Cini ti se, al do cigara je sto je otanjio.Alfons Kauders wrote:Na osnovu cega si ovo zakljucio? Meni se cini da nije otanjio, vec da zapravo ide gore u proteklih 3-4 godine.GAU8 wrote: Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
Bye, bye Konzum
Moderator: anex
- Sanjarko
#126 Re: Bye, bye Konzum
- Sanjarko
#127 Re: Bye, bye Konzum
Nego sta je NVZ.Vizionar 1985 wrote:Cini ti se, al do cigara je sto je otanjio.Alfons Kauders wrote:Na osnovu cega si ovo zakljucio? Meni se cini da nije otanjio, vec da zapravo ide gore u proteklih 3-4 godine.GAU8 wrote: Bogami nije sve do njih, već istovremeni otanjio BiH standard, pa nema više ni izbora, osim najnužnijeg
-
Hakiz
#128 Re: Bye, bye Konzum
Tačno. Kutija cigareta dnevno 4KM. 120KM mjesečno. 1.440 KM godišnje.Alfons Kauders wrote:
Pa vala i ne mora.
Neka prestane svaki dan ostavljati cenera na kladaru i cigarete, pa ce na kraju godine imati tri i po milje da povede troclanu porodicu na more.
Opet, nisam ja kriv sto je nekom prece uplatiti odigrati keca na Inter i kupiti kutiju Marlbora nego odvesti vlastito dijete na more.
8 dana na odmoru ovo ljeto u glavnom gradu jedne Zapadnoevropske države. Povratna avionska karta Lufthansom, hotel, sav transport (unutar tog grada kao i izleti u druge gradove), ulaznice u muzeje itd, sve ukupno 1.200 KM. Potrošio na hranu i kafanu oko 400KM.
Pa, hoćeš pušiti svaki dan i odmor provoditi kiseleći vodu u lavoru, ili barem jednom godišnje negde otputovati, vidjeti, probati, omirisati, okusiti nešto novo, steći neka nova iskustva. Biraj.
- Sanjarko
#129 Re: Bye, bye Konzum
E bas ce se narkic odrec cigara i kladare.Alfons Kauders wrote:
Pa vala i ne mora.
Neka prestane svaki dan ostavljati cenera na kladaru i cigarete, pa ce na kraju godine imati tri i po milje da povede troclanu porodicu na more.
Opet, nisam ja kriv sto je nekom prece uplatiti odigrati keca na Inter i kupiti kutiju Marlbora nego odvesti vlastito dijete na more.
- vješalica
#130 Re: Bye, bye Konzum
ovakvih primjera milijardaHakiz wrote:Tačno. Kutija cigareta dnevno 4KM. 120KM mjesečno. 1.440 KM godišnje.Alfons Kauders wrote:
Pa vala i ne mora.
8 dana na odmoru ovo ljeto u glavnom gradu jedne Zapadnoevropske države. Povratna avionska karta Lufthansom, hotel, sav transport (unutar tog grada kao i izleti u druge gradove), ulaznice u muzeje itd, sve ukupno 1.200 KM. Potrošio na hranu i kafanu oko 400KM.
Pa, hoćeš pušiti svaki dan i odmor provoditi kiseleći vodu u lavoru, ili barem jednom godišnje negde otputovati, vidjeti, probati, omirisati, okusiti nešto novo, steći neka nova iskustva. Biraj.
ono sjedi lik zaudara na cigaru
kuka na drzavu jer dijete nije odveo na more
stoji mu kutija na stolu od cetiri markice
nas svijet ne zna uzivati i raslpredjivati prioritete
ograniceni i ne znaju sebi ugoditi dalje od cigare
- GAU8
#132 Re: Bye, bye Konzum
Kome god je cigareta veći prioritet od djeteta, je ili neobrazovan ili debil.vješalica wrote:
ovakvih primjera milijarda
ono sjedi lik zaudara na cigaru
kuka na drzavu jer dijete nije odveo na more
stoji mu kutija na stolu od cetiri markice
nas svijet ne zna uzivati i raslpredjivati prioritete
ograniceni i ne znaju sebi ugoditi dalje od cigare
- ultima_palabra
#133 Re: Bye, bye Konzum
Jednom se u životu zajebao (čitaj: žena me nagovorila) pa otišao u taj Lidl na moru... sve nekakvi no-name proizvodi nabacani, a da je nešto drama jeftino, nije.
- GAU8
#134 Re: Bye, bye Konzum
Ne zezaj, ima extra stvari koje nemaš inače.ultima_palabra wrote:Jednom se u životu zajebao (čitaj: žena me nagovorila) pa otišao u taj Lidl na moru... sve nekakvi no-name proizvodi nabacani, a da je nešto drama jeftino, nije.
meni je LIDL svaki put obavezan kad dole idem.
- Filter
#135 Re: Bye, bye Konzum
maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbte
prazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#136 Re: Bye, bye Konzum
Ko god je putovao zapadnom i istocnom Evropom, a imao sam priliku i privilegiju za to, primjetio je tu da tako kazem kulturolosku razliku.zforumas wrote:Uzimaju na pretplatu na rate, isto kao u BiH. Ali 90% njih ne moraju imati najnoviji mobitel koji izadje, i dosta ih jos uvijek nose obicne "tipkase"Thorgerson wrote:Mobitel nije nikakvo mjerilo.Alfons Kauders wrote: Pa pokazatelji su, jer ako raja ima para za telefone od milju, petobu u kladari, i kes za auta, krpice... Onda nemaju bas prava da kukaju kako je ovdje glad.
Mogu reci da ovdje nije dobro kao npr. u Sloveniji ili Irskoj, ali nek ne seru da je narod gladan. Jer nije, i ne ponasa se kao da jeste.
Jer ja znam raje koja mobitel uzima na kredit.
Ustvari, 90% ovih sto nosaju te iphone i cudesa telefone su uzeli na kredit. Sto na pretplatu, sto na obicni kredit.
Ja cisto sumnjam da svabo uzima fontele na kredit. Cisto sumnjam.
Na zapadu je puno vise raje opustenije i neformalnije obuceno, masa raje izgleda tako da se zapitas jesu li se uopste pogledali u ogledalo prije izlaska.
Istocna Evropa, sasvim druga prica, djevojke u mini suknjama, visoke pete skoro svaka obavezno, likovi kosuljice, sakoi, mantili. Narocito Ukrajina, Rusija, Moldavija, pa i Madjarska (govorim o onome sto sam vidio svojim ocima).
Mi smo takodjer dio istog kulturoloskog kruga i puno paznje odvajamo na "sminku". Mislim da je to jednostavno stvar prioriteta.
BiH je dobar primjer sirotinje koja se upinje da glumi elitu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#137 Re: Bye, bye Konzum
Jednostavno ako misle opstati moraju tako raditi, jer ce ih unistiti konkurencija. To je isto da igras fudbal postujuci sva pravila, a protivnik se sluzi rukama, pravi faulove, daje golove iz ofsajda i ne bude sankcionisan.Hakiz wrote:
Pa, i neke, možda i većina, stranih firmi kada uđu u BiH poprime BiH mentalitet. Centrale tih firmi ne uslovljavaju njihove ekspoziture ili franšize u BiH da poštuju pravila normalnog odnosa prema radnicima, odnosa prema mušterijama (na primjer, koji proizvod bilo koje strane firme poslije 15 dana možeš (ispravan i neoštećen naravno i sa originalnim pakovanjem) vratiti u radnju, i tražiti novac nazad a da te u radnji ne smiju pitati zašto i da ti daju novac), uslovi garantnog roka, isporuke i montaže itd koje poštuju u zemljama u kojima su im centrale.
Tako da i švabo radi isto kao i bosanac kada može i tamo gdje ga zakon i/ili mušterije koje bi ga bojkotovale ne tjeraju da bude švabo.
DM je izuzetak, ne pravilo.
- P308
#138 Re: Bye, bye Konzum
Objekat u Lozionickoj se zatvara na par mjeseci. Uskoro pocinje renoviranje kompletnog objekta.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
-
dezurni_ucenik
#139 Re: Bye, bye Konzum
_BataZiv_0809 wrote:
Ko god je putovao zapadnom i istocnom Evropom, a imao sam priliku i privilegiju za to, primjetio je tu da tako kazem kulturolosku razliku.
Na zapadu je puno vise raje opustenije i neformalnije obuceno, masa raje izgleda tako da se zapitas jesu li se uopste pogledali u ogledalo prije izlaska.
Istocna Evropa, sasvim druga prica, djevojke u mini suknjama, visoke pete skoro svaka obavezno, likovi kosuljice, sakoi, mantili. Narocito Ukrajina, Rusija, Moldavija, pa i Madjarska (govorim o onome sto sam vidio svojim ocima).
Mi smo takodjer dio istog kulturoloskog kruga i puno paznje odvajamo na "sminku". Mislim da je to jednostavno stvar prioriteta.
BiH je dobar primjer sirotinje koja se upinje da glumi elitu.
Zato sto se kod nas sve prati. Sta ce mahala reci, kako ce komsiluk reagovati. Bitno je picnuti se pa makar sutra za hljeba se nemalo. Uvijek su tu komentari prisutni kako se neko oblaci "vidi mu cipela", "gdje ce onu jaknu nosat", "vidi mu kaputa garant od dede rahmetli dobio na poklon". Kompleks nize pomjesan sa kompleksom vise vrijednosti. Ne trebas da putujes zemljama Evrope da bi to vidio. Dovoljno je pogledati turiste. Opusteni najnormalnije nimalo optereceni izgledom. I zato znaju da uzivaju u zivotu.
-
Hakiz
#140 Re: Bye, bye Konzum
Onda nema potrebe navoditi strane firme kao primjer za dobro, a naše kao primjer za loše._BataZiv_0809 wrote:Jednostavno ako misle opstati moraju tako raditi, jer ce ih unistiti konkurencija. To je isto da igras fudbal postujuci sva pravila, a protivnik se sluzi rukama, pravi faulove, daje golove iz ofsajda i ne bude sankcionisan.Hakiz wrote:
Pa, i neke, možda i većina, stranih firmi kada uđu u BiH poprime BiH mentalitet. Centrale tih firmi ne uslovljavaju njihove ekspoziture ili franšize u BiH da poštuju pravila normalnog odnosa prema radnicima, odnosa prema mušterijama (na primjer, koji proizvod bilo koje strane firme poslije 15 dana možeš (ispravan i neoštećen naravno i sa originalnim pakovanjem) vratiti u radnju, i tražiti novac nazad a da te u radnji ne smiju pitati zašto i da ti daju novac), uslovi garantnog roka, isporuke i montaže itd koje poštuju u zemljama u kojima su im centrale.
Tako da i švabo radi isto kao i bosanac kada može i tamo gdje ga zakon i/ili mušterije koje bi ga bojkotovale ne tjeraju da bude švabo.
DM je izuzetak, ne pravilo.
- bach
#141 Re: Bye, bye Konzum
Pisat će: Zatvoreno zbog adaptacije.P308 wrote:Objekat u Lozionickoj se zatvara na par mjeseci. Uskoro pocinje renoviranje kompletnog objekta.Filter wrote:maloprije bio u konzumu (veliki merkator bivsi), jes prno u sisu jbteprazne rafe, nesta tumbaju na drugim rafama, nigdje nikoga
Samo što tu adataciju nikada neće završiti.
Gotova je priča sa Ložioničkom...
Bolje im da naprave multipleks ili kongresni centar...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#142 Re: Bye, bye Konzum
Apsoultno. Drzava je problem.Hakiz wrote:
Onda nema potrebe navoditi strane firme kao primjer za dobro, a naše kao primjer za loše.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#143 Re: Bye, bye Konzum
Tacno. S tim da opustenost i neopterecenost izglednom nisu nuzno isto.dezurni_ucenik wrote:
Zato sto se kod nas sve prati. Sta ce mahala reci, kako ce komsiluk reagovati. Bitno je picnuti se pa makar sutra za hljeba se nemalo. Uvijek su tu komentari prisutni kako se neko oblaci "vidi mu cipela", "gdje ce onu jaknu nosat", "vidi mu kaputa garant od dede rahmetli dobio na poklon". Kompleks nize pomjesan sa kompleksom vise vrijednosti. Ne trebas da putujes zemljama Evrope da bi to vidio. Dovoljno je pogledati turiste. Opusteni najnormalnije nimalo optereceni izgledom. I zato znaju da uzivaju u zivotu.
-
Hakiz
#144 Re: Bye, bye Konzum
Vrlo je teško izgledati kao da ti je svejedno kako si obučen, a kada se zagleda neko sve cakum-pakum. To kao one frizure koje izgledaju razbarušene kao da si tek ustao iz kreveta, a trebala ti 2 sata da je baš takvu napraviš._BataZiv_0809 wrote:Tacno. S tim da opustenost i neopterecenost izglednom nisu nuzno isto.dezurni_ucenik wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#145 Re: Bye, bye Konzum
Imam obicaj reci: naopusteniji sam kad je sve cakum pakumHakiz wrote:
Vrlo je teško izgledati kao da ti je svejedno kako si obučen, a kada se zagleda neko sve cakum-pakum. To kao one frizure koje izgledaju razbarušene kao da si tek ustao iz kreveta, a trebala ti 2 sata da je baš takvu napraviš.
Sve je to individualno.
- maraccana
#146 Re: Bye, bye Konzum
Au koji šuk...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Konzuma?
http://www.klix.ba/biznis/coca-colini-p ... /161102100
- O'zone
- Globalni moderator
#147 Re: Bye, bye Konzum
Plati pa se klati. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#148 Re: Bye, bye Konzum
Vazda bilo!O'zone wrote:Plati pa se klati.
- bach
#149 Re: Bye, bye Konzum
Ivica Todoroć upravi Coca Cole u Blažuju: Platit ću. Hoću, allaha mi.
-
dgL_
#150 Re: Bye, bye Konzum
Coca cola pokazuje misice...maraccana wrote:Au koji šuk...Drvosjeca iz Dejcica wrote:Je li ovo početak kraja Konzuma?![]()
http://www.klix.ba/biznis/coca-colini-p ... /161102100