NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
- Arminovski
#126 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.
- KB9
#127 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
ima on i slike fotosopiranih aviona u koje se kune i koje navodi ko valjane
- Dozer
#128 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Jos koji fabrikat...? 
Mene fakat zanima, za pojedince ovdje...da li vi vjerujete da vidite sebe u ogledalu jutro...?
Mene fakat zanima, za pojedince ovdje...da li vi vjerujete da vidite sebe u ogledalu jutro...?
- KB9
#129 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
da li nam to nekim vidom upitne komicne uvredice indirektno zelis rec kako si ti ustvari nibiru?
- Arminovski
#130 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Ja sam skroz ozbiljan. Neka uslika sam i zavrsi diskusiju da i mi vidimo i uperimo svoje teleskope tamo, da vidimo kako izgleda, da uslikamo. Inace je sarlatan.KB9 wrote:ima on i slike fotosopiranih aviona u koje se kune i koje navodi ko valjane
Svidjaju se i meni te egzoticne tvrdnje, misterija ima svoju draz ali on nema pojma o cemu govori i to nije uvreda vec cinjenica jer da ima skontao bi da se ta planeta trebala vidjeti i po noci... Ne moze biti uvijek kod sunca. Pa pobogu i zemlja se vrti oko sunca. Znaci da ces za pola godine vidjeti nesto sto svijetli jace i od danice i jupitera i iss-a zajedno. Samo je slijepac ne bi vidio ali ne, njemu je draze da mlati praznu slamu. Svaka vama cast kad imate zivaca objasnjavati mu.
- KB9
#131 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
posjeti onu temu "kako nastadosmo" i vidit ces kako i sta, lakse ces ga shvatitArminovski wrote:Ja sam skroz ozbiljan. Neka uslika sam i zavrsi diskusiju da i mi vidimo i uperimo svoje teleskope tamo, da vidimo kako izgleda, da uslikamo. Inace je sarlatan.KB9 wrote:ima on i slike fotosopiranih aviona u koje se kune i koje navodi ko valjane
Svidjaju se i meni te egzoticne tvrdnje, misterija ima svoju draz ali on nema pojma o cemu govori i to nije uvreda vec cinjenica jer da ima skontao bi da se ta planeta trebala vidjeti i po noci... Ne moze biti uvijek kod sunca. Pa pobogu i zemlja se vrti oko sunca. Znaci da ces za pola godine vidjeti nesto sto svijetli jace i od danice i jupitera i iss-a zajedno. Samo je slijepac ne bi vidio ali ne, njemu je draze da mlati praznu slamu. Svaka vama cast kad imate zivaca objasnjavati mu.
ne zezam se kad kazem da je bila rasprava u kojoj je ko argument uzeo avione fotosopirane u svemirske brodove, znaci to se stvarno desilo
- House
#132 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
KB9 wrote:da li nam to nekim vidom upitne komicne uvredice indirektno zelis rec kako si ti ustvari nibiru?
- Arminovski
#133 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
KB9 wrote:posjeti onu temu "kako nastadosmo" i vidit ces kako i sta, lakse ces ga shvatitArminovski wrote:Ja sam skroz ozbiljan. Neka uslika sam i zavrsi diskusiju da i mi vidimo i uperimo svoje teleskope tamo, da vidimo kako izgleda, da uslikamo. Inace je sarlatan.KB9 wrote:ima on i slike fotosopiranih aviona u koje se kune i koje navodi ko valjane
ne zezam se kad kazem da je bila rasprava u kojoj je ko argument uzeo avione fotosopirane u svemirske brodove, znaci to se stvarno desilo
Ne idem ti ja tamo. Mrak.
-
Juliuscezar
#134 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Predlazem da se otvori jos jedna tema :"ZEMLJA JE RAVNA, LJUDI LAŽU VAS, OSVIJESITE SE !!!"
- Dozer
#135 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Imam ja "laksi" zadatak za tebe, a i ostale pametologe - izadjite na prozor i uslikajte neku od poznatih planeta. Recimo Mars, ili Jupiter. Mozete i Saturn, on je bas prepoznatljivArminovski wrote:Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.
A, onako usput, da ne zaboravite - morate znati gdje se bilo koja od njih nalazi u odnosu na nas u datom momentu, a morate imati i prilcno jak teleskop, min. x1000, po mogucnosti s integrisanom kamerom
A posto vi sve ovo vec znate i imate, onda vam nece biti nikakav problem da ovo i odradite, jel' tako?
Fakat su poimanja nekih stvari mnogima ovdje nesto strano...
- Arminovski
#136 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Dozer wrote:Imam ja "laksi" zadatak za tebe, a i ostale pametologe - izadjite na prozor i uslikajte neku od poznatih planeta. Recimo Mars, ili Jupiter. Mozete i Saturn, on je bas prepoznatljivArminovski wrote:Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.![]()
A, onako usput, da ne zaboravite - morate znati gdje se bilo koja od njih nalazi u odnosu na nas u datom momentu, a morate imati i prilcno jak teleskop, min. x1000, po mogucnosti s integrisanom kamerom![]()
A posto vi sve ovo vec znate i imate, onda vam nece biti nikakav problem da ovo i odradite, jel' tako?![]()
Mnogo ti druze ne zelis da razumijes i trebao bi se ustvari ljudima zahvaliti sto uopste trace svoje vrijeme pokusavajuci da ti objasne. Dobio si konstruktivan prijedlog a ti pokusavas da se izmrdas sa ovim gore. Fakat je da trenutno ne posjedujes dovoljno znanja o ovoj temi da bi mogao prepoznati zabludu ili argumentovano razgovarati o ovome.
Tebi ne treba ni neka skupa kamera ni teleskop. Ako mozes mjesec da usicas telefonom onda mozes i ovu planetu.
-
belfy
#137 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
ni meni nije jasno sto ti ovo treba...Dozer wrote:Imam ja "laksi" zadatak za tebe, a i ostale pametologe - izadjite na prozor i uslikajte neku od poznatih planeta. Recimo Mars, ili Jupiter. Mozete i Saturn, on je bas prepoznatljivArminovski wrote:Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.![]()
A, onako usput, da ne zaboravite - morate znati gdje se bilo koja od njih nalazi u odnosu na nas u datom momentu, a morate imati i prilcno jak teleskop, min. x1000, po mogucnosti s integrisanom kamerom![]()
A posto vi sve ovo vec znate i imate, onda vam nece biti nikakav problem da ovo i odradite, jel' tako?![]()
-
chupacabra
#138 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Dozeru ba, skidaj se sa literature Davida Icke-a i ostalih lezihljebovica svjetskih zavjera. Kakav crni Nibiru. Hubble nam daje slike svemira 100 hiljada svjetlosnih godina poslije Big Banga. James Webb teleskop ce nam od 2018 dati jos detaljnije slike jebenih galaksija nastalih poslije samog Big Banga. Nas suncev sistem je pickin dim. Davno uslikano, pregledano, zdravo i dovidjenja. Imas sonde koje su prosle cijeli suncev sistem od 1977 godine. Sa pisljivim kucnim teleskopom iz avlije mozes vidjeti skoro sve nase planete oko sunca. Kakav jebeni Nibiru. Jebo vas Torabi i energija iz svemira... 
- KB9
#139 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
belfy drug moj kad nas nibiru zaledi bice kasno za rec dozeru izvinibelfy wrote:ni meni nije jasno sto ti ovo treba...Dozer wrote:Imam ja "laksi" zadatak za tebe, a i ostale pametologe - izadjite na prozor i uslikajte neku od poznatih planeta. Recimo Mars, ili Jupiter. Mozete i Saturn, on je bas prepoznatljivArminovski wrote:Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.![]()
- Haris.ba
#140 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Iz sve ove priče (koja je veoma zanimljiva), ja sam samo skontao da Njemci planiraju da prežive. Čim im trebaju zalihe.
P.S.
Sjećam se jedne "rasprave" na času fizike (mislim da je bio drugi razred srednje, nisam siguran). Profesorica je objašnjavala Njutnove zakone. Dotakla se i gravitacije. I pokušavala da objasni veća masa - jača gravitacija. I jedan učenik je dobio peticu što je pitao zašto naočare se ne "zalijepe" za glavu ako imaju manju masu od čovjeka.
A onda je dobio i jedinicu jer nije mogao da se sjeti koji to objekt ima veću masu od čovjeka, pa naočare padaju na Zemlju.
P.S.
Sjećam se jedne "rasprave" na času fizike (mislim da je bio drugi razred srednje, nisam siguran). Profesorica je objašnjavala Njutnove zakone. Dotakla se i gravitacije. I pokušavala da objasni veća masa - jača gravitacija. I jedan učenik je dobio peticu što je pitao zašto naočare se ne "zalijepe" za glavu ako imaju manju masu od čovjeka.
A onda je dobio i jedinicu jer nije mogao da se sjeti koji to objekt ima veću masu od čovjeka, pa naočare padaju na Zemlju.
- MyTao
#141 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Dobio peticu za ovako glupo pitanje?Haris.ba wrote:Iz sve ove priče (koja je veoma zanimljiva), ja sam samo skontao da Njemci planiraju da prežive. Čim im trebaju zalihe.
P.S.
- mango bob
#142 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Šta kažu da je nibiru crvene boje jel? Jupiter kojeg su zvali nibiru je bio vjerovatno prije nekoliko hiljada godina crven, ali sve više izbjeljuje pa sad ima samo piđamu na pruge 
- Haris.ba
#143 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Treba dati nagradu za inicijativu za želju za razmišljanjem. Ali isto tako i treba kazniti neznanje.MyTao wrote:Dobio peticu za ovako glupo pitanje?Haris.ba wrote:Iz sve ove priče (koja je veoma zanimljiva), ja sam samo skontao da Njemci planiraju da prežive. Čim im trebaju zalihe.
P.S.
- dobojlija81
#144 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
bhnapoleon1 wrote:Predlazem da se otvori jos jedna tema :"ZEMLJA JE RAVNA, LJUDI LAŽU VAS, OSVIJESITE SE !!!"
ma podastrli bi ljudi dokaze da je ravna
- Dasi
#145 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Postoji fina aplikacija za mob., ja je koristio kad sam fotkao mlijecni put, pokaze ti gdje se u tom momentu nalazi bilo koja planeta.Dozer wrote:Imam ja "laksi" zadatak za tebe, a i ostale pametologe - izadjite na prozor i uslikajte neku od poznatih planeta. Recimo Mars, ili Jupiter. Mozete i Saturn, on je bas prepoznatljivArminovski wrote:Dozeru imas izgleda sve informacije kada se planeta vidi. Izadji majke ti i uslikaj pa zavrsi diskusiju za sva vremena.![]()
Nisam probao ali sam cuo da ima nastavak kojim mozes teleskop nakaciti na DSLR i koristiti ga kao objektiv.
Mjeces sa objektivom 105mm

Mlijecni put sa 24mm

Evo nadjoh i video.
https://www.youtube.com/watch?v=AzOdcQpzOpE
Tako da ti ne treba bas teleskop i oprema iz NASA-e.
- House
- Dozer
#147 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Sve po ustaljenom obicaju - ne kontate o cemu se prica
Vi meni trazite da vam uslikam nesto za sta i sam kazem da ne znam da li je tacno da uopste postoji (mislio sam da je naslov teme dovoljno jasan i (ispod)prosjecno inteligentoj osobi
), a ja od vas onda trazih da VI uslikate nesto sto znamo da postoji. Mozete li/znate li?
Usput, i jos jednom, za sta se Svabe pripremaju? Za kakav rat ili za koju katastrofu?
Iko?
Vi meni trazite da vam uslikam nesto za sta i sam kazem da ne znam da li je tacno da uopste postoji (mislio sam da je naslov teme dovoljno jasan i (ispod)prosjecno inteligentoj osobi
Usput, i jos jednom, za sta se Svabe pripremaju? Za kakav rat ili za koju katastrofu?
Iko?
- Arminovski
#148 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Hajde bolan ne zezaj, pa procitali smo sta si pisao nakon naslova. Te masa amaterskih slika, te rusi ne kriju, nijemci se spremaju, veci od jupitera a manja masa (tako nesto), hiljadama svjetlosnih godina daleko a izmedju (???) marsa i jupitera i sta sve ne... Ti naginjes vjerovanju debelo a samo malo je potrebno upaliti vijuge da se vidi da je ta planeta totalna GLUPOST!Dozer wrote:Sve po ustaljenom obicaju - ne kontate o cemu se prica![]()
Vi meni trazite da vam uslikam nesto za sta i sam kazem da ne znam da li je tacno da uopste postoji (mislio sam da je naslov teme dovoljno jasan i (ispod)prosjecno inteligentoj osobi), a ja od vas onda trazih da VI uslikate nesto sto znamo da postoji. Mozete li/znate li?
Iko?
Svabe imaju veze sa ovim koliko i mi, vjerovatnije je da zele da budu spremni u slucaju da se neki tip dosjeti da uradi nesto inteligentnije od unajmljivanja kamiona i kupovine oruzja...
Ja za tebe ne kazem da si neinteligentan, jedino da trenutno nemas dovoljno znanja o ovome i astronomiji uopste sto lako mozes ispraviti jer sve imas na stolu ali neces i onda vjerujes u bajke. Ako smo mi ispodprosjecni onda si ti brate lijen.
Predlozio bi moderatoru da prebaci ovo pod razno pa da se tamo igraju.
- Dozer
#149 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Nisam ni ja nikome rekao da je neinteligentan, pa se nemojte ni nalaziti u tome.
Samo kazem da je pravo smijesno sto svaku ovakvu temu okrenete na ubjedjivanje, a ne obicnu diskusiju. Cim se napise nesto sto se kosi s vasim licnim uvjerenjima (ne znanjima, da budemo nacisto), automatski palite nekakav cudni mentalni mod i krecete u nekakav besmisleni napad krcat omalovazavanjem, podsmijehom, ironijom, i na kraju to predje u direktno vrijedjanje.
Sta god da se postavi, bilo koji link na bilo sta, na bilo koji izvor i bez obzira da li ima i 1% relevantnosti, po automatizmu utrpate u kantu i popljujete, uz obavezno potezanje "argumenata" tipa - "sve je jasno", "da ista znas o tome...", "eto, daj dokaz", "haha", itd.
Naravno, istovremeno ne dajete ni jedan jedini link na bilo sta kontra...
Mislim...sta dalje reci na sve vase komentare koji se ticu teme s naslovom: "NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?"...
Samo kazem da je pravo smijesno sto svaku ovakvu temu okrenete na ubjedjivanje, a ne obicnu diskusiju. Cim se napise nesto sto se kosi s vasim licnim uvjerenjima (ne znanjima, da budemo nacisto), automatski palite nekakav cudni mentalni mod i krecete u nekakav besmisleni napad krcat omalovazavanjem, podsmijehom, ironijom, i na kraju to predje u direktno vrijedjanje.
Sta god da se postavi, bilo koji link na bilo sta, na bilo koji izvor i bez obzira da li ima i 1% relevantnosti, po automatizmu utrpate u kantu i popljujete, uz obavezno potezanje "argumenata" tipa - "sve je jasno", "da ista znas o tome...", "eto, daj dokaz", "haha", itd.
Naravno, istovremeno ne dajete ni jedan jedini link na bilo sta kontra...
Mislim...sta dalje reci na sve vase komentare koji se ticu teme s naslovom: "NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?"...
- MyTao
#150 Re: NIBIRU / Planet-X: Istina ili izmisljotina? Jesmo li "pri kraju"?
Dozeru careDozer wrote:Nisam ni ja nikome rekao da je neinteligentan, pa se nemojte ni nalaziti u tome.
Sta god da se postavi, bez obzira da li ima i 1% relevantnosti, po automatizmu utrpate u kantu i popljujete.
Nibiru ne postoji
I ja mislim da bi bilo bas cool da je ovo istina, da nam dodje ta planeta pa malo popricamo sa nekim vanzemaljcima koji zive na njoj i onda se poselamimo kada krenu nazad
ljudi ismijavaju ovo jer je prezvakana tema koja krsi sve zakone fizike...