Rat u BiH zbog referenduma?

Locked
Quaresma

#126 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Quaresma »

BISCANIN2 wrote:Bolje i sad nego da nam djeca i unuci ratuju. Dok se ima snage i kimeta. Sad rjesiti pitanne Bosne zauvijek.
šta ti je krajišnik :D
tandmand

#127 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

Naslovnica wrote:Znači, ništa od redarstvene akcije, tjeranja preko Drine, i sl? 8-)
Sa herceg-bosnom u njedrima i Hrvatskom za leđima to bi doista nerealno bilo.
haos1

#128 Re: RE: Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by haos1 »

prog321 wrote:Moras biti na zescim drogama I pomisliti da su Bosnjaci danas slabiji nego 95e.
Ne mogu drugacije objasniti takvu nabulozu.
Bosnjaci u svojoj istoriji postojanja nikad vojno i politicki nisu bili jaci od danasnjice.
Pretis istanca za mjesec dana vise granata nego sto je Armija ispucala tokom citavog rata :-D
Muslimana milion i pol, hriscana 12 miliona.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Last edited by haos1 on 28/08/2016 19:32, edited 1 time in total.
Naslovnica

#129 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Naslovnica »

A kamo braća Turci i Arapi?!
8-)
prog321

#130 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by prog321 »

@haos

Takav razmjer je taman.
Inace bi bilo prelako :-D
Last edited by prog321 on 28/08/2016 19:32, edited 1 time in total.
arzuhal

#131 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by arzuhal »

Naslovnica wrote:
prog321 wrote:
Naslovnica wrote:Jedno treba da shvatite - ako međunarodna zajednica odluči da se BiH na neki način podijeli, to će se i desiti.
Bošnjaci kao narod nisu nikakav garant opstojnosti BiH, pogotovu u današnjem svijetu i korelacijama između velikih sila.
Narodi u BiH ne odlučuju da li će biti rata ili ne, kao i da li će biti BiH ili ne i kako će ona izgledati.
Imala je VRS odrijesene ruke I ponizno klimanje glave of MZa da zavrsi posao u BiH sve do 94e ali nije islo.
Tek kad je bilo jasno da Bosnjaci ne mogu biti vojno unisteni porasla je svijest MZa da se BiH sacuva.
Zakljucak.
Bosnjaci su itekako garant opstanka BiH :-D
Svaka čast, ali to je bilo prije skoro četvrt vijeka.
Od tada se mnogo toga promijenilo.
Bošnjaci su slabiji u svakom aspektu sada nego što su bili na kraju rata 1995. Ima ih brojčano mašala, ali brojke ne znače ništa.
Zaista mislite da bi međunarodna zajednica dozvolila neki vid redarstvene akcije u BiH, pogotovu redarstvenu akciju Bošnjaka nad Srbima?! A i da bi Srbija to nijemo posmatrala? Dajte ba, ne budite smiješni.
Naravno da Bošnjaci nisu garant opstanka BiH kao države, garant opstanka BiH su Bosanci, pripadnici svih naroda, svi oni koje na ovaj ili onaj način vole BiH i ne žele da ona nestane, kao što je bio, eto, i pokojni general Stjepan Šiber.

Ali Bošnjaci su garant da nestanak ili podjela BiH ne bi išla onako kako bi neko možda najviše volio ili priželjkivao, kao svojevrsna repriza čehoslovačkog otvaranja boce šampanjca Cvetkovića i Mačeka, te da bi bila nešto najkrvavije na Balkanu dosad i da bi to prourokovalo dosta patnje i tokom a i dugo poslije podjele BiH.

Jer Bošnajci nemaju Bošnjiju ili Bošnjatsku (Boshnatia) pa da tek tako (ili puno brže) razgule tamo sa svojim dvojnim državljanstvom, pravom na glasanje i duplim pasošem...Nema Bošnjak ništa ni s nama prijateljskom Republikom Turskom - zemljom i državom koju najviše neprijatelji i Bosne i Bošnjaka vole da predstavljaju "bošnjačkom Majkom i Maticom", i bošnjačkom srbijom ili hrvatskom, da bi kako situaciju u BiH i na ovaj način izjednačili (pored, naravno, i jednog maleckog broja Bošnjaka koji fakat gaje nekakve edipovske osjećaje spram Turske) - osim uglavnom iste religije i nekih historijskih veza...Bošnajci imaju, uglavnom (ne zaboravimo dijasporu), samo BiH. Zato Bošnjake moraš ili protjerat (onome ko to sebi dozvoli nakon već jednog etničkog čišćenja) ili pobit, ućerat u kakvu jamu, kakvu masovnu grobnicu, još nadolmit zemlju s Bošnjacima...

Započeti operaciju Nestanak Bosne na način podjele BiH, bez jasnog i odlučnog plana o potpunom protjerivanju Bošnjaka ili njihovoj fizičkoj likvidaciji, uz osiguranu svu logistiku za tu i takvu operaciju, predstavljalo bi najstrašniju pogrešku...
modem33

#132 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by modem33 »

Hehhehehhehe kakav rat ? 8)
Nema rata bez para.
Drugo ja se necu boriti "nizakog".
Nego kao UN posmatrac zavalit se u fotelju i odgleda ove kino predstave od strane politicara.

Vidjeli ste i sami da nitko ne voli strance u Europi. :)
Nego BH politicka elita podigla i stavila poreze i uvalila nas u dugove zbog poreza.
Ulazak u EU je donio niz losih stvari npr. ukidanje carine i povecao nam se vanjsko - trgovinski deficit, plus na ruku im ide sto svo stanovnistvo kupuje "strane proizvode". I slabi ekonomija, drzavni fondovi oslabili zbog slabljenja BH firmi, dotukli su i BH kladionice izmjenom i dopunom poreza na dohodak, PDV od 17% nije postojao prije a lijepo se zivilo, a SAD puno poreza a drzavna blagajna prazna i sad se cude. Da mene stave za ministra finansija BiH doveo bi u red financije za 3-4 godine. Ovima u RS-u bih rekao ako zelite zivjeti bijedno narednih 10 godina da nastave kupovati strane proizvode i zabranio bih im dio kredita MMF-a. S hrvatima je lako se sporazumiti, ostroumni su ljudi okp ekonomije i znaju da to vodi propasti ako kupujes strane proizvode. A poslao bih ove na livadu sto prizivaju mrtvog covjeka Tita koji je umro prije 30 godina i doveo im psihijatra da se lijece. Mrtvi ljudi ne vode ministarstvo , niti parlament. Problem je i obrazovanost stanovnistva, glupi ko noc njih 90% a ne znaju pravila igre i nitko ne gleda buduce posljedice tj. ekonomske uslijed donosenja losih zakona kao i izmjene i dopune zakona.
tandmand

#133 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by tandmand »

Naslovnica wrote:A kamo braća Turci i Arapi?!
8-)
Ovaj put ih mitski Franjo ne bi pustio. Zračni most?
Mada je preferiram Hezbollah. :mrgreen:
dosada_ziva

#134 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by dosada_ziva »

odlicno. Ako se zarati, na prvoj crti bojišnice... u Minhenu ;-)
pirpa

#135 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pirpa »

Quaresma wrote:
BISCANIN2 wrote:Bolje i sad nego da nam djeca i unuci ratuju. Dok se ima snage i kimeta. Sad rjesiti pitanne Bosne zauvijek.
šta ti je krajišnik :D
:mrgreen:
isto sam pomislio kad sam procitao post....zivi bili nasi krajisnici 1000god :thumbup: :thumbup: :bih:
baglama

#136 Re: RE: Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by baglama »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mislis da je sad teze dezertirati nego 91-95?

Pa puna Evropa onih sto su ga nabrali tad, plus ovo sto je otislo poslije. Dakle svi imamo rodbinu i prijatelje vani. Kao velike patriote pomoci ce nam da im se priduzimo u navijanju :D
Kuda da izadjes, odes na aerodrom u Sarajevu i odletis u Sve'cku?
Pogledaj gdje se nalaze granice, prema kome i ko bi ih u slucaju sukoba kontroliro?
Osim toga mislim da je Jevropi svakako pun kurac izbjeglica tako da cisto sumnjam da bi bili odusevljeni sa novom turom
Ako joj je izistinski dosta izbjeglica (u sta sumnjam) onda nece dozvoliti da bude sranja ovdje.

Sto rece labuditj, moje je ljudsko pravo da se sklonim od rata, a ojropejci su te neke konvencije i pisali :D

Sto da ne sa Sarajevskog aerodoroma? Pa znas sta je ljudi nabralo tako i u aprilu 92? I Nele Karajlic je jedan od njih :D
Jes ' samo su oni imali avijone a mi mensecini nemamo nijedan
Naslovnica

#137 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Naslovnica »

Može vala i u Albaniju.
Mene samo podsjećanje na miris DRNČ-a i baruta tjera odavde.
radostan dan

#138 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
radostan dan wrote:
insomnia78 wrote:Ratuje se da te cetnik ne zakolje
U Bihacu, Sarajevu, Zenici, Travniku...nema cetnika. Znaci, oni su na g odmoru sto se tice ovog najnovijeg rata?
Koje ti sve gluposti pricas. Nije ni cudo da si nagurao toliko postova. :roll:
Moze bit legendo, moze bit...
kamberovica polje

#139 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by kamberovica polje »

Image
Microsoft brigada spremna za akciju.
radostan dan

#140 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

Naslovnica wrote:Može vala i u Albaniju.
Sve regularno, ali dolazak do -crte- nosi niz rizika...
GeeTnT

#141 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by GeeTnT »

radostan dan wrote:
Naslovnica wrote:Može vala i u Albaniju.
Sve regularno, ali dolazak do -crte- nosi niz rizika...
Tanka je to crta radosni....tanka.. a vukovi slabi, ni rijeku nisu u stanju da predju..
Danguba

#142 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Danguba »

Eh djeco dEco. Manite se ''ja bih ja ne bi''. Niko vas nista nece pitati niti ce vam pozivnicu poslati.
Sukobi(danasnji) dolaze spontano. Taman kada shvatis sta se stvarno desava oko tebe, vec je kasno za tebe.

Rata nece biti ako ga nasi ne zele i cine sve da do njega ne dodje. Raditi neke stvari koje nekoga provociraju je pola puta do rata. Tenzije rastu i samo fali da neko baci opusak i sve bukne. Poslije prve zrtve tesko se povratiti nazad a kako se zrtve povecavaju toliko si dalje od mira...

...treba raditi da ne dodje do toga. Traziti kompromis gdje god je to moguce i realno. Ne gurati drugom prst u oko i ocekivati neuzvacanje...

...i u slucaju nekog *ranja, niko ne broji naoruzanje da bi donio odluku o sukobu. I u proslom se nije imalo pa se opet MORALO suprotstaviti pomahnitalim i pijanim cetnicima. Oruzje nije presudno, vanjski faktor takodje, nasa volja...presudna je odgovornost politicara koji vode narod. Sve je do njih.
rodjeni_95

#143 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by rodjeni_95 »

Nije baš da volim politiku al eto.
Što se tiče ovog da li bi se Hrvatska umiješala, ja msm da bi na neki način jer bi vjerovatno štitila hrvate u BiH. E sad da li bi učestvovala direktno u sukobu u to ne ulazim. Mada, krste se i jedni i drugi tako da ne vjerujem ni jednim ni drugim.
CSKA

#144 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by CSKA »

Samo da kladionice rade tokom rata i sve ce biti ok.
radostan dan

#145 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by radostan dan »

@geetnt

I to more bit...

Za ove ostale koji su skontali iz prve, neko je to vec pomenuo, stotine punotova, kakvih, cijih?
Nije to jednostavno, ja necu da ratujem, idem odavde, i pravac minhen, obezbjedjeno 3 autobusa dnevno, dvije kafe pauze i ruucak u klagenfurtu...
Kamo srece da to tako fercera.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#146 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Nurudin »

arzuhal wrote:
Naravno da Bošnjaci nisu garant opstanka BiH kao države, garant opstanka BiH su Bosanci, pripadnici svih naroda, svi oni koje na ovaj ili onaj način vole BiH i ne žele da ona nestane, kao što je bio, eto, i pokojni general Stjepan Šiber.

Ali Bošnjaci su garant da nestanak ili podjela BiH ne bi išla onako kako bi neko možda najviše volio ili priželjkivao, kao svojevrsna repriza čehoslovačkog otvaranja boce šampanjca Cvetkovića i Mačeka, te da bi bila nešto najkrvavije na Balkanu dosad i da bi to prourokovalo dosta patnje i tokom a i dugo poslije podjele BiH.

Jer Bošnajci nemaju Bošnjiju ili Bošnjatsku (Boshnatia) pa da tek tako (ili puno brže) razgule tamo sa svojim dvojnim državljanstvom, pravom na glasanje i duplim pasošem...Nema Bošnjak ništa ni s nama prijateljskom Republikom Turskom - zemljom i državom koju najviše neprijatelji i Bosne i Bošnjaka vole da predstavljaju "bošnjačkom Majkom i Maticom", i bošnjačkom srbijom ili hrvatskom, da bi kako situaciju u BiH i na ovaj način izjednačili (pored, naravno, i jednog maleckog broja Bošnjaka koji fakat gaje nekakve edipovske osjećaje spram Turske) - osim uglavnom iste religije i nekih historijskih veza...Bošnajci imaju, uglavnom (ne zaboravimo dijasporu), samo BiH. Zato Bošnjake moraš ili protjerat (onome ko to sebi dozvoli nakon već jednog etničkog čišćenja) ili pobit, ućerat u kakvu jamu, kakvu masovnu grobnicu, još nadolmit zemlju s Bošnjacima...

Započeti operaciju Nestanak Bosne na način podjele BiH, bez jasnog i odlučnog plana o potpunom protjerivanju Bošnjaka ili njihovoj fizičkoj likvidaciji, uz osiguranu svu logistiku za tu i takvu operaciju, predstavljalo bi najstrašniju pogrešku...
Sve ovo što arzuhal napisa + ovo

Vojna industrija BiH vodeća u regiji

http://www.slobodnaevropa.org/a/vojna-i ... 50147.html
karanana

#147 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by karanana »

ovo nije test da vide sta ce bosnjaci uraditi nego da vide sta ce medjunarodna zajednica uraditi. mislim da je m. zajednici svejedno sta ce biti sa bih. ustvari oni sada vise naginju na raspad jer bi to rijesilo njihove probleme jer 1.5 miliona muslimana nisu nikakav problem. kako se u par mjeseci u evropu slilo milione sirijaca, iracana i drugih bez ikakvih problema, tako mogu primiti i dodatnih 300-400 hiljada muslimana iz bih.
ne boje se oni nikakve bosnjacke intervencije, jer evo nek krene referendum o otcjepljenju, sta ce bosnjaci uraditi? poslati sipu ili vojsku u banjaluku da hapse dodika? neizvodivo je ovdje poduzeti bilo kakav rat ka prekrajanju onoga sto se vec skrojilo 95.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#148 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by pici »

karanana wrote:ovo nije test da vide sta ce bosnjaci uraditi nego da vide sta ce medjunarodna zajednica uraditi. mislim da je m. zajednici svejedno sta ce biti sa bih. ustvari oni sada vise naginju na raspad jer bi to rijesilo njihove probleme jer 1.5 miliona muslimana nisu nikakav problem. kako se u par mjeseci u evropu slilo milione sirijaca, iracana i drugih bez ikakvih problema, tako mogu primiti i dodatnih 300-400 hiljada muslimana iz bih.
ne boje se oni nikakve bosnjacke intervencije, jer evo nek krene referendum o otcjepljenju, sta ce bosnjaci uraditi? poslati sipu ili vojsku u banjaluku da hapse dodika? neizvodivo je ovdje poduzeti bilo kakav rat ka prekrajanju onoga sto se vec skrojilo 95.

ja sam ti ko baba gatara, josH 92 kad se nije znalo ni ko pije ni ko placa, reko, muslimani ako prezive ovaj rat, sljedeci je njiHov i oni napadaju...ENDE :bih: ono ko je poceo rat nece bitnut upitno... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#149 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by Tomahawk11 »

radostan dan wrote:
Za ove ostale koji su skontali iz prve, neko je to vec pomenuo, stotine punotova, kakvih, cijih?
Nije to jednostavno, ja necu da ratujem, idem odavde, i pravac minhen, obezbjedjeno 3 autobusa dnevno, dvije kafe pauze i ruucak u klagenfurtu...
Kamo srece da to tako fercera.
Nije jednostavno....kad ludilo pocne i da hoces ne mozes bjezati.
A bilo ih je koji su i to uspjeli u jeku rata. Kaze otisao za Njemacku....pa kako?? I tu dok je bio, krene na liniju, ode u neki potok, prelezi dan i onda se vrati kao da je bio na liniji. Nije mu mogao niko uci u trag niti ga natjerati.

Doduse, to moras biti mustra, meni probuse gumun na busu i gotovo. Ostadoh ja.

A opet, i dalje mislim da je prica previse paranoicna, tj. nema joj mjesta.
Bio sam i ja u ratu, prosao granata, metaka, svega, 4 godine mraka. Valjda je dosta majku mu. Nek ratuju ovi majmuni sto nas ko fol vode. Podijeliti im oruzje i municiju i ograditi.
animals

#150 Re: Rat u BiH zbog referenduma?

Post by animals »

Nikad se Srbi nece odvojiti od BIH, jer je neizvedivo..
inace ce doci do novog krvavog rata u regionu..
tako da ce Dodik zavrsiti na kraju kao i njegovi predhodnici, Karadzic i Mladic..
tako da mu je bolje da suti,nego da se i dalje kurci..
Locked