Budemo vidjeli, to tvoje "ne moze" bez ikakvog valjanog argumenta isto kao sto i po Evropi rade ce izazvati dodatni bijes muslimana, segregacija i narusavanje bilo cijih prava ne vode nicemu dobrom, kad ti se u Evropi razbjesni rat onda ce bas biti "deal with it"_BataZiv_0809 wrote:Ne moze. Deal with it.zeina wrote:
Ma nemoj, u tom slucaju manjine ne bi imale nikakva prava jer vecina ne zeli da im da to pravo, iz prostog razloga jer im se ne svidja, e pa zbog toga i postoji sistem i zakon koji garantuje prava svakome, a ne selektivno kako se kome svidja....ne svidja se ni meni kad vidim da se dva muskarca vode za ruke pa jel to zabranjeno? Znaci zakon postoji, ali cemo ga primjenjivati selektivno?
I nemoj ti meni tacka i te folove prosipanja nekakve sile i nadmoci, takva retorika i vodi svim problemima
Burkini, Evropa i demokratija
- zeina
#126 Re: Burkini, Evropa i demokratija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#127 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nismo nista. Drzava je rekla svoje i to se valja postovati.konektovan wrote: Evo ja kazem da moze, i tacka!!!!!!!!!!! Sta smo dobili, rijesili?!
poslano sa Sonija Ze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#128 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ono u fazonu "Nemojte da mislite da necete Evropu uvesti u rat, na austradu pakla i stradanja"?zeina wrote:
Budemo vidjeli, to tvoje "ne moze" bez ikakvog valjanog argumenta isto kao sto i po Evropi rade ce izazvati dodatni bijes muslimana, segregacija i narusavanje bilo cijih prava ne vode nicemu dobrom, kad ti se u Evropi razbjesni rat onda ce bas biti "deal with it"
- zeina
#129 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Borba za ljudska prava i borba za veliku Srbiju su dvije totalno razlicite, suprotne stvari_BataZiv_0809 wrote:Ono u fazonu "Nemojte da mislite da necete Evropu uvesti u rat, na austradu pakla i stradanja"?zeina wrote:
Budemo vidjeli, to tvoje "ne moze" bez ikakvog valjanog argumenta isto kao sto i po Evropi rade ce izazvati dodatni bijes muslimana, segregacija i narusavanje bilo cijih prava ne vode nicemu dobrom, kad ti se u Evropi razbjesni rat onda ce bas biti "deal with it"
- Connaisseur Karlin
#130 Re: Burkini, Evropa i demokratija
U SAD burkini nije zabranjen,jer nema istu politicku klimu kao u evropskoj demokratiji.
EU koristi jefitne zabrane
Zene,ponavaljam,su sebi krive,jer prate nacin odijevanja koji nema veze sa religijom. Zene jedino mogu sebi pomoci,ako to ziasta zele,a do tad,nek' trpe svacije zakone.
evo kako djeca treniraju plivanje u Dubai

Da li su roditelji iste djece sa fotke svjesni da se ne smije plivati u pamucnoj odjeci ili odjeci koja je teska,narocito nakon sakupljanja vode?
Zene,ponavaljam,su sebi krive,jer prate nacin odijevanja koji nema veze sa religijom. Zene jedino mogu sebi pomoci,ako to ziasta zele,a do tad,nek' trpe svacije zakone.
evo kako djeca treniraju plivanje u Dubai

Da li su roditelji iste djece sa fotke svjesni da se ne smije plivati u pamucnoj odjeci ili odjeci koja je teska,narocito nakon sakupljanja vode?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#131 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije nista drzava rekla, vec pojedini nacelnici, i nije jos u cijeloj zemlji nastupila potpuna zabrana, al' ubjedjen sam da dobar dio politicke elite to podrzava. Hocu da kazem, ma da i ne vjerujem vise nesto u demokratiju posebno, da postoje hladne glave i kod Gala, koje ovakvu vrstu problema mogu rijesiti, bez dizanja tenzija, jer u najvecem slucaju, svojim drzavljanima nesto brane._BataZiv_0809 wrote:Nismo nista. Drzava je rekla svoje i to se valja postovati.konektovan wrote: Evo ja kazem da moze, i tacka!!!!!!!!!!! Sta smo dobili, rijesili?!
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#132 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Samo sto je ovdje u pitanju ljudski izbor a ne bogom dato pravo.zeina wrote:
Borba za ljudska prava i borba za veliku Srbiju su dvije totalno razlicite, suprotne stvari
-
Novak20
#133 Re: Burkini, Evropa i demokratija
U pravu si Zeno. Nemaju evropljani i demokrate pravo zabraniti burkini i na plaži se imaš pravo oblačiti kako hoćeš osim ako namjenom plaže ili nekim poslovnim kodeksom nije drugačije određeno. Na primjer, prijaviš se za spasioca na plaži a tamo stoji da zbog praktičnosti i bržeg plivanja moraš imati kostim. Naravno i taj kodeks se može promijeniti na plaži namjenjenoj nudistima ili burkinistima. Nudističke plaže ne posjećuju bikinisti ni burkinisti.zeina wrote:Kakav je merak to je njihova stvar. A sto se tice pojedinih arapskih zemalja samo u pojedinim je zabranjeno, ostale su sasvim normalne i prilagodjene turistima.Point. wrote:Kakav je merak kupati se u burkiniju? Ako se u Iranu i arapskim zemljama ne smijes skinuti u kupaci kostim zasto bi se u Evropi dozvolilo da se kupas u burkiniju? Ili se prilagodi zemlji u koju dolazis ili se vracaj kuci. Kraj price.zeina wrote:Kakva je to demokratija koja zabranjuje nacin oblacenja na plazi, koja odredjuje kakav kupaci ce da bude na plazi, da li ce zena uopste da se skine ili ne, dokle idu ti apsurdi pojedinih evropskih gradova, dokle ide to zapadno licemjerje, kakva je to demokratija koja se primjenjuje selektivno, gdje su nestala ljudska prava u sistemu koji je toboze skrojen da stiti ljudska prava...dokle ide ovo ludilo?
Evropa se busa u prsa demokratijom i ljudskim pravima, ali samo kada su u pitanju pederi, prostitutke i sl., prava zena da se oblace kako hoce su narusena, znaci skini se ili ne izlazi iz kuce...koja drskost.
I da se razumijemo ne dolaze te zene ni od kuda, sve su to rodjene Francuskinje i one nemaju gdje da idu jer to je njihova drzava
To što je tim rođenim francuskinjama njihov vjerski propis i moralni, etički sud važniji od starosjedilačke, usvojene običajne, moralne, etičke norme, nije njihov problem. One imaju svoje pravo i insistiraju na njemu a na društvu je da im to omogući taman i po cijenu da se društvo vremenom počne cijepati i razilaziti po pitanju moralnih normi za koje niko ne odgovara nego samo pojedinac sam pred sobom.
U stvari, u pitanju je iracionalni strah evropljana da li će se oni moći kupati u kostimu kad i ako nova moda prevlada na plaži. Kad i ako burkini prevlada, logično je pretpostaviti da je moguće donijeti zakon protiv bikinija ili nudizma. Ljudi u podijeljenom društvu iz iracionalnog, neopravdanog straha da neko drugi nije demokrata rade krive poteze i nemaju baš puno razumijevanja prema pravu na oblaćenje po vjerskoj normi. Pogotovo na plaži i po normi koju ne osjećaju svojom. Zbog kažnjavanja i sankcija načina oblaćenja vjernika trenutno manjinske vjere, pokazuju da nisu tolerantni i demokrate već samo zadojeni evropljani i kršćani skloni predrasudama, osudama i rasizmu.
S druge strane, da se među evropskim kupačicama u burkiniju za jedno 100-200-300 godina, na javnoj plaži pojavi jedna ili dvije u bikiniju mislim da bi se nesmetano mogle kupati bez da ih neko krivo pogleda ili sankcioniše. Isto to vrijedi za oblaćenje u institucijama, školama itd.... Tolerancija, demokratija, mir... toliko puta u istoriji ljudskog roda rečeno, ponovljeno i viđeno kako funkcioniše u praksi.
- tututuuuu
#134 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ti pricas o necemu o cemu ocito nemas pojma. Demokracija nije volja par ljudi koji bi da teroriziraju vecinu svojim stavovima, vec volja vecine da terorizira svojim stavovima. Sad ce ubrzo demokratski izbori u Francuskoj pa ako je vecina za ove burkinije i sl. gluposti onda ce tako i biti, ali ja nekako sumnjam u to.Mohamad Sissoko wrote:Svako svog Boga ima, Europa je odlucila da je Bog drzava(drzavni aparat) a demokratija je lijepa prica za osnovce.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#135 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Demokratija je organizovana sloboda i najmanje los od svih oblika organizacije drzave i drustva. Ima brojne falinke i mnogo stosta joj se moze zamjeriti, ali mi jos uvijek nismo smislili bolji sistem.konektovan wrote: Nije nista drzava rekla, vec pojedini nacelnici, i nije jos u cijeloj zemlji nastupila potpuna zabrana, al' ubjedjen sam da dobar dio politicke elite to podrzava. Hocu da kazem, ma da i ne vjerujem vise nesto u demokratiju posebno, da postoje hladne glave i kod Gala, koje ovakvu vrstu problema mogu rijesiti, bez dizanja tenzija, jer u najvecem slucaju, svojim drzavljanima nesto brane.
poslano sa Sonija Ze
Dakle demokratija nije sloboda da radis sta te volja. To sto je neko izabrao da zivi po odredjenim pravilima ne znaci da ta pravila obavezuju druge.
Princip je isti i za Šarli Ebdo i za sve ostale sukobe koje islam ima sa Zapadnom Evropom.
- konektovan
#136 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Je l' ima konkretno negdje neki clan, zakon o tome, u cemu se cojek, zena smije kupati na plazi, evo konkretno u Franse?_BataZiv_0809 wrote:Demokratija je organizovana sloboda i najmanje los od svih oblika organizacije drzave i drustva. Ima brojne falinke i mnogo stosta joj se moze zamjeriti, ali mi jos uvijek nismo smislili bolji sistem.konektovan wrote: Nije nista drzava rekla, vec pojedini nacelnici, i nije jos u cijeloj zemlji nastupila potpuna zabrana, al' ubjedjen sam da dobar dio politicke elite to podrzava. Hocu da kazem, ma da i ne vjerujem vise nesto u demokratiju posebno, da postoje hladne glave i kod Gala, koje ovakvu vrstu problema mogu rijesiti, bez dizanja tenzija, jer u najvecem slucaju, svojim drzavljanima nesto brane.
poslano sa Sonija Ze
Dakle demokratija nije sloboda da radis sta te volja. To sto je neko izabrao da zivi po odredjenim pravilima ne znaci da ta pravila obavezuju druge.
Princip je isti i za Šarli Ebdo i za sve ostale sukobe koje islam ima sa Zapadnom Evropom.
poslano sa Sonija Ze
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#137 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pitaj insomniju.konektovan wrote: Je l' ima konkretno negdje neki clan, zakon o tome, u cemu se cojek, zena smije kupati na plazi, evo konkretno u Franse?
poslano sa Sonija Ze
- konektovan
#138 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ma sta on zna?![emoji1]_BataZiv_0809 wrote:Pitaj insomniju.konektovan wrote: Je l' ima konkretno negdje neki clan, zakon o tome, u cemu se cojek, zena smije kupati na plazi, evo konkretno u Franse?
poslano sa Sonija Ze
poslano sa Sonija Ze
- tututuuuu
#139 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Naravno da moze. u tome i jeste stvar. Imaju jednodijelni kupaci kostimi (sto i mnoge zene lokalne nose) imaju citava odjela za kupanje sto nose recimo ronioci... Ali one hoce da se kupaju kad da je 1850. god. i da se nalaze u sred pustinje gdje samo sto nije pjescana oluja udarila, a ono na obali Mediterana.AleksoMKD wrote:sumirprimus wrote:
izvinjavam se i burkini![]()
![]()
Lagana trenerka sa kapuljacom.
Posto je tehnicki zabranjen "burkini" moze li se zena kupati pokrivena u necem drugom?
Nije dopusteno ni meni da se kupam gol, pa ne vidim sto bi bilo dopusteno nekome da se kupa u carsafima, kako god ih ta osoba nazivala. Meni ni to kupanje ne smeta, vec je stvar principa.
-
Mohamad Sissoko
#140 Re: Burkini, Evropa i demokratija
O cemu ti jadan ne bio?tututuuuu wrote:Ti pricas o necemu o cemu ocito nemas pojma. Demokracija nije volja par ljudi koji bi da teroriziraju vecinu svojim stavovima, vec volja vecine da terorizira svojim stavovima. Sad ce ubrzo demokratski izbori u Francuskoj pa ako je vecina za ove burkinije i sl. gluposti onda ce tako i biti, ali ja nekako sumnjam u to.Mohamad Sissoko wrote:Svako svog Boga ima, Europa je odlucila da je Bog drzava(drzavni aparat) a demokratija je lijepa prica za osnovce.
- tututuuuu
#141 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Da je "demokratija lijepa prica za osnovce". Kao sto sam kazes da je Europa odlucila da je drzava Bog, to je upravo demokracija na djelu. A drzava nije nista drugo vec narod na odredjenom teritoriju koji je sebi postavio odredjena pravila ponasanja voljom vecine.Mohamad Sissoko wrote:O cemu ti jadan ne bio?tututuuuu wrote:Ti pricas o necemu o cemu ocito nemas pojma. Demokracija nije volja par ljudi koji bi da teroriziraju vecinu svojim stavovima, vec volja vecine da terorizira svojim stavovima. Sad ce ubrzo demokratski izbori u Francuskoj pa ako je vecina za ove burkinije i sl. gluposti onda ce tako i biti, ali ja nekako sumnjam u to.Mohamad Sissoko wrote:Svako svog Boga ima, Europa je odlucila da je Bog drzava(drzavni aparat) a demokratija je lijepa prica za osnovce.
-
Mohamad Sissoko
#142 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nisi ti mene skonto u startu.I da, ta demokratija je lijepa prica za malu djecu.Mislis da se nesto pitas a prije nego ti daju sansu da se kao nesto pitas, mozak ti isperu pa ti skontaj koliko se zapravo pitas.Lijepo je to djacko doba.tututuuuu wrote:
Da je "demokratija lijepa prica za osnovce". Kao sto sam kazes da je Europa odlucila da je drzava Bog, to je upravo demokracija na djelu. A drzava nije nista drugo vec narod na odredjenom teritoriju koji je sebi postavio odredjena pravila ponasanja voljom vecine.
- tututuuuu
#143 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam sta nisam skontao? Ako nisam red bi bio da kazes staMohamad Sissoko wrote:Nisi ti mene skonto u startu.I da, ta demokratija je lijepa prica za malu djecu.Mislis da se nesto pitas a prije nego ti daju sansu da se kao nesto pitas, mozak ti isperu pa ti skontaj koliko se zapravo pitas.Lijepo je to djacko doba.tututuuuu wrote:
Da je "demokratija lijepa prica za osnovce". Kao sto sam kazes da je Europa odlucila da je drzava Bog, to je upravo demokracija na djelu. A drzava nije nista drugo vec narod na odredjenom teritoriju koji je sebi postavio odredjena pravila ponasanja voljom vecine.
Mozak isperu? Pa da, ali pere ga svako, na tebi je da procijenis i da se sluzis svojom glavom. Sto se kaze; "svako ima vlast kakvu zasluzuje" Pitas se sigurno puno vise nego u bilo kojem drugom obliku drustvenog uredjenja. Pitas se recimo sigurno puno vise nego sto bi se pitao u zemljama iz kojih su ovi potekli, ili sto bi se pitao u Europi dok je njome vladala Crkva (i vjera, tj. njeno vidjenje vjere) ili apsolutni monarsi...
-
Hendrix
#144 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Svi nesta rondaju protiv Evrope, Amerike i zapada, nepravda, lafo demokratija ovo ono a svi mole boga da nekako zavrse tamo. Sto ste ba licemjeri, fino priznajte, kao i vecina arapa koji na svom tlu provode svoje zakone pa onda ocekuju da ih provode gdje god se pojave, pa hajmo dizat halabuku. Burkini danas, sutra nesto drugo a kod kuce ne damo zenama da voze, i deportiramo ljude zbog gluposti i slicno...Odu na zapad i naprave svoje komsiluke, nikad se ne integrisu u drustvo, vecina ih jezik ne zna i onda rondaju, trebaju neka prava a samo da je socijale i guzovace. I onda je sve to mega-zavjera protiv muslimana, teorije u pm, dok se najveci neprijatelja Islama nalaze tamo odakle su dosli.
Smijesno mi je prigovaranje Evropi, prime milione migranata dok arapske zemlje bez radne vize samo kazu vozdra jarane, kada sve strane budu makar u 10% razlike ljudskih prava i postovanja istih, e onda hajmo prigovarati za burkini.
Jos nisam nikad cuo od nasih ljudi joj da mi je u Iran da zivim, Saudiju, Katar, Tursku, hehe malo sutra, nije Bosanac lud, samo licemjeran tu i tamo.
Smijesno mi je prigovaranje Evropi, prime milione migranata dok arapske zemlje bez radne vize samo kazu vozdra jarane, kada sve strane budu makar u 10% razlike ljudskih prava i postovanja istih, e onda hajmo prigovarati za burkini.
Jos nisam nikad cuo od nasih ljudi joj da mi je u Iran da zivim, Saudiju, Katar, Tursku, hehe malo sutra, nije Bosanac lud, samo licemjeran tu i tamo.
-
Mohamad Sissoko
#145 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Simpaticno.tututuuuu wrote:Ne znam sta nisam skontao? Ako nisam red bi bio da kazes staMohamad Sissoko wrote:Nisi ti mene skonto u startu.I da, ta demokratija je lijepa prica za malu djecu.Mislis da se nesto pitas a prije nego ti daju sansu da se kao nesto pitas, mozak ti isperu pa ti skontaj koliko se zapravo pitas.Lijepo je to djacko doba.tututuuuu wrote:
Mozak isperu? Pa da, ali pere ga svako, na tebi je da procijenis i da se sluzis svojom glavom. Sto se kaze; "svako ima vlast kakvu zasluzuje" Pitas se sigurno puno vise nego u bilo kojem drugom obliku drustvenog uredjenja. Pitas se recimo sigurno puno vise nego sto bi se pitao u zemljama iz kojih su ovi potekli, ili sto bi se pitao u Europi dok je njome vladala Crkva (i vjera, tj. njeno vidjenje vjere) ili apsolutni monarsi...
- tututuuuu
#146 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A je li? Nisi cula za pojam remecenje javnog reda i mira. Javni prostor je i recimo opcina pa ne mozes uci u sorcu. Ne mogu ni gol izaci na ulicu sigurno. Pisati na javnom mjestu kao moja ljudska potreba? Sex na javnom mjestu, dvije osobe dobrovoljno to cine, kog se to jos tice? Mislim da bi tebe prvu smetalo itd. itd... Koja selektivna primjena i razbacivanje pojmovima o ljudskim pravima, i jos bez obraza naziva Europljane licemjerima. A opet svi samo kod licemjera idu a onda bi da im naturaju svoje stavove zbog kojih su i pobjegli. Naopako.zeina wrote: Plaza je javni a ne privatni prostor, nametanje bilo kojeg nacina oblacenja na javnom mjestu je protivno bilo kojim demokratskim nacelima, nema se tu sta tumaciti
Last edited by tututuuuu on 23/08/2016 15:22, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#147 Re: Burkini, Evropa i demokratija
u nedostatku boljeg odgovora mozes i to napisati.Mohamad Sissoko wrote:Simpaticno.tututuuuu wrote:
Ne znam sta nisam skontao? Ako nisam red bi bio da kazes sta
-
Mohamad Sissoko
#148 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Dovoljna je bila jedna rijec.Ovo ostalo sto pises je sirenje price koje se nisam dotakao.tututuuuu wrote:u nedostatku boljeg odgovora mozes i to napisati.Mohamad Sissoko wrote:Simpaticno.tututuuuu wrote:
Ne znam sta nisam skontao? Ako nisam red bi bio da kazes sta
-
Hendrix
#149 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Najveca ironija je sto bi samo postojanje golotinje na plazama trebalo da ove burkini dame odvrati od dolaska na iste, toliko grijeha na jednom mjestu i ti to kao ne vidis?!?!?
- cyprus
#150 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ja sam recimo protiv zabrane burkinija, ali zanimljiva je diskusija na tu temu... Ima interesantnih argumenata i za i protiv...