tvoj komentar je dokaz da nisi svjestan da si indoktriniranDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovakav nivo u F.BiH nije viđen.Connaisseur Karlin wrote:pa indoktrinacija naroda u RS je jednaka idnoktrinaciji u FederacijiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Kakva indoktrinacija, u rangu S. Koreje.![]()
isti ste
Možda u ratnom periodu jeste...
REFERENDUMSKA PESMA BRE!
- Connaisseur Karlin
#126 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
- zagortenej
#127 Re: RE: Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Sta vi znate u dijaspori kak'i smo mi, valjda mi najbolje znamo kak'i smoConnaisseur Karlin wrote: pa indoktrinacija naroda u RS je jednaka idnoktrinaciji u Federacijiisti ste
- Connaisseur Karlin
#128 Re: RE: Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
pa znamo,jer vas posmataramo i analiziramo izvana,definitvno mozemo reci da ste znatno drugaciji ,ali niste svjesni da vas je vrijeme promjenilo,nacin zivota i sl.zagortenej wrote:Sta vi znate u dijaspori kak'i smo mi, valjda mi najbolje znamo kak'i smoConnaisseur Karlin wrote: pa indoktrinacija naroda u RS je jednaka idnoktrinaciji u Federacijiisti ste
- zagortenej
#129 Re: RE: Re: RE: Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Drugi se mijenjaju, mi se ne mijenjamoConnaisseur Karlin wrote:pa znamo,jer vas posmataramo i analiziramo izvana,definitvno mozemo reci da ste znatno drugaciji ,ali niste svjesni da vas je vrijeme promjenilo,nacin zivota i sl.zagortenej wrote:Sta vi znate u dijaspori kak'i smo mi, valjda mi najbolje znamo kak'i smoConnaisseur Karlin wrote: pa indoktrinacija naroda u RS je jednaka idnoktrinaciji u Federacijiisti ste
(malo sam sarkastičan
- Connaisseur Karlin
#130 Re: RE: Re: RE: Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Pa akcenat je na pozitivnim i boljim promjenama,a takvih promjena nema u BiH ili u Srbijizagortenej wrote:Drugi se mijenjaju, mi se ne mijenjamoConnaisseur Karlin wrote:pa znamo,jer vas posmataramo i analiziramo izvana,definitvno mozemo reci da ste znatno drugaciji ,ali niste svjesni da vas je vrijeme promjenilo,nacin zivota i sl.zagortenej wrote:
Sta vi znate u dijaspori kak'i smo mi, valjda mi najbolje znamo kak'i smo
(malo sam sarkastičan)
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#131 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Ne znam je li do mene ili fakat ne kontam što se nadigla tolika fama oko ove pjesme?
Šta je problem ovdje? Što u spotu nema džamija i nikaba? Mislim, zar je zabranjeno napraviti spot (pjesmu) koja se naslanja na srpsku tradiciju i identitet? Ni u ilahijama se ne spominje svinjetina, pa se ja ne bunim zbog toga.
Spot kao spot se naravno sad koristi u političke svrhe, ali ko nam je kriv kad smo kolektivno svi mahniti i retardirani, pa se palimo na nacionalistička sranja već više od 2 decenije?! Dokaz za to je i ova tema.
Ja kontao boga pitaj sad kakva je to pjesma i šta se u njoj spominje, kad ono najobičniji pjesmuljak kao i milion drugih...
Spot kao spot se naravno sad koristi u političke svrhe, ali ko nam je kriv kad smo kolektivno svi mahniti i retardirani, pa se palimo na nacionalistička sranja već više od 2 decenije?! Dokaz za to je i ova tema.
Ja kontao boga pitaj sad kakva je to pjesma i šta se u njoj spominje, kad ono najobičniji pjesmuljak kao i milion drugih...
- 512MB
#132 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Ma dobar je komad koji vam je, 100 karmi vikend zagarantirano uz zavjet
- seln
#133 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Je li svinjetiona dio srpske tradicije i identiteta ili pak dio pravoslavne vjeroispovjesti?Romeo 80 wrote: Mislim, zar je zabranjeno napraviti spot (pjesmu) koja se naslanja na srpsku tradiciju i identitet? Ni u ilahijama se ne spominje svinjetina, pa se ja ne bunim zbog toga.
Nidje veze...
- ¤ jelena ¤
#134 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
U ovom slučaju nije problem čiji dio identiteta i tradicije svinjetina, vino i rakija jeste, nego čiji dio identiteta sve to nabrojano nije.seln wrote:Je li svinjetiona dio srpske tradicije i identiteta ili pak dio pravoslavne vjeroispovjesti?Romeo 80 wrote: Mislim, zar je zabranjeno napraviti spot (pjesmu) koja se naslanja na srpsku tradiciju i identitet? Ni u ilahijama se ne spominje svinjetina, pa se ja ne bunim zbog toga.
Nidje veze...
Isto važi i za ekavicu.
Svinjetinu jedu, a vino/rakiju piju i Hrvati, Slovenci, Česi, Poljaci, Nijemci....i mnogi, mnogi drugi narodi širom svijeta. Da je pjesmu otpjevao i sročiJo neko iz navedenih zemalja, nikakvih problema ne bi bilo, ali u ovom slučaju nekakav problem oko svinjetine, vina i rakije postoji.
Koji, kakav i čiji, otkrijte sami....a kad se nekima, zbog nečega, pred očima smrkne - opšte je nepisano pravilo na ovim našim prostorima - onima s druge strane će, zbog tog istog, svanuti i sunce granuti, a usput će se i koji politički poJen dobiti.
Prema tome, nije problem u svinjetini, vinu, rakiji i ekavici, nego u redukciji, kratkoj pameti iliti ograničenosti određene grupe pojedinaca, a to je jedna čvrsta, univerzalna veza koja povezuje sve kretene ovog svijeta, bez obzira na njihovu etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost.
Takvim kreaturama, kojih mi, blago nama, imamo za izvoz, tako je lako manipulisati i tako ih je lako isprovocirati da to više ne predstavlja nikakav napor i izazov za intelekt. To potvrđuje i ovaj spot i ova pjesma, kao i sve što dvadeset i kusur godina vlada ovom zemljom.
- KB9
#135 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
prvo pobijas sve napisano od "nase" strane da bi onda potvrdio sve sto je "nasa" strana napisalaRomeo 80 wrote:Ne znam je li do mene ili fakat ne kontam što se nadigla tolika fama oko ove pjesme?Šta je problem ovdje? Što u spotu nema džamija i nikaba? Mislim, zar je zabranjeno napraviti spot (pjesmu) koja se naslanja na srpsku tradiciju i identitet? Ni u ilahijama se ne spominje svinjetina, pa se ja ne bunim zbog toga.
zanimljivo
- seln
#136 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
¤ jelena ¤ wrote:U ovom slučaju nije problem čiji dio identiteta i tradicije svinjetina, vino i rakija jeste, nego čiji dio identiteta sve to nabrojano nije.seln wrote:Je li svinjetiona dio srpske tradicije i identiteta ili pak dio pravoslavne vjeroispovjesti?Romeo 80 wrote: Mislim, zar je zabranjeno napraviti spot (pjesmu) koja se naslanja na srpsku tradiciju i identitet? Ni u ilahijama se ne spominje svinjetina, pa se ja ne bunim zbog toga.
Nidje veze...
Isto važi i za ekavicu.
Svinjetinu jedu, a vino/rakiju piju i Hrvati, Slovenci, Česi, Poljaci, Nijemci....i mnogi, mnogi drugi narodi širom svijeta. Da je pjesmu otpjevao i sročiJo neko iz navedenih zemalja, nikakvih problema ne bi bilo, ali u ovom slučaju nekakav problem oko svinjetine, vina i rakije postoji.
Koji, kakav i čiji, otkrijte sami....a kad se nekima, zbog nečega, pred očima smrkne - opšte je nepisano pravilo na ovim našim prostorima - onima s druge strane će, zbog tog istog, svanuti i sunce granuti, a usput će se i koji politički poJen dobiti.
Prema tome, nije problem u svinjetini, vinu, rakiji i ekavici, nego u redukciji, kratkoj pameti iliti ograničenosti određene grupe pojedinaca, a to je jedna čvrsta, univerzalna veza koja povezuje sve kretene ovog svijeta, bez obzira na njihovu etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost.
Takvim kreaturama, kojih mi, blago nama, imamo za izvoz, tako je lako manipulisati i tako ih je lako isprovocirati da to više ne predstavlja nikakav napor i izazov za intelekt. To potvrđuje i ovaj spot i ova pjesma, kao i sve što dvadeset i kusur godina vlada ovom zemljom.
Gospoja, bojim se da niste raumjeli....
pitam, kakve veze ima svinjetina sa ilahijama, odnosno pravoslavljem?
I u spotu nije problem ni svinjetina ni vino ni rakija, vec penetrantna demonstracija pravoslavlja. Nista kontra pravoslavlja, ali ovdje neko ocigledno RS udara muhur ciste srpsko-pravoslavne zemlje, sto nije tacno ni zakonski ni stanjem na terenu. I ako neko kaze da to ne vidi, onda taj neko kenja.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#137 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
haj ne lupaj, aviona ti tvojih...Connaisseur Karlin wrote:pa indoktrinacija naroda u RS je jednaka idnoktrinaciji u FederacijiDrvosjeca iz Dejcica wrote:KB9 wrote:
e jest ih precednik dodili unistio, psihicki i fizicki, mislim i nasa federacija nije puno bolja da se razumijemo al ovi su ubijeni u pojamnjima je bolan naredjeno da pjevaju pjesmu o referendumu, tugo moja tuzna na sta je ovo sve spalo
Kakva indoktrinacija, u rangu S. Koreje.![]()
isti ste
-
llull
#138 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
U ovom slucaju moze se samo kritikovati medijsko forsiranje odredjene pjesme, nikako autor... jer ipak to je njegovo umjetnicko pravo da opjeva svoja osjecanja kao i sam spot... To je sve licni izrazaj ... bas kao sto je Magbet pjevao "Dosta mi je Allah moj" ili ne znam Arabeske pjevaju "Pjesma O Bosni" ... to je sve licni izbor... to su pjesme o ljubavi prema necemu... sad to sto nisu svi ljudi isti pa neki vole Zelju, neki Sarajevo a neki boga mi i Slobodu ...
- Drvosjeca iz Dejcica
#139 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Mislim da poređenje nije OK jer Magbeth ili Arabeske su komercijalna grupa dok je ovaj spot i pjesma finansirani od strane Valde RS-a (režima). Razlika je više nego derastična, što bi rekli TLN. Zato sam i poredio ovaj propagandni spot sa spotovima režima S. Koreje, indoktrinacija je potpuno ista. O sadržaju spota ne bih da govorim jer i tu ima mjesta za zamjerke ali eto da ne idemo dalje.llull wrote:U ovom slucaju moze se samo kritikovati medijsko forsiranje odredjene pjesme, nikako autor... jer ipak to je njegovo umjetnicko pravo da opjeva svoja osjecanja kao i sam spot... To je sve licni izrazaj ... bas kao sto je Magbet pjevao "Dosta mi je Allah moj" ili ne znam Arabeske pjevaju "Pjesma O Bosni" ... to je sve licni izbor... to su pjesme o ljubavi prema necemu... sad to sto nisu svi ljudi isti pa neki vole Zelju, neki Sarajevo a neki boga mi i Slobodu ...
-
llull
#140 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Necemo se lagati sada, Macbeth i Arabeske komercijalne, znaci pjesme o islamu koje su oni opjevali kao i o bosni su komercijalne ??? Daj ba nemoj da se zajebavamo .
Sa snimcima Sarajeva, Mostara, Sirokog, Tuzle ova pjesma bi bila sjajna pjesma o bosni zar ne ?
Sa snimcima Sarajeva, Mostara, Sirokog, Tuzle ova pjesma bi bila sjajna pjesma o bosni zar ne ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#141 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Čekaj je li ti razumiješ šta znači komercijalna grupa finansirana od privatnog novca a šta znači kada jedna vlada finansira porpagandni spot?llull wrote:Necemo se lagati sada, Macbeth i Arabeske komercijalne, znaci pjesme o islamu koje su oni opjevali kao i o bosni su komercijalne ??? Daj ba nemoj da se zajebavamo .
-
llull
#142 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Samo mi reci po cemu znas da je pjesma finansirana ili ti narucena ?
Znas li ti kako se filmovi snimaju, kako se predstave realizuju kazalistu, kako se prave umjetnicke izlozbe i sl ... Znas li ko finansira ?
Imas ideju, ganjas sponzore i realizujes ... manje vise svi iz oblasti kulture tako rade ... Niko nema novca da sam pokrene pricu ...
Ali opet, moram na kraju reci doimanje muzickog izrazaja je stvar licne prirode pa tako ja moram reci da je to tvoj stav i ti imas pravo na njega ...
Sve 5
Znas li ti kako se filmovi snimaju, kako se predstave realizuju kazalistu, kako se prave umjetnicke izlozbe i sl ... Znas li ko finansira ?
Imas ideju, ganjas sponzore i realizujes ... manje vise svi iz oblasti kulture tako rade ... Niko nema novca da sam pokrene pricu ...
Ali opet, moram na kraju reci doimanje muzickog izrazaja je stvar licne prirode pa tako ja moram reci da je to tvoj stav i ti imas pravo na njega ...
Sve 5
- Drvosjeca iz Dejcica
#143 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Pjesmu pjeva Kristina Ivanović, inače Kristina Ivanović poznata je kao bivša voditeljka dečje emisije RTRS “Kiki šou”. Sasvim slučajno dobiva spot pred referendum...spoji 1+1 i eto ti odgovora. Subjektivni ukus o muzičkim pravcima nisam ni komentarisao samo sam ti pojašnjavao razliku između komercijalne muzike i propagandnih spotova.llull wrote:Samo mi reci po cemu znas da je pjesma finansirana ili ti narucena ?
Ali opet, moram na kraju reci doimanje muzickog izrazaja je stvar licne prirode pa tako ja moram reci da je to tvoj stav i ti imas pravo na njega ...![]()
Sve 5
-
llull
#144 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Kristinu licno ne poznajem, znam joj brata... Pristojan djecko...
Stari im radi inace kao producent na RTRS.
Znam da je pjesma stara 1-2 godine, msm kako je snimljena a inace buraz joj je trebao pjevati a ne ona.
Ne dovodim u pitanje da je spot napravljen uoci ovih dogadjaja... i vjerujem da je to cak i finansirano od strane ministarstva kulture ...
Samo ja ne smatram neku stetu sada sto se pjesma emituje, cak naprotiv kad bi malo analizirali tekst dosli bi do toga da niko ne zeli da ide iz Bosne
Ne znam koliko si upucen u rad u raznim kluturnim ili cak muzickim manifestacijama , jebeno nista ne mozes da odradis bez politike... svakom govnu se moras obratiti za pomoc, ili makar za ono da ti ne smeta ako vec nece da ti pomogne... Nazalost to je teret svih nas...
Znam da je pjesma stara 1-2 godine, msm kako je snimljena a inace buraz joj je trebao pjevati a ne ona.
Ne dovodim u pitanje da je spot napravljen uoci ovih dogadjaja... i vjerujem da je to cak i finansirano od strane ministarstva kulture ...
Samo ja ne smatram neku stetu sada sto se pjesma emituje, cak naprotiv kad bi malo analizirali tekst dosli bi do toga da niko ne zeli da ide iz Bosne
Ne znam koliko si upucen u rad u raznim kluturnim ili cak muzickim manifestacijama , jebeno nista ne mozes da odradis bez politike... svakom govnu se moras obratiti za pomoc, ili makar za ono da ti ne smeta ako vec nece da ti pomogne... Nazalost to je teret svih nas...
-
dezurni_ucenik
#145 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Zao mi je, ali nebeski narod ce uskoro morati Zavjet da zamijene sa Insieme 
- Drvosjeca iz Dejcica
#146 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Ma sve ok, razumijem ja sve to, ja čak ni ne govorim ništa lično ptoziv Kristine i te porodice jer je i ne poznajem. To bi bilo krajnje neozbiljno sa moje strane. Znam također da na žalost bez politike, na bilo kojoj strani, danas ne možeš praktično ništa...ili malo šta. Niko i ne treba da ide iz Bosne ali da je spot propaganda jeste.llull wrote:Kristinu licno ne poznajem, znam joj brata... Pristojan djecko...
Samo ja ne smatram neku stetu sada sto se pjesma emituje, cak naprotiv kad bi malo analizirali tekst dosli bi do toga da niko ne zeli da ide iz Bosne![]()
- KB9
#147 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
sta ti uporedi i kako uporedillull wrote:U ovom slucaju moze se samo kritikovati medijsko forsiranje odredjene pjesme, nikako autor... jer ipak to je njegovo umjetnicko pravo da opjeva svoja osjecanja kao i sam spot... To je sve licni izrazaj ... bas kao sto je Magbet pjevao "Dosta mi je Allah moj" ili ne znam Arabeske pjevaju "Pjesma O Bosni" ... to je sve licni izbor... to su pjesme o ljubavi prema necemu... sad to sto nisu svi ljudi isti pa neki vole Zelju, neki Sarajevo a neki boga mi i Slobodu ...
- seln
#148 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
llull wrote: kazalistu
- zagortenej
#149 Re: RE: Re: RE: Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
dosta smo se mi mijenjali, nek se malo drugi mijenjajuConnaisseur Karlin wrote:Pa akcenat je na pozitivnim i boljim promjenama,a takvih promjena nema u BiH ili u Srbijizagortenej wrote:Drugi se mijenjaju, mi se ne mijenjamoConnaisseur Karlin wrote:
pa znamo,jer vas posmataramo i analiziramo izvana,definitvno mozemo reci da ste znatno drugaciji ,ali niste svjesni da vas je vrijeme promjenilo,nacin zivota i sl.
(malo sam sarkastičan)
Dobro si rekao,vi se ne mjenjate na bolje,stagnirate.
-
llull
#150 Re: REFERENDUMSKA PESMA BRE!
Nadjosmo se nekakoDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ma sve ok, razumijem ja sve to, ja čak ni ne govorim ništa lično ptoziv Kristine i te porodice jer je i ne poznajem. To bi bilo krajnje neozbiljno sa moje strane. Znam također da na žalost bez politike, na bilo kojoj strani, danas ne možeš praktično ništa...ili malo šta. Niko i ne treba da ide iz Bosne ali da je spot propaganda jeste.llull wrote:Kristinu licno ne poznajem, znam joj brata... Pristojan djecko...
Samo ja ne smatram neku stetu sada sto se pjesma emituje, cak naprotiv kad bi malo analizirali tekst dosli bi do toga da niko ne zeli da ide iz Bosne![]()
E i zapalo mi je za uho u ovoj pjesmi kada ona zapjeva "Jedna, jedina"