Sta trenutno vozite?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#126 Re: Sta trenutno vozite?

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote:
amar1994 wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:Ima li neki forumas da voza keca BMW-a ? :) :)
ima hahaha :run:
ne kontam sta je sega ? jel ti imas ? da vidim kakava su iskustva sa 1.8 benzincem ( automatik )
ma zezam @adu-sampiona , ima on :oops: :D
ne znam da ima taj bmw sa 1.8 motorom :?
Throttle

#127 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Throttle »

ado-sampion :thumbup:
Edit: vidjeh postove iznad :D
sparky

#128 Re: Sta trenutno vozite?

Post by sparky »

Bakir1 wrote:Ma vozio se on skupa sa mnom I dvojicom glavonja do skradina i nazad u fiesti 1,8 d sa 44kw.
Zna sparky kako ide auto kada se zna voziti.
:mrgreen:
Teferič je izvan konkurencije :) ne kaze se đaba "ne bije boj oružje, nego srce u junaka" :)
jarobot

#129 Re: Sta trenutno vozite?

Post by jarobot »

amar1994 wrote:
condy wrote:
Me_again wrote:

Dobar, jako dobar izbor muzike :thumbup: ... upravo slusam bas si mi smeknuo :mrgreen: volim tu stariju muziku. Ove novije stvari ne pratim toliko
Ja sam zadnjih 6 mjeseci opet na Zeppelinu, i to jedan od zadnjiih koncerata , one of my favourite:
https://www.youtube.com/watch?v=PD-MdiUm1_Y
:thumbup:
Zeppelini su o.k
Ja više volim ovo njh 4 -285 godina a basista im ima 43 i može svakom unuk biti...
https://www.youtube.com/watch?v=9on2iBy5Ez8
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#130 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Leon16v »

Nevezano za temu, da ne otvaram novu dzaba,

zna li neko gdje se ima u Sarajevu kupiti neke fine ratkape za zime, neka prodavnica ili nesto ?

Gledao sam ove u Majagume i one su 44 KM

Image
Me_again

#131 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Me_again »

madner wrote:Naravno da moze biti tromo. Jedino neko ko vozi sada kosilicu od 15 - 60 ks ne primjeti tromost odmah. :D
Velika mi je cast biti ucesnik u forumu u kojem dominiraju vozaci F1.
madner

#132 Re: Sta trenutno vozite?

Post by madner »

Me_again wrote:
madner wrote:Naravno da moze biti tromo. Jedino neko ko vozi sada kosilicu od 15 - 60 ks ne primjeti tromost odmah. :D
Velika mi je cast biti ucesnik u forumu u kojem dominiraju vozaci F1.
Gluho i daleko bilo, 1.6 benzinac koji se mora vrtiti do besvjesti :D
tempuser

#133 Re: Sta trenutno vozite?

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Ma vozio se on skupa sa mnom I dvojicom glavonja do skradina i nazad u fiesti 1,8 d sa 44kw.
Zna sparky kako ide auto kada se zna voziti.
:mrgreen:
Jes kad je hadzija Kucko razradio! :-D
Bakir1

#134 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Bakir1 »

On je jedan motor razradio, Ja sam drugi razgradio :mrgreen:
relax11

#135 Re: Sta trenutno vozite?

Post by relax11 »

Leon16v wrote:Nevezano za temu, da ne otvaram novu dzaba,

zna li neko gdje se ima u Sarajevu kupiti neke fine ratkape za zime, neka prodavnica ili nesto ?

Image
I sutra ti ih neko skine :D

PS. Evo bas sam nasao neki klip

https://www.youtube.com/watch?v=7MeYIj7pocM

od 6:05 :izet: :D
Last edited by relax11 on 18/10/2016 21:03, edited 1 time in total.
citroen xm

#136 Re: Sta trenutno vozite?

Post by citroen xm »

klaki wrote:i kad kazu francuz, talijan, englez

nema bez svabe nista

(c) klix komentari
Kad nemaš uslova za ono što voliš, onda voziš ono što možeš i obezbjeđuješ uslove za ono što voliš. :thumbup: :D
ado-šampion

#137 Re: Sta trenutno vozite?

Post by ado-šampion »

Bullet Tooth Tony wrote:
amar1994 wrote:
ima hahaha :run:
ne kontam sta je sega ? jel ti imas ? da vidim kakava su iskustva sa 1.8 benzincem ( automatik )
Svi su ti benzinci 2.0, 116i, 118i, 120i, isti motori razlicitih varijacija snage. Ako pod 1.8 mislis na 118, postoje dvije verzije, jedna sa 130 KS, do 2007., i druga sa 143 KS od 2007. Ja sam probao taj motor od 130 KS u trici i nije me nimalo impresionirao, totalno trom motor. Kazu da je slicna situacija i s ovim novijim motorima. Ja bih izbjegavao te atmo. benzince ispod 120i. Dizeli su puno bolji. 116d je dovoljno jak, taj imam ja, ali ako imas priliku i mogucnosti bolje ici na 118d, ipak je to auto za freude am fahren. :) Eh da, ako ides ispod 2007. malo su slabiji (stariji motori) i nema ispod 118d, ali vrijedi isto, 118d je dovoljan, 120d pozeljan. :)
Leon16v

#138 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Leon16v »

relax11 wrote:

I sutra ti ih neko skine :D

PS. Evo bas sam nasao neki klip

https://www.youtube.com/watch?v=7MeYIj7pocM

od 6:05 :izet: :D
Ma i to sto kazes, tacno mi spasi 40 KM :lol:
citroen xm

#139 Re: Sta trenutno vozite?

Post by citroen xm »

Meni crni točkovi totalno poružnjuju auto.
Bullet Tooth Tony

#140 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Bullet Tooth Tony »

ado-šampion wrote: Svi su ti benzinci 2.0, 116i, 118i, 120i, isti motori razlicitih varijacija snage. Ako pod 1.8 mislis na 118, postoje dvije verzije, jedna sa 130 KS, do 2007., i druga sa 143 KS od 2007. Ja sam probao taj motor od 130 KS u trici i nije me nimalo impresionirao, totalno trom motor. Kazu da je slicna situacija i s ovim novijim motorima. Ja bih izbjegavao te atmo. benzince ispod 120i. Dizeli su puno bolji. 116d je dovoljno jak, taj imam ja, ali ako imas priliku i mogucnosti bolje ici na 118d, ipak je to auto za freude am fahren. :) Eh da, ako ides ispod 2007. malo su slabiji (stariji motori) i nema ispod 118d, ali vrijedi isto, 118d je dovoljan, 120d pozeljan. :)
Ma gledao sam ovaj sa 130 konja ... Vidi , dvoumim se izmedju Coopera S ( onaj iz 2002 ) ili 118i iz 2005 oba automatik ... tu negdje para. Ako bi uzeo BMW-a onda bi vjerovatno mjenjao za nesto jace iduce godine .... Bitno mi je samo da nemam nekih vecih ulaganja barem 7 mjeseci ... Znam da je ovaj 118 u bit jednostavan motor ali ...
ado-šampion

#141 Re: Sta trenutno vozite?

Post by ado-šampion »

Bullet Tooth Tony wrote:
ado-šampion wrote: Svi su ti benzinci 2.0, 116i, 118i, 120i, isti motori razlicitih varijacija snage. Ako pod 1.8 mislis na 118, postoje dvije verzije, jedna sa 130 KS, do 2007., i druga sa 143 KS od 2007. Ja sam probao taj motor od 130 KS u trici i nije me nimalo impresionirao, totalno trom motor. Kazu da je slicna situacija i s ovim novijim motorima. Ja bih izbjegavao te atmo. benzince ispod 120i. Dizeli su puno bolji. 116d je dovoljno jak, taj imam ja, ali ako imas priliku i mogucnosti bolje ici na 118d, ipak je to auto za freude am fahren. :) Eh da, ako ides ispod 2007. malo su slabiji (stariji motori) i nema ispod 118d, ali vrijedi isto, 118d je dovoljan, 120d pozeljan. :)
Ma gledao sam ovaj sa 130 konja ... Vidi , dvoumim se izmedju Coopera S ( onaj iz 2002 ) ili 118i iz 2005 oba automatik ... tu negdje para. Ako bi uzeo BMW-a onda bi vjerovatno mjenjao za nesto jace iduce godine .... Bitno mi je samo da nemam nekih vecih ulaganja barem 7 mjeseci ... Znam da je ovaj 118 u bit jednostavan motor ali ...
Bullet Tooth Tony wrote:
Taj 118i je totalno jednostavan. Jedini problem moze biti ako ga gazen nezagrijan.

Sto se tice automatika tu je vise do odrzavanja i nacina voznje, prijatelj ima taj automatik na X5, 200 k km nikakvih problema.

Sve zavisi na kakvo auto naidjes.

Cudna mi je dvojba jer ta auta nisu bas slicna.
530i

#142 Re: Sta trenutno vozite?

Post by 530i »

]
Radije vidi neke polovne a da su original...jer sve te zamjenske su izuzetno krhke i vrlo brzo će da puknu. Originalne ratkape uspješno trpe i češanja od ivičnjak i slično :D
dgL_

#143 Re: Sta trenutno vozite?

Post by dgL_ »

530i wrote:

]
Radije vidi neke polovne a da su original...jer sve te zamjenske su izuzetno krhke i vrlo brzo će da puknu. Originalne ratkape uspješno trpe i češanja od ivičnjak i slično :D
Radje ih ostavi na celicarama nego ove crne da stavljas... Totalno lose, umanje tocak vizuelno, a po meni je ljepse da ga istakne... Nadji renaultove orginal negdje kasno navece ih ima hejbet... Hahahahaha... :))))
Bullet Tooth Tony

#144 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Bullet Tooth Tony »

ado-šampion wrote:
Taj 118i je totalno jednostavan. Jedini problem moze biti ako ga gazen nezagrijan.

Sto se tice automatika tu je vise do odrzavanja i nacina voznje, prijatelj ima taj automatik na X5, 200 k km nikakvih problema.

Ma znam da je cudna dvojba ... Ali eto , kontam hajde, gledat cu Coopera S , svidio mi se kada sam bio prije dva mjeseca u Minhenu ( u BMW.u ) :-D i krenem gledati ... I izleti ovaj kec , reko , mogao sam i keca gledat ....
ado-šampion

#145 Re: Sta trenutno vozite?

Post by ado-šampion »

Bullet Tooth Tony wrote:
ado-šampion wrote:

Ma znam da je cudna dvojba ... Ali eto , kontam hajde, gledat cu Coopera S , svidio mi se kada sam bio prije dva mjeseca u Minhenu ( u BMW.u ) :-D i krenem gledati ... I izleti ovaj kec , reko , mogao sam i keca gledat ....
Hehe, mah dosta raje misli da je kec ultimate driving machine, sto zapravo nije, u odnosu na Minija on je ko limuzina, dosta je pitomiji. Kec kao i svaki BMW ima za cilj pruzi najbolju kombinaciju agilnosti i udobnosti, s naglaskom na agilnost, a Mini je vise agilnost po svaku cijenu. Kod keca se agilnost postize prvenstveno savrsenim balansom, kod Minija tvrdocom. Itd, itd.

Svejedno je sta uzmes, ako svakako mislis mijenjati ja bih mozda radije Mini pa poslije uzmes keca, ides redom. :D Ja sam Mini preskocio. :D
Throttle

#146 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Throttle »

Bullet Tooth Tony wrote: Ma znam da je cudna dvojba ... Ali eto , kontam hajde, gledat cu Coopera S , svidio mi se kada sam bio prije dva mjeseca u Minhenu ( u BMW.u ) :-D i krenem gledati ... I izleti ovaj kec , reko , mogao sam i keca gledat ....
Rodjak ima Minija, doduše onog One, 1.6 benzin mislim, i kaze da je sve dobro dok ti ne zatreba neki dio. Nazoves ovlasteni (BMW), padas na guzicu, a ovamo je sve ili po narudžbi ili nemoguće naći. Ja bih ga zaobišao, iako je meni extra auto, pogotovo S, a na piku je bio ili jos ima i jedan JCW
amar1994

#147 Re: Sta trenutno vozite?

Post by amar1994 »

Throttle wrote:
Bullet Tooth Tony wrote: Ma znam da je cudna dvojba ... Ali eto , kontam hajde, gledat cu Coopera S , svidio mi se kada sam bio prije dva mjeseca u Minhenu ( u BMW.u ) :-D i krenem gledati ... I izleti ovaj kec , reko , mogao sam i keca gledat ....
Rodjak ima Minija, doduše onog One, 1.6 benzin mislim, i kaze da je sve dobro dok ti ne zatreba neki dio. Nazoves ovlasteni (BMW), padas na guzicu, a ovamo je sve ili po narudžbi ili nemoguće naći. Ja bih ga zaobišao, iako je meni extra auto, pogotovo S, a na piku je bio ili jos ima i jedan JCW
1.6 benzin je PSA prince motor koliko ja znam, mozda grijesim , trebalo bi da se moze naci za njega :)
Leon16v

#148 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Leon16v »

dgL_ wrote:
530i wrote:

]
Radje ih ostavi na celicarama nego ove crne da stavljas... Totalno lose, umanje tocak vizuelno, a po meni je ljepse da ga istakne... Nadji renaultove orginal negdje kasno navece ih ima hejbet... Hahahahaha... :))))
Znaci danas da izvidim situaciju na parkinzima, a veceras akcija :D
ado-šampion

#149 Re: Sta trenutno vozite?

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:
Throttle wrote:
1.6 benzin je PSA prince motor koliko ja znam, mozda grijesim , trebalo bi da se moze naci za njega :)
Jeste ali za noviji model nego sto covjek gleda, od 2006., u njemu su 1.6 Prince motori. U ovom sto on gleda su stari motori iz kooperacije Krajzlera i BMWa koji su se radili u Brazilu, do Cooper S atmosferski 1.6, od Cooper S kompresor 1.6. Generalno Minije bije glas da su vrlo nepouzdani, a to se posebno odnosi na ove prve generacije.
Throttle

#150 Re: Sta trenutno vozite?

Post by Throttle »

Ma ovaj sluša, mislim da je oko 2003 godine, al eto, šta god se pokvari, makar bila i sitnica, velika vjerovatnoća je da nećeš odmah naći dio ili je pravo skup.
Kad se uzme u obzir cijena polovnog auta, koju platiš isključivo zbog imidža (doduše u S ili JCW verziji i zbog malo performansi), te relativno loša dostupnost dijelova, mislim da se to auto ne isplati onome kome auto treba svaki dan.
Post Reply