Dzeparosi - Kako ih se rijesiti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
svemirska_vjeverica

#126 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by svemirska_vjeverica »

Dozer wrote:Svi znamo kako "operisu", a "radna mjesta" su im trole, tramvaji i autobusi.

Uvijek su minimalno dvojica/dvoje, a najcesce trojica/troje.
Modus operandi se zasniva na uocavanju zrtve, a zatim akciji koja se sastoji iz dzeparenja uz odvlacenje paznje i nadzora. Najcesce dvojica/dvoje dzepare, pri cemu jedan to fizicki radi, dok drugi skrece paznju, a treci sluzi kao nadzor ostalih putnika.

Ukoliko se desi da reaguje neko od ostalih putnika koji sve to vide (sto su raritetne situacije i svi se u 99% slucajeva prave blesavi i coravi), onda onaj treci krece u "akciju" naguravanja i dreke, kako bi onoj dvojici dao vremena da se izmaknu i izlete vani.

Klepaju sve redom sto ima vrijednost, a najcesce su to novcanici i mobiteli, sto se jucer desilo i mojoj kcerki s mobitelom. Mobitel je tu nebitna stavka jer cu ga prije ili kasnije locirati, samo dok ga upali, a onda cu mu ga bukvalno razbiti od glavu i dijelove nagurati u grlo, i usput mu zdrobiti oba rucna zgloba (dozivotni invaliditet). Ako ga zateknem s pajdasima, onda ce neki imati i raznesena koljena.

Odavno vec s nekim svojim PTSP-ovcima cavrljam na ovu temu, i svaki put se zajebavamo da bi se trebali organizovati i malo vozati trolama i tramvajima u cilju klepanja ovih majmun(cic)a, i na licu mjesta im lomiti ruke i noge.

Svidja li se ideja? :D
Interesenti?
Acta, non verba
artime

#127 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by artime »

Puna podrska. Mene su htjeli opljackati ali ja nisam skontala. Poslije vracam film haman svi su mi namigivali inisaretili u tramvaju. Haos. Bilo mi je smjesno sada ne.
USAblues

#128 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by USAblues »

commendatore wrote:
mO k3 wrote:
Dozer wrote:Puno je posla sve sto ti nabroja. :lol:
Lagane uvrcuce poluge ce rijesiti rucne zglobove. Dovoljno. ;)
sta ti je ptps?
ja l azici ja l otes ja l zuc ha ja to je to :mrgreen:
:thumbup:
Dozer

#129 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Lijepo...

Neka me shvati ko kako hoce, ali svi vi koji pisete "ne treba ih dirat", ja vam garantujem da cete se naci u situaciji u kojoj cete pozeliti da je neko vec "odradio" tog ili te koji ce u tom momentu odraditi vas.
Jos toga niste svjesni, ali polako. Ne zelim vam to, naravno, ali ako vrlo brzo ne shvatite gdje zivite i kako ovaj danasnji sistem funkcionise - u jednom momentu cete biti donji, to je sigurno.

Jos jednom - mobitel je najmanja stavka. Ono sto me iz cipela izbacuje su havjani svih vrsta, i pred takvima se nikad nisam povlacio.

I zasto ne pisati o svemu ovome na forumu, pricati na ulici, pa cak i muriji reci u lice?
Ja kad ih nadjem, a hocu sigurno jer vec znam kako neki izgledaju, gdje "rade" i iz kojeg su naselja, neka onda murija trazi mene.
mO k3

#130 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by mO k3 »

Dozer wrote:Lijepo...

Neka me shvati ko kako hoce, ali svi vi koji pisete "ne treba ih dirat", ja vam garantujem da cete se naci u situaciji u kojoj cete pozeliti da je neko vec "odradio" tog ili te koji ce u tom momentu odraditi vas.
Jos toga niste svjesni, ali polako. Ne zelim vam to, naravno, ali ako vrlo brzo ne shvatite gdje zivite i kako ovaj danasnji sistem funkcionise - u jednom momentu cete biti donji, to je sigurno.

Jos jednom - mobitel je najmanja stavka. Ono sto me iz cipela izbacuje su havjani svih vrsta, i pred takvima se nikad nisam povlacio.

I zasto ne pisati o svemu ovome na forumu, pricati na ulici, pa cak i muriji reci u lice?
Ja kad ih nadjem, a hocu sigurno jer vec znam kako neki izgledaju, gdje "rade" i iz kojeg su naselja, neka onda murija trazi mene.
iskreno ti kazem udri , ne volim ja kavgu ,ali kada me zarije da me izbaci iz takta onda sam nauracunljiv....

Jedan tip je prije 20 godina istukao mi mladjeg brata , hajde brat popio batine ali kada mi je ispricao da je tip od njega bio za glavu veci i da je rekao da hoce sada ima svoju party tu mi je osigurac pukao , otisao sam kupio pendrek i trazio sam tog tipa 3 dana , nakon sto sam ga nasao i mozes i sam predpostaviti sta se desilo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#131 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote:Zeni lopov uskocio u stan kroz prozor (prizemni stan ili kuca, nisam sad siguran) dok je usisavala, izmlatila ga onom cijevi od usisivaca i on nju tuzio zbog nanosenja fizickih ozljeda.

:bih:
ja više ne vjerujem u ova sranja
insomnia78

#132 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by insomnia78 »

Nisam nikad ni vjerov'o.
Truba

#133 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Truba »

nemaju oni para i vremena za takve gluposti

a znam za slučajeve kad ih prebije rulja... pa dođe policija zapiše pao pri pokušaju bijega a oni stoički šute
onda ih prebiju u sstanici i opet šute
u zavidovićima
sve ulazi u rok službe
Truba

#134 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Truba »

ubiješ ga ko vola u kupusu pa ga izbaciš s prvog kata
ko će dokazati da je bio tu... nek zove policiju
naravno ne u glavu udarat

veći je problem što će ti se vratiti s masom jarana zombija da ti skrše nekog najslabijeg u obitelji
mada je veća vjerovatnoca da se nece ni sjecati gdje je upadao ako nije iz mahale
mO k3

#135 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by mO k3 »

Black swan wrote:ubiješ ga ko vola u kupusu pa ga izbaciš s prvog kata
ko će dokazati da je bio tu... nek zove policiju
naravno ne u glavu udarat

veći je problem što će ti se vratiti s masom jarana zombija da ti skrše nekog najslabijeg u obitelji
mada je veća vjerovatnoca da se nece ni sjecati gdje je upadao ako nije iz mahale
zato ja kazem @dozeru , nocu udarati da nezna ko ga je istukao
O'zone
Globalni moderator

#136 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by O'zone »

Krene neko da te izbunari ti ga uhavtiš na djelu on te fizički napadne ti ga isprebijaš i odeš svojim putem. Eto će on sigurno otići u policiju da pijavi kako je on fer i pošteno pokušao da opljačka lika a ovaj ga ubio na mrtvo ime :-)

Mada jeste bilo sranja, tip iz ulice je uhvatio lika u stanu i prepravio ga bejzbolkom, teške tjelesne povrede, čini mi se godinu dana uslovno. Korištenje prekomjerne sile a frajeru puko film jer mu je to bila druga ili treća provala u stan u godini.
Dozer

#137 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Ma, hebo godinu uslova. On bi mi odlezao bar 6 mj. u koritu. Good deal :D
Stari_Jarac

#138 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Stari_Jarac »

esmasaric wrote:Ima jedna djevojka, možda ima 25 godina, i nikad na njoj ne bi čovjek rekao da je džeparoš. Lijepa, uredna, opeglana..izgleda sasvim pristojno.

Međutim..šta god poželiš dobit ćeš samo je pusti u Ferhadiju na pola sata. Ja nisam vjerovala, ali ona stvarno krade masovno naočale, satove, ogrlice, lančiće...i naravno nikad se i ne posumnja na nju...jer izgleda sasvim ok i pristojno, ne ko klošar. A i uvježbana je.

Plus policajci je svi znaju. I više puta je prijavljena. Ma džabe...vidjela sam je prošle sedmice opet. Vrhunac je bio kad sam na jesen vidjela kako uzima laptop iz ruKsaka nekog studenta i stavlja ispod svoje jakne. Sve se desilo u 4 sekunde. I vjerovatno nije jedina. Zato. Tašne sebi ljudi. [emoji6]
I šta je bilo dalje? niko ju nije primjetio osim tebe?
esmasaric

#139 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by esmasaric »

Ne. Bio je tu i policajac. Ali ništa.
Samo sam jednom vidjela da su zaganjali lopova Titovom, i to kad je žena vrisnula: Lopov! Zaustavite ga! Moja tašna... I tad im je pobjegao preko Latinske ćuprije, gdje je prešao preko crvenog svjetla i izgubio se negdje iza Amko Komerca. To je bilo prije godinu dana. A momak nije izgledao poput Roma, više poput studenta.

A meni lično su ukrali iz rusaka novčanik dok sam još bila u srednjoj, i mobitel iz tašne i to u centru grada. Sada sam pažljivija i znam ko su. [emoji4]
benjen

#140 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by benjen »

Mahal je da covjek moze nabavit kobru i u rusak je stavit a preko nje neki prazan novcanik :lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#141 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by japin_mutapi »

al zamisli tu količinu hrabrosti i bezobrazluka da ti upadnu u stan ili kuću, ili te opljačkaju na ulici

rintaš ko konj mjesec dana za par stoja, gazda te zajaho i ne popušta, kolege te drkaju svakog dana, krv propišaš za tu platu, da bi ti djeca makar imala šta jesti, i govno dođe da ti otme i uzme
ako se porodica zadesi tu, govno pokaže namjeru da napadne i ozlijedi, psihičke traume nanese djeci ... ko ga ne bi ohladio u sekundi sa merakom
stakasa

#142 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by stakasa »

Stari_Jarac wrote:
esmasaric wrote:Ima jedna djevojka, možda ima 25 godina, i nikad na njoj ne bi čovjek rekao da je džeparoš. Lijepa, uredna, opeglana..izgleda sasvim pristojno.

Međutim..šta god poželiš dobit ćeš samo je pusti u Ferhadiju na pola sata. Ja nisam vjerovala, ali ona stvarno krade masovno naočale, satove, ogrlice, lančiće...i naravno nikad se i ne posumnja na nju...jer izgleda sasvim ok i pristojno, ne ko klošar. A i uvježbana je.

Plus policajci je svi znaju. I više puta je prijavljena. Ma džabe...vidjela sam je prošle sedmice opet. Vrhunac je bio kad sam na jesen vidjela kako uzima laptop iz ruKsaka nekog studenta i stavlja ispod svoje jakne. Sve se desilo u 4 sekunde. I vjerovatno nije jedina. Zato. Tašne sebi ljudi. [emoji6]
I šta je bilo dalje? niko ju nije primjetio osim tebe?
Izmlatice Dozer i nju :D
Stari_Jarac

#143 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Stari_Jarac »

japin_mutapi wrote:al zamisli tu količinu hrabrosti i bezobrazluka da ti upadnu u stan ili kuću, ili te opljačkaju na ulici

rintaš ko konj mjesec dana za par stoja, gazda te zajaho i ne popušta, kolege te drkaju svakog dana, krv propišaš za tu platu, da bi ti djeca makar imala šta jesti, i govno dođe da ti otme i uzme
ako se porodica zadesi tu, govno pokaže namjeru da napadne i ozlijedi, psihičke traume nanese djeci ... ko ga ne bi ohladio u sekundi sa merakom
Ili kada pljačkaju i tuku starce i otimaju im ono malo penzije, naravno da treba umlatiti g.vna!
Stari_Jarac

#144 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Stari_Jarac »

KB9 wrote:pistolj je iz raja izaso
Šta će tebi pištolj? zar ti nisi ekspert za borilačke vještine?
Truba

#145 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Truba »

baba ispred mene plaća račun od 4.56 s master card i naglas govori pin

i odlazi u mračnu ulicu ka mračnom haustrou

sami sebi ljudi koji još žive u 1973. dodatno osim što su slabi i stari nemoćni otežavaju situaciju

neće da se prilagode...
Dozer

#146 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Ma ja... Baba je kriva ako je neko opljacka, jer se, eto, "nije prilagodila"... :roll:
Svako je kriv sto kupi auto i parkira na ulici... Mislim... To je ocit poziv da taj auto neko ukrade, jel' tako?
Svi smo krivi ako imamo stan/kucu u kojim zivimo, jer, zaboga, najbolje je da zivimo na livadama i u sumama, pa nam tako niko nece moci uci u stan/kucu da pljacka...

Halo ba, ljudi... Citate li vi sta pisete...?
Tito_i_Partija

#147 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Tito_i_Partija »

Dozer wrote:Ma ja... Baba je kriva ako je neko opljacka, jer se, eto, "nije prilagodila"... :roll:
Svako je kriv sto kupi auto i parkira na ulici... Mislim... To je ocit poziv da taj auto neko ukrade, jel' tako?
Svi smo krivi ako imamo stan/kucu u kojim zivimo, jer, zaboga, najbolje je da zivimo na livadama i u sumama, pa nam tako niko nece moci uci u stan/kucu da pljacka...

Halo ba, ljudi... Citate li vi sta pisete...?
I ja gledam i ne mogu da vjerujem. To ti je isto ono kad neko siluje curu pa onda neki kazu "e pa vidi kako je se obukla, sama je to trazila". :-)

Znaci cijeli zivot ti se svodi na to da ne dovodis kriminalce u iskusenje. :lol:
Dozer

#148 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by Dozer »

Nemam namjeru nikoga uvrijediti, ali takvi mentalni sklopovi, koji se vode takvim zivotnim nacelima "suti, trpi, ne diraj, skloni se, ne brani se, ne izazivaj i ne talasaj", naprosto zasluzuju da ih se maltretira, pljacka, siluje i ubija... :roll:
esmasaric

#149 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by esmasaric »

Ja samo ne shvatam pljačkanje i ubijanje penzionera za ostatke penzije, a u pitanju je minimalan novac koji...ako imaš sreće možeš osvojiti na kladionici. Žalosno je što napadaju nemoćne.

Evo, nedavno su u ulici blizu mog fakulteta premlatili djevojku jer su primjetili da je bila na bankomatu i podigla novac. Djevojka je 5 dana provela u bolnici, a sve što je imala je 50km...i toliko su i uzeli. Nije imala čak ni mobitela. [emoji53]
zenit dozic

#150 Re: Dzeparosi - Da ih se rijesimo?

Post by zenit dozic »

esmasaric wrote:Ja samo ne shvatam pljačkanje i ubijanje penzionera za ostatke penzije, a u pitanju je minimalan novac koji...ako imaš sreće možeš osvojiti na kladionici. Žalosno je što napadaju nemoćne.

Evo, nedavno su u ulici blizu mog fakulteta premlatili djevojku jer su primjetili da je bila na bankomatu i podigla novac. Djevojka je 5 dana provela u bolnici, a sve što je imala je 50km...i toliko su i uzeli. Nije imala čak ni mobitela. [emoji53]
O Esmo :) os da te cuvam :mrgreen: od dzeparosa?
Post Reply