US protest after Trump win
- relativno84
#126 Re: US protest after Trump win
Odera drot neku bucku dobro
valjda probude u masi malo vise energije 
- Connaisseur Karlin
#127 Re: US protest after Trump win
Znas vlro dobro da sam u pravu: ako se tvoja zajednica nece brinuti o tebi,zasto bi to iskljucivo problem drzave. Drzava nemoze konotrolirati sve oblike diskrimminacije,a ista se desava jako dugo prema muslimankama,a ne muslimanima.jeza u ledja wrote:Hm pokusao sam normalno, ali ne ide.Connaisseur Karlin wrote:
1. da preskocim obrazlozenje ,ali sutra pitaj gejs na poslu ,pa ces cuti,deal
2, Pa muslimanke su dugo vec diksiminirane u SAD,ja sam bila svjedok ,i svaki put su zene sa maraom disiminirane,a jos nisam vidjel da su muskarci muslimani diskiminiraniTaj problem bi se mogao lakse rijesiti,kao sto sma ranije pisala,unutar muslimanksih zajednica,ako im je u interesu zasitta muslimanki zena.
Valjas gluposti. Cao.
- jeza u ledja
#128 Re: US protest after Trump win
Ma ljude je strah, ali moraju shvatiti da zive u demokraciji. Ne pobijedi uvijek tvoj favorit jbg. Mnogi od ove piculadije ni ne znaju nista drugo do Obama. Jednostavno bili su suvise mladi. Neka malo treba i vako, da se ljudi nauce.relativno84 wrote:Odera drot neku bucku dobrovaljda probude u masi malo vise energije
- relativno84
#129 Re: US protest after Trump win
Vjerujem da bar 30% ovih setaca nije iskoristilo svoje pravo, kao i mnogi drugi ali sad kad je sve gotovo hvataju se za glavu kako je moguce
Trump je lud, ali budala nije, to vec sad vidimo kako spusta loptu jer je svjestan da sam nece moci nista. Njegovi glasaci ce uskoro shvatiti kako su
na svakom levelu. On se smirio dosta, mada ako ga opali luda do preuzimanja mozda se pojavi neki slobodni strijelac i pokvari zabavu 
Trump je lud, ali budala nije, to vec sad vidimo kako spusta loptu jer je svjestan da sam nece moci nista. Njegovi glasaci ce uskoro shvatiti kako su
-
ST11
#130 Re: US protest after Trump win
Nekoliko hiljada njih sveukupno u 320 mil. drzavi, a mainstream mediji to opisuju kao USA sveljudsku bunu? Jadno i pateticno s obje strane.
http://www.usatoday.com/story/news/2016 ... /93570584/
-
Drvenija87
#131 Re: US protest after Trump win
Planira li Trump povuci svoje ''uspjesne tvrtke '' iz te dvije drzave?dječak sa šibicama wrote:Pitanje godine dolazi iz Sirije: "planiraju li Katar i Saudijska Arabija sada naoruzavati umjerene pobunjenike "
- jeza u ledja
#132 Re: US protest after Trump win
"Sveljudska buna"? Ovo je tipican primjer histerije protiv medija.ST11 wrote:Nekoliko hiljada njih sveukupno u 320 mil. drzavi, a mainstream mediji to opisuju kao USA sveljudsku bunu? Jadno i pateticno s obje strane.
Upravo sam otvorio CNN, pa MSNBC, pa NY Times, pa Washington Post. Ni na jednom od ovih ovo nije udarna vijest. Nigdje nisam procitao nista slicno ovom sto ti govoris.
Sveljudska buna. Nevjerovatno koliko se ljudi zaludjuju.
I kakvih nekoliko stotina hiljada? Radi se o nekoliko desetina hiljada max. Stotine hiljada bi bila znacajna brojka.
- KB9
#133 Re: US protest after Trump win
jao protesta i komedije, sve goli klosar i hipster lafo usto da promjeni volju naroda 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#134 Re: US protest after Trump win
mladići i djevojke došli prosvjedovati
i onda neko pravi enkete među omladinom
i potura te rezultate
lopate u ruke ajd radit

i onda neko pravi enkete među omladinom
i potura te rezultate
lopate u ruke ajd radit
- Herr Flick
#135 Re: US protest after Trump win
De kakvi protesti nemojte biti djeca,studenti i klinci jedva docekali da nemaju skole
Imam rođaka u Čikagu koji je visemilionski grad,kaze doslo njih 2000,a naravno CNN i ostali nastoje to docarati kao velike proteste,rip Hillary

-
ST11
#136 Re: US protest after Trump win
Ovaj tvoj odgovor nema nikavog smisla. Ja ismijavam mali broj ucesnika ovih protesta i kakvu vaznost mainstream mediji tome posvecuju, kao da se u USA odvija sveljudska buna, a ti meni o stotinama hiljada.jeza u ledja wrote:"Sveljudska buna"? Ovo je tipican primjer histerije protiv medija.ST11 wrote:Nekoliko hiljada njih sveukupno u 320 mil. drzavi, a mainstream mediji to opisuju kao USA sveljudsku bunu? Jadno i pateticno s obje strane.
Upravo sam otvorio CNN, pa MSNBC, pa NY Times, pa Washington Post. Ni na jednom od ovih ovo nije udarna vijest. Nigdje nisam procitao nista slicno ovom sto ti govoris.
Sveljudska buna. Nevjerovatno koliko se ljudi zaludjuju.
I kakvih nekoliko stotina hiljada? Radi se o nekoliko desetina hiljada max. Stotine hiljada bi bila znacajna brojka.
CNN - Breaking news - http://edition.cnn.com/2016/11/11/us/or ... index.html
MSNBC - Prva stranica - http://www.nbcnews.com/news/us-news/nat ... ne-n682176
NY Times - Prva stranica - http://www.nytimes.com/2016/11/11/nyreg ... egion&_r=0
- insomnia78
#137 Re: US protest after Trump win
Ma samo udri miliciJo. Kakvi protesti, kakve picke materine.
Jos kad vidim ovako nesto odjednom mi Donald postaje savrseni kandidat
Miley Cyrus snimila video u kojem plačući moli Trumpa da poštuje sve ljude
http://www.klix.ba/clanak/161110104
Last edited by insomnia78 on 11/11/2016 09:47, edited 1 time in total.
- KB9
#138 Re: US protest after Trump win
miley cyrus, e svasta braco moja
to ko kad bi kod nas senada maca apelovala
to ko kad bi kod nas senada maca apelovala
-
jefferson
#139 Re: US protest after Trump win
New York metro podrucje 21 milion stanovnika, izaslo 5000 ljudi.
Da protestvuju protiv cega? To sto su ljudi iskoristili pravo i glasali?
Last edited by jefferson on 11/11/2016 09:53, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#140 Re: US protest after Trump win
Važi li to isto "udri miliciJo" kada ksenofobi i rasisti protestuju protiv muslimana?insomnia78 wrote:Ma samo udri miliciJo. Kakvi protesti, kakve picke materine.
- insomnia78
#141 Re: RE: Re: US protest after Trump win
Kme, kme sve se vrti oko muslimanaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Važi li to isto "udri miliciJo" kada ksenofobi i rasisti protestuju protiv muslimana?insomnia78 wrote:Ma samo udri miliciJo. Kakvi protesti, kakve picke materine.
-
Nadzorna_ploca
#142 Re: US protest after Trump win
Znali smo da se tako osjecas i bez tog upisa.
- insomnia78
#143 Re: US protest after Trump win
A da pustite prvo da ga prvo "krunisu" pa da onda kmecite
-
llull
#144 Re: US protest after Trump win
U najvecem hramu demokratije na planeti kako vole ameri da se nazivaju na demokratskim izborima je pobijedio kandidat koji je desnicar, jbg nazalost takvo je stanje nacije...
Protestanti mogu da se zale ako misle da su pokradeni ( a onda bajka o USA demokratiji pada u vodu mada i ovim demonstracijama je dobro uzdrmana), a ako nisu onda moraju da prihvate poraz...
Platon je davno rekao "Demokratija je vladavina vecine a vecina ljudi ne zna šta je dobro, zato nije dobro da vecina odlučuje šta je dobro za zajednicu. Većina ljudi je neobrazovana. Treba da vladaju oni koji najvise znaju. Upravljaci treba da budu oni koji ne zele da upravljaju ali po pripodi svoga znanja su pogodni da to rade".
Protestanti mogu da se zale ako misle da su pokradeni ( a onda bajka o USA demokratiji pada u vodu mada i ovim demonstracijama je dobro uzdrmana), a ako nisu onda moraju da prihvate poraz...
Platon je davno rekao "Demokratija je vladavina vecine a vecina ljudi ne zna šta je dobro, zato nije dobro da vecina odlučuje šta je dobro za zajednicu. Većina ljudi je neobrazovana. Treba da vladaju oni koji najvise znaju. Upravljaci treba da budu oni koji ne zele da upravljaju ali po pripodi svoga znanja su pogodni da to rade".
-
dragan.s
#145 Re: US protest after Trump win
Da, ali se ne radi kao kod nas tako što popisivači hodaju od kuće do kuće već na osnovu podataka o stanovanju, zaposlenju, plaćanju poreza, izdatim vozačkim dozvolama, spiskovima rođenih i umrlih itd. Zato sam rekao da je procjena.jeza u ledja wrote:
Ovvvvvaj, census je popis stanovnistva. Radi se svakih 10 godina. Nije procjena nego tacan popis i radi se na osnovu Ustava, i to prvobitno upravo zbog ovih elektorskih glasova i Kongresa.
- Drvosjeca iz Dejcica
#146 Re: RE: Re: US protest after Trump win
Samo pitam, ne vidim problem da se odgovori. Kada se u Evropi dignu ksenofobi sa demonstracijama i crtežima onda je to pravo, sloboda izražavanja, demokratija ali kada se digne par hiljda ljudi legitimno i legalno protestuje protiv Trumpa onda prizivaš neke totalitarne metode. Zajebana ta tvoja demokratija a nije ti prvi put da iznosiš ovakve nonsense.insomnia78 wrote:Kme, kme sve se vrti oko muslimanaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Važi li to isto "udri miliciJo" kada ksenofobi i rasisti protestuju protiv muslimana?insomnia78 wrote:Ma samo udri miliciJo. Kakvi protesti, kakve picke materine.
- insomnia78
#147 Re: US protest after Trump win
Naravno da ih udaraju i privode i tad
- Drvosjeca iz Dejcica
#148 Re: US protest after Trump win
Mislim da smo svi mi pomalo licemjeri...sa jedne strane negodujemo kada Erdogan šalje kornjače na protestante ali nam je milo kada američka policija istim metodama razbija proteste u Americi. Jebi ga, zato je valjda jasno zašto ovaj sistem u kojem danas živimo puca po šavovima, zato Trump bez dana iskustva u politici dobija izbore, zato vidimo neke retrogradne procese u Evropi koji su u suprotnosti sa tekovinama od 1945. godine.insomnia78 wrote:Naravno da ih udaraju i privode i tad
- Connaisseur Karlin
#149 Re: US protest after Trump win
Jutors je Macy's permanentno izabacio Trampove proizvode iz prodajejefferson wrote:New York metro podrucje 21 milion stanovnika, izaslo 5000 ljudi.
- GeeTnT
#150 Re: US protest after Trump win

Policija Portlanda je objavila na svom Twitteru da je uhapšeno 26 osoba na demonstracijama protiv Trumpa, kvalificirajući proteste "neredom" nakon nekoliko oštećenja i bacanja predmeta na policajce.
Blizu 1.500 osoba se okupilo da bi protestovalo protiv izbora Donalda Trumpa, naveo je Le Figaro.
U Portlandu, Oregonu, Chicagu i New Yorku danas je došlo do novih protesta protiv izbora Donalda Trumpa za predsjednika Amerike, piše CBS News. I dok je dio protesta bio miran, dio je postao nasilan te je službeno proglašen "neredima".
Policija u Portlandu objavila je sinoć kako su protesti prerasli u nerede, dodajući da je zabilježeno "kriminalno i opasno ponašanje". Usto, prijavljeni su slučajevi vandalizma i agresivnosti za vrijeme marševa kroz grad.