Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
shlauf

#126 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by shlauf »

Pa jebote život reparirana turbina za 1,9 dCi je 450,oo kerma a on uzeo kao da je raparirana a montirao sa drugog auta. Mačak u vreći. Traži makar nekugaranciju ako nisi .
tempuser

#127 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:
Nisam siguran da realno ocekivati da se na 200k km mjenjaju turbine, leteci lezajevi i pumpe... Tu je jedini problem sto je auto vjerovatno presao bar 2 x vise nego sto pise, sto vuce novu seriju pitanja, sta je sa katalizatorom itd...
Kolegi na 105 hiljada otisao anlaser i turbina, i to u par dana, originalna kilometraza, prvi vlasnik. Sta sad?!

poslano sa Sonija Ze
Svrstati ga u nesretan izuzetak!
tempuser

#128 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by tempuser »

condy wrote:@tempuser

Znaš šta je žalosno. Prođeš pored nekog prodavca polovnih auta, ogradio žičarom auto " salon ", ima neku vikend kućicu gdje bude, oko 10-20 auta, većinom stara auta, a među njima i par luksuznih, skupljih. Lik koji ih prodaje, zapušten, vidiš da nema dva razreda osnovne škole. Nakon toga, obiđeš neke malo ušminkanije salone tipa Kramar, Dalmi, il ove neke po sarajevu i sl. ....prime te ljubaznije, znaju fino sa mušterijama, uljudni i prijatni, auta im skuplja nego kod ovih prvih, ali kad pogledaš samo auta i ništa drugo, sve ostalo isključiš ne gledaš nikakve likove koji ih prodaju, žičaru i pjesak, onda skontaš da u autima nema neke razlike, samo što su kod ovih drugih dobro skuplja. Koliko sam vidio loših auta kod Kramara, a na cijeni, a isto tako auto koje izgleda daleko očuvanije od njegovih kod ovih sa žičarama. Tako da ovdje ko kupuje polovno baš mora biti dobro upućen sa autima, ili imati dobru sreću, da mu ne uvale groba. :)
Hmmm ne bih se bas slozio, bas ne u potpunosti, bitno je ko i kako ti prodaje, a ne samo sta ti prodaje. Pa cak i kad banalizujemo stvar samo na ono sta se prodaje, nije u pitanju samo "los auto", i losa auta se prodaju i kupuju, u pitanju kad te vara pa ti los auto proda pod dobar. Naravno da Kramar uljepsa stvarnost, ali mislim na nije spao na nivo kiseljackih varalica da poslije skidanja kilomettraze za duplo, dubinskog pranja i presvlacenja volana, skida katalizatore, sipa aditive u propuhane motore i slicne discipline.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#129 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

shlauf wrote:Pa jebote život reparirana turbina za 1,9 dCi je 450,oo kerma a on uzeo kao da je raparirana a montirao sa drugog auta. Mačak u vreći. Traži makar nekugaranciju ako nisi .
Ja kontam, da mu je prodao, tj. ugradio polovnu repariranu turbinu.

poslano sa Sonija Ze
konektovan

#130 Re: RE: Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
tempuser wrote:
Nisam siguran da realno ocekivati da se na 200k km mjenjaju turbine, leteci lezajevi i pumpe... Tu je jedini problem sto je auto vjerovatno presao bar 2 x vise nego sto pise, sto vuce novu seriju pitanja, sta je sa katalizatorom itd...
Kolegi na 105 hiljada otisao anlaser i turbina, i to u par dana, originalna kilometraza, prvi vlasnik. Sta sad?!

poslano sa Sonija Ze
Svrstati ga u nesretan izuzetak!
Puno je takvih slucajeva, al' svi bi rekli da je to izolovani slucaj. 1.9 tdi pd je poznat po tome.

poslano sa Sonija Ze
shlauf

#131 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by shlauf »

konektovan wrote:
shlauf wrote:Pa jebote život reparirana turbina za 1,9 dCi je 450,oo kerma a on uzeo kao da je raparirana a montirao sa drugog auta. Mačak u vreći. Traži makar nekugaranciju ako nisi .
Ja kontam, da mu je prodao, tj. ugradio polovnu repariranu turbinu.

poslano sa Sonija Ze
Čisto sumnjam jer je samo skinuo sa drugog Scenica kojeg ima u dvorištu auto otpada. Nikada nije reparirao turbine niti se ozbiljnije bavio mehanikom. Nešto sitno da se uzme lova za ruke za već prodati dio. A samo neznam šta je bilo sa njegovom turbinom ??? Jeli mu je vratio ili je zadržao.
junior3

#132 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by junior3 »

Ako mu nije vratio njegov turbo, onda ga je momački zajeb'o.
shlauf

#133 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by shlauf »

Valjda će nam vlasnik to napisati. :izet:
condy

#134 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by condy »

Jel izdo racun :mrgreen:
Ned071

#135 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by Ned071 »

Imam rođaka u italiji. Vozi samo reno. Svake tri godine mijenja staro za novo. Ovlasteni servis. Na seniku dci 120 ks mu ode turbina na 80 hiljada. Ovo ovdje je vec ko zna koji slucaj da sam cuo za taj problem. Ocito da reno bas i nije tako dobar kako se misli. Osim benzinaca...
konektovan

#136 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Imam rođaka u italiji. Vozi samo reno. Svake tri godine mijenja staro za novo. Ovlasteni servis. Na seniku dci 120 ks mu ode turbina na 80 hiljada. Ovo ovdje je vec ko zna koji slucaj da sam cuo za taj problem. Ocito da reno bas i nije tako dobar kako se misli. Osim benzinaca...
Ovo sto pises, slobodno mozes napisati za svakog proizvodjaca,.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
Ned071

#137 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by Ned071 »

Pa i ne bas...
junior3

#138 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by junior3 »

Ned071 wrote:Imam rođaka u italiji. Vozi samo reno. Svake tri godine mijenja staro za novo. Ovlasteni servis. Na seniku dci 120 ks mu ode turbina na 80 hiljada. Ovo ovdje je vec ko zna koji slucaj da sam cuo za taj problem. Ocito da reno bas i nije tako dobar kako se misli. Osim benzinaca...
Ja bih rekao da su oni od 2000-04 krajnje sumnjivi. :mrgreen:
Od lagune 2 pa ostalih modela tog' godišta.
konektovan

#139 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Pa i ne bas...
Daj molim te, svi pate od istih problema, a da ne pričamo o tome da sve marke automobila koriste turbine, od istih proizvodjaca.

poslano sa Sonija Ze
ByDuric

#140 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by ByDuric »

Stvarno me iznenade poneki komentari :)) Cuj jel ti izdao račun [FACE WITH TEARS OF JOY] Momci skrecemo sa teme, nije vazno kako sam ja to sa njim sredio samo sam rekao sta je bilo rjesenje i koliko je kostalo. A sto se tice ovih prica o turbinama mogu vam reci da svaki dizel motor ima problem sa turbinom samo je pitanje kako ko vozi to auto i kako ga odrzava. Francuska vozila moraju se malo "njeznije voziti" i bez problema kilometre i kilometre ces preci sa njim. Moj komsija je imao Lagunu, 1.9 dci isti motor ko kod mene, oko sest sedam godina je vozio normalno, nije je silio i na kraju je prodao samo zato sto im cijena ovih godina naglo pada. Renault motori su se do 2000 i neke ugradjivali u Volvo vozila, danas se ugrađuju i u BMW cini mi se ovi dizel motori do 2.0 tako da jbga, polovno auto je vazda macak u vreci, desi se kvar popravi vozi i jbga. Vazno je da auto nije baksuzli, da nema puno nesreca i nezgoda sa njim a kao sto rekoh, mehanika je sva potrosni materijal.
konektovan

#141 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

ByDuric wrote:Stvarno me iznenade poneki komentari :)) Cuj jel ti izdao račun [FACE WITH TEARS OF JOY] Momci skrecemo sa teme, nije vazno kako sam ja to sa njim sredio samo sam rekao sta je bilo rjesenje i koliko je kostalo. A sto se tice ovih prica o turbinama mogu vam reci da svaki dizel motor ima problem sa turbinom samo je pitanje kako ko vozi to auto i kako ga odrzava. Francuska vozila moraju se malo "njeznije voziti" i bez problema kilometre i kilometre ces preci sa njim. Moj komsija je imao Lagunu, 1.9 dci isti motor ko kod mene, oko sest sedam godina je vozio normalno, nije je silio i na kraju je prodao samo zato sto im cijena ovih godina naglo pada. Renault motori su se do 2000 i neke ugradjivali u Volvo vozila, danas se ugrađuju i u BMW cini mi se ovi dizel motori do 2.0 tako da jbga, polovno auto je vazda macak u vreci, desi se kvar popravi vozi i jbga. Vazno je da auto nije baksuzli, da nema puno nesreca i nezgoda sa njim a kao sto rekoh, mehanika je sva potrosni materijal.
Ne u bmw, u mercedes se ugradjuju 1.5 dci i to je valjda dokaz da nesto vrijede i da uopste ne zaostaju za drugim motorima.

poslano sa Sonija Ze
tempuser

#142 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by tempuser »

Drug, price da Renaulta treba njeznije voziti su bajke za malu djecu, ali ako te tjesi vjeruj u to. Renault je auto kao i svaki drugi, turbina strada od neodrzavanja i kilometraze.
Po tvom opisu iz prvih par postova se moze zakljuciti, mada ne mora biti tako, da je tvoj auto jednostavno presao puno vise nego sto su ti naveli i da je provozorno pritegnut za prodaju.
Sto je bilo bilo je, bas kao sto si napisao, desi se kvar, ovo si sredio, sad nemas rezona nesto mjenjati, prati, popravi sto treba i vozi.
Ned071

#143 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Daj molim te, svi pate od istih problema, a da ne pričamo o tome da sve marke automobila koriste turbine, od istih proizvodjaca.

poslano sa Sonija Ze
Kojem to autu ode turbo na 80 hiljada?
lavic

#144 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by lavic »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Ima ih koliko zelis, ali je to glavnom u garantnom roku ili ljudima koji se puno ne sekira I ne provode vrijeme na foumu.

Pare nisu problem.......
lavic

#145 Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by lavic »

lavic wrote:
Ned071 wrote:
konektovan wrote: Daj molim te, svi pate od istih problema, a da ne pričamo o tome da sve marke automobila koriste turbine, od istih proizvodjaca.

Ima ih koliko zelis, ali je to glavnom u garantnom roku ili ljudima koji se puno ne sekiraju oko toga I ne provode vrijeme na foumu.

Pare nisu problem.......
Ned071

#146 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by Ned071 »

suplja prica...
konektovan

#147 Re: RE: Re: RE: Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Skodi octaviji, opelu insigniji, citroenu C4,golfu v, astri H, bmw 320d, ima ih jos, sto ja znam.[emoji6]

poslano sa Sonija Ze
Ned071

#148 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by Ned071 »

kazem ti opet suplja prica. reno dci 120 ks ima itekako problema. puno vise od ostalih vozila. nevjerovatna je razlika u tom i motoru i benzincu 1.6. a ista fabrika
530i

#149 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by 530i »

muha_sa wrote:
basicm wrote:Nije sala, motor najljepse prede kad dodas sae 80 ili 90 u njega, usuti ventile, lezajevi na radilici sute, ugasi lampicu...ali zato naspes normalno ulje i pojavi se sve, osim ulja koje nestane u dimu :)
I jesi li siguran da je uberluf spao ili izbio?
I 2000 je taman mjera da se javi sta se treba javiti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
od dosta raje sam cuo za ovu fintu
I ja isto, al sam kont'o da je to stari fazon za motore tipa stojadin, lada i slični...vidim i na ovim novijim se to radi. Ko zna šta je u njega bilo nasuto prije prodaje. Kupiti auto kod Jure, bez servisne historije, bez pregleda, bez išta...još samo na autoput uletit u pogrešnom smjeru...
shlauf

#150 Re: Sivi dim iz auspuha pri normalnom radu motora

Post by shlauf »

Jure otkupljuje servisne knjižice i prepravlja ih. Lik je razvio posao. Neki dan gledam kako mu momak pere motor iz kanala sa toplom vodom i vraća zaštitu. :skoljka:
Post Reply