Alfons Kauders wrote:Kikibombona wrote:Alfons Kauders wrote:
Oprosti, ja ne negiram niciji identitet, vec ga samo naglasavam, u skladu sa individualnim zaslugama.
Za mene je Hrvat Hrvat, Bosnjak Bosnjak... Ali Hrvat koji radi za Srbe nije Hrvat, kao ni sto Bosnjak koji radi za Srbe nije Bosnjak.
Mozemo ih nazivati Srbima katolicke i muslimanske vjere, ili pak skratiti pa ih pocastiti nesto preciznijim opisom - veleizdajnici.
Za mene ljudi poput Dragana Covica ili Fikreta Abdica nisu ni Hrvati, ni Bosnjaci, vec najobicniji ljudski otpad koji ne zasluzuje da ih se stavlja u istu recenicu sa cestitim Bosnjacima ili Hrvatima.
A je li Srbin koji radi za Bosnjake Srbin?
Je li Hrvat koji radi za Bosnjake Hrvat?
Nevjerovatno sta citam. Ovo je da se ubijes.
Kakva je razlika izmedju tebe i Covica?
I ti bi da dijelis certifikate?
Razlika je u tome sto ih Covic dijeli po defaultu, a ja po zaslugama.
I ti bi da meni odredjujes kako da nazivam izdajnike?
Potpuno istom matricom se sluze Dodik i Covic. Ni za Dodika nije Srbin onaj koji radi sa Bosnjacima, ni za Covica nije Hrvat onaj koji radi sa Bosnjacima. Oni ih vide kao izdajnike. I tako dodje. Tek mali broj Srba i Hrvata radi za Bosnjake.
Ovako ispada ako slijedimo tvoju logiku. Govoris isto kao Covic. Eto do cega si dosao. Vjerovatno si se smijao Covicevim certifikatima, a sada i ti isto radis. Odredjujes ko je Bosnjak a ko ne. A zar ti nisi Bosanac?

Bosanac koji certificira Bosnjake? Jebem te zivote.
Opasno se zaplices u klupko nacionalizma. Osjetim tvoju dobru stranu, ali se lose primas u zadnje vrijeme.
Ako Bosnjaci popljuju Tuzilastvo i Sud, poseri se na drzavu. Srbi i Hrvati to otvoreno rade. Ako se Bosnjak pokenja na Tuzilastvo BiH, ako ga oznaci kao politicku instituciju, onda sve dosadasnje presude za ratne zlocine mozemo obezvrijediti i okarakterisati kao politicke. To Dodik i govori, da su Tuzilastvo BiH i Sud BiH politicke institucije. Ti se sada slazes sa njim. U cemu je razlika?
Ako je Tuzilastvo BiH pod kontrolom Srba, da li je Ustavni sud pod kontrolom Bosnjaka. Ako otvorimo ovu pricu, od BiH nema nista. Ako Bosnjaci udare na institucije drzave, onda nece ostati niko da drzavu brani.
Bosnjaci bi ucinili veliku uslugu Dodiku ako bi popljuvali Tuzilastvo BiH. Bosnjacka politika, kakava god bila, je ipak pametnija od mahale. Sutit ce u ovom slucaju, sve da jeste Tuzilastvo BiH pod kontrolom Srba. Bosnjaci nemaju luksuz uci u kolo sa Dodikom i rusiti drzavne institucije.