Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maher

#126 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

sto se tice kulturne scene ne bih se slozio da je prije rata bila kvalitetnija ... ono sto svake godine mozemo gledati na sff, mess i jazz fest nije bilo sanse da se vidi prije rata ... na predratnom mess-u je najveci dogadjaj bio kada gostuju predstave iz beograda i zagreba i to je jeste bilo kvalitetno i dobro, ali neuporedivo sa onim sto je dolazilo iz citavog svijeta prethodnih 20 godina na mess i sto je bilo top aktuelno ... sto se filmova tice prije rata je najveci dogadjaj bio revija filmova sa beogradskog festa i tesna koza ... eto da izuzmemo oskara, ali nicija zemlja je osvojila vise negrada nego svi ostali bh filmovi zajedno ... sadasnji repertoar kamernog, sartra, sigurno je bolji od predratnog ... u sarajevu rade haris pašović, dino mustafić, selma spahic ... reditelji priznati izvan bih ... prije rata su u sarajevu uglavnom radili gostujuci reditelji, osim sulejmana kupusovica ... slicno je i u savremenoj umjetnosti gdje u nasi umjetnici dosta cijenjeni, na zalost svuda vise nego ovdje ...
pa ne znam da li smo prije rata imali naucnika veceg ranga nego sto je to damir marjanovic sada u svjetskim okvirima i ostala ekipa u oblasti genetike ... ...
a ovo bijelo dugme, crvena jabuka, lepa brena je ipak estrada i pop kultura i nije to neko mjerilo kvaliteta, sto ne znaci da nije bilo super ... ali i tu imamo i dinu merlina, i dubiozu, ... a i ekv i azra su sarajevu odrzali ne vise od jednog ili dva ozbiljna koncerta, ostalo je bilo pred par stotina ljudi ...
Dozer

#127 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

maher wrote:sto se tice kulturne scene ne bih se slozio da je prije rata bila kvalitetnija ... ono sto svake godine mozemo gledati na sff, mess i jazz fest nije bilo sanse da se vidi prije rata ... na predratnom mess-u je najveci dogadjaj bio kada gostuju predstave iz beograda i zagreba i to je jeste bilo kvalitetno i dobro, ali neuporedivo sa onim sto je dolazilo iz citavog svijeta prethodnih 20 godina na mess i sto je bilo top aktuelno ...
sto se filmova tice prije rata je najveci dogadjaj bio revija filmova sa beogradskog festa i tesna koza ... eto da izuzmemo oskara, ali nicija zemlja je osvojila vise negrada nego svi ostali bh filmovi zajedno ... sadasnji repertoar kamernog, sartra, sigurno je bolji od predratnog ... u sarajevu rade haris pašović, dino mustafić, selma spahic ... reditelji priznati izvan bih ... prije rata su u sarajevu uglavnom radili gostujuci reditelji, osim sulejmana kupusovica ... slicno je i u savremenoj umjetnosti gdje u nasi umjetnici dosta cijenjeni, na zalost svuda vise nego ovdje ...
Sta mislis, kojim i cijim parama je pokrenut i godinama guran SFF, kao i ko konstanto gura MESS, kao i masu ostalih kulturnih organizacija i dogadjanja?
Vjeruj mi - da su se nasi pitali za sve to i da su oni trebali sve to gurati, danas ne bi bilo ni SFF-a, ni MESS-a, ni jos kojecega...
uglavnomja

#128 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

maher wrote:sto se tice kulturne scene ne bih se slozio da je prije rata bila kvalitetnija ... ono sto svake godine mozemo gledati na sff, mess i jazz fest nije bilo sanse da se vidi prije rata ... na predratnom mess-u je najveci dogadjaj bio kada gostuju predstave iz beograda i zagreba i to je jeste bilo kvalitetno i dobro, ali neuporedivo sa onim sto je dolazilo iz citavog svijeta prethodnih 20 godina na mess i sto je bilo top aktuelno ... sto se filmova tice prije rata je najveci dogadjaj bio revija filmova sa beogradskog festa i tesna koza ... eto da izuzmemo oskara, ali nicija zemlja je osvojila vise negrada nego svi ostali bh filmovi zajedno ... sadasnji repertoar kamernog, sartra, sigurno je bolji od predratnog ... u sarajevu rade haris pašović, dino mustafić, selma spahic ... reditelji priznati izvan bih ... prije rata su u sarajevu uglavnom radili gostujuci reditelji, osim sulejmana kupusovica ... slicno je i u savremenoj umjetnosti gdje u nasi umjetnici dosta cijenjeni, na zalost svuda vise nego ovdje ...
pa ne znam da li smo prije rata imali naucnika veceg ranga nego sto je to damir marjanovic sada u svjetskim okvirima i ostala ekipa u oblasti genetike ... ...
a ovo bijelo dugme, crvena jabuka, lepa brena je ipak estrada i pop kultura i nije to neko mjerilo kvaliteta, sto ne znaci da nije bilo super ... ali i tu imamo i dinu merlina, i dubiozu, ... a i ekv i azra su sarajevu odrzali ne vise od jednog ili dva ozbiljna koncerta, ostalo je bilo pred par stotina ljudi ...

:lol: :lol: :lol: :lol:

prvo, brena nit je iz sarajeva nit je ikada imala veze sa sarajevom, ali nebitno

a ovo sve ostalo :pisnuo:

cuj par stotina ljudi :-) bilo je koncerata na kosevu i prije dine merlina, pa puna velika sala skenderije. koncerti po 12 sati, zvali se prvomajski uranak ili pjevajmo do zore, ne sjecam se, sve velike grupe iz juge za jednu noc ...
svaki petak rock koncert u domu mladih ... nije se moglo uci

osim sto ti u postu fale cola, kemica, i narocito indexi ... fali ti i kusta, kakav je da je, bio je sarajlija i njegovi filmovi nisu dobili oskara, ali jesu neko drvece ... i nisu bili na nivou tesne koze

u sarajevu je odrzavan slager koji je slao pjesmu na euroviziju

pa tema jeste raja, ne visoka haj haj umjetnost, messovi nikada nisu zanimali vecinu naoroda, pop-rock muzika. tln, humor, sege i poslaice ... su tema ove emisije.

ima jedna grupica, koja nije ni spomenuta, a imali su najvise fanova, zakrcene ulice, trans i delirijum curica ...

evo sta kaze hrvatska wikipedija:

New Primitives/Novi primitivizam

Glavni članak: New Primitives

Sarajevski bend Zabranjeno pušenje. Njihove su pjesme bile začinjene tipičnim sarajevskim humorom i pomalo ironijom, preko kojih su nerijetko na simpatičan način upućivali kritike socijalističkom sistemu.

New Primitives ili Novi primitivizam je bio gradski podkulturni pravac, nastao u Sarajevu. U sklopu pokreta djelovali su Zabranjeno pušenje, legendarni Elvis J. Kurtović & His Meteors, Bombaj štampa, prva postava Crvene jabuke. Vođe navedenih grupa su uz glumca Zenita Đozića sudjelovali u poznatoj satiričnoj TV i radijskoj emisiji Top lista nadrealista.

Osnivači Novog primitivizma su dr. Nele Karajlić, Elvis J. Kurtović, mr. Sejo Sexon, Dražen Ričl Zijo, Branko Đurić Đuro, Boris Šiber i Zenit Đozić. Poznati redatelj Emir Kusturica također se povezuje s njima.

Svjež duh koji je grupa ostavila za sobom u bosanskohercegovačkoj kulturi i sasvim nov način izražavanja, koji je direktno potekao od ulične podkulture, donijeli su mu znatnu popularnost i učinili ga jednim od spomenika moderne BiH kulture.

Izraz novog primitivizma je bio prvenstveno humor, baziran na duhu „obične bosanske raje“ i sarajevske omladine iz underground krugova. Oni su unijeli govor sarajevskih mahala, bogat turcizmima i žargonom (npr. zijan, hadžija), na zvaničnu muzičku i TV scenu. Većina njihovih pjesama i skečeva govori o malim ljudima – rudarima, sitnim kriminalcima, djevojkama iz unutrašnjosti i slično – stavljenim u neobične ili čak apsurdne situacije. Mnogi porede njihovu vrstu humora sa Letećim cirkusom Monty Pythona, jer i jedni i drugi koriste formu kratkog skeča i apsurd kao sredstvo za izazivanje smijeha kod publike.
Sarajevska škola pop rocka

Glavni članak: Sarajevska škola pop rocka

Sarajevo je razvilo prepoznatljiv pop rock zvuk, koji je često (ali ne nužno) sadržavao elemente izvorne folk muzike - zbog čega je ovaj pravac prozvan Sarajevskom školom pop rocka. Pravac je postao popularan u cijeloj Jugoslaviji, a Sarajevo mjesto nastanka Bijelog dugmeta i karijere Zdravka Čolića.

Scena je se počela razvijati u 1960-ima sa grupama poput legendarnih Indexa, Pro Artea i kantautora Kemala Montena (koji je poslije pisao i dalmatinske pjesme). Nastavila je se u 1970-ima sa Ambasadorima, Bijelim dugmetom i Vatrenim poljupcem, a vrhunac u smislu nastajanja novih bendova doživljava 1980-ih, sa grupama poput Plavog orkestra, Crvene jabuke (obe posebno omiljene među tinejdžerkama zbog karizmatičnih muzičara), Hari Mata Hari, Dino Merlin, Valentino, Regina, Bolero i Gino Banana.

Zanimljivo je spomenuti da je najprodavanija ploča ikad u Jugoslaviji dolazila baš od sarajevske grupe - Plavog orkestra. Riječ je o Soldatskom balu, koji je prodan u najmanje 500 000 primjeraka.
Dozer

#129 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

Ukratko, i za sve one koji ne kontaju sta je znacilo "raja" u onom kontekstu - to su bili svi oni obicni mali ljudi koji su sa sobom nosili prepoznatljivi sarajevski duh, humor u kojem su dobru dozu cinili crnjaci, seretsko ponasanje, specifican govor s masom izraza i slenga koji nisu postojali nigdje u Jugi (a danas masu tih izraza prisvajaju kao svoj "proizvod" po HR, SRB, CG... :roll: ).
Jednom rijecju - jedan vise nego prepoznatljiv sarm koji su voljeli, a i cijenili svi u cijeloj Jugi, a pogotovo su djevojke/zene iz Srbije i Slovenije, pa i CG voljele Sarajlije ;)

Za one koji nisu poznavali Jugu u tolikoj mjeri da su zivjeli vlastiti zivot u njoj, a ne poznaju taj prostor ni danas, trebate znati - i danas se svi sirom te bivse drzave, a koji imaju dovoljno godina, sa sjetom sjecaju upravo onoga sto se nazivalo "sarajevska raja".
Oni koji i danas putuju prostorom bivse Juge ovo sigurno znaju.

I upravo radi svega ovoga nama malo starijima i koji jesmo zivjeli taj zivot onda, besmisleno je kada neko mladji ovo danas pocne porediti s tim, u bilo kojem kontekstu. Naprosto je neuporedivo, ali je poenta sto mi to zaista znamo, a vi ne znate.
Last edited by Dozer on 18/11/2016 13:16, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#130 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by dječak sa šibicama »

maher wrote:sto se tice kulturne scene ne bih se slozio da je prije rata bila kvalitetnija ... ono sto svake godine mozemo gledati na sff, mess i jazz fest nije bilo sanse da se vidi prije rata ... na predratnom mess-u je najveci dogadjaj bio kada gostuju predstave iz beograda i zagreba i to je jeste bilo kvalitetno i dobro, ali neuporedivo sa onim sto je dolazilo iz citavog svijeta prethodnih 20 godina na mess i sto je bilo top aktuelno ... sto se filmova tice prije rata je najveci dogadjaj bio revija filmova sa beogradskog festa i tesna koza ... eto da izuzmemo oskara, ali nicija zemlja je osvojila vise negrada nego svi ostali bh filmovi zajedno ... sadasnji repertoar kamernog, sartra, sigurno je bolji od predratnog ... u sarajevu rade haris pašović, dino mustafić, selma spahic ... reditelji priznati izvan bih ... prije rata su u sarajevu uglavnom radili gostujuci reditelji, osim sulejmana kupusovica ... slicno je i u savremenoj umjetnosti gdje u nasi umjetnici dosta cijenjeni, na zalost svuda vise nego ovdje ...
A nismo ni imali sposobnijeh rukovodilaca kao sad, Konakovica i Skaku.

Kljucaj temu, cojk objasnijo.
uglavnomja

#131 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

Dozer wrote:Ukratko, i za sve one koji ne kontaju sta je znacilo "raja" u onom kontekstu - to su bili svi oni obicni mali ljudi koji su sa sobom nosili prepoznatljivi sarajevski duh, humor u kojem su dobru dozu cinili crnjaci, seretsko ponasanje, specifican govor s masom izraza i slenga koji nisu postojali nigdje u Jugi (a danas masu tih izraza prisvajaju kao svoj :proizvod" po HR, SRB, CG... :roll: ).
Jednom rijecju - jedan vise nego prepoznatljiv sarm koji su voljeli, a i cijenili svi u cijeloj Jugi, a pogotovo su djevojke/zene iz Srbije i Slovenije, pa i CG voljele Sarajlije ;)

Za one koji nisu poznavali Jugu u tolikoj mjeri da su zivjeli vlastiti zivot u njoj, a ne poznaju taj prostor ni danas, trebate znati - i danas se svi sirom te bivse drzave, a koji imaju dovoljno godina, sa sjetom sjecaju upravo onoga sto se nazivalo "sarajevska raja".

I upravo radi svega ovoga nama malo starijima i koji jesmo zivjeli taj zivot onda, besmisleno je kada neko mladji ovo danas pocne porediti s tim, u bilo kojem kontekstu. Naprosto je neuporedivo, ali je poenta sto mi to zaista znamo, a vi ne znate.
:thumbup:

dobro sto porede :-) nego sto bezuslovno i bespogovrno tvrde da je sad bolje :lol: :lol: :lol:
maher

#132 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

dječak sa šibicama wrote:
A nismo ni imali sposobnijeh rukovodilaca kao sad, Konakovica i Skaku.

Kljucaj temu, cojk objasnijo.
pa ako bas hoces i ako se sjecas ko je u vrijeme ante markovica bio glavni biznismen u gradu za raju ... tada su se svi zgrazavali politickih direktora kao i sada ... a glavni biznismen je bio alija delimustafic, najbolja kola, najbolje trebe, jaran s celom, cenex export-import, veze sa jna, veze sa policijom, ... a i nije bio pravi sarajlija ... usput najbolja cura u gradu, mislim da je tada vec bila udata, je bila lejla fazlagic ...
sto se tice konakovica i skake i ko je sposobniji, kljucna razlika nekad i sada je sto tada te birokrate nikom nisu bile vazne ... sjeca li se iko tog ijednog sposobnog gradskog rukovodioca iz tog vremena, osim gradonacelnika ...
Dozer

#133 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

uglavnomja wrote: :thumbup:

dobro sto porede :-) nego sto bezuslovno i bespogovrno tvrde da je sad bolje :lol: :lol: :lol:
To je poseban, i pogotovo besmislen par rukava...
Ali, potpada pod postojecu etno-nacional-vjersku matricu, pa me ne iznenadjuje...
uglavnomja

#134 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

i jos malo da se osvrnem ...

sto se tice muzike EKV se pojavila tek 85. znaci bar pola perioda o kojem najvise pricamo nisu ni postojali :zzzz:

dalje, danas u sarajevu ne mozes naci pristojnu izlozbu umjetnickih slika vise nego jednu godisnje ... i to ako nisi probirljiv ... :cry: umjetnicka galerija ima jednu postavku 12 mjeseci godisnje :-)

prije je collegium artisticum u skenderiji svaki mjesec imao izlozbe vrhunskih umjetnika, i iz juge i iz svijeta ... sad je kolegijum kafana, men's'cini :?:

dalje, medicina - najjaca plasticna hirurgija u yu je bila u sarajevu, starovic i sucur, sucur je "prisio" prvu odrezanu saku (ili prst?) u jugi ...

a danas djeca se djeca sa zoharima u bolnici radjaju ... sepse, mrse ... umiru pacijenti ...

za najobicnije bolesti se bjezi vani doktorima, ko ima para

za teze bolesti se prose pare po medijima i po ulici ...

nema veze, ima sff :D i dobre glumce koji dodju i trecerazredne filmove na festivalu
uglavnomja

#135 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

maher wrote:
pa ako bas hoces i ako se sjecas ko je u vrijeme ante markovica bio glavni biznismen u gradu za raju ... tada su se svi zgrazavali politickih direktora kao i sada ... a glavni biznismen je bio alija delimustafic, najbolja kola, najbolje trebe, jaran s celom, cenex export-import, veze sa jna, veze sa policijom, ... a i nije bio pravi sarajlija ... usput najbolja cura u gradu, mislim da je tada vec bila udata, je bila lejla fazlagic ...
sto se tice konakovica i skake i ko je sposobniji, kljucna razlika nekad i sada je sto tada te birokrate nikom nisu bile vazne ... sjeca li se iko tog ijednog sposobnog gradskog rukovodioca iz tog vremena, osim gradonacelnika ...

ti si ocito mladji i referises se na period par godina prije rata ... kad je vec poceo raspad sistema, i kad su brene pocele zauzimati busiju :run:

mi pricamo o vremenu 10-15 godina prije, i jos prije toga ...
aratet

#136 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by aratet »

"Te 1991 poznavajuci autentican pristup stvarnosti kupio sam plocu sivomalslinaste boje koja se zvala N91 ciji je autor Rambo Amadeus... ta ploca je u svojoj sustini nosila naznake predstojece katastrofe... ogoljena estetika, krah morala, pad svih vrijednosti kojima se autor igra i koristi kao umjetnost dovela je Ramba na pijedestal najveceg crnogorskog genija poslije Deje Savicevica, naravno. Ta ploca nosila je zadah smrti, a smrt je i rijec kojom ona pocinje." Nele Karajlic. :thumbup:
stakasa

#137 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by stakasa »

Dozer wrote:Ukratko, i za sve one koji ne kontaju sta je znacilo "raja" u onom kontekstu - to su bili svi oni obicni mali ljudi koji su sa sobom nosili prepoznatljivi sarajevski duh, humor u kojem su dobru dozu cinili crnjaci, seretsko ponasanje, specifican govor s masom izraza i slenga koji nisu postojali nigdje u Jugi (a danas masu tih izraza prisvajaju kao svoj "proizvod" po HR, SRB, CG... :roll: ).

Olicenje svega toga je bio Nele Karajlic i onda bude sta bude :D
Dozer

#138 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

Iskreno, meni on nikada nije bio nesto simpatican. Uvijek mi je izgledao kao friziran, nesto na silu.
Dzozo, Ricl i Djuro su mi prije bili olicenje toga, a Nele ni blizu...
stakasa

#139 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by stakasa »

Dozer wrote:Iskreno, meni on nikada nije bio nesto simpatican. Uvijek mi je izgledao kao friziran, nesto na silu.
E jebi ga sad, ovo je isto ko lajanje po bivsoj zeni ali tek nakon razvoda. Frajer je bio najpopularniji, najeksponiraniji, akademski obrazovan, TLN, muzicar, sarajevske vrijednosti...
Dozer

#140 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

stakasa wrote:
Dozer wrote:Iskreno, meni on nikada nije bio nesto simpatican. Uvijek mi je izgledao kao friziran, nesto na silu.
E jebi ga sad, ovo je isto ko lajanje po bivsoj zeni ali tek nakon razvoda. Frajer je bio najpopularniji, najeksponiraniji, akademski obrazovan, TLN, muzicar, sarajevske vrijednosti...
Nisam ni rekao da nije sve to bio, nego da meni licno nije bio nesto simpatican, a pogotovo ne olicenje bilo cega... Na kraju, izgleda da me moj ocjecaj nije prevario. Doduse, rijetko me i prevari...
stakasa

#141 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by stakasa »

Dozer wrote:
stakasa wrote:
Nisam ni rekao da nije sve to bio, nego da meni licno nije bio nesto simpatican, a pogotovo ne olicenje bilo cega... Na kraju, izgleda da me moj ocjecaj nije prevario. Doduse, rijetko me i prevari...
Dozeru, pravili se urbani mitovi, dosta toga nije bilo tako kako je predstavljano. Pa ni sarajevska raja, crveni Split, zagrebacke kukavice itd
Dozer

#142 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

Slazem se. Ali, ja i ne pricam o tome, nego samo o onome sto licno znam i cega se licno sjecam. I sta mogu uporediti s ovim danas.
stakasa

#143 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by stakasa »

Dozer wrote:Slazem se. Ali, ja i ne pricam o tome, nego samo o onome sto licno znam i cega se licno sjecam. I sta mogu uporediti s ovim danas.
Bilo je puno bolje za zivit ali su korjeni ovoga sto je danas u onome sto je bilo osamdesetih. Tako je kako je, treba ic dalje
Dozer

#144 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

I tu se slazemo. Mali problem je sto se ne moze ici dalje. Mislim, moze se i ide se, hjteli ne hjteli, ali je problem u onome sto ovo sada sigurno nije bolje od onoga jucer, a i ono sutra vrlo vjerovatno zadugo nece moci biti bolje upravo radi toga sto se danas uopste ne radi na tome da bude bolje.
maher

#145 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

uglavnomja wrote:
i jos malo da se osvrnem ...

sto se tice muzike EKV se pojavila tek 85. znaci bar pola perioda o kojem najvise pricamo nisu ni postojali :zzzz:

dalje, danas u sarajevu ne mozes naci pristojnu izlozbu umjetnickih slika vise nego jednu godisnje ... i to ako nisi probirljiv ... :cry: umjetnicka galerija ima jednu postavku 12 mjeseci godisnje :-)

prije je collegium artisticum u skenderiji svaki mjesec imao izlozbe vrhunskih umjetnika, i iz juge i iz svijeta ... sad je kolegijum kafana, men's'cini :?:

dalje, medicina - najjaca plasticna hirurgija u yu je bila u sarajevu, starovic i sucur, sucur je "prisio" prvu odrezanu saku (ili prst?) u jugi ...

a danas djeca se djeca sa zoharima u bolnici radjaju ... sepse, mrse ... umiru pacijenti ...

za najobicnije bolesti se bjezi vani doktorima, ko ima para

za teze bolesti se prose pare po medijima i po ulici ...

nema veze, ima sff :D i dobre glumce koji dodju i trecerazredne filmove na festivalu
ja postujem sve sto je bilo, ali nisam za generalno pljuvanje svega poslijeratnog ... pogotovo ako nije zasnovano na cinjenicama nego ideoloski prije je sve bilo bolje, sad nista ne valja...
nazvati sff trecerazrednim, a imati priliku da vidis filmove koji su prethodnih 20 godina pobjedili i bili u kanu, berlinu, veneciji je smijesno ... rumunski filmovi koji su svjetski hit prethodnih 10 godina svoje premijere su imali na sff kada niko za njih nije znao ...
takodjer, pored umjetnicke galerije koja je samo u ovoj godini izlagala i domace i strane umjetnike ... imamo izlozbe u zvonu, sobinoj javu, kod jusufa hadzifejzovica, u bosnjackom institutu, prosvjeta svake godine napravi odlicnu izlozbu, galerija sveti ante na bistriku, ...
prohodaj malo ... ovdje ne spominjem sestoaprilsku izlozbu i za 25 novembar u colegiumu koji je i prije rata bio kafana gdje se izlazilo ...
Dozer

#146 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Dozer »

Ne radi se ni o kakvoj ideologiji, nego o cinjenicnom, fizickom stanju... O lako mjerljivim stvarima.
aratet

#147 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by aratet »

stakasa wrote:
Nije akademski obrazovan i nije četnik, jer nije glasao za SDS, cak je molio ljude da ne glasaju za nacionalne stranke.
Last edited by aratet on 18/11/2016 14:52, edited 1 time in total.
uglavnomja

#148 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

Dozer wrote:Ne radi se ni o kakvoj ideologiji, nego o cinjenicnom, fizickom stanju... O lako mjerljivim stvarima.

maher

#149 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by maher »

uglavnomja wrote:
Dozer wrote:Ne radi se ni o kakvoj ideologiji, nego o cinjenicnom, fizickom stanju... O lako mjerljivim stvarima.

pa hajde izmjerite
aratet

#150 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by aratet »

maher wrote:
uglavnomja wrote:

pa hajde izmjerite
KK Bosna prvak Evrope, KK Royal, eto ti mjere.
KK Sarajevo ne postoji, KK Zeljeznicar ne postoje.
Post Reply