Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#126 Re: Grčka - BiH

Post by Truba »

može se pobijediti grčka u dvomeču
ali da je riječ o nekoj drugoj reprezentaciji
npr njemačka ili belgija :D

4 boda su plafon
mO k3

#127 Re: Grčka - BiH

Post by mO k3 »

Point. wrote:
mO k3 wrote:
Point. wrote:Sto otvori ovu temu, bas me je dobro krenulo.
:lol: sta te krenulo??
Otvorim temu, pobjedimo. Sad necemo uzeti grke.
Koji si ti biser :mrgreen:

Sta se sa tobom dešava , sta nije u redu sa tobom ?
Point.

#128 Re: Grčka - BiH

Post by Point. »

mO k3 wrote: Koji si ti biser

Ti bas slabo kontas kad se covjek zajebava. :-)
Moj Kemo, nije ovo za tebe.
Mirza007

#129 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Black swan wrote:može se pobijediti grčka u dvomeču
ali da je riječ o nekoj drugoj reprezentaciji
npr njemačka ili belgija :D

4 boda su plafon
Uz ta 4 boda I ostale ocekivane rezultate u grupi bi kod kuce mogli mozda odigrati I nerjeseno sa Belgijom I biti drugi.
Meni je ova iduca utakmica najbitnija u kvalifikacijama. Bod bi bio kao kuca I moze se uzeti.
condy

#130 Re: Grčka - BiH

Post by condy »

A Grcka je neka fudbalska velesila pa da nam je bod ko kuca? Vala i taj respekt prema Grckoj je pretjeran. Ako Mesa ponovo bude eksperimentisao i nesto ne nauci na svojim greskama gubimo
snoopy_cb

#131 Re: Grčka - BiH

Post by snoopy_cb »

Point. wrote:Pape da nije neki svoj ters furao i dan danas bi bio selektor. Kad se sjetim njegovih provala tipa nisam zvao treceg napadaca da se Vedo ne naljuti. Kakvo je to razmisljanje? Al da smo igrali na momente sa njim fino, jesmo.
Ne moze se niti za jednog reci da su dobri treneri, ali se mora priznati da smo da Safetom puno bolje izgledali. Imao je Sajo utakmica kad i postavku ubode, pa je to sve vrhunski izgledalo. Tako se ponadas, da je sve ukomponovano i da covjek vremenon uci, kad ga ono sejtan zavede, misli mu pomuti, zaboravi lijevog beka, postavi 3 play-a. Jes' covjek znao iznenaditi citavu fudbalsku naciju.

Igara po vodstvom Meshe je kao on sam, bezlicna, nit' smrdi nit' mirise. Prividnih rezultata ima, igre nema.

Na kraju nama samo povrede ovih ofanzivnih igraca koji malo trce idu u korist. Evo meni je zelja da se do Grcke lakse nahlade Medo i Vedo, i na taj nacin i selektoru olaksaju posao. Sjecam se onog placa pred Grcku prosli put kad Pjanic nije igrao, na kraju smo ih dobili trkom, zatvarnjem prostora i prekidima, nismo ih mi igracki tu unistili, ali oni nisu mogli prici nasem golu jer je svaki pedalj terena bio pokriven.

Ovdje su svi fudbalski filozofi, ali ako na terenu nemas 10 igraca s plucima Kiprota, ne mozes igrati vrhunski fudbal. Ne moze zajedno Medo, Vedo, Pjana, Dzeko, i cekati da Lulic padne ko izmoreno kljuse u 60 minuti...
Mirza007

#132 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

condy wrote:A Grcka je neka fudbalska velesila pa da nam je bod ko kuca? Vala i taj respekt prema Grckoj je pretjeran. Ako Mesa ponovo bude eksperimentisao i nesto ne nauci na svojim greskama gubimo
Nije velesila, tu smo negdje ali ovaj puta imaju prednost domaceg terena.
Ljudi tesko daju gol ali im se jos teze daje gol.
Neka bude 0:0, dovoljno.
Naravno, volio bih I ja 3 boda ali ne bih im se previse otvarao.
Idemedosumom

#133 Re: Grčka - BiH

Post by Idemedosumom »

Naravno, svako od nas priželjkuje pobjedu. Ali realno, i poraz od 0:1 ne bi bio sramota. Ipak se igra u gostima.

:bih:
condy

#134 Re: Grčka - BiH

Post by condy »

Valja docekat utakmicu, mene vec nervoza fata :mrgreen:
Eskimko

#135 Re: Grčka - BiH

Post by Eskimko »

Pozdrav..
Nebi o taktici ali bi o eventualnom odlasku na tekmu...gdje se igra...znam da je u grckoj ali jeli u Atini ili negdje drugo...jeli neko mozda bio ranije,mislim kakav je sigurnosni aspekt..konto sam ici sa maksumom. I na kraju imali neko jos da se igra idejom o odlasku na tekmu...
vicious

#136 Re: RE: Re: Grčka - BiH

Post by vicious »

Mirza007 wrote:
condy wrote:A Grcka je neka fudbalska velesila pa da nam je bod ko kuca? Vala i taj respekt prema Grckoj je pretjeran. Ako Mesa ponovo bude eksperimentisao i nesto ne nauci na svojim greskama gubimo
Nije velesila, tu smo negdje ali ovaj puta imaju prednost domaceg terena.
Ljudi tesko daju gol ali im se jos teze daje gol.
Neka bude 0:0, dovoljno.
Naravno, volio bih I ja 3 boda ali ne bih im se previse otvarao.
100%, ali pošto Grci više vole igrati na kontre ili neki hrkljuš iz prekida to će biti teško. Ako zadnja linija krene izlaziti do centra, eto ti belaja (odmah se sjetim prošle tekme dole i Vranjesa protiv Samarasa) [emoji38]
U svakom slučaju, i mi bi trebali krenuti s tom nekom zatvorenijom, opreznijom varijantom, samo je pitanje znamo li tako igrati. Kako god, biće to patnja od utakmice :)
Tyke

#137 Re: Grčka - BiH

Post by Tyke »

Nek izgubimo i 2:0 od Grcke, ali daj normalnu formaciju koja odgovara nasim igracima, pogotovo ovim sa najboljom formom, neka je primjetan napredak u igri, taktici i postavci, rezultati ce doci vremenom.
Trenutno izgledamo... ustvari, ne izgledamo nikako na terenu.
Mirza007

#138 Re: Grčka - BiH

Post by Mirza007 »

Tyke wrote:Nek izgubimo i 2:0 od Grcke, ali daj normalnu formaciju koja odgovara nasim igracima, pogotovo ovim sa najboljom formom, neka je primjetan napredak u igri, taktici i postavci, rezultati ce doci vremenom.
OK, ali daj navedi tu formaciji I igrace pa da o konkretnoj stvari razgovaramo.
Nismo mi Barca da protiv svakoga mozemo igrati svoju igru. Mi moramo prilagodjavati formaciju i tim kako protivniku tako i nasoj poziciji na tablici, aspiracijama, trenutnom rezultatu, stanju na terenu itd. Ne mozes istu igru igrati protiv Kipra kuci I Grcke u gostima. Svi nasi igraci igraju razlicite formacije u klubovima, Roma igra malo drugacije od Juventusa itd. Formacija je rezultat mnogih faktora mada mi objektivno mozemo kvalitetno odigrati 4-2-3-1 ili 4-4-2, sve ostalo je experiment koji mozes odigrati protiv Gibraltara kuci a ne Belgije u gostima.
vicious

#139 Re: Grčka - BiH

Post by vicious »

4-2-3-1 je najfleksibilnija, i to bismo trebali igrati stalno. U toj formaciji se i najlakse prilagoditi protivniku, situaciji na terenu, pretvoriti je po potrebi u 4-3-3 itd.
Moje mišljenje :)
cyprus

#140 Re: Grčka - BiH

Post by cyprus »

Idemedosumom wrote:
cyprus wrote:
Idemedosumom wrote:Procitaj naslov teme, pa mi reci koliko su bitne funte ovdje? Dakle, bez Messi vs SanMarino usporedbe 8)
Jednostavno, u većini slučajeva je skuplji igrač ujedno i bolji igrač... To znači da je u većini slučajeva skuplja ekipa ujedno i bolja ekipa... Ali fudbal je fudbal, pa se zna desiti da ne pobijedi uvijek skuplja i bolja ekipa...

Međutim, ako tvrdiš da novac nije nikakav pokazatelj, jer se igrači "neće kesati na terenu", onda to znači da je podrazumijevaš da je 11 igrača Španije = 11 igrača San Marina... I ne krivi mene, to je tvoja logika :-D

PS Naravno, mislim da imamo nešto malo bolju ekipu nego Grčka na papiru, ali daleko od toga da se možemo smatrati favoritom u Atini... U Zenici da, u Atini jok... Kažem, bod bi bio sasvim dobar...
Zna se često desiti da skuplja ekipa ne pobijedi. Ali se zato mnogo rijeđe događa da "bolja" ekipa ne pobijedi. Kada porediš ekstremne krajnosti, naravno da je skuplja ekipa uvijek i bolja, u svakom pogledu. A ja nisam ni tvrdio da je "moja logika" poput matematičke konstante.

Prije 4. godine, Grčka se nalazila u prvom šeširu, bili su favoriti grupe, to je bilo prije naglog pada forme. Tada se bod u Atini smatrao velikim uspjehom. Danas je situacija mnogo drugačija.
Pa sad, sve zavisi šta podrazumijevaš pod "boljom" ekipom... Da li je bolja ekipa ona koja uvali više golova, ima veći posjed lopte, veći broj šuteva na gol, ili pak ona koja je jednostavno jača? U kontekstu u kojem sam ja pisao - to je ona ekipa koja je jača (najčešće skuplja)... A kako utvrdih, bolji/jači/skuplji ne pobjeđuju uvijek...

A što se tiče Grčke, pa rijetke su reprezentacije (ako takve uopšte postoje) koje bi bod iz Atine smatrale neuspjehom... Ja se zaista ne usuđujem reći da bi se Španci, Francuzi ili Švabe baš hvatali za glavu ako ne bi dole uspjeli pobijediti... Druga stvar, ne usuđujem se reći niti da je ova Grčka slabija od one Grčke sa kojom smo mi igrali prije četiri godine... Tačno je da je grozan ciklus iza njih, ali to ništa ne znači... Grozan ciklus je i iza Holanđana, pa nešto ne vjerujem da bi ti sad bod iz Amsterdama proglašavao neuspjehom...
groove

#141 Re: Grčka - BiH

Post by groove »

skibbe je ubleha ali napravit ce budalu od mehmeda.
Bosanski_kralj

#142 Re: Grčka - BiH

Post by Bosanski_kralj »

Ne bojim se ja Grčke, ja se bojim akrobacija našeg vrlog selektora. Dva sata prije utakmice kad vidimo sastav naše reprezentacije, odmah ćemo znati na čemu smo
AmiĐa_Idriz

#143 Re: Grčka - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Point. wrote:
mO k3 wrote: Koji si ti biser

Ti bas slabo kontas kad se covjek zajebava. :-)
Moj Kemo, nije ovo za tebe.
:lol: :mrgreen:
Grean

#144 Re: Grčka - BiH

Post by Grean »

Tyke wrote:Nek izgubimo i 2:0 od Grcke, ali daj normalnu formaciju koja odgovara nasim igracima, pogotovo ovim sa najboljom formom, neka je primjetan napredak u igri, taktici i postavci, rezultati ce doci vremenom.
+1

Daj da vidimo igru, napredak, da se krece prema naprijed, da selektor ima jasnu ideju pa taman i izgubili.

Ali nisam optimista, ako nismo shvatili sta hoce za 17 utakmica tesko da ce se protiv Grcke promijeniti. Jedino ako ga Luliceve rijeci ne navedu na razmisljanje.
Point.

#145 Re: Grčka - BiH

Post by Point. »

Grean wrote: +1

Daj da vidimo igru, napredak, da se krece prema naprijed, da selektor ima jasnu ideju pa taman i izgubili.

Ali nisam optimista, ako nismo shvatili sta hoce za 17 utakmica tesko da ce se protiv Grcke promijeniti. Jedino ako ga Luliceve rijeci ne navedu na razmisljanje.
Tesko. Rece jucer u intervju za Avaz da se ne slaze sa njim. Da smo imali 16 sutOva na gol, drugim rijecima, da je zadovoljan. Zabrinjavajuce razmisljanje.
spree

#146 Re: Grčka - BiH

Post by spree »

Ma kakav mesa. Prihvatite da nema pojma i lakse cete podnijeti sve buduce utakmice. Ono svi se mi nadamo da ce malo skontati, a on lupa po svom, zadovoljan [emoji20]. Grcka iako je losa nalupat ce nas ako krenemo sa nekom formacijom bez zadnjeg veznog ili sa dva napadaca, a 99% ima sanse da mesa krene sa jednom od te dvije stvari ili cak sa obije [emoji20]

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Logovan

#147 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

spree wrote:Ma kakav mesa. Prihvatite da nema pojma i lakse cete podnijeti sve buduce utakmice. Ono svi se mi nadamo da ce malo skontati, a on lupa po svom, zadovoljan [emoji20]. Grcka iako je losa nalupat ce nas ako krenemo sa nekom formacijom bez zadnjeg veznog ili sa dva napadaca, a 99% ima sanse da mesa krene sa jednom od te dvije stvari ili cak sa obije [emoji20]

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Vjerujem da ću se pozitivno iznenaditi. :skoljka: :D
Reuf-Refko

#148 Re: Grčka - BiH

Post by Reuf-Refko »

ukuliko nisu u stanju izvuci bar bod nesto debelo ne stima, i Mesa treba dat ostavku!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#149 Re: Grčka - BiH

Post by Truba »

brazil je bio kao neki eksces
shvatite da je baraž krajnji domet ove reprezentacije
treće mjesto je realno

posljednja dobra tekma je odrigrana protiv grčke 3:1 mislim
te preokret protiv slovačke (dakle jedno poluvrijeme)
ima tome brat bratu 3 godine a forma je na silaznoj putanji
godine stižu a neš ne vidim mnogo mladih igrača
sve je prepušteno stihiji slučajnosti i bljesku jednog ili dva imena
Reuf-Refko

#150 Re: Grčka - BiH

Post by Reuf-Refko »

pa dobro sad su mnogi poceli komentarisati samu igru reprezentacije, kojoj je spor protok lopti ključni problem. Davno sam ja rekao zvacemo mi Sušića da se vrati...!!! Al cudna smo nacija, ne razmišljamo glavnom nego volimo pljuvat pa lizat.
Locked