Westworld

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irac300

#126 Re: Westworld

Post by irac300 »

Ma uglavnom, ima materijala za mozganje. :D A po netu ne rovim tražeći odgovore, da ne naletim na spojlere, ovako mi zanimljivije, svako izvali nešto svoje. :D
dale cooper

#127 Re: Westworld

Post by dale cooper »

Što se tiče ovog mazea, mislim da će to biti neka vrsta dugmeta za buđenje robotima ostavljena od Arnolda.
Sve mi na to navodi.
dale cooper

#128 Re: Westworld

Post by dale cooper »

Jel' znate da je George R. R. Martin bio u razgovoru sa tvorcima Westworlda gdje je predložio da u
jednoj od sljedećih sezona neki od mogućih svjetova bude i svijet Game Of Thronesa? :mrgreen: E to bi
bio novi nivo meta storytellinga. Inače orginalni Westworld film je imao i svijet Rimskog carstva
kao i neki futureworld kako se sjećam. Showrunneri su već aludirali da bi se neki od tih svjetova mogao
pojaviti u budućim sezonama.
shmizlica

#129 Re: Westworld

Post by shmizlica »

hoćel biti tyrion jedan od domaćina :D
dale cooper

#130 Re: Westworld

Post by dale cooper »

shmizlica wrote:hoćel biti tyrion jedan od domaćina :D
Ne znam. :mrgreen: To je samo bio pitch od Martina, ne znam koliko ozbiljno je to bračni par Nolan uzeo u
razmatranje. Ali činjenica je da se bliži kraj Game Of Thrones sage i da HBO treba novu flagship seriju.
A Westworld im je očigledno na samom vrhu.
shmizlica

#131 Re: Westworld

Post by shmizlica »

mogućnosti su razne....vidjećemo kamo plovi ovaj brod :mrgreen:
listopad

#132 Re: Westworld

Post by listopad »

Nakon prve epizode sam bio veoma skeptican, ali zasad nije losa serija. Bas me zanima da li je ipak ziv onaj Arnold.
dale cooper

#134 Re: Westworld

Post by dale cooper »

Fantastična epizoda. Mašine se polako bude. Je li neko primjetio u onoj sceni kada Bernard silazi
u podrum da je iza njega u mraku deaktivirani robot kauboj koji neodoljivo podsjeća na Yula Brynnera?
Nice touch. :D Takođe izgleda da je i Dolores definitivno jedan od originalnih robota iz prve serije baš
kao i mala bizarna Fordova porodica. Čini mi se da sam je vidio na popisu kada je Bernard tražio listing
svih originalnih hostova. Izgleda da je i Teresa dio zavjere, samo pitanje je koje. :D
Thandie Newton je razvalila u ovoj epizodi.
listopad

#135 Re: Westworld

Post by listopad »

Da, Gunslinger se kratko vidi. Na tom spratu se nalaze neki roboti iz prve generacije. O tome imas vise na trecem linku koji je postavio banjaluka078.

Bio sam iznenadjen kada je Elsie otkrila da je Theresa dio zavjere. Mozda je slagala da pridobije Bernarda. Znas da su imali onaj razgovor u kojem Elsie istice neke od svojih karijeristickih ambicija do kojih moze samo doci ako Theresa padne. Uglavnom mi se serija sve vise dopada i nakon one scene sa Gunslingerom je postalo jasno da ovo nije remake nego nastavak originala iz sedamdesetih.
KPNCTNJAH

#136 Re: Westworld

Post by KPNCTNJAH »

U jednoj od prvih epizoda su spomenuli to da je Dolores najstariji domacin u parku.
dale cooper

#137 Re: Westworld

Post by dale cooper »

listopad wrote:Da, Gunslinger se kratko vidi. Na tom spratu se nalaze neki roboti iz prve generacije. O tome imas vise na trecem linku koji je postavio banjaluka078.

Bio sam iznenadjen kada je Elsie otkrila da je Theresa dio zavjere. Mozda je slagala da pridobije Bernarda. Znas da su imali onaj razgovor u kojem Elsie istice neke od svojih karijeristickih ambicija do kojih moze samo doci ako Theresa padne. Uglavnom mi se serija sve vise dopada i nakon one scene sa Gunslingerom je postalo jasno da ovo nije remake nego nastavak originala iz sedamdesetih.
Pa možda ne bih išao baš tako daleko, ali scena sa gunslingerom je svakako hommage originalu.
listopad

#138 Re: Westworld

Post by listopad »

Ja mislim da ce ovo zavrsiti kao mini serija. Primjetno je da za razliku od vecine serija ovdje epizoda traje skoro punih sat vremena. Prosjek kod ostalih je najvise 45 minuta. Nema smisla ovu pricu razvlaciti na nekoliko sezona.
So What!

#139 Re: Westworld

Post by So What! »

Usporedio bih ovu seriju sa onime što je Breaking Bad bio. Prvih nekoliko epizoda je bilo iznimno statično i nekako nije vodilo u onom spektakularnom smjeru koji smo na kraju dobili.

Ovdje smo odmah imali očekivanja i serija očigledno ide prema nekom svom vrhuncu i uvjeren sam da su scenaristi razradili taktiku gdje ovo sve vodi.

HBO gotovo da ne zna razočarati, a ova serija pored svog ogromnog budžeta za scenografiju zaista se potrudila oko nekih detalja u priči.

Odlazak u park je toliko skup, a koliko smo shvatili, obični mesari u parku pa ni ovi iz kontrole nemaju taj luksuz da ga koriste.

Što znači vjerovatno da u parku boravi istovremeno grupica od nekoliko ljudi koji taj izlet dobto plate, moguće nekoliko desetina hiljada dolara.

Po usluzi koju dobiju odmah u startu, kostimu krojenom po mjeru, arsenalu oružja i slično, vidimo da se posjete najave poprilično unaprijed i ne sumnjam da je ovo jedan od najskupljih vidova zabave u tom svijetu.

Ova scena iz napuštenog teatra je nevjerovatno klasičan horor klišej. Drago mi je što se pobuna odvija pomalo, sitnim koracima.

Ja se ne mogu oteti utisku, da li je moguće da ćemo dostići onaj nivo. Vjerovatno ako ga dostignemo, nastao bi armagedon jer pravile bi se vojske onakvih androida, ratovi i sve ostalo mislim da ne bi ni ostavili prostora za onakve zabavne parkove.

Opet kao Star Trek fan, povezujem dimenziju u kojoj se nalaze sa hologramom i vjerovatno je neka dobra projekcija, dok se ponašanje životinja i ljudi ne može projektovati pa se prave androidi.

Hologram mi je jedino logično objašnjenje dimenzije za koju smo već shvatili da je ogromna, vidjeli smo nekoliko gradova, zatvore, u zadnjoj epizodi spominje se meksička granica, a kanjoni i doline su sami od sebe ogromni.
Sir Charles

#140 Re: Westworld

Post by Sir Charles »

Nevjerovatna gluma Thandie Newton [emoji1360]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jack Be Nimble

#141 Re: Westworld

Post by Jack Be Nimble »

Cijena parka je 40,000 po danu.
nema me tamo

#142 Re: Westworld

Post by nema me tamo »

Znao sam da je robot.
kakavdanakneiskustvu

#143 Re: Westworld

Post by kakavdanakneiskustvu »

nema me tamo wrote:Znao sam da je robot.
ko?

vala nikad ne bi na njega pomislio
kakavdanakneiskustvu

#144 Re: Westworld

Post by kakavdanakneiskustvu »

necu reci nista novo,ali ovaj hopkins je glumcina
Radar71

#145 Re: Westworld

Post by Radar71 »

šta bi ovo :shock:
dezurni_ucenik

#146 Re: Westworld

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 15/12/2016 00:39, edited 1 time in total.
Dzontra_Volta

#147 Re: Westworld

Post by Dzontra_Volta »

nema me tamo wrote:Znao sam da je robot.
I ja.
U stvari nisam znao, ali sam pretpostavljao odavno.
shmizlica

#148 Re: Westworld

Post by shmizlica »

ne viđoh da ovo dolazi :shock:

šta li je slijedeće :stidljiva1:
dječak sa šibicama

#149 Re: Westworld

Post by dječak sa šibicama »

Sve vise vjerujem u onu pricu kako je Hopkins prestravio gledateljku u kinu kad je sjeo pored nje na premijeri jednog od Hanibala.

Covjek ima facu ledenog psihopate :D steta sto nikada nije glumio nekog nazi obersturmfirera, leglo bi mu ko budali samar.
dale cooper

#150 Re: Westworld

Post by dale cooper »

Ja nisam skonto do poslednjih momenata. Dobar twist. Malo mi je čak i bilo smiješno kada
je Bernard objašnjavao Terezi kako su hostovi programirani da ne vide neke stvari čak i
kad su im pred nosom. I onda ga Tereza pita kuda vode ona vrata. A Bernard - koja vrata? :zoka: :mrgreen:
U tom momentu sam skonto da nešto nije ok. :D Bernard čak i nije prepoznao sobu u kojoj je mnogo puta
vodio razgovore sa Dolores. Što nas navodi da je u razgovorima sa Dolores, Bernard bio samo proxy za Forda.
Ford je jedan jako jeben i zao čovjek. :evil: Hopkins razvaljuje. :thumbup:
Post Reply