Lijepo se kurciti, sto jest', jest'broj dva wrote:
Ja sam ti bolan na socijali nego stedim da se mogu kurcit kad dodjem
Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- Edin H.
#126 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
-
Nepass
#127 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Posalji im pare koliko kostsju ova dva mercedesa i nece ti vise traziti lovehrle1976 wrote:Imam jarane ali eto vlastitim je lakse im saljem a kad ne onda sam supak i samo takav. Ima a nece, a kad im nudis kombije ko limuzine jok nebi to radilo nema tog hjeba, jer to nije kafic sa vajfajom.
- Edin H.
#128 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
A sto ne bi opet?Nepass wrote:Posalji im pare koliko kostsju ova dva mercedesa i nece ti vise traziti lovehrle1976 wrote:Imam jarane ali eto vlastitim je lakse im saljem a kad ne onda sam supak i samo takav. Ima a nece, a kad im nudis kombije ko limuzine jok nebi to radilo nema tog hjeba, jer to nije kafic sa vajfajom.
- klaki
#129 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
a ovi sa oceve strane su par godina poslije rata otislihrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.
Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
ovaj sa mamine davno prije rata
leze na keshu bukvalno. jedna familija milioneri, ovi neki drugi godisnje po 200k+ zarade (znaci 2-3 osobe sa ovakom platom u toj familiji)
slabo daju ako vas to interesuje
one osobe na obje strane familije koje bi i dale, ne pitaju se puno pa tako da
ugl. vidim po raji da rodbina koja zivi vani sa osrednjim primanjima najvise daje, a ovi sto zaradjuju vise zaborave pocesto na najblize.
-
macchiato
#130 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Cujem za neke dalje rodjake da su uzeli stan u Svedskoj, dva velika stana u Sarajevu u centru koje rentaju i jedan omanji, mislim u Tuzli ili tako negdje u okolici. Pored toga, to se stalno negdje putuje, uziva.
Mislim, znam da se vani fino zaradjuje i zivi, ali bas bas bas bas u ovoj mjeri?
Opet pricamo o obicnim obrazovanim ljudima koji jesu na solidnim/dobrim pozicijama, ali covjece to je skoro milion maraka, da li je realno da jedna prosjecna porodica kroz 5-6 godina nakupi toliku ustedjevinu?
naravno, nema tu nikakve ljubomore i zavisti sa moje strane, sami su svojim rukama stvorili i imaju apsolutno pravo uzivati, ali me eto zivo zanima
A sto se ostalih tice, pa fino im je bome, ima se svega sto srce zaisce
vidim po vecini njih da fino zive, proputovala se evropa (i sire) uzduz i poprijeko sto ja samo sanjati mogu, imaju se stanovi, dobra auta, djeca se skoluju. Neko vise neko manje, ali zaista svi zive zivot dostojan svakog covjeka.
Sto se skrtosti tice, ima ih svakakvih, od onih koji zaista caste i davaju pa do onih koji meni kao djetetu nisu nikad ni cokoladu kupili, ali se obavezno busaju u prsa kako su kao bogatasi
mislim sto se mene tice, ne moras mi nikad nista dati jer nit' trazim nit' hocu niti oni uostalom imaju obavezu nekome nesto davati, ali ne volim taj nadmeni stav.
Mislim, znam da se vani fino zaradjuje i zivi, ali bas bas bas bas u ovoj mjeri?
naravno, nema tu nikakve ljubomore i zavisti sa moje strane, sami su svojim rukama stvorili i imaju apsolutno pravo uzivati, ali me eto zivo zanima
A sto se ostalih tice, pa fino im je bome, ima se svega sto srce zaisce
Sto se skrtosti tice, ima ih svakakvih, od onih koji zaista caste i davaju pa do onih koji meni kao djetetu nisu nikad ni cokoladu kupili, ali se obavezno busaju u prsa kako su kao bogatasi
- supercali
#131 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Broj jedan se kurci i tamo o vamoEdin H. wrote:Lijepo se kurciti, sto jest', jest'broj dva wrote:
Ja sam ti bolan na socijali nego stedim da se mogu kurcit kad dodjem
-
Ci-Nick
#132 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Moje najmilije u inostranstvu krenulo pravo posljednjih par godina,.. i drago mi je ne samo zato što im dobro ide,... nego i zato što ih ne moram više "gurati", častiti avionskim kartama,.. itd. 
P.S.
Nema ništa odvratnije nego zaviriti u tuđi novčanik,... ja ni u ženin novčanik ne zavirujem.
P.S.
Nema ništa odvratnije nego zaviriti u tuđi novčanik,... ja ni u ženin novčanik ne zavirujem.
Last edited by Ci-Nick on 24/07/2016 17:40, edited 1 time in total.
-
DZONPI
#133 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Joj teme sabane mrtvi.Ja ne lezim ja brisem supak parama ono al fakat.Mi smo drustvo dno dna stepenica pa podmornica.Jadan nebio sta te boli ona stvar kolko ko ima i sta ima ko sta voza kakva rentanja auta pa dok sve poplacas mozes dobro polovno auto kupit.Jao bajki sabane dragi.
- Jack Be Nimble
#134 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ne lezis. Stavljas te pare u penziono, razlicite fondove, berza itd. Ležati na tim parama je van pameti. Dobro kada se desi Brexit neki halale pare, ali drugi i zarade.
- madner
#135 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Dobro im ide, ali nema labavo ni ovdje. Oni novu C, mi E klasu. 
- SkyLimit
#136 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Švicarci i Luksemburžani imaju love "ne može ih krava pojesti".
Nijemci i Austrijanci onako, živi se osjetno bolje nego u Bosni, ali daleko od toga da se mogu razbacivati.
Amerikanci fukare, bijeda i sirotinja, nemaju za kifle.
Nijemci i Austrijanci onako, živi se osjetno bolje nego u Bosni, ali daleko od toga da se mogu razbacivati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#137 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
hrle1976 wrote:pici wrote:meni je najgore kad pocMu QuQat a QuQaju da ja nebiH aman zaman traziJo koju marku od njiHa pa postane do te mjere bezobrazno pa kaju blago se tebi hem si ubOsni hem imasH diJonica hem dobar poso hem invalidninu hem djete ti privatno studira hem kucerinu ko dvor hem ma jebte se visHe koda je meni sve s neba palo... najvise cijenim ratnog kolegu s kojim sam se vidijo poslije dvajs godina, on u svabiji, ozenio se ima dijete i dosho prvi put u mene i donije litar civasa, bombonjeru i na kraju veli ako neces da ti pomognem u parama de sina ako hoce nek dodje i studira umene il neki posao ako hoce... e to je covjek ... normalno zahvalio sam mu se na svemu i nisam nista trazio...
Cekaj jaro malo. Ima tu nesto sa kucom. Da budemo nacisto za vecinu (ovo mislim na razmisljanje) si ti na svom u svom a oni na tudjem. Tako vecina razmislja, mozda ne oni koji su otisli do 15 godine starosti ili se tamo rodili. Druga stvar bas po pitanju kuce, kad je bar rijec o Austriji i Njemackoj, ne vecina vec skoro svi zive kao podstanari i to ne u eltinim kvartovima vec da ti ne crtam. Tamo nebi sam otisao (ti isti) da te puskom gone, bar tako mogu zakljuciti po tvom pisanju. Nista lose sto imas takav stav, daleko od tog. Ja cu ti ovo reci ako ti u BiH imas 1.000KM netto mejesecno to je kao da u Njemackoj imas 4.000€ netto mjeseco. Ko god ima kucu u BiH ne mora ili nije duzan da potrosi 1/3 plate na nju. I to pravi veliku razliku. Ja znam covjeka koji u BiH nema nista ama nista osim sikrae u brdu. Znaci oduzeli mu stan, dvije kuce spaljene do dna, opcina mu uzela jedan dobar plac gdje je htjeo da zida. Plac gdje je nekada boravio nikada nije bio sredjen papirno pa se sa rodbinom morao pomiriti na civilnoj prodaji, jer su ovi ostali gladni para bili. Jednostavno on nema gdje da ide kad dodje u BiH. Jedino u hotel ili kod neke nesto daljnje rodbine i to pazi da im zadovolji maksimalno kako nebi rekli vidi ga. Jednom malo poceo svoje ja oko neki zahtjeva za financiranje ono biva ako cu posudjivati da bar bude nako kako hocu, jer ja finansiram i sl. Hah, mislis da su ga vise pozvali ili upitali bujrum. Sad mu je u hotelu ako hoce u BiH ili sam sebi da zida. Znaci da kupi plac, izganja sve papire, nadje majstore i da se strpi bar tu jednu godinu dok ne bude gotovo. I takvom covjeku se uopste ne ide u BiH jer je raljiv skorz. Svak gleda da se okajmaci biva ono dobri cemo biti mozes kod nas ali... Vlastiti brat ga nece da gosti kod sebe, jer mu zena komanduje e vidis ako ce biti odvje bar moraju nasu djecu da vode na more, da nam ono ovo. I takav covjek nece u BiH da ga puskom gonis, niti je patriota niti bilo sta, jednostavno dobro jednom zbori: poserem se na drzavu koja mi je sve uzela a hoce do mene da je volim. I u pravu je. Sve je izgubio sto je imao dvije kuce, stan, zemlju, sve i to niko ga nije pitao za nista. Ali on zivi na zapadu i ima tako vele njegovi o njemu.
Isto sto nevolim u BiH jeste kad vec ponudis bilo sta niko nece. Ili kad upitas treba li pomoci svak ne hvala ono ovo. Svak kuka ali kad nudis nece niko nista da nebi na kraju ispalo - mi od tebe trazili vec da se uvijek prigovor moze praviti - mi od tebe nismo nikada nista trazili to ste vi sami dali bla bla bla. Ovo sam ja dozivio jedno tri puta. Dam sto sam sto kad treba ali kad moram reci nemogu ili nije izvodljivo i kazem pa prosli put sam dao za silne vase kredite i sl. pa nismo mi to od terebe trazili bla bla. Jok a na skype ah znas vako je nako je neizvjestnost sta ce sad banka da kaze i sl. Evo vam primjer: rod sa oceve strane. Uzeli su kredita 10.000KM za neki biznis koji je propao. Duga ostalo nekih 9.000KM uzapnicili se ono ovo, sve kuknjava nako vako niko nepita da mu treba pomoc ali kukaju i ja reko ajd pomocu vam ono ton se imjeni svi heppi ma nema kez od usta do suta. Pomognem, da oprostite od zene krijem da sam dao 5.000€ budalama ili bacio kroz prozor. Nije proslo godina dana, sta su imali bog te mili mazo ja nemma pojma neku sudsku parnicu ili sta vec. Koga su oni ostetili za sta nito mi nije jasno. Odjednom neki dug og 4.000 i kusur KM. Tamo vamo i ja kazem mogu vam dati ali da mi vratite polovicu, reko prosli put sam i sl. ahhh nisam ja nista prosli put to sam ja dobrovoljno ono ovo. Nista eto onda slikaj te se. Od tada ni jedne rijeci. Znaci moj zakljucak ili ce biti kako oni kazu ili nece nikako biti.
ne QuQam ja njima vec oni meni... a kad sam u ratu i poslije rata fHukara biJo nisu se pocesHali ni za lanc paketa, sad im valjam jebemliga valjda nisam fHukarastina pa me i mati sad Hoce... ja boga molim samo za zdravlje i pameti ovi gore koda su svi na bankomatima, nije naucilo nejmati pa imati nego samo imati...tu je razlika jaraniko moj...potuco sam se ja i po postenarima i svasta nesta dok nisam doso do ovog sto sam doso a nit sam gajstajbajter nit lopov, bog dao, al neka zdravlja i pameti hvala bogu.
- hrle1976
#138 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
SkyLimit wrote:Švicarci i Luksemburžani imaju love "ne može ih krava pojesti".
Nebi znao reci za Luksemburg ali za Svicarsku ti mogu iz prve reci da je mal taj broj, nasin, koji se mogu razbacivati.
Odu u BiH da se najedu mesa. Inace vecina zivi nista bolje ili losije na sprem standardu drzave u kojoj su, isto kao sto opisa Austriju i Njemacku. Ima dosta nasih u Svicarskoj koji zapravo zive u znj kvartovima, kojih ima bi rekao evo dosao sam u Ilijas samo sto je sve cisto. Obicno se sverca hrana iz susjednih drzava itd. To su ujednako ti koji dodju u BiH kod zubara.
- Edin H.
#139 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Da mi ruka zakona ne bi sudilahrle1976 wrote:SkyLimit wrote:Švicarci i Luksemburžani imaju love "ne može ih krava pojesti".
Nebi znao reci za Luksemburg ali za Svicarsku ti mogu iz prve reci da je mal taj broj, nasin, koji se mogu razbacivati.
Odu u BiH da se najedu mesa. Inace vecina zivi nista bolje ili losije na sprem standardu drzave u kojoj su, isto kao sto opisa Austriju i Njemacku. Ima dosta nasih u Svicarskoj koji zapravo zive u znj kvartovima, kojih ima bi rekao evo dosao sam u Ilijas samo sto je sve cisto. Obicno se sverca hrana iz susjednih drzava itd. To su ujednako ti koji dodju u BiH kod zubara.
Ekipa advokata se potrudila.
-
DZONPI
#140 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Znas li sta o ovim iz Zambije sto dodju cuo sam da kad dodju u Bosnia jedu najvise kospe i kifle pa kontam garant im nije dobro ili nemaju para a moze bit i daleko valja platit put od Zambije do Bosnia.
- pirmin
#141 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Jubilarna 365. tema o dijaspori
Nije odavno neko od onih iz matice nabacio onu krajnje kreativnu i orginalnu "peraci toaleta i baustelci".
Nije odavno neko od onih iz matice nabacio onu krajnje kreativnu i orginalnu "peraci toaleta i baustelci".
- Jack Be Nimble
#142 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ne poredim sebe jer sam ja odrastao u Americi i skolovao se u Americi, ali moji starci su bili srednja klasa u Jugi a tako i u Americi. Stari inzinjer, radio isti posao samo je razlika sto je bio placen u Americi kao sto je najbolji general u JNA bio placen. Mozes biti iz Eritreje, Ukrajine ili Moldavije, ako imas skolovanje/zanat/volju nije tesko postici jaci status zivota u Americi.
- HardcoreMX
#143 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Frka je sad i na zapadu za lovu,pos'o...Gusto.Uzela se kreda,kuća gori,kuća doli,stanovi,kako ko,al valja to opremit',a komšija već ima bolju ogradu od njega,tu je i neizbježna makina, da u Bosni kažu da je „uspio“.Pa onda kad vidi da ima i po BiH auta,onda se shebe, hoće više,jače,a to sve košta.A bošva pritisn'o.Gledam neku malu, na tv,kaže da ona sad ide u školu,i da poslije hoće dobar posao,lak a parali,i da neće da joj neki stranac to uzme, a ona u svojoj zemljici da čeka.Zapad izvlači još dobar kredit rejting,i naravno socijalna pomaganja,možda Švica,Amerika,Norveška nisu,ali drugi to još uvijek jesu.Ako to nestane,e onda vuna.Malo je čudno da iz godine u godinu sve manje ovih „bauštelaca“ na Urlaubu,a prije bruka ih,više ima amerikanaca,australaca,ili mi se samo čini.hm.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#144 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Niemand wrote: De bolan bata, sta je tebi 30 hiljada, ne trebaju ti odmah, strpi se malo. A druga stvar, ti uopce ne shvatas sta znaci nemati, udje covjek na fb i gleda kako drugi putuju po monaku a on jedva nekako od usta odvaja za bar malu garsonjericu. Plus, znas ti dje ceska, pa dje put samo platiti. Ne kazem ja da on tebi ne plati il da ti njemu dajes sadaku, al izadji covjeku u susret, gadna su vremena.
Svasta. E o ovome ja pricam, gospodo. Ne trebaju znaci liku uopce pare odmah, neki dan viko da je na moru mescini, dakle nije mu uopce hica za pare, al jok, briga njega za druge. Nek hrletu crkne krava, njega ne interesuje.
E pogana svijeta.
Znaci vidi da je covjek otvorio i temu o parama i sve i opet to ne bi pomoglo.
Vala hrle da je pametan ko sto mu kazem da se javi zvizu i iskesira ti tu garsonjeru, znas sta. Ti mislis ako ti nosas odijela nakva a on radi u ceskoj na bausteli da si bolji insan od njega, jel?
Stidi se bato.
Eto.
Stajes na stranu lupeza
- Kinesko prkno
#145 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Sve je to ok,fino je imati puno love,ali vecina ljudi vani koji imaju veeeeeeeliku lovu vani su zadnjih 20 i kusur godina rintali od jutra do sutra ,jela se mrkva ,samo zdravo,ponekad pita il neka maschoba,nekad sa firmom u tajlandski restoran,citav dan,citav zivot yebes sebi mater da bi navece legao sa osmijehom na licu jer si ustedio 174 eura.U 55-oj si vec sjeban od prekovremenih sati, ,stresa,bole te ledja,zglobovi.Ako to znaci biti bogat ,neka hvala.
Normalan svijet vani se gotivi,trosi,radi na sebi i ne gleda kako ce dati za 20000 za otvor dzamije,nego ode u kino,zoo,zabavni park,kod kurvi ,kafana dje bilo,fino dodje u penziju svjez ,moze kajmachiti jos 20 godina.
E to je bogatstvo.
Normalan svijet vani se gotivi,trosi,radi na sebi i ne gleda kako ce dati za 20000 za otvor dzamije,nego ode u kino,zoo,zabavni park,kod kurvi ,kafana dje bilo,fino dodje u penziju svjez ,moze kajmachiti jos 20 godina.
E to je bogatstvo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#146 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
A sto se hrle upali kad je cuo za picijevu kucu i pare.
E moj hrle da si kakav covjek i ne plivas mi pare sad bi i ti sa mnom isao kod picija na orgije. A sta bi onda po danskim i ceskim foruma mogao pisati pa zamisli samo. Koje bi to bilo pisanje po sirotinji
Pici nosim karton Chivasa, dva ovala teletine, treba li jos nesto?
E moj hrle da si kakav covjek i ne plivas mi pare sad bi i ti sa mnom isao kod picija na orgije. A sta bi onda po danskim i ceskim foruma mogao pisati pa zamisli samo. Koje bi to bilo pisanje po sirotinji
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#147 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
bujrum brate... samo dojdi_BataZiv_0809 wrote:A sto se hrle upali kad je cuo za picijevu kucu i pare.
E moj hrle da si kakav covjek i ne plivas mi pare sad bi i ti sa mnom isao kod picija na orgije. A sta bi onda po danskim i ceskim foruma mogao pisati pa zamisli samo. Koje bi to bilo pisanje po sirotinji![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#148 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Hvala brudiša, uvijek si bio lafpici wrote:
bujrum brate... samo dojdi
- sadie_forever
#149 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pojedini ljudi vani su cicije samo takve,muzev dajdza dosao iz Amerike...nije darovao ni mladence

- MikroBelaj
#150 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Da se privalim sa tepsijom krompira ispod saca i dvolitrom hladne sljive bez primjesa?pici wrote:bujrum brate... samo dojdi_BataZiv_0809 wrote:A sto se hrle upali kad je cuo za picijevu kucu i pare.
E moj hrle da si kakav covjek i ne plivas mi pare sad bi i ti sa mnom isao kod picija na orgije. A sta bi onda po danskim i ceskim foruma mogao pisati pa zamisli samo. Koje bi to bilo pisanje po sirotinji![]()