i javna potrosnja svedu na onu od dibidus sirotinje onda ne da nece biti za parkinga nego nece biti ni za hljeba. Pa samo nastavite.
Pa oko bice rampa ispred moje zgrade aBd uskoro... A ovo na glavnoj u grbavickoj nek naplacuju, boli me muska stvar... A vidis i to za Vraca si mi dao ideju, mozda ponekad nadjem i gore kakvih sokakadgL_ wrote:tempuser wrote:Sta mislis ocrtali komplet N. Sarajevo, 'nako? Samo ne znam sta ces onda sa svojim rezonom kad ti ga ispred zgrade krenu naplacivati... U koji sokak ces ga onda nabiti? Bice po Vracama pokoje mjesto, ne brini...!dgL_ wrote: Misli i dalje sta hoces... Sreca pa te niko ne ferma ni 2 %.. Al zbog takvih ko ti i slicnih i zele da nam pocnu naplacivat, pored parkinga, i zrak koji disemo
Angazovanje javne povrsine je moguce, ali se navarno placa. Postoji obaveza da uz zgradu ide parking, ali ne postoji parking koji pripada iskljucivo zgradi, bar za ove nase prijeratne zgrade itd. Naravno da postoje parkinzi koji pripadaju iskljucivo zgradi, ali to su zgrade i parkinzi gradjeni na privatnim parcelama. Onoliko koliko ti propada uz stan je upisano u ZK.dgL_ wrote:Vidjecemo... Mozda...