U redu to navedeno, ne znam za to ali može bit, neka je ali opet sam mišljenja da bi igrači jedva dočekali da skinu krivicu sa sebe i svale je na taktiku i krivicu selektora.Muhamed Đakmić wrote:Mislim da se ta priča oko truda može razbiti jednim jednostavnim primjerom.
Sad ću možda malo pogriješiti sa akterima, ali uglavnom se sigurno desilo u Bundesligi.
Dortmund je pod vodstvom Kloppa rasformirao Stevensov Schalke sa 4-0. Schalke 04 hehe![]()
Poslije utakmice je moderni Klopp govorio o šemama i kretnjama, a old school Stevens o tome da su njegovi igrači premalo trčali, nisu imali žara i slično.
Ne lezi vraže, statistika poslije utakmice je pokazala da je Schalke pretrčao 5-6 kilometara više od Dortmunda. Svi treneri koji se vade na trud igrača su miševi i taktički su zaostali u današnjem vremenu. A igračima je lakše tješiti se na taj način i prihvatiti svoju grešku nego javno nešto reći selektoru i rizikovati da ih odstrani. Ja mislim da su ovi momci ipak svi dokazali da žele igrati za BiH i da im je trud možda strani pojam u prijateljskim utakmicama. U kvalifikacijskim jok. Eto njima je bilo svejedno hoćemo li dobiti Belgiju, ali im je bilo baš stalo da razbiju Estoniju. Jašta.
U svakom slučaju volio bih da taj Kipar ubijemo u pojam i natrpamo koliko god može kako zbog dizanja samopouzdanja tako i zbog toga što su nam uzeli prošli Euro a nije to nemoguće, zašto bi bilo? Kipar će očigledno ići na odbranu i brze kontre jer trku imaju a svi znaju da smo mi spora ekipa i to će nastojat iskoristit. Svjesno nama prepuste sredinu terena i onda nas pretrče u kontrama. To mi nekako izgleda jedino što imaju.
Kako mi tu možemo parirat ostavljam boljim poznavaocima na procjenu.