Boško Buha je davno poginuo...mislim,nemoj nama bacati bombe.Iz tvojih prijašnjih stavova vidi se kako se zalažeš za građansku BiH.animals wrote:Nisam rekao da su Hrvati nesto pametniji..PM72 wrote:U pravu si da Bošnjaci nemaju ni pametne političare ali za lobi nisi u pravu.hoce li se nesto bitno u buducnosti promjeniti u Bosnjacku korist, ne vjerujem
a zasto ne vjerujem, zato sto je za nesto vise , potebno imati pametne politicare i jak lobi..
a Bosnjaci, nemaju ni jedno..
ostaje nam utjeha kao Hrvati u BiH imaju pametne političare jer istih desetak likova vlada 26 godina.Drugih nemaju jer su svi pametni jal u hrvatskom saboru jal u Njemačkoj.Rezultat njihove pametne politike vidljiv je na popisu.
da se mene pita, ja bi odmah izbrisao Covica i HDZ..
izbrisao Bakira, izbrisao Dodika..
i napravio gradjansku BIH,,
bez ikakovog utjecaja na drzavu, Crkve i IZ, i Pravoslavne crkve..
ali ko mene pita..
Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
-
PM72
#126 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
- animals
#127 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Izvini, mislio sam da si drugaciji malo..PM72 wrote:
Boško Buha je davno poginuo...mislim,nemoj nama bacati bombe.Iz tvojih prijašnjih stavova vidi se kako se zalažeš za građansku BiH.
ali i za tebe je svaki Hrvat ustasa i djelioc BIH..
i sta onda da raspravljamo..
ja za razliku od vas, nikad Bosnjake a ni Srbe nisam kolektivno nazivao Hinjama ,cetnicima, Balijama..
i vas nekoliko imate meni sta reci..
pokrijte se..
za vas sam daleko odmakao..
niti sam kada u zivotu glasao za HDZ, niti imam Hrvatska obiljezja u stanu..
ali sam bolji covjek od vas sviju koji me nazivate ustasom,,
-
Hamolj
#128 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Protiviš se građanskoj BiH što znači da podržavaš etnički podjeljenu ili njeno pripajanje 'rvatskoj. Ovo su tri moguće opcije, a četvrte nema. Inače mi nisi odgovorio na pitanje maloprije.animals wrote: Ja ne znam, gdje si ti to procitao i ko je to napisao..
procitaj pazljivo jos jednom moje postove, pa ces vidjeti da nema pojma o tome..
ako znas da citas..
- animals
#129 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Ko se protivi gradjanskoj Bi H..Hamolj wrote:Protiviš se građanskoj BiH što znači da podržavaš etnički podjeljenu ili njeno pripajanje 'rvatskoj. Ovo su tri moguće opcije, a četvrte nema. Inače mi nisi odgovorio na pitanje maloprije.animals wrote: Ja ne znam, gdje si ti to procitao i ko je to napisao..
procitaj pazljivo jos jednom moje postove, pa ces vidjeti da nema pojma o tome..
ako znas da citas..
samo problem je sto u toj gradjanskoj Bi H ne bi imala sta traziti SDA
sa Bakirom..
-
PM72
#130 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Kao prvo,navedi mi gdje sam napisao da je svaki Hrvat ustaša i djelioc BiH? Ili da sam tebe lično nazvao ustašom? Samo te pozivam da ne glumiš bombaša jer je to mjesto davno zauzeto.animals wrote:Izvini, mislio sam da si drugaciji malo..PM72 wrote:
Boško Buha je davno poginuo...mislim,nemoj nama bacati bombe.Iz tvojih prijašnjih stavova vidi se kako se zalažeš za građansku BiH.
ali i za tebe je svaki Hrvat ustasa i djelioc BIH..
i sta onda da raspravljamo..
ja za razliku od vas, nikad Bosnjake a ni Srbe nisam kolektivno nazivao Hinjama ,cetnicima, Balijama..
i vas nekoliko imate meni sta reci..
pokrijte se..
za vas sam daleko odmakao..
niti sam kada u zivotu glasao za HDZ, niti imam Hrvatska obiljezja u stanu..
ali sam bolji covjek od vas sviju koji me nazivate ustasom,,
-
Hamolj
#131 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Hajde shvati više da SDA kod Bošnjaka osvaja 40 % glasova, jesi nepismen ili šta nije u redu s tobom ? Vama nije samo SDA problem, HDZ fašistima je problem svako ko se umiješa između njih i bezvlašća. HDZ bi da popljačka ono državnog što je ostalo u Zapadnoj 'ercegovini prije nego što svi 'rvati isele jer se boje da se ostati "mudžahedinima" koji će po njima taj prostor agresivno oteti od 'rvata i naseliti.animals wrote:Ko se protivi gradjanskoj Bi H..Hamolj wrote:Protiviš se građanskoj BiH što znači da podržavaš etnički podjeljenu ili njeno pripajanje 'rvatskoj. Ovo su tri moguće opcije, a četvrte nema. Inače mi nisi odgovorio na pitanje maloprije.animals wrote: Ja ne znam, gdje si ti to procitao i ko je to napisao..
ako znas da citas..
samo problem je sto u toj gradjanskoj Bi H ne bi imala sta traziti SDA
sa Bakirom..
- animals
#132 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
:Dobro..
znaci Bakir i SDA nemaju nikakvog utjexaja u Bi H..
znaci Bakir i SDA nemaju nikakvog utjexaja u Bi H..
- pirpa
#133 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Tacno je da su za vrijeme Seferovog mandata pocinjeni zlocini al pod cijom komandom i kojem je korpusu pripadala ta zona odgovornosti ?Hamolj wrote: Za njegovog mandata su počinjeni zločini nad Bošnjacima Prozora, izgubljen dobar dio teritorije na prozorskoj općini, počinjen zločin nad Bošnjacima Maglaja, Žepča, takođe izgubljen dobar dio teritorija. Nije kontrolisao jedinice čiji je vrhovni komandant bio pa su počinjeni zločini kojima se bacila mrlja na čast ARBiH.
a koliko me sjecanje sluzi Sefer je u Hagu optuzivan i pored Grabovice za zlocine u Prozoru i svi znamo kako presuda glasi.
da vidimo sta kaze prisluskivani razgovor SDB.a Sarajevo- između Sefera H i Nihada B.

a u ovom djelu razgovora se moze vidjeti Seferovo misljenje u vezi cinjenja zlocina.

Vecinu stvari za koje je Sefer optuzivao predsjednika Aliju 92/93god. kasnije se ispostavilo tacnim, između ostalog i plan o podjeli BiH.Frajer mrzi i optužuje sve redom rahmetli Alije Izetbegovca, r. Rasima Delic, r. Mehmeda Alagica pa do Atifa Dudakovića. Njemu niko ne valja do samog sebe. Nikad u životu neću podržati debila koji je otvoreno radio protiv najvećih generala ARBiH Mehmeda Alagića i Atifa Dudakovića. Zavist ga je pojela, volio bi i on da je njihove pameti.
-
Hamolj
#134 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Gdje si Semire ? Je li te stid ?
Hajde, optužbe na rahmetli Alijin račun nekako mogu i razumijeti, ali otkud mu pravo da priča protiv Alagića i Dudakovića ? Pa do koljena im hajvan nije.
Hajde, optužbe na rahmetli Alijin račun nekako mogu i razumijeti, ali otkud mu pravo da priča protiv Alagića i Dudakovića ? Pa do koljena im hajvan nije.
- pirpa
#135 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
iskreno da ti kazem nisam upucen u tom prepucavanuju na relaciji Sefer,Alagic,Dudakovic i zbog toga nisam ni komentarisao u proslom postu.Hamolj wrote:Gdje si Semire ? Je li te stid ?![]()
A moje misljenje o njima trojici je skoro pojednako i cijenim njihov doprinos u odbrani BiH ... za razliku od tebe koji ne cijeni covjeka koji je napravio PL, armiju i dao ogroman doprinos u ratu .
-
Hamolj
#136 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Ne mogu ga jednostavno cijeniti. Lik je egoistični sociopata.pirpa wrote:iskreno da ti kazem nisam upucen u tom prepucavanuju na relaciji Sefer,Alagic,Dudakovic i zbog toga nisam ni komentarisao u proslom postu.Hamolj wrote:Gdje si Semire ? Je li te stid ?![]()
A moje misljenje o njima trojici je skoro pojednako i cijenim njihov doprinos u odbrani BiH ... za razliku od tebe koji ne cijeni covjeka koji je napravio PL, armiju i dao ogroman doprinos u ratu .
-
slavonskilola
#137 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Ja sa svojih skoro 2 metra i 120 kg sigurno sam bio veći...
ali nije tema o vjeri ili koliko je ko otklanjao rekjata.Oba tipa koja si pomenuo su ustaše sa dna kace i ložili su se na HOS,crnokošuljaše,Antu pavelića i Dom spremni.Njihov vojni učinak po Bosnu i Bošnjake ravan je učinku jedinice civilne zaštite na Mahmutovcu (dio Sarajeva).[/quote]
Nisam govorio o mješini nego o srcu
Nijaz je bio onda kada vi bili niste.
Kada ste se mnogi kočeperili po Saraju i čudili se događajima u nadi da će opstat Jugoslavija.Vrlo brzo su ljudi izginuli zbog nečije loše procjene ofsajda.
Kad je on bio borac na jugu BIH vi ste uglavnom bili u ofsajdu.
Ne svi ali večina svakako.
To o crnokušuljšima nisam pušio onda a neću ni sada.[/quote]
Vidim da uzimaš i božje ovlasti pošto jedino Bog može odrediti ko je veći i bolji vjernik.
Tema je o nebuloznim izjavama iz Hrvatske a ona je agresor na Bosnu kao i Srbija.U stvari,za mene su gori sljedbenici krivoustog đubreta sa Pantovčaka jer nam je on zabio nož u leđa kad nam je bilo najgore.
Sa svojim neprijateljima uspostavio je savez protiv prijatelja.Mi smo na Hrvatsku gledali kao na slamku spasa a ona nam je uzvraćala blokadama,izdajama,pljačkom konvoja pa do otvorenih napada uveđenjem gardijskih brigada od Bugojna do Mostara.Primali su izbjeglice i hvala im za to ali su to debelo naplaćivali od arapa i UNHCR-a itd.Od pošiljki oružja uzimali su 90% a nama su propuštali ono što im nije bilo interesantno.
Ono što vi niste svjesni jeste da vam je glupi Alija omogućio čitavu Hrvatsku.Da se priklonio ostatku Jugoslavije,Bošnjaci bi bolje prošli a vi bi ga popušili od Srednje Bosne pa do Knina.I sad bi vam Martić bio u Kninu.Alija je mislio da je probrao manje zlo međutim hrvatski nož u leđa koštao nas je i Istočne Bosne i Srebrenice i mnogih izgubljenih života.Oni nisu imali ni sanduka metaka jer niste dozvoljavali prolaz kupljenom oružju ( ne poklonjenom) pa ste mudrovali i slali smradove i ustaše poput Dajže da nas on oslobađa a u stvari da opljačka i zamuti bistru vodu.
Smradovi...[/quote]
Vidi se tvoja vjera po upisima koje ostavljaš.
Po tvojoj teoriji dosljednosti čitava BIH je agresor na RH jer je Hrvatska napadana sa njenog teritorija čak i onda kada rat u BIH nije bio ni počeo.
Drugo što si napisao i nije vrijedno komentara osim ako bi ga pisao netko iz Vojinog ili Slobinog KOS -ovskog obavještajnog stožera.
Nisam govorio o mješini nego o srcu
Nijaz je bio onda kada vi bili niste.
Kada ste se mnogi kočeperili po Saraju i čudili se događajima u nadi da će opstat Jugoslavija.Vrlo brzo su ljudi izginuli zbog nečije loše procjene ofsajda.
Kad je on bio borac na jugu BIH vi ste uglavnom bili u ofsajdu.
Ne svi ali večina svakako.
To o crnokušuljšima nisam pušio onda a neću ni sada.[/quote]
Vidim da uzimaš i božje ovlasti pošto jedino Bog može odrediti ko je veći i bolji vjernik.
Sa svojim neprijateljima uspostavio je savez protiv prijatelja.Mi smo na Hrvatsku gledali kao na slamku spasa a ona nam je uzvraćala blokadama,izdajama,pljačkom konvoja pa do otvorenih napada uveđenjem gardijskih brigada od Bugojna do Mostara.Primali su izbjeglice i hvala im za to ali su to debelo naplaćivali od arapa i UNHCR-a itd.Od pošiljki oružja uzimali su 90% a nama su propuštali ono što im nije bilo interesantno.
Ono što vi niste svjesni jeste da vam je glupi Alija omogućio čitavu Hrvatsku.Da se priklonio ostatku Jugoslavije,Bošnjaci bi bolje prošli a vi bi ga popušili od Srednje Bosne pa do Knina.I sad bi vam Martić bio u Kninu.Alija je mislio da je probrao manje zlo međutim hrvatski nož u leđa koštao nas je i Istočne Bosne i Srebrenice i mnogih izgubljenih života.Oni nisu imali ni sanduka metaka jer niste dozvoljavali prolaz kupljenom oružju ( ne poklonjenom) pa ste mudrovali i slali smradove i ustaše poput Dajže da nas on oslobađa a u stvari da opljačka i zamuti bistru vodu.
Smradovi...[/quote]
Vidi se tvoja vjera po upisima koje ostavljaš.
Po tvojoj teoriji dosljednosti čitava BIH je agresor na RH jer je Hrvatska napadana sa njenog teritorija čak i onda kada rat u BIH nije bio ni počeo.
Drugo što si napisao i nije vrijedno komentara osim ako bi ga pisao netko iz Vojinog ili Slobinog KOS -ovskog obavještajnog stožera.
-
PM72
#138 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Boško Buha,
Ja te zamolio da napišeš gdje sam te nazvao ustašom ili gdje sam optužio hrvatski narod a ti meni šuplju...
Demantuj bilo šta od ovog što sam napisao.Ali konkretno.Mogu ti napisati doktorsku disertaciju na temu "kurvaluk hrvatske politike prema Bosni".Juče je bila godišnjica "pružene ruke hrvatske politike " prema BiH.Ona granata kojom su srušili srušili Stari most nije zaplijenjena u borbi sa četnicima nego poslana iz Hrvatske.Prema tome...ne tegli me za jezik.
Ja te zamolio da napišeš gdje sam te nazvao ustašom ili gdje sam optužio hrvatski narod a ti meni šuplju...
Demantuj bilo šta od ovog što sam napisao.Ali konkretno.Mogu ti napisati doktorsku disertaciju na temu "kurvaluk hrvatske politike prema Bosni".Juče je bila godišnjica "pružene ruke hrvatske politike " prema BiH.Ona granata kojom su srušili srušili Stari most nije zaplijenjena u borbi sa četnicima nego poslana iz Hrvatske.Prema tome...ne tegli me za jezik.
-
Bodkin
#139 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Gradjanska drzava (smijesan izraz jer je svaka gradjanska ili smo svi seljaci pa je seljacka) ne moze uspjeti danas u bih. Jedan covjek jedan glas u danasnjoj bih sa danasnjim odnosima je ludilo iz sto razloga.Hamolj wrote:Protiviš se građanskoj BiH što znači da podržavaš etnički podjeljenu ili njeno pripajanje 'rvatskoj. Ovo su tri moguće opcije, a četvrte nema. Inače mi nisi odgovorio na pitanje maloprije.animals wrote: Ja ne znam, gdje si ti to procitao i ko je to napisao..
ako znas da citas..
Entitete i kantone treba poukidati i napraviti reorganizaciju i to je to. U svakom slucaju se mora voditi racuna o etnickoj strani price
- Sanjarko
#140 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Pa bio je SDP i Lijanovici, i tad HDZ-a nije ni bilo u vlasti.animals wrote:Pa da lako je napisati ne lupetaj..
bez argumenata..
nisi se ni rodio i nemas pojam kako su ljudi birali..
imao si opciju HDZ, i ako ne biras pojesce te Srbi i Bosnjaci..
ko i dan danas..
kad Srbi i Bosnjaci izaberu gradjanske stranke, vjerovatno ce i Hrvati..
a kad ce to biti, Boga pitaj..
I sad su gradzanske stranke uzele skoro isti kolac ko i SDA-SBB.
Mogu garant DF, SDP i NS formirat neku vladu sa HDZ-om, a kak da idu oni sa HDZ-om u vlast.
- Sanjarko
#141 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Pa bilo je nas 2 miliona a Srba i Hrvata skupa 12 miliona, pa su nam jedva dali da se izjasnimo ko Muslimani prvo sa malim 'm' pa sa velikim 'm' a Bosnjak ni Bosanac nisu dali.animals wrote: Ajde mi reci, da je vas Bosnjaka 500 tisuca, a Hrvata "2 miliona.
bi li ti zagovarao to sto sad zagovaras..iskreno..
- Sanjarko
#142 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Jos nam ovo malo jada sto imamo dosli da otmu, pored nolike Srbije i Hrvatske.Vizionar 1985 wrote:Pa bilo je nas 2 miliona a Srba i Hrvata skupa 12 miliona, pa su nam jedva dali da se izjasnimo ko Muslimani prvo sa malim 'm' pa sa velikim 'm' a Bosnjak ni Bosanac nisu dali.animals wrote: Ajde mi reci, da je vas Bosnjaka 500 tisuca, a Hrvata "2 miliona.
bi li ti zagovarao to sto sad zagovaras..iskreno..
Evo Belgija ima 10 Milja stanovnika a Holandija 17 Milja.
Manje su od Bosne velicinom, a Srbija i Hrvatska vece od Bosne za 25-50% pa Srbima i Hrvatima nije dosta teritorije da je jos otkinut od svih susjeda malo, a imaju vise nego duplo manje stanovnika od gore navedenih drzava.
-
Lopez1981
#143 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Mogu hinje samo podudlati Dudaku i ostalim generalima Armije

-
Hamolj
#144 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Kolinda mu ga može kvalitetno obaliti.Lopez1981 wrote:Mogu hinje samo podudlati Dudaku i ostalim generalima Armije![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mr Majestic
#145 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Hamolj wrote:Kolinda mu ga može kvalitetno obaliti.Lopez1981 wrote:Mogu hinje samo podudlati Dudaku i ostalim generalima Armije![]()
![]()
![]()
![]()
-
stari grad Visegrad
#146 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
I ta Hrvatska, pa dokle vise? Nije Hrvatska medjunarodni sud.. I to hrvatsko pitanje, Hrvati u Bih imaju najvise zaposlenih u procentima u odnosu na ukuan broj Hvata. Vise su ugrozeni Bosnjaicu u Mostaru nego svi Hrvati u BiH. Ako nisam u pravu onda neka mi nadju posao u zapadnom Mostaru, da vidim kako ce me Hrvati zaposliti. Da vidim kako ce mi neki Hrvat poslati pp i ponuditi radno mjesto u Mostaru, a moze i u Grudama. To je samo basna za naivne.
- Sanjarko
#147 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Sekcija za Odrasle vam je na Bez Cenzure.Mr Majestic wrote:Hamolj wrote:Kolinda mu ga može kvalitetno obaliti.Lopez1981 wrote:Mogu hinje samo podudlati Dudaku i ostalim generalima Armije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Hadzi Lojo
#148 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Hrvati nisu svjesni da ce Srbija napasti Hrvatsku prije nego Bosnu i Hercegovinu, oni os nisu odustali od stvaranja velike Srbije!
Molice nas da se ponovo udruzimo!
- GeeTnT
#149 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Nadam se da je sarkazam, ako nije samo ispravka krivog navodaHadzi Lojo wrote:Hrvati nisu svjesni da ce Srbija napasti Hrvatsku prije nego Bosnu i Hercegovinu, oni os nisu odustali od stvaranja velike Srbije!
-
PM72
#150 Re: Oficiri JNA i KOS-a, Dudaković, Ajnadžić, Hadžihasanović na udaru Tužilaštva Hrvatske
Ovaj spisak okači na onu stvar jer tu ima i umrlih kao i oslobođenih od strane haškog tribunala pa i od strane hrvatskog zakonodavstva.Ima i onih koji veze sa Hrvatskom nemaju niti su bili u JNA.
Treba na spisak dodati i svakog drugog mladića iz BiH koji je rođen 1971/72/73 a koji se zatekao u Hrvatskoj na odsluženju JNA.I oni su "sudionici sukoba u Hrvatskoj" voljom više sile i generalštaba pa treba i njih staviti na spisak.
Treba na spisak dodati i svakog drugog mladića iz BiH koji je rođen 1971/72/73 a koji se zatekao u Hrvatskoj na odsluženju JNA.I oni su "sudionici sukoba u Hrvatskoj" voljom više sile i generalštaba pa treba i njih staviti na spisak.