..i meni je padalo na pamet kako izgledaju likovi koji misle sjediti za stolom nasuprot NATO predstavnika i nesto pregovarat...jbt...pa to je kao ono u vicu kad idu mis i slon...i mis kaze slonu: "ala tutnjimo "...155_mm wrote:stvarno ne kontam, na osnovu cega bi neko pitao narode u BiH po pitanju ulaska u NATO.ze kalanga wrote:Naravno da nije dao. Niti će dati.
Razlog jednostavan - NATO je bombardovao DVA PUTA srpski narod u poslednjih 25 godina.
velis dva puta bombardovao. tramp je rekao da nema vise sjedenja guzicom na dvije stolice na balkanu. jasno je rekao da ko nije uz NATO on je automatski protiv. da ne bi neko navukao i trece bombardovanje. sa republikancima nema zajebancije.
NATO...DA ili NE
- GeeTnT
#126 Re: NATO...DA ili NE
-
Horcrux
#127 Re: NATO...DA ili NE
A to je zato sto je srpski narod sirio ljubav i mir, a njima se to nije svidjelo, jel?ze kalanga wrote:Naravno da nije dao. Niti će dati.
Razlog jednostavan - NATO je bombardovao DVA PUTA srpski narod u poslednjih 25 godina.
Ako mozes ti, kao pripadnik srpskog naroda, generalizirati da je NATO bombardovao srpski narod, onda ne vidim razloga da ne mogu i ja reci da je genocid nad bosnjackim narodom izvrsen od strane srpskog naroda.
Last edited by Horcrux on 04/12/2016 18:09, edited 1 time in total.
-
PM72
#128 Re: NATO...DA ili NE
Onaj koji nije preživio obje epizode pomislio bi da je taj zločinači NATO bombardovao majke u crnom ili kakve bezopasne Bušmane koji su se branili kopljima.Srećom,nemamo svi amneziju niti kolektivno ispiranje mozga.Dan kad su prve NATO bombe pale na Beograd su meni jedno od dražih sjećanja a volio bih da je umjesto Veslija Klarka komadant NATO-a bio Ratko Mladić pa da naređuje "direktnim pogocima držati pod vatrom Kalimegdan,Knez Mihajlovu i Vračar"...ze kalanga wrote:Naravno da nije dao. Niti će dati.
- GeeTnT
#130 Re: NATO...DA ili NE
...tuci po bibliotekama, tamo se sunete....ze kalanga wrote:Sokolac.
- Edin H.
#131 Re: NATO...DA ili NE
Tragikomicno je kada pricas sa nekim u Beogradu, npr., ispade da je NATO nicim izazvanHorcrux wrote:A to je zato sto je srpski narod sirio ljubav i mir, a njima se to nije svidjelo, jel?ze kalanga wrote:Naravno da nije dao. Niti će dati.
Ako mozes ti, kao pripadnik srpskog naroda, generalizirati da je NATO bombardovao srpski narod, onda ne vidim razloga da ne mogu i ja reci da je genocid nad bosnjackim narodom izvrsen od strane srpskog naroda.
- ze kalanga
#132 Re: NATO...DA ili NE
Moraju negdje.GeeTnT wrote:...tuci po bibliotekama, tamo se sunete....ze kalanga wrote:Sokolac.
- GeeTnT
#133 Re: NATO...DA ili NE
...ma .digni ruku...ma digni obadve...
- seln
#134 Re: NATO...DA ili NE
I ja mislim da su trebali bar desetak puta... ali sta ces kad su ljudi merhametli.ze kalanga wrote:NATO je bombardovao DVA PUTA srpski narod u poslednjih 25 godina.
- ze kalanga
#135 Re: NATO...DA ili NE
Možda će ponovo.
Ali pristanak srpskog naroda nikada neće dobiti.
Princip je princip, ili ga imaš ili ideš kako vjetar duva. Ova druga kategorija se može podvesti u bezličnost, licemjernost ili put u šupak, kako kome politički korektnije.
Princip je princip, ili ga imaš ili ideš kako vjetar duva. Ova druga kategorija se može podvesti u bezličnost, licemjernost ili put u šupak, kako kome politički korektnije.
- GeeTnT
#136 Re: NATO...DA ili NE
...naTo se racuna....ze kalanga wrote:Možda će ponovo.
...ma digni ruke...digni obadve....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#137 Re: NATO...DA ili NE
ako bude interesa
lako će preveslati srpske političare
narod se ne pita ionako
osim kada je lafo bitno a ne može ništa promijeniti
lako će preveslati srpske političare
narod se ne pita ionako
-
Horcrux
#138 Re: NATO...DA ili NE
De ti nama reci, sto je NATO bombardovao srpski narod, kako ti kazes? Imas li tu informaciju?ze kalanga wrote:Možda će ponovo.
- GeeTnT
#139 Re: NATO...DA ili NE
Moša....jbgHorcrux wrote:De ti nama reci, sto je NATO bombardovao srpski narod, kako ti kazes? Imas li tu informaciju?ze kalanga wrote:Možda će ponovo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#140 Re: NATO...DA ili NE
Evo me u modrici
Prvo sto sam vidio je
Fuck nato
Grafit
Prvo sto sam vidio je
Fuck nato
Grafit
- Putnik ali stvarno
#141 Re: NATO...DA ili NE
NE U NATO
nitkako, jer za to se islo na otok Goli
nitkako, jer za to se islo na otok Goli
Last edited by Putnik ali stvarno on 10/12/2016 11:07, edited 1 time in total.
- KB9
#142 Re: NATO...DA ili NE
bombardovo ih natoBlack swan wrote:Evo me u modrici
Prvo sto sam vidio je
Fuck nato
Grafit
-
Alfaromeo
#143 Re: NATO...DA ili NE
Da li je NATO opcija?!
Da, jednostavno nemamo druge opcije.
Nisam za to da nasi momci je8u se po
Iraku ili Gdje vec za USA interese, ali nema
druge opcije za nas.
Ja sam se uvijek nado opciji
Evropskog NATO ili nazovi ga kako hoces, ali
Jedan Evropski vojni savez a ne USA interes.
Mislim da ovo pitanje nece biti tako lako rijesiti
mada ja ne vidim
alternativu za NATO .
Da, jednostavno nemamo druge opcije.
Nisam za to da nasi momci je8u se po
Iraku ili Gdje vec za USA interese, ali nema
druge opcije za nas.
Ja sam se uvijek nado opciji
Evropskog NATO ili nazovi ga kako hoces, ali
Jedan Evropski vojni savez a ne USA interes.
Mislim da ovo pitanje nece biti tako lako rijesiti
mada ja ne vidim
alternativu za NATO .
- jao_situacije
#144 Re: NATO...DA ili NE
i dedinje. tamo je četničko življePM72 wrote:Onaj koji nije preživio obje epizode pomislio bi da je taj zločinači NATO bombardovao majke u crnom ili kakve bezopasne Bušmane koji su se branili kopljima.Srećom,nemamo svi amneziju niti kolektivno ispiranje mozga.Dan kad su prve NATO bombe pale na Beograd su meni jedno od dražih sjećanja a volio bih da je umjesto Veslija Klarka komadant NATO-a bio Ratko Mladić pa da naređuje "direktnim pogocima držati pod vatrom Kalimegdan,Knez Mihajlovu i Vračar"...ze kalanga wrote:Naravno da nije dao. Niti će dati.
- Putnik ali stvarno
#145 Re: NATO...DA ili NE
Dok se diskusija o clanstvu u NATO vodi sa sirokih horizanata pojedinih Kantona, jedno pitanjce :
a sta ce NATOu BiH ?
a sta ce NATOu BiH ?
-
hAZNADAR
#146 Re: NATO...DA ili NE
Ajd ne rise svega ti. Srpski nacionalizam o principima ko kurva o postenju.ze kalanga wrote:Možda će ponovo.
Hrvati su vas daleko vise satrali u dva rata negoli svi okupatori i agresori zajedno kroz historiju - pa sve letite da im se dodvorite i skopite kojekakva hriscanska bratstva protiv islama,...
Evropa vas isto i kroz NATO i kroz HAG spusti na zemlju a letite da se predstavite kao branitelji evropske civilziacije od islama.
Dodik daje podrsku austrijskim desnicarima koji po pitanju Srba i historije AU imaju stav zbog kojeg bi se i Gavrilo i Stepa prevrnuli u grobu.
Na poskoku koji propagira ustastvo vlada idilicno hriscansko bratstvo RS Srba i kamenjaraca.
A o moralu, etici, cojstvu,.. ne vrijedi pricati - nekadasnje najvece zrtve fasizma ispadose najveci fasisti danas. 100 Srba ze jednog Nijemca nekada - 100 muslimana za ..... nastavi sam.
Itd.
- ze kalanga
#147 Re: NATO...DA ili NE
Joj ti priče. Čuj protiv Islama. Kakvo crno bratstvo.hAZNADAR wrote:
Ajd ne rise svega ti. Srpski nacionalizam o principima ko kurva o postenju.
Hrvati su vas daleko vise satrali u dva rata negoli svi okupatori i agresori zajedno kroz historiju - pa sve letite da im se dodvorite i skopite kojekakva hriscanska bratstva protiv islama,...
Evropa vas isto i kroz NATO i kroz HAG spusti na zemlju a letite da se predstavite kao branitelji evropske civilziacije od islama.
Dodik daje podrsku austrijskim desnicarima koji po pitanju Srba i historije AU imaju stav zbog kojeg bi se i Gavrilo i Stepa prevrnuli u grobu.
Na poskoku koji propagira ustastvo vlada idilicno hriscansko bratstvo RS Srba i kamenjaraca.
A o moralu, etici, cojstvu,.. ne vrijedi pricati - nekadasnje najvece zrtve fasizma ispadose najveci fasisti danas. 100 Srba ze jednog Nijemca nekada - 100 muslimana za ..... nastavi sam.
Itd.
Oduvijek su Srbi bili na kontra strani u odnosu na Hrvate, o vještačkim zajednicama je iluzorno govoriti one su proizvod neracionalnosti.
Što se tiče NATO-a i naročito političkog suda bez ikakve pravne značajnosti - msm ajte da se ne zajebavamo.
Što se tiče Dodika ne predstavlja on narod, on je politički predstavnik Republike Srpske i samim time može stajati na čiju god hoće stranu. Na stranu se vijekovima staje. Od američkih političara, do srpskih. Viši interes.
Objektivno je da smo mi danas puno bliži Hrvatima u BiH, nego Bošnjacima, razlog je jednostavan, Bošnjaci su isključivi, BiH posmatraju kao ekskluzivno pravo, a sebe kao narod koji bi drugima kuvao čorbu i uz sve to sastavljao zapršku. Tako da istina je, Srbi i Hrvati su bliži, nego što su to bili 1992. godine. Ali tu nije problem Islam (vjera koju poštujem), već bošnjački radikalizam koji za cilj ima nacionalnu državu Bošnjaka, državu, koja to nikada nije bila.
-
hAZNADAR
#148 Re: NATO...DA ili NE
ze kalanga wrote:
Joj ti priče. Čuj protiv Islama.
Gotovo da nema desnicara i antiislamista po svijetu sa kim srpski politicari nisu pokusali uspostaviti prijateljske kontakte. Nije li onaj klosar Lieberman iz Izraela dolazio kao pocasni gost u RS.
Pocev od Boban-Karadjic pa danas do Dodik-Covic - saveznistvo je na djelu. Cak se i bliza historija nastoji revalitizirati u RS pa ustase u NDH svi listom muslimani - eto da se ne provociraju kolege Hrvati. Naravno - daleko od idilicne ljubavi - pamti se Jasenovac, Drakulic,... ali se malo cesce i strastvenije spominju janjicari. Biti Hrvat danas u RS je maltene popularno, rado vidjeni gosti,... docim nije bas toliko popularno biti Bosnjak. A najsmjesnije je jaranstvo na poskoku. Thompsonovi fanovi i cetnici zajedno - idila.Kakvo crno bratstvo.
Oduvijek su Srbi bili na kontra strani u odnosu na Hrvate, o vještačkim zajednicama je iluzorno govoriti one su proizvod neracionalnosti.
Srbi ne biraju saveznika protiv Bosnjaka. Makar to bio neko ko im je priredio NDH, djeciji logor smrti,.. a u zadnjem ratu kroz Oluju i slicne vjetrove sistemstski pobio sve sto hoda i porusio sve crkve. Mislim, politicki gledano - sve je opravdano i mozda su takvi potezi i prakticni. Ali me svega ti mani principa.
Naravno - necemo se zahebavati. RS ceka na Srbiju a Srbija pokusava naplatiti clanstvo. Principa me postedi. Srbi sami nemaju respekta prema svojim zrtvama cim prave selekciju zlocina kroz aktuelne politicke trendove.Što se tiče NATO-a i naročito političkog suda bez ikakve pravne značajnosti - msm ajte da se ne zajebavamo.
Što se tiče Dodika ne predstavlja on narod, on je politički predstavnik Republike Srpske i samim time može stajati na čiju god hoće stranu.
Covjek koji toliko uzima izbore, o kojemu se knjige pisu kako je zastitnik, pjesme pjevaju kao branitelju, zvanicno se tumaci kao spasitelj srpskog identiteta,.. i koji na svim konfrontacijama i kritikama uziva siroku podrsku gradjana u RS - nije samo politicki predstavnik. Buduci da je populista - on je slika i prilika, ogledalo srpskog javnog mijenja.
Njegovo lizanje dupetu evropskim desnicarima i neoAustrougarima nije njegov izum vec srpska logika da je svaki neprijatelj tvog neprijatelja - tvoj prijatelj. Davno su Srbi izgubili mjeru.
Ma nek ste blizi rodila vas majka tako lijepe zajedno. Bas zasluzu jedni druge - poskokove ustase i RS cetnici. Ko u fotkama iz WWII. A dokle god zlurado i uz podsmijavanja spominjete bosnjackih 22% teritorije - iluzorno je spominjati ikakve bosnjacke megalomanizme, radikalizme,.. Bosnjaci vas nisu etnicki cistili, ubijali i rusili crkve kao Hrvati. I to je barem crno na bijelo jasno ko dan od 1992-ge koju spominjes - do danas.Objektivno je da smo mi danas puno bliži Hrvatima u BiH, nego Bošnjacima, razlog je jednostavan, Bošnjaci su isključivi, BiH posmatraju kao ekskluzivno pravo, a sebe kao narod koji bi drugima kuvao čorbu i uz sve to sastavljao zapršku. Tako da istina je, Srbi i Hrvati su bliži, nego što su to bili 1992. godine. Ali tu nije problem Islam (vjera koju poštujem), već bošnjački radikalizam koji za cilj ima nacionalnu državu Bošnjaka, državu, koja to nikada nije bila.
Ono sto vas zblizava u BiH je separatizam ili bolje receno nedostatak muda da se odcijepite. Pa se sa kamenjarcima koalirate, razumijete, umisljate nekakve krstaske koalicije protiv zajednickog zla i sl.
POnavljam . da ne bude of topic - ova nasa privatna rasprava je samo na racun tvojih tkzv srpskih principa
Otpor NATU je samo zbog cekanja Srbije da odluci sta ce i kada ce.
A te kozmeticke bombice(kamo srece da je nas Mladic tako bombardovao) kojih ste od NATA dobili sveukupno manje negoli jedno Sarajevo - nisu razlog. Srbi statisticki gledano - vise postuju nekoga ko ih dobro opali po usima.
- ze kalanga
#149 Re: NATO...DA ili NE
E jbg sad. Što se kaže logička greška u zaključku.Gotovo da nema desnicara i antiislamista po svijetu sa kim srpski politicari nisu pokusali uspostaviti prijateljske kontakte. Nije li onaj klosar Lieberman iz Izraela dolazio kao pocasni gost u RS.
Bez obzira na naše potpuno suprotne stavove i percepcije, kontam da si obrazovan momak/čovjek i da kontaš da je politički interes ključ svake političke aktivnosti. Kada smo se podsjetili na ovaj detalj političke realnosti, onda nema potrebe da se bavimo gostima, nas Srba ili vas Bošnjaka. Pa uostalom, za vas su jedini pravi Srbi Čeda Jovanović, Sonja Biserko, Nataša Kandić ... što b' se reklo strani plaćenici koji zahvaljujući pljuvanju sopstvenog naroda vile zaradiše.... Ali.... nebitan detalj. Srpski neprijatelj je moj prijatelj i obratno.
Suština: 98% srpskog naroda u RS nema ništa protiv Islama kao vjeroispovijesti. Zato i kažem ta floskula kako se Hrišćani udružuju protiv Islama na prostoru BiH nema apsolutno utemeljenje. Na globalnom nivou, možda da. Nas pravoslavaca je svakako najmanje i to daleko. Da nije Rusija to što jeste, veliko je pitanje da li bi se pravoslavlje i održalo.
Toliko savezništvo Srba i Hrvata, da ste zajedno na referendumu preglasali jedan cijeli narod i mimo njegove volje izašli iz SFRJ. Ma da.Pocev od Boban-Karadjic pa danas do Dodik-Covic - saveznistvo je na djelu. Cak se i bliza historija nastoji revalitizirati u RS pa ustase u NDH svi listom muslimani - eto da se ne provociraju kolege Hrvati. Naravno - daleko od idilicne ljubavi - pamti se Jasenovac, Drakulic,... ali se malo cesce i strastvenije spominju janjicari. Biti Hrvat danas u RS je maltene popularno, rado vidjeni gosti,... docim nije bas toliko popularno biti Bosnjak. A najsmjesnije je jaranstvo na poskoku. Thompsonovi fanovi i cetnici zajedno - idila.
Srbi ne biraju saveznika protiv Bosnjaka. Makar to bio neko ko im je priredio NDH, djeciji logor smrti,.. a u zadnjem ratu kroz Oluju i slicne vjetrove sistemstski pobio sve sto hoda i porusio sve crkve. Mislim, politicki gledano - sve je opravdano i mozda su takvi potezi i prakticni. Ali me svega ti mani principa.![]()
I tu griješiš u vezi Srba. Srbi, barem mi iz RS-a itekako pamtimo NDH, Jasenovac, Gradišku i sva ostala stratiša. Zato ne vidim potrebu da neko to povezuje sa aktuelnim trenutkom. Jer time osjetim dozu kontradiktornosti. Da ne idemo daleko, apropo Islama, Amerika decenijama radi sve kako bi uništila jačanje istog u Aziji, prije svega, a opet prosječan Bošnjak je opčinjen NATO-oom i tom američkom snagom, pa ona krilatica "nek su vas bombardovali" dobija svoju kontradiktornu notu level 50.
Dakle, Srbe ste sami svojom 20-godišnjom percepcijom Bosne i njenih simbola otjerali od nečega što se zove interes za državu. Hrvate svojom željom za dominacijom.
U toj podjeli karata, Dodik - Čović je posljedica. Da li oni rade u interesu sopstvenog naroda = vrijeme će pokazati.
Naravno - necemo se zahebavati. RS ceka na Srbiju a Srbija pokusava naplatiti clanstvo. Principa me postedi. Srbi sami nemaju respekta prema svojim zrtvama cim prave selekciju zlocina kroz aktuelne politicke trendove.
Naravno, apropo čekanja. A već sada znamo ishod tog čekanja. Srbija neće postati NATO članica nikada.
Samim time, to neće postati ni ovakva BiH. I samim time, neutralnost kao kategorija je idealna.
Što se tiče respekta, apsolutno si u pravu. I to je nažalost veoma loše po srpski narod na ovim prostorima.
Idenično kao Bakir bošnjačkog. S tim što postere SNSD-a nećeš naći u crkvenom dvorištu.Covjek koji toliko uzima izbore, o kojemu se knjige pisu kako je zastitnik, pjesme pjevaju kao branitelju, zvanicno se tumaci kao spasitelj srpskog identiteta,.. i koji na svim konfrontacijama i kritikama uziva siroku podrsku gradjana u RS - nije samo politicki predstavnik. Buduci da je populista - on je slika i prilika, ogledalo srpskog javnog mijenja.
Njegovo lizanje dupetu evropskim desnicarima i neoAustrougarima nije njegov izum vec srpska logika da je svaki neprijatelj tvog neprijatelja - tvoj prijatelj. Davno su Srbi izgubili mjeru.
Ili s tim što od strane patrijarha nećeš čuti pogrdan naziv o drugom narodu.
Što se lizanja tiče, svak liže ono što misli da će mu donijeti korist. Nećemo se vraćati na manifeste podrške Hilari ili Erdoganu u Sarajevu... Nema potrebe.
Nije nas majka rodila. Ali kontam da smo svjesni komšijske netrpeljivosti i želje da isključivo on pije Šardone.Ma nek ste blizi rodila vas majka tako lijepe zajedno. Bas zasluzu jedni druge - poskokove ustase i RS cetnici. Ko u fotkama iz WWII. A dokle god zlurado i uz podsmijavanja spominjete bosnjackih 22% teritorije - iluzorno je spominjati ikakve bosnjacke megalomanizme, radikalizme,.. Bosnjaci vas nisu etnicki cistili, ubijali i rusili crkve kao Hrvati. I to je barem crno na bijelo jasno ko dan od 1992-ge koju spominjes - do danas.
Ono sto vas zblizava u BiH je separatizam ili bolje receno nedostatak muda da se odcijepite. Pa se sa kamenjarcima koalirate, razumijete, umisljate nekakve krstaske koalicije protiv zajednickog zla i sl.
POnavljam . da ne bude of topic - ova nasa privatna rasprava je samo na racun tvojih tkzv srpskih principa. Nemaju Srbi principa vise, nekada su imali - danas vise ne.
Otpor NATU je samo zbog cekanja Srbije da odluci sta ce i kada ce.
A te kozmeticke bombice(kamo srece da je nas Mladic tako bombardovao) kojih ste od NATA dobili sveukupno manje negoli jedno Sarajevo - nisu razlog. Srbi statisticki gledano - vise postuju nekoga ko ih dobro opali po usima.
Što se tiče karakterizacije, možemo i o strukturi Ustaša u BiH u vrijeme tog rata. Kontam da je to baš onako reprezentativan uzorak misli i svijesti... Ali bolje nemojmo.... jer tek tu nastupa totalni kontradiktorizam.
Krstaški ratovi su apsolutno nepotrebna polarizacija. Opet naglašavam, Islam nije kategorija koja smeta Srbima. Bošnjački radikalizam jeste. I nema potrebe da se vjerska razlika unosi kao ključan element razdora.
Itekako imamo principe.
I imali smo ih kroz vijekove. Uvijek smo bili to što jesmo, sa svim manama i vrlinama. Nisu nam potrebni samoproglašeni intelektualci da bi sebi davali na značaju. Naša istorija je duga (bez da komparišem), u njoj je bilo poraza, bilo je i pobjeda. Iznjedrila je neke od najbitnijih ličnosti svjetske civilizacije, sporta, nauke, kulture... I na to smo ponosni, bez obzira što smo mali narod.
-
hAZNADAR
#150 Re: NATO...DA ili NE
Naravno da je politicki interes prvenstveno interes. Ali tu nema principa - pogotovo ne u srpskoj politici. Hriscansko bratstvo ili bolje receno jadni pokusaj srpske strane da pridobije Hrvate je samo opravdanje masama kojima bas ne mozes prodati prijateljsku hrvatsku politiku. I naravno - vjecita prica o osmanlijama, poturicama, prevjerema, janjicarima,... Tako se lako neprijatelj popne malo na listi.ze kalanga wrote:
E jbg sad. Što se kaže logička greška u zaključku.
Bez obzira na naše potpuno suprotne stavove i percepcije, kontam da si obrazovan momak/čovjek i da kontaš da je politički interes ključ svake političke aktivnosti. Kada smo se podsjetili na ovaj detalj političke realnosti, onda nema potrebe da se bavimo gostima, nas Srba ili vas Bošnjaka. Pa uostalom, za vas su jedini pravi Srbi Čeda Jovanović, Sonja Biserko, Nataša Kandić ... što b' se reklo strani plaćenici koji zahvaljujući pljuvanju sopstvenog naroda vile zaradiše.... Ali.... nebitan detalj. Srpski neprijatelj je moj prijatelj i obratno.
Suština: 98% srpskog naroda u RS nema ništa protiv Islama kao vjeroispovijesti. Zato i kažem ta floskula kako se Hrišćani udružuju protiv Islama na prostoru BiH nema apsolutno utemeljenje. Na globalnom nivou, možda da. Nas pravoslavaca je svakako najmanje i to daleko. Da nije Rusija to što jeste, veliko je pitanje da li bi se pravoslavlje i održalo.
Bosnjak nije opcinjen NATO-om, ali je svjestan da Bosna nije Swica pa da je neutralna, i da nema vise pokreta nesvrstanih i titine drzave. Mala drzavica na Balkanu se jednostavno mora opredjeliti a Rusija je daleko. NATO i nase clanstvo u tome je jedini garant da ovdje nece biti ponovnog rata.Toliko savezništvo Srba i Hrvata, da ste zajedno na referendumu preglasali jedan cijeli narod i mimo njegove volje izašli iz SFRJ. Ma da.
I tu griješiš u vezi Srba. Srbi, barem mi iz RS-a itekako pamtimo NDH, Jasenovac, Gradišku i sva ostala stratiša. Zato ne vidim potrebu da neko to povezuje sa aktuelnim trenutkom. Jer time osjetim dozu kontradiktornosti. Da ne idemo daleko, apropo Islama, Amerika decenijama radi sve kako bi uništila jačanje istog u Aziji, prije svega, a opet prosječan Bošnjak je opčinjen NATO-oom i tom američkom snagom, pa ona krilatica "nek su vas bombardovali" dobija svoju kontradiktornu notu level 50.
Dakle, Srbe ste sami svojom 20-godišnjom percepcijom Bosne i njenih simbola otjerali od nečega što se zove interes za državu. Hrvate svojom željom za dominacijom.
U toj podjeli karata, Dodik - Čović je posljedica. Da li oni rade u interesu sopstvenog naroda = vrijeme će pokazati.
Cuj mi vas otjerali od drzave, BiH,...
Ko bili ste od pocetka otvoreni za tu opciju?
Srbija je znala i ranije trgovati.Naravno, apropo čekanja. A već sada znamo ishod tog čekanja. Srbija neće postati NATO članica nikada.
Samim time, to neće postati ni ovakva BiH. I samim time, neutralnost kao kategorija je idealna.
Što se tiče respekta, apsolutno si u pravu. I to je nažalost veoma loše po srpski narod na ovim prostorima.
Ili podrske Trumpu, Putinu,.. nema potrebe. Bakir u Bosnjaka nije ni izbliza sto je Dodik u Srba i to je jednostavno tako. Bakira mogu opsovati javno i time necu ispasti izdajnik,.. docim se zna kako se tumace dodikovi kriticari u Srba - namah su sarajevske ikebane.Idenično kao Bakir bošnjačkog. S tim što postere SNSD-a nećeš naći u crkvenom dvorištu.
Ili s tim što od strane patrijarha nećeš čuti pogrdan naziv o drugom narodu.
Što se lizanja tiče, svak liže ono što misli da će mu donijeti korist. Nećemo se vraćati na manifeste podrške Hilari ili Erdoganu u Sarajevu... Nema potrebe.
Zaboravio si spomenuti 22%. Ili je to za neku drugu priliku.Krstaški ratovi su apsolutno nepotrebna polarizacija. Opet naglašavam, Islam nije kategorija koja smeta Srbima. Bošnjački radikalizam jeste. I nema potrebe da se vjerska razlika unosi kao ključan element razdora.
Imali ste nekada - danas vise ne.Itekako imamo principe.
I imali smo ih kroz vijekove. Uvijek smo bili to što jesmo, sa svim manama i vrlinama. Nisu nam potrebni samoproglašeni intelektualci da bi sebi davali na značaju. Naša istorija je duga (bez da komparišem), u njoj je bilo poraza, bilo je i pobjeda. Iznjedrila je neke od najbitnijih ličnosti svjetske civilizacije, sporta, nauke, kulture... I na to smo ponosni, bez obzira što smo mali narod.
Historija jeste slavna - ali danasnji Srbi nisu vise tog kova.
Nemate muda da se odcijepite, koalirate se sa najvecim koljacima svog naroda, a od najvece zrtve fasizma postadoste najveci fasisti.
Nemas potrebe povlaciti srpsku proslost - tu se slazemo. Danasnji Srbi nemaju ni casti, ni morala ni principa. Blago receno,.