Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veella

#126 Re: Belgija - BiH

Post by veella »

Paul F. wrote:
melisina melasa wrote:Ne bih da budem neki zloduh, ali malo me i brinu povrede belgijskih igraca. Prvo nas je u rukometu deklasirala desetkovana ekipa, pa su nas rusi u kosarci nadigrali bez nekih kljucnih igraca i sad....
Slažem se. Mudri Osim je davno rekao da se ne treba radovati povredama na protivničkoj strani. Uostalom, mi smo sa B ekipom osvojili Kirin kup.
Zasto ne igra sastav koji je osvojio Kirin kup???????
veella

#127 Re: Belgija - BiH

Post by veella »

north wrote:Vermalen, Company, De Bryne i Dembele sigurno ne igraju...vrlo vjerovatno i Naingollan što bi bilo super...nije da nisu oslabljeni...ali opet dvojica Hazarda, ovaj mlađi sve bolji i bolji u zadnje vrijeme, Lukaku, Benteke, Witsel, Carrasco u strašnoj formi, štopera oba beton, plus provjereni golman, stručni štab Martinez, i Henry koji je doduše amate u ovom poslu još uvijek...Tanki su po imenima :D Ali sreća pa ne igraju ipak ko Barca :oops: .....dosta će zavisiti i od Meše, ali naravno i pristupa igrača....Da se pitam ko što ne pitam, taktika bi trebala biti čuvati nulu na poluvremenu sa zatvorenijom varijantom, a onda pred kraj ubaciti Vedu...

Dakle ili Vedo ili Medunjanin na klupu, a poželjno obojica, pa u drugom mijenjati...Sa Džekom i Ibiševićem, i Medunjaninom na zadnjem veznom od starta izginućemo ko kamikaze...valjda Meša nije toliki levat :oops:
Najbolja odbrana je napad. Kakav bod cuvati, joj kad to cujem, braniti se pa sto idemo ako cemo se braniti. Kad ti ljudi uvale 2,3 komada onda ko biva treba napasti....
cvrčak_na_hedonizmu

#128 Re: Belgija - BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

veella wrote: Zasto ne igra sastav koji je osvojio Kirin kup???????
Da ti priblizim temu, odgovor lezi u pitanju zašto je Dortmund vratio Goetzea :D Kvalitet :ljulja:
Paul F.

#129 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

Jack Be Nimble wrote:Bod ko Stari Most, ali opet mene vise brine Kipar.
Protiv Kipra smo svakako najebali. Da bar večeras uživamo.
luckylaka

#130 Re: Belgija - BiH

Post by luckylaka »

Je neko pogledao da postavi
FINALE" NA OBN TV: Gosti: Baždarević, Medunjanin, Begović, Ibišević...
Sportski magazin “Finale” OBN TV večeras od 19:15h ugostiti će Ibiševića, Baždarevića, Medunjanina, Begovića, Sinanovića i Kolara
RtrnOfSalisbury

#131 Re: Belgija - BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

da mi trehnemo kipar, za belgiju je lako :idea:
Point.

#132 Re: Belgija - BiH

Post by Point. »

Opet nasi novinari navlace zijan. I protiv Irske u barazu su svaki dan pisali kako im ovaj ili onaj nece igrati zbog povrede i na kraju nas prodjose koda smo Moldavija.
p206

#133 Re: Belgija - BiH

Post by p206 »

pa čitava njihova klupa bi mogla igrati kod nas...
ako primimo manje od 2 gola imamo se čemu nadati. jer teško ćemo im dati više od jednog
mO k3

#134 Re: Belgija - BiH

Post by mO k3 »

RtrnOfSalisbury wrote:da mi trehnemo kipar, za belgiju je lako :idea:
:thumbup:
aBd ..... belgija , amateri za nas leze nam kao ekipa
Paul F.

#135 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

Još po dana. Jedva čekam. Biće vjerovatno haos utakmica. Naši igrači nisu pod pritiskom obavezne pobjede...
Last edited by Paul F. on 07/10/2016 09:09, edited 1 time in total.
KB9

#136 Re: Belgija - BiH

Post by KB9 »

Point. wrote:Opet nasi novinari navlace zijan. I protiv Irske u barazu su svaki dan pisali kako im ovaj ili onaj nece igrati zbog povrede i na kraju nas prodjose koda smo Moldavija.
dobice nas belgija u hendikepu :)
Paul F.

#137 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

KB9 wrote:
Point. wrote:Opet nasi novinari navlace zijan. I protiv Irske u barazu su svaki dan pisali kako im ovaj ili onaj nece igrati zbog povrede i na kraju nas prodjose koda smo Moldavija.
E jbg. Ovo me potsjeća na onog našeg koji se registrovo na Irski forum pa se ubi da ih ubijedi kako će ih Bosna razvalit. Jedan Irac mu odgovara: Šta ti hoćeš ? Da unaprijed prihvatimo poraz ...? Da prestanemo navijati... ?
KB9

#138 Re: Belgija - BiH

Post by KB9 »

Paul F. wrote:
KB9 wrote:
E jbg. Ovo me potsjeća na onog našeg koji se registrovo na Irski forum pa se ubi da ih ubijedi kako će ih Bosna razvalit. Jedan Irac mu odgovara: Šta ti hoćeš ? Da unaprijed prihvatimo poraz ...? Da prestanemo navijati... ?
ma ovo je zasnovano na haman svakoj utakmici kad smo nesto ocekivali i kad su protivnici bili oslabljeni :mrgreen: mi kad prihvatimo ulogu najveceg moguceg autsajdera il favorita nesto i uradimo al kad ocekujemo nesto gdje u pravilu ne trebamo ocekivat onda budemo vazda donji :-)
nadžak

#139 Re: Belgija - BiH

Post by nadžak »

Ima dobra analiza objavljena jutros na portalu.

Nešto kontam, neće ti niko zamjerit ako izgubiš od Belgije u gostima. Iskoristi trenutnu formu napadača i igraj sa obojicomu napadu. Il bos il hadžija.
Paul F.

#140 Re: Belgija - BiH

Post by Paul F. »

KB9 wrote: ma ovo je zasnovano na haman svakoj utakmici kad smo nesto ocekivali i kad su protivnici bili oslabljeni :mrgreen: mi kad prihvatimo ulogu najveceg moguceg autsajdera il favorita nesto i uradimo al kad ocekujemo nesto gdje u pravilu ne trebamo ocekivat onda budemo vazda donji :-)
Upravo. Belgijanci su favoriti i nek se snalaze u toj ulozi. Mudri Osim je davno rekao da je teže biti favorit. Naši igrači nemaju pritisak obavezne pobjede i u takvim situacijama najbolje igraju.
north

#141 Re: Belgija - BiH

Post by north »

Ma dobro, relativno je i to šta ko i koliko očekuje...niti su svi euforični niti su svi pesimisti i tako je možda najbolje, mada se ježim na ovakve naslove http://sportsport.ba/bh_fudbal/belgijan ... ove/209315 :-) ....
Na osnovu dva-tri posta da ćemo ih oderati ne može se generalizovati kako je nacija euforična, niti nakon postova gdje se pokazuje i zabrinutost da se misli kako smo pesimisti i crnjačimo...ima nas koji i ne očekujemo previše, ali to ne znači da se ne nadam nikako.......Ja sam prilično oprezan, jer jednostavno pojedinačno su bolji, i to značajno, ali isto tako mislim da kad bi odigrali pravu utakmicu i skoro bez greške, straha i neke panike, da se poraz može itekako izbjeći....A za to treba jako puno trke, dobre taktike, defanzive gdje će se i ofanzivna krila vraćati nazad i pomagati u odbrani...drugim riječima sve se treba poklopiti, od selektorove taktike i pravovremenih izmjena, do toga da svaki igrač mora ispoštovati sve što je taktika i dogovor prije tekme i sa poluvremena, i greške faktički svedu na 0, pogotovo na našoj polovici :D ...
Romanista 101%

#142 Re: Belgija - BiH

Post by Romanista 101% »

Euforije su nas odavno prosle, vrijeme "historijskih" utakmica je iza nas :D
ovo_malo_duse

#143 Re: Belgija - BiH

Post by ovo_malo_duse »

north wrote:Ma dobro, relativno je i to šta ko i koliko očekuje...niti su svi euforični niti su svi pesimisti i tako je možda najbolje, mada se ježim na ovakve naslove http://sportsport.ba/bh_fudbal/belgijan ... ove/209315 :-) ....
Na osnovu dva-tri posta da ćemo ih oderati ne može se generalizovati kako je nacija euforična, niti nakon postova gdje se pokazuje i zabrinutost da se misli kako smo pesimisti i crnjačimo...ima nas koji i ne očekujemo previše, ali to ne znači da se ne nadam nikako.......Ja sam prilično oprezan, jer jednostavno pojedinačno su bolji, i to značajno, ali isto tako mislim da kad bi odigrali pravu utakmicu i skoro bez greške, straha i neke panike, da se poraz može itekako izbjeći....A za to treba jako puno trke, dobre taktike, defanzive gdje će se i ofanzivna krila vraćati nazad i pomagati u odbrani...drugim riječima sve se treba poklopiti, od selektorove taktike i pravovremenih izmjena, do toga da svaki igrač mora ispoštovati sve što je taktika i dogovor prije tekme i sa poluvremena, i greške faktički svedu na 0, pogotovo na našoj polovici :D ...
Mislim da je Mesa uradio pravu stvar sto ih nije sakupio kod kuce upravo zbog ovih indijanaca, kvazi novinara koji bi navalili sa svih strana i euforije.
To daje tracak nade da Mesa ipak ima neku strategiju, Al vidjecemo veceras.
Ja sam nekako miran ne znam zasto, jedva cekam utakmicu ali nema one nerovoze ... :bih:
Stari

#144 Re: Belgija - BiH

Post by Stari »

luckylaka wrote: Ako ti ovo ista moze pomoci ako imas tv :D
Reprezentacija.ba donosi listu tv. stanica koje će putem satelita ili interneta diljem svijeta prenositi utakmicu Belgija – BiH.

– BHT 1 HD,
– Abu Dhabi Sports 4 HD,
– Digi Sport 4,
– een HD,
– Foot+ HD,
– Idman TV,
– MATCH! Futbol 2,
– Multifutbol 4,
– OTE Sport 2 HD,
– RTBF La Une HD,
– Setanta Sports + HD,
– Sky Calcio 2 HD,
– Sky Sports 5 (UK/IRE),
– Sky Sports MIX (UK/IRE),
– Slovenia TV 2,
– Sony ESPN SD,
– Sport 1 Israel,
– Sport TV5 Portugal,
– SuperSport 5 HD,
– Astro SuperSport 2,
– dplay.dk,
– Eleven Sports 110,
– Fox Soccer 2Go,
– IPLA Poland,
– OLL TV player,
– NTVPLUS.ru (sport.ntvplus.ru),
– Stod 2 Sport 5,
– SuperSport 3 HD Kosovo.

Utakmica Belgija – BiH se igra u petak 7. oktobra sa početkom u 20,45 sati.
Hvala ...veliko hvala luckylaka...

PS: Onako uzgred... vid' slovenska drzavna televizija prenosi....ne Hrvatska niti Srbija ... zanimljivo
SkyLimit

#145 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Nisu valjda ovi u pravu sa sastavom

Image

Možda bi izgubili i bez Medunjanina i Ibiševića, no sa njima nema tog "možda" :-)
Azrail

#146 Re: Belgija - BiH

Post by Azrail »

Nije to toliko ni loše. Radije bih gledao Miličevića umjesto Medunjanina, ali selektorova se pika. Nažalost Rade Krunić nije pozvan, a on bi možda bio i najbolji na toj poziciji.
Logovan

#147 Re: Belgija - BiH

Post by Logovan »

Ako izgubimo, sigurno će oni biti krivi. :D
SkyLimit

#148 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Image
groove

#149 Re: Belgija - BiH

Post by groove »

a sta rece wilmots, sa zenom je uz sampanjac proslavio otkaz :lol:
kaze u savezu rade amateri koji sire negativnu klimu :lol:
Laertes

#150 Re: Belgija - BiH

Post by Laertes »

SkyLimit wrote:Image
Ako ovako Martinez postavi igru, očito je da se najviše pribojavaju Dzeke. Tu bi Višća imao prostora, ali valja njemu pomagati Vranješu. Za ovakvu postavku moras imati vrhunske bočne, a nisam siguran da su Meunier i (pogotovo) Jordan ti. Ključno bi ovdje bilo kako će naš DF (Jajalo, Cimirot, nadam se ne Medunjanin) pomagati na boku gdje je Hazard.
S druge strane, sviđa mi se što, bar na prvu, bi Pjanić i ko već bude uz njega imali prostora u sredini.
Locked